Abiyle yaşamanın işkence olması

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Abim çalışmaya yeni başladı işi stresli değil maaşı da ortalamanın üstü sabah 9 akşam 6 oturuyor evrak işi de yapmıyor. Kendi diyor oradan biliyorum.Ailemin olduğu yerde dershane yoktu bu yüzden kendisi çalışmaya başlayınca yanıma gel dedi bir iki defa gecistirmistim ama 6 ay boyunca gel burada dershanaye git diye ısrar etti. Ben de hem ailemin baskisından kurtulmak hem de orada daha rahat ders calisacağımı düşündüğüm için neden olmasin dedim.1 aydır beraber yasıyoruz ama ben cok mutsuzum. Sürekli hakaret ediyor,sesini yükseltiyor,azarlıyor, bir şeye kusur buluyor. Poşete neden düğüm atmışım atma dememiş mi,ocağı niye silmemişim,ekmeği neden öyle açmışım,tabakları neden öyle koymuşum,odasını neden süpürmemişim,ekmekleri neden masanın üstüne koymuşum vs.. Evde yaptığı tek şey yemek onda da tek başına yapmıyor yardım ediyorum. Geri kalan her sey bende. Ama sürekli yaptığım şeyleri eleştiriyor. Evdekilerle görüntülü konusuyoruz mesela sürekli beni şikayet ediyor şunu yapmıyor bunu yapmıyor diye. Annem de geçen görüntülü konusurken "Kardeşin şimdiden sana yük mü olmaya başladı ?" dedi, bir anne evladı icin yük der mi ya.Bir keresinde de beni aradı abin sana şu nedenden çok kızmış dedi. Sebebi de şey dershanem cok erken saatte olduğu için düzgün kahvaltı yapmadan gitmişim. Mesela dünkü hakaret etme sebebi şu : İleride evde domates sosu yapmayacağımı bana göre saçma olduğunu anneminde maddi durumumuz iyi olmasına rağmen kendine boşuna eziyet ettiğini söyledim. Bir dizi hakaretten sonra "Sen zaten ileride cocuklarini da aç bırakırsın,hicbir sey yapmayı beceremiyorsun" sen kendin yaparsın madem dedim ben erkeğim dedi bu işin kadını erkeği mi var dedim ben anlamazmisim benim fikrim yokmuş vs.. Mesela tavşanın kafesini temizleyiver dedi dün, bugün temizledin mi dedi yok kafesin ızgarısını çıkaramadım dedim. Ben onunla dalga mı geçiyormuşum,bir seyi de beceremiyormuşum,ben hicbir sey yapmıyormuşum. Diğer kardeşimiz de bugün bizdeydi o dedi ki "geçen ben de denedim çıkartamadım" hee o zaman tamam dedi sakince. Benim sözüm tek başına yetmiyormuş gibi. Normalde dershanem akşamları , abim geceleri çalışıp gündüzleri evdeyken sırf karsilasmayalım diye sabah 8 de evden cıkıp gece on da gelirdim. Şimdi gündüzcüye döndü dersim olmasa dahi ek dersim var deyip dershaneye gidiyorum. Orada ders çalışıyorum. Günde toplasaniz 3 saat ya görüsüyoruz ya görüşmüyoruz ama psikolojimin bozulmasına yetiyor. Sadece paylaşmak istedim bir cözüm beklemiyorum
-----------------
Ayrı bir konu açmak istemedim geçen defa bildirimleri yanlışlıkla kapattigim icin mesajlarınızı şimdi görüyorum. Az önce annemler aradı toplam 63 saniye konuşmuşuz. Ve benim gene gözlerim yaşlı yani odamdan çıkmam gerekmedikçe, üstüme düşeni fazlasıyla yaparım,tamam derim her şeye. Annemlerin evindeyken de böyleydi abimin evinde de böyle.Ama sanki varlığım yük oluyor aileme.Onlara göre bana para verince ebeveynlik görevleri bitmiş oluyor.
Muhabbet aynen su:
+yemeğini yedin mi
-Yedim
+Ne yedin
-Çorba yedim
+Abin gelmedi mi daha
-Yok onun bu hafta calışma saatleri uzadı ya
+Abine de yemek bıraktın mı o dışarıdan yiyip mi geliyor ?
-Bıraktım nasıl bitireyim tek başıma nasıl gelir bilmiyorum.
+Tamam abin yorgun gelir üstüne gitme artık.
.....
Ama abime hiç kardeşini üzme ders çalışıyor yorgun demezler. Hep bana evin isini yapıyor musun,abini kızdırma,dersine çalış,erkek kardeşlerin olmadan tek başına bir sey yapma (24 yaşındayım ). Bana gecen annem sey dedi abinle bir sorunun var mı. Var desem eminim ki bana ama sen de söyle söylesin sunu sunu yapmamissindir abin senin iyiliğini düşünür iyi geçin diyecekti ve bunları abime söyleyip beni azarlattıracaktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen biri ile yasamaya hazir değildi. Sizden önce tek yasiyordu sanırım.
Insan tek yasamaya alisinca basta birisi gelse iyi hisseder saniyor ama sonra stres basıyor insani . Her seye kulp bulmaya basliyor. Istemsiz ofkeleniyor
Umarım kisa zamanda sorununuzu çözersiniz.

Yok hayır ev arkadasi olduğu da oldu,yalnız yaşadığı da oldu. 29 yaşında senelerdir dışarıda yaşıyor ama cogunlukla ev arkadasları vardı araları da hep iyiydi

Annem de geçen görüntülü konusurken "Kardeşin şimdiden sana yük mü olmaya başladı ?" dedi, bir anne evladı icin yük der mi ya.

Bana burada sanki annen, abine kardeşini yük gibi mi görüyorsun gibisinden sitem yapmış gibi geldi. Yani sahipsiz değil gibisinden.

Bence bunu iyi yönünden bak aslında bu yaşadığın hayat deneyimi olduğuna kendini teselli et ve bu doğrultuda hayatını planla niye mi? İler ki hayatında mutlaka evlilik olacak, düşün erkek kardeşin gibi biri olmaması için,
Epey bir tecrübe edindin ona göre evleneceğin adamı seçersin
,erkek kardeşine gelince onunlada sana sürekli emir yağdırmakta haksız olduğunu söyle ki evlendiğinde epey sıkıntı yaşayacağını söyle, paylaşmaya hazır olmadığını ve elin kızını mutsuz edeceğini
Bunun kendisi fark edip karekterini değiştirmesi gerektiğini söyle bunun bilincinde olması gerektiğini, bazı ev işlerine kendisinde katkısı olması gerektiğini, onun bu bilinçte olması gerektiğini

Abinizin evi işkence
Babanızın evi abinizinkinden daha işkence olduğunu söylüyorsunuz
Yani burda bir çözüm yolu göremiyorum
E size başka eve çıkın falan mı diyelim ?

Siz abartıyor olabilir misiniz?
Abinize yardım edince ne olacak ki ?
Bu sorunlardan hepimiz geçtik belki de size iyi söylenen şeyleri ergenlikten dolayı yanlış anlıyor olabilir misiniz yaşınız kaç ?

Kendi abimi gördüm sanki, benimki de böyleydi ama çok yoğun çalışıyordu. Ne güzel evlendi ayrıldı kurtuldum dedim şimdide her yanana geldiğimizde eleştirecek bi şey buluyor yani benimki huy edindi normale dönemiyor. size bol bol sabır diliyorum

Valla aynısı benım basşımda var bence bunların psikolojılerinde anormallik var ben bundan kaçıp doğru düzgün bir yuvam evim olsun derke. O da olamadı çünki yağmurdan kaçarken doluya tutuldum sen dikkat et sınavını kazanamk için uğras duymamazlıkdan gel umursama sınavına yoğunlaş hayatta senden daha kötü olanlarda var hayat böyle bazen insanın üstüne üstüne gelir tek çare dua etmek

Evinize geri dönün..Ya da katlanın. (Domates sosunu fakirlikten yapmıyoruz ,siz ilerde yapmayın hormonlu domates yedirin çoluk çocuğa)
Annem 55 yasinda 10 kasa domates sosu icin 20 kasa da salça icin domates doğruyor. Ben de doğruyorum 3 gün 4-5 saat boyunca tabure üzerinde kambur durmak eziyet.Maddi durumları da çok müsait. Gereksiz ivir zivir alacaklarina yapan birinden gayette alabilirler

Bana burada sanki annen, abine kardeşini yük gibi mi görüyorsun gibisinden sitem yapmış gibi geldi. Yani sahipsiz değil gibisinden.
Yok gayet gülerek söyledi . Üslubunu tanıyorum kardeşine iyi davran demiyor mesela bana evin isini yap abini kızdırma diyor.
Peki yurtta kalamaz misin? Gerci universite ogrencisi olmadigin icin yurt olmaz sanirim. Ozel yurtlarda oyke birsry var mi bilmiyorum.
Ailem müsade etse kalirim tabi ama kafalarinda ne kuruyorlarsa izin vermiyorlae.

Abiniz de dahil tüm aileniz size karşı tavırlı sanki. Problem onlarda değil de sizde olabilir mi acaba? Bir dönüp kendinize eleştirel gözle mi baksanız?

Domates sosunu fakirler yapmıyor, hormonsuz doğal domates yemek isteyenler yapıyor. Öyle yapan birinden de almaz hijyene önem veren insanlar, zaten kendi yaptığın gibi olmaz damak tadına uymaz.

Yok tam aksine beni tanıyan herkes aile dostlarimiz dahil ne kadar sakin, uyumlu olduğumu söyler. Ev islerinde de yardımcı olurum. Erkek kardeşlerim ne yaparlarsa yapsınlar ailede saygı görürler,kararlarına destek olurlar. Benim başarılı olduğum her şeyde kendimi geri çekmemi isterler.Kendimi bildim bileli ailem bana psikolojik şiddet uyguluyor bunu kadın olmama bağlıyorum. Yoksa 9 yaşında cocukken ne hatam olmuş olabilir.
Yukarida da acikladım 55 yaşında birinin tabure de oturarak 30 kasa domates doğraması hiç mantıklı değil. Hele bunu sadece kadının görevi olarak görmeleri hiç doğru değil. Maddi olarakta eksik değil fazla var mal mülk var. İsteseler yapan birinden alabilirler çok var cünkü öyle yapıp satan.

Ben olsam dönerim.
Bu ne böyle kampta eğitmeye canlı almış gibi sizi resmen bunaltıyor.
Çekilecek gibi değil.

O zaman en kısa zamanda kendi paranızı kazanıp hayatınızı kurun.
Kadın işi erkek işi diye ayırmam ben. Benim 73 yaşındaki emekli annem , üst düzey yönetici eşim, öğretmen ben, emekli ablam toplanıp yazın domates konservesi, turşu, zeytin falan yapıyoruz. Alamaz mıyız, almak istesek tonlarca alırız. Ama hem hijyenine dikkat ettiğimizden hem başkalarının yaptığı damak tadımıza uymadığından almayıp yapıyoruz. 55 yaş nedir zaten, gencecik kadın daha.

Benim abime benziyor valla. Ama benimki çok cins bir abi. Sofrada yemek yerken huzursuzluk çıkarmayı çok sever. Annemi 10 kere mutfağa gönderir tuz yok, bardak getir su içicem, bu çatal yamulmuş düzgünü yok mu, her defasında aynı şeyi yapıyorsun... kadın onun hizmetini yapmaktan yemek yiyemez. Nefret ederim sofrada birinin kalkmasından. oturur herkes yemeğini yer bir şey isteyen varsa kalkar kendi getirir, sofra adabı budur. Neyse yemeğe başlar bu ne biçim yemek. Bir daha bunu pişirme hiç beceremiyorsun.... o kadar çok konuşur ki anneme üzüldüğümden ben tepki veririm sonra ben kötü olurum. Yemeği insanın boğazına dizer. Kalkar odama giderim iştah miştah kalmaz, beyefendi afiyetle yemeğini yer. 2 haftadır onunla aynı sofraya bile oturmuyorum bu yüzden odamda yiyorum.
Çok iyi anlıyorum seni yapacak bir şey yok malesef bu yaştan sonra değişmezler. Ben de içini dökeyim dedim.

Galiba aileler tepki göstermediği icin bu duruma geliyoruz aynı davranislari siz yapsanız hoş karsilamazlardı eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…