• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abisi kocamı işe almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kocadan nafaka alamaz. Çünkü geliri yok, ne verecek? Sizin annenizin rahatsız çocuğu yokmuş. Bir de şunu unutmayalım ki herkesin fiziksel, psikolojik kapasitesi de aynı değil. Kadın çalışsa çocukla kim ilgilenecek, kira fatura almış başını gitmiş. Bu adamın yanında da o çocuğa doğru düzgün bakılmıyor. Gerçekten bilemiyorum. Konu umarım gerçek değildir. Çünkü gerçekten çok üzüldüm.

Zaten kayınpeder bakıyormuş bunlara nafakayı da o öder yoksa icrayla alınıyor zaten..engelli olmasıyla alakası yok çocuğunun maaşı bakıcıya gitse kendisi çalışır ayrıca yukarıda da belirttim kendi ailem.oğlumun maaşını istedi vermedim attılar diyor ama o kocanın eline engelli maaşını sayıyor garip değil mi

Allah Allah yalan borcum var mı size inanmazsınız da inanmayın ayrica napiyim yazın topladım valizimi gittim daha bir kaç gün olmuştu annem mirindalmaya başladı böyle olmaz bizim derdimiz bize yeter demeye engelli bir kardeşim daha var üvey babadan olan o oğluma vurmaya başladı annemde sen en iyisi çocuğunu al git dedi sonra hamile olduğumu öğrendim cocuğu da isteyerek yapmadım ayrıca doğurmak gibi niyetimde yoktu genetik durumumdan dolayı düşük yaptım zaten. Neyse öyle olunca kocamı aradım böyle böyle diye geldim eve sonra ablam aradı bilet paramı yolla annemi de rahatsız etme sorunlarinla diye bende hepsiyle irtibatimi kopardım arkamda duracak ailem yok yani çok önceden arsyip anne geleyim ne olur demistim annem kaderin senin çekmek zorundasınız demişti. Kime güvenecektim ben belli ki zorluk görmemişsin halden anlamadığına gore

Seni kocana dönmek için her türlü bahanen var.bilip bilmeden konuşma oradan.benim annem 34 yaşında boşandı hiç çalışmamıştı iş bulamadı kuru ekmek yedik aç yattık yeri geldi neler yaşadık ama iş buldu çalıştı iki çocuk büyüttü tek başına anlatabildim mi acaba?

Zaten kayınpeder bakıyormuş bunlara nafakayı da o öder yoksa icrayla alınıyor zaten..engelli olmasıyla alakası yok çocuğunun maaşı bakıcıya gitse kendisi çalışır ayrıca yukarıda da belirttim kendi ailem.oğlumun maaşını istedi vermedim attılar diyor ama o kocanın eline engelli maaşını sayıyor garip değil mi
Garip bence de. Adam çok kötü zaten. Ama kayınpederden nafaka alabileceğini sanmam. Kayınpeder niye gelinine nafaka ödesin ki? Kayınpedere iştirak nafakası davası açılabilmesi çok nadir olan bir durum. Kayınailenin durumunun çok iyi olması lazım.

Garip bence de. Adam çok kötü zaten. Ama kayınpederden nafaka alabileceğini sanmam. Kayınpeder niye gelinine nafaka ödesin ki? Kayınpedere iştirak nafakası davası açılabilmesi çok nadir olan bir durum. Kayınailenin durumunun çok iyi olması lazım.
Zati kaynatamin maaşınin yarısı oğlunun kredisine gidiyor zamanında arkadaşının arabasıyla kaza yapmıştı onu ödüyor senelerdir. Yardımlar geliyor belediyeden eş dostta veriyor yoksa kaynatamin maaşıyla da geçinemeyiz kocamın dedesi var geçen sene Ramazan parasıni vermişti bana hemen elimden aldı artık milletde bildiği için saklı gizli veriyor bana

Seni kocana dönmek için her türlü bahanen var.bilip bilmeden konuşma oradan.benim annem 34 yaşında boşandı hiç çalışmamıştı iş bulamadı kuru ekmek yedik aç yattık yeri geldi neler yaşadık ama iş buldu çalıştı iki çocuk büyüttü tek başına anlatabildim mi acaba?
Sağlıklı çocuklarla hayatta kalmak daha kolay zordur elbette ama benim durumda yaşamak daha zor inan bilmiyom siz hangi çevrede buyudunuz ama benim büyüdüğüm çevrede el vermedi vermiyor fakir gece kondu mahallesinde büyüdüm annemler roman benim eşimin ailesi de Anadolulu durumları bize göre iyiydi tabi de kocam zebaat etmedi

Sağlıklı çocuklarla hayatta kalmak daha kolay zordur elbette ama benim durumda yaşamak daha zor inan bilmiyom siz hangi çevrede buyudunuz ama benim büyüdüğüm çevrede el vermedi vermiyor fakir gece kondu mahallesinde büyüdüm annemler roman benim eşimin ailesi de Anadolulu durumları bize göre iyiydi tabi de kocam zebaat etmedi

Kocanız hala cinsel şiddet uyguluyor mu? Devam eden bir durumsa çekmeyin artık şu pis adamı.

Valla kocanız evladım olsa yine de işe almam. Adam haklı. Safi zarar eşiniz. Hem siz boşanıyordunuz hani?????? O kadar dil döktük size zamanında???

Bu güya boşanıyorum dediğiniz konunuz. Yalancı, şiddet uygulayan, tembel kocanızdan boşanacağınızı söylediğiniz konunuz yani.

Bu da sapık eşinize kızmanız gerekirken yine de ona toz kondurmayıp eltinize iftira attığınız konunuz.

Vallahi bazı üyeler bence bizim sabrımızı sınamak için konu açıyorlar.

İlk üye olduğumda çok daha yumuşak yorumlar yapardım. Ama artık fark ediyorum ki gerçekten değişmişim, sabrım azalmış. Ve sebebi de bu tarz konular. 😤😤
Burdakı hayat etkiliyor ınsanı ıster istemez burdan cıkıp esıme bıle sarıyorum ne gerek varsa fazla karı koca arası ilişkilere yorum yapmıyorum yılların tecrübesi dıyelım

aramayın .sonrası malum eşiniz o iş yerinde de sorun çıkaracak sonra siz kötü olacaksınız. zaten akıllı biri işinde akraba çalıştırmaz . akraba yarım iş tam maaştır.

Kocanıza neden abisi ile çalışmaması gerektiğini, kendisinin fevri hareketleri olduğunu, iş hayatı ile aile hayatının ayrı olmasının uygun olduğunu, eğer yanlış birşey olursa yok yere abisi ile arasının bozulacağını, doğru olanın başka bir yerde düzenli, düzgün ve sakin bir şekilde çalışması gerektiğini güzel bir dille anlatın derim.

Bu arada konu sahibine de saldırmaya gerek yok, eminim o da hepimiz gibi bu şekilde yaşamak istemiyordur.

yok saldırmasalar olur mu, her konuda olan kişiler var maşallah, hiç gerçek hayatları yokmuş gibi sanalda her konu açana laf sayıyorlar, öyle tatmin oluyolar demek ki diyorum.
umarım kınadıklarıyla sınanırlar gerçekten. insanın canı sıkılsa da konu açmak istemiyor bir kaç tane hadsiz daha da canını sıkacak diye.

kadın zaten kötu kaderine razı değil, oğlu duchenne kas distrofisi hastasıymış, baksalar nasıl bir hastalık olduğunu öğrenirler, babası bırakmış gitmiş, anne temizlik yaparak buyutmuş, kendisi ilkokul mezunu, ne imkan sağlanmış da bu kadına kadın eliyle itmiş? herkes sıcak ipek yatağından rahatça konuşuyor, hayattaki tek şansları iyi adamlara denk gelmek olan bazı kadınlar şöyleydi de böyleydi de diye sayıp dökuyorlar. kınadıklarıyla sınansınlar cidden. benim bile burda asabım bozuldu.

konu sahibi kocandan adam olmayacağı konusunda hemfikiriz, yapabileceğin tek şey çocuğunu anne ya da kayınvalidene baktırıp yarı zamanlı da olsa işe girip adamdan medet ummamak gibi görunuyor.Allah yardımcın olsun.

Çaresizlik sahipsizlik o kadar zorki doğdum babam sahip çıkmamış annem evlendi ilkokulu sor bitirdim hemen 18 ilk evliliğimi yaptım olmadı boşandık sonra şimdiki kocamla evlendim buda öle çıktı şimdi yaşadığım yer küçük imkanlari kısıtlı sığınma evi falan yok olsada nasıl olacak oglum sürekli tedavi görmek zorunda. Anneme gittim çocuğu bırak öyle gel onun masrafı senin masrafın çok olur çekemem dedi geri döndüm çalışma gibi durumum yok sadece birgün boşum Allah razı olsun kaynatam bakiyo ediyo.
Allah şifasını versin çocuğun engelliyse ve işin yoksa çocuğa engelli maaşı bağlanır 1500 TL civarında, sen de 2700 TL civarında bakım parası alabilirsin. 4200 TL' de sana ve çocuğuna yeter. Haa sen ben boşanmam kocamdan memnunum diyorsan orası ayrı.

bu harika evliliğe çocuk yapmışsınız bir de hem de özel çocuk
yetmemiş ikinciye de hamile kalmışsınız
şimdi de çocuğun engelli maaşıyla besliyorsunuz değil mi bu asalağı
işte dağına göre kar

O kadar saçmasınız ki sizce bir tek annemizin üç kuruşuyla biz etilerde mi büyüdük acaba çevreymiş. Peki siz şu an çocuğunuzun tedavisini karı koca çalışmadan nasıl yaptırıyorsunuz? Adam parana el koyuyor. Ailene çocuğunun maaşını vermiyorsun da kapıya attılar diyorsun ipsiz sapsız kocana yediriyorsun.hiç olmazsa ailene maaşı verip işe girerdin de çocuğuna bakılırdı ya da oğlunun maaşıyla bakıcı bulsan kendin çalışırsın gerekirse tek göz oda olsun kocan da mecbur nafaka verecek..yani isteyen yapar ama bahaneniz çok o zamanda şikayet etmeyin sizde tek çocuk var biz iki çocuktuk bir de

Çaresizlik sahipsizlik o kadar zorki doğdum babam sahip çıkmamış annem evlendi ilkokulu sor bitirdim hemen 18 ilk evliliğimi yaptım olmadı boşandık sonra şimdiki kocamla evlendim buda öle çıktı şimdi yaşadığım yer küçük imkanlari kısıtlı sığınma evi falan yok olsada nasıl olacak oglum sürekli tedavi görmek zorunda. Anneme gittim çocuğu bırak öyle gel onun masrafı senin masrafın çok olur çekemem dedi geri döndüm çalışma gibi durumum yok sadece birgün boşum Allah razı olsun kaynatam bakiyo ediyo.
Normalde neler neler yazardım ama ben iliklerime kadar çaresizliğinizi hissettim.
Lütfen bu kullanıcıya bu işlerden anlayan birisi yönlendirme yapsın. Bu şekilde kalan kadınlara devlet kol kanat germeli. Ne desem boş geldi.

İnsan buraya derdini anlatmaya da gelmiyo hemen kırıcı kötü yorumlar yapılıyo ne bileyim konu açıyom hemen eski konulardan vuruyolar tamam sizler iyisiniz ben kötüyüm oldu mu bundan sonrada acmicam bidaha dalga geçecek başka konular bulursunuz konumun kapatılmasını istiyom.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X