Abla ile görüşmemeyi tercih etmek

Ay ona zorbalık yapan insanla niye irtibatını kesmesin. İnsanlar anne babalarıyla bile irtibatını kesiyor ablayla niye kesmesin.
çünkü sıla-i rahim denilen bir şey var.
ALLAHa havale edip görüşmesniz de ortak bulunacağınız ortamda bulunabilirsiniz
kardeşin kötüsü elin iyisinden iyidir.
ortak alanlarda merhaba merhaba şeklinde yürütülebilir.
o da utanır bir süre sonra yaptığından .

Merhaba arkadaşlar ben ablamla görüşmek istemiyorum bunun günahını dini boyutunu düşünmek istemiyorum düşününce de haklı görüyorum kendimi Allah ne için görüşmediğimi biliyor.Eğerki ablanız size hakaret ediyorsa bir abla gibi hatalarınızı örtmek yerine eşinizin yanında bile size kötü davranıyorsa sürekli maddi menfaat peşinde ise maddi olarak yardım etmediğiniz de ise manevi olarak yanınızda olmazsa hayatınıza sadece üzüntü stresten başka bir şey vermezse ne yapardınız.Artık 35 li yaşlardayım belli süre sonra insan kaldıramıyor
Ben abimle kestim ilişkiyi kafam çok rahat

Merhaba arkadaşlar ben ablamla görüşmek istemiyorum bunun günahını dini boyutunu düşünmek istemiyorum düşününce de haklı görüyorum kendimi Allah ne için görüşmediğimi biliyor.Eğerki ablanız size hakaret ediyorsa bir abla gibi hatalarınızı örtmek yerine eşinizin yanında bile size kötü davranıyorsa sürekli maddi menfaat peşinde ise maddi olarak yardım etmediğiniz de ise manevi olarak yanınızda olmazsa hayatınıza sadece üzüntü stresten başka bir şey vermezse ne yapardınız.Artık 35 li yaşlardayım belli süre sonra insan kaldıramıyor
Eskiden şöyle bir anlayış vardı ne yaparsa yapsın o ablan o abin o baban o annen…… vs vs
Ama benim artık hayat mottom şudur: sana zarar veren herkesi arkanda bırak.

10 yıl görüşmedim sonra bir yıl konuşmaya başladık baktım bana zarar veriyor direk kestim sanırım ömür boyu görüşmicem. Üzülmüyor değilim bu duruma ama yaptıkları daha çok üzüyor

İstemiyorsanız görüşmeyin tabi.
Ama tamamen ilişkiyi kesip yok saymak ile dipdibe olup yüzgöz olmak arasında da bir yerler var. Sanırım ben olsam uzak bir akraba gibi kırk yılda bir muhatap olacağım bir seviyede tutardım.

Görüşmek zorunda değilsiniz ki nasıl mutluysanız öyle yapın

kimse yaptığından utanmıyor malesef ve herkes yaptığı ettiğiyle mezara giriyor.

Düşman olmayın, ama aramayın sormayın ilgilenmeyin yokmuş gibi davranın. Mecbur kalırsanız aynı ortama girmek zorunda kalırsanız yani merhaba merhaba geçiştirin. Görünmez bir duvar örün kısacası. Kendimde aynı şeyi uyguluyorum. Hem kafam rahat hem vicdanım.

Günahla ne alaka ? Ablam + baba tarafı bir kaç kişi hariç full hiçkimseyle görüşmüyorum arasalar açmıyorum bile sevmiyorum allah bunun için bana niye günah yazsın? Düşünsene gidiyosun öbür tarafa allah diyo ki en önemli şey kendinsin neden kendine eziyet ettin bu insanlardan uzaklaşmadın neden kendi hakkına girdin

1 seneden fazla oldu 2 ablamla görüşmüyorum.

Karşıma geçip evet hatalıyım, özür dilerim diyene kadar hatta biri terapiye başlayana kadar da görüşmeyecegim.

Yani ömür billahi görüşmeyecegim çünkü bunu yapmazlar.
Zaten o kadar düzgün olsalardı küsme noktasına gelmezdim.

Eşimin ailesi ile de senelerdir görüşmüyorum.
Pis bencil, huzursuz herkes hayatimdan defolabilir.

O işler öyle olmuyor malesef.
Ağzıma s*ctilar benim. Ciğerimi söktüler. Nerdeyse 30 yılımı aldılar.. Allah korkumdan hesap verememekten dolayı hep alttan aldım sustum sineye çektim. Bazı şeyleri görmedim duymadım.. yedim yuttum.. sonra bi anda nerdeyse timarhaneye yatma evresine gelince sildim attım. Üstünden bi sure geçince vicdanım rahat vermedi aman kardeş yok günah vs vs diye. Az bi sey kapıyı araladim o kapıyı yerle bir ettiler. Simdi beni böyle mahveden kişilere karşı sırf kardeş diye hürmet edicem.? Nerde benim kul hakkım nerde benim akıl sağlığım geçen yıllarım?? Elbette Rabbım hesap soracaktır asla şüphem yok ama ben herseyi ahirete bırakamıyorum artık. Tek başıma ağır geliyo. Tek başına olmak nedir biliyo musunuz ? Neyse sizin kardeslerinz vefalıdır Allah korkusu vardır ben naptim napiyorum diye sorgulaması vardır o yüzden siz sineye çekebilirsiniz. Ama bunu herkes yapamiyor. aman kardeştir lafı sırf bizler için geçerli değil.

Daha fazla geç olmadan sil at. Oyle kalın ve yüksek duvar or ki orayı kolayını asamasin. Cabalasin sana ulaşabilmek için. Kendini suçlama sana iyi gelen şeylere odaklan ve iyileştiğini gördükçe daha sağlam dik dur. Eger koyduğun mesafeye ve tavra göre gene eski halde seni empoze etmeye manipule etmeye yada hakarete başlarsa aynısını hatta daha fazlasını sende ona yap. Bitir muhatap olma

O işler öyle olmuyor malesef.
Ağzıma s*ctilar benim. Ciğerimi söktüler. Nerdeyse 30 yılımı aldılar.. Allah korkumdan hesap verememekten dolayı hep alttan aldım sustum sineye çektim. Bazı şeyleri görmedim duymadım.. yedim yuttum.. sonra bi anda nerdeyse timarhaneye yatma evresine gelince sildim attım. Üstünden bi sure geçince vicdanım rahat vermedi aman kardeş yok günah vs vs diye. Az bi sey kapıyı araladim o kapıyı yerle bir ettiler. Simdi beni böyle mahveden kişilere karşı sırf kardeş diye hürmet edicem.? Nerde benim kul hakkım nerde benim akıl sağlığım geçen yıllarım?? Elbette Rabbım hesap soracaktır asla şüphem yok ama ben herseyi ahirete bırakamıyorum artık. Tek başıma ağır geliyo. Tek başına olmak nedir biliyo musunuz ? Neyse sizin kardeslerinz vefalıdır Allah korkusu vardır ben naptim napiyorum diye sorgulaması vardır o yüzden siz sineye çekebilirsiniz. Ama bunu herkes yapamiyor. aman kardeştir lafı sırf bizler için geçerli değil.
Hanımefendi sakin olun
Sizin hayatınızı konuşmuyoruz
Konu sahibine cevap Yazıyoruz
Kendisi aralarındaki meselenin ayrıntısını anlatmadı, sadece kötü şeyler yaptı yazmış, ben de ona istinaden yazdım. Çok ciddi sorunlar olarak yazmamış çünkü. Yazsa idi ona göre de cevap verirdik. Herkes kardeşiyle birşeyler yaşıyor, mesele yaşananların boyutu. Konu sahibi daha ayrıntılı yazrsa ona da cevap veririz merak etmeyin. Direk kardeşinle aranı boz demek vebale girer benim açımdan. Belki de iki tarafta da hata var, yanlış anlama var, bunları bilemiyoruz çünkü ayrıntı yok.

Merhaba,
Aile her şeydir ama size iyi gelmiyorsa yavaş yavaş araya mesafe koyun.
Unutmayın insanın kendine eziyet etmesi de günah.

Bende görüşmek istemiyorum mesajlarına cevap vermiyorum ama o ısrarla arıyor mesaj atıyor narsistsin diyor halbuki ben onunla narsist olduğu için iletişimi kesmiştim 🤣
Sadece arada konuşuyorum tamamen bitirmemek için çünkü küçük yiğenim var bana düşkün

Back
X