Abimin yanında kalıyorum yengem beni istemiyor

Sen faturaya döküp eşinle çatır çatır kavga ediyorsan yenge de kardeşinin masrafları için çatır çatır kavga edebilir değil mi?
Bak anlıyorum senin başka sıkıntıların var burdan sana ekmek çıkmaz, sorununu yetim bir kızın yaşadığı eziyetten değil başka yerlerden çıkar, insan merhametli olmalı yetim , mazlum vb elinden tutmalı biz böyle öğrendik ama sen farklı şekilde yorumluyorsun

Huzurcum yetim bir kız eziyet goruyorsa buna dur de. Biz okuyoruz sadece sen sahitsin, o kız senin biricik kardesın.
Bız ah vah desek ne olacak ki?
Senın onu kurtarman lazım?

Huzurcum yetim bir kız eziyet goruyorsa buna dur de. Biz okuyoruz sadece sen sahitsin, o kız senin biricik kardesın.
Bız ah vah desek ne olacak ki?
Senın onu kurtarman lazım?
Çok haklısın o yüzden hep onun yanındayım şuanda abim söz verdi diye sesim çıkmıyor diyor biz konuştuk hallettik sorun çıkmayacak ama en ufak sorunda ben haklı olacağım, yani lütfen nu konularda saldırmasın kimse kim ister boyle bişey yaşamayı

Yengeyide pek anlamıyorum zataen 2-3 e kadar canlı ders görüyordur kız. Ondan sonra ders çalışsa pek fazla görüşmezlerde.
Cnm varlığı bile rahatsız ediyor bir bayan burda yazmisti ya odasında bile olsa varlığı sinirimi bozuyor gibisinden , aynen durum öyle varlığından bile rahatsız, en ufak sorunda oradan alacağım emin ol çünkü bu son konuşmamdı abimle .. yani benim yengeye kızdigim tek nokta keşke net olsaydı deseydi istemiyorm, evet deyip evlendikten sonra böyle yapınca abimde inada bindirdi ..

Inşallah o da mutlu olacak bu konuyu açan güzel kızda inşallah mutlu olur , Allah kimseyi merhametsizlerle sınamasın
Ben sizi anlıyorum. kapana kısılmışsınız resmen. Lakin hiç değilse şurada oturduğunuz yerden düşünürken çıkın o kapandan, sadece zihninizde, bir anlığına çıkın lütfen.
mesele merhamet değil.
mesele yetim kalan bir kızın bir süreliğine, kafasını toplayana kadar abisiyle kalması da değil.
Mesele adamın birinin güya kardeşine sahip çıkarak onu da karısını da zor bir hayata mahkum etmesi. kimsenin de gıkını çıkaramaması.

anne-baba yok onu anladım da belli ki uzun zamandır yok anne-baba. (allah rahmet etsin). Belli ki abinizin evinden çıkış evlenerek oluyor. Abiniz himaye görevini bir başka hemcinsine devredecek yani...
burada çözüm de kız kardeşinizi yanınıza alarak "kurtarmanız" da değil. kız kardeşiniz 20+ yaşında, yakın zamanda eline ekmeğini alacak bir genç kadın. ama nerede yaşayacağına karar veremiyor. Abi bey karısına kendi evinde söz hakkı tanımıyor.
bu düzeni kıramayacağınızı anlıyorum. Sadece "merhametsiz" olan yenge değil, o da bu düzenin mağduru diyorum. Bir şekilde eşiniz de size mağduriyeti yaşatırsa, sizin de benzer şeyler yaşayacağınız bir olayın mağduru... mağdurlar erkek kişisine ses edemeyince birbirine düşüyorlar işte.

Çok güzel özetlenmiş aslında, kafa yapısı da çok önemli bu konularda

Burda abinde de suç var daha sen(kaç yıllık kardeşi) onunla konuşamıyorken yengede konuşamıyordur. Sinirini kız kardeşinden çıkarıyor. Sana kardeşinj vermiyor. Karısına ezdiriyor en bûyük suçlu o gözüküyor. Ama sende üzerine düşeni yapmalısın.Dediğin gibi bir daha sorun çıkarsa kardeşini daha bırakmamaya çalış.

Aslında istememesi normal.. sonuçta kendi düzeni bozuluyor gibilerinden düşünüyor oda kendince haklı. Kendi kardeşi olsa böyle yapmazdı tabi :) ama onu da anlamak lazım insan olarak.

Baban da olsa 3. kişilerle özellikle evlendikten sonra belirli bir süreden sonra aynı evde olmuyor.

Şimdi kalkıp abine yengem surat yapıyor desen aralarını bozan görümce damgasını yersin. Söylemesen alçılık suratları çekmeye devam edeceksin.

en iyisi abini karşına alıp 5 yaşındaki çocuk muamelesi yapmasını bırakması gerektiğini bir şekilde anlatmanız lazım. ilerleyen zamanlarda yenge hanımla yüzgöz olacaksınız hissediyorum.

kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin yaşın küçük de değil sonuçta

Aynen öyle yapcam cnm imkan çok kalacak yerde çok, bıraksa en güzel düzen kurulur, inşallah en hayırlısı olacak , çok şükür mesleği var aciz bir konumda değil o da eline mesleğini alınca kurtulacak

Gerçekten artık pes , size dert falan anlatılmaz, adam despot diyorum, hala diyornz isteseydin alırdın yanına, ben gidip getirsem evimi başıma yıkar anlamıyor musun ..

Beraber yaşamayı kastettim, gerçekten yanlış anladınız

Gerçekten tuhafsınız eşimden çekindiği için değil abim bu konuda katı neden anlamak istemiyorsunuz, gelin evlenmeden önce bunu bilerek geldi diyorum bu kadar zor mu anlamak..

Kız kardeşiniz nereye kadar abinizin geleneksel kafa yapısıyla devam edecek ? Neden suçu hep kadınlarda arıyoruz da erkeğe gelince o öyledir ya diyip onu aradan sıvıştırıyoruz acaba. Asıl suçlu o olduğu için olabilir mi ? Adam despot diye korkup ses çıkaramayan, isteklerini fikirlerini dahi ifade edemeyen üç tane yetişkin huzursuz ve mutsuz kadından başka hiç bir şey göremiyorum ben anlattıklarınızda. Merhamet öyle ne kimsenin fikrini almadan kendi kafasıyla iş yapmakla olur ne de bahanelerle. Abiniz her halükarda eşinide düşünmek zorundadır. Ayrıca tevazuyuda, köyden geldi level atladı diyen birinden öğrenecek değiliz. Yengeniz mario da mı level atlıyor. Benim bildiğim bir tek pc ve tablet oyunlarında olur level atlamak. Gelelim, eşim de ağladığım için ses çıkarmaz diyorsunuz demekki ağlamasanız ses çıkaracak yani. Saçma sapan yazıyorsunuz daha kim neyi baştan kabul etti onun bile cevabını veremediniz işiniz gücünüz sadece yengeyi çekiştirmek. Oturup akşama kadar yengenin gelmişini geçmişini konuştuğunuzda sorun çözülüyor mu ? Hepinizin bir bahanesi var sonuç yine yengeye kalıyor her şey ama yine kötü olan o. Bu kadar her şeyi biliyorsanız size bunları gelip anlatan muhtemelen kız kardeşiniz. Hiç yengenizlede konuştunuz mu bu konuları ? Yengenin suratı ve tavırları dikkat çekmişte... abiniz anlattığınız gibi biriyse eğer onunda öyle eve geldiğinde gülücükler saçan, ilgili, şen şakrak bir abi ve eş olduğunu pek düşünemedim ben

Kaç mesajdır yazıyorum baştan kabul etme olayını açıklasın diye. Genel geçer cevaplar dışında net bir cevap alamadım

Neden masumlar apartmani, kirmizi oda ve benzeri devamli aile drami içeren diziler bizim toplumda çok izleniyor o kadar belli oluyor ki.

Sadece Allah o çirkin, kapkara gönlünüze göre versin herşeyi demek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…