ablam annemi üzüyor

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar kısaca özetlicem
annem merdivenlerden düştü kolunu kırdı şu an alçıda
farklı şehirlerde olduğumuz için yanımıza getirdik annemi
ben ve ablam çalıştığımız için diğer kardeşimizde kalıyodu ilk başta
ama ablam 8 aylık hamile işten ayrıldı 10 gün önce
hemen annemi yanına aldı hem evine temizlikçi gelecekti annemle başında durmak istedi
şimdi annem 10 gündür onda
Evler yakin 2 3 gune bir gorusuyoruz ama
Ablam sanirim surekli annemi kolunu kirmasiyla ilgili laflariyla uzuyor
Bide kadin ne dese suclu oluyor
Canim annem cok mazlumdur asla sesi cikmaz biseye
Dun aksam bebek kiyafetlerini utulemeye yardima gittik tartismislar
Daha dogrusu ablam anneme bir suru laf saymis anneminde zoruna gitmis ablamin gormeyecegi bi yerde bizim yanimizda agladi
Ablamda ayni sekilde evine gittigimizde surati cok asikti noldu falan deyince aglamaya basladi
Iste annem bisey yapamiyorum diye kendini suclu hissediyo bende ona kiziyorum dedi
Anneme sordum ayri bi yerde oda kocasinin gomleklerini utuleyecekti utuleme gel dedim beli agriyo diye dedi basladi bagirmaya kavga etmeye dedi
Annem hic iyi degil eminim su an kendi evine gitmek istiyodur ama ablam zaten yakinda doguracak ve yaninda annem duracak kolu alcidan cikinca..
Eminim o zamanda cok uzecek kadini.
bizim yapabilecegimiz bisey varmi bu durumda kizlar ya sonucta oda onun kizi annesi karisma hakkimiz varmi
Ablam hepimize karsi hircin sinirli asabi genelde sebebini bizde bilmesekte ama anneme yaptigi cok icimi yakiyor

bir anne kaç evladını gıkı çıkmadan büyütüyor da bir evlat bir annesini evine sığdıramıyor ne acı...

ablanız hamile belli ki artık hormonları çıldırmış ne yaptığını bilmiyor anneniz de rahatsız şu an kızına yardım edemediği için üzgün siz araya girecekseniz de ortalığı yumuşatarak girin ikisinin de özel durumları var çünkü ama annenizi de ezdirmeyin

Bilemedim ki ama anne kendini savunmaktan acizse siz karnı burnunda kadınla kavga mı edeceksiniz düzgün davran anneme diye.
Kesinlikle ters teper, doğum oncesi-sonrasi çok hassas olur kadın,hormonları yoğun olur,psikolojisi pek normal olmaz... Hem siz onu uzmeyin hem o alınıp gücenip strese girmesin.
Alın annenizi ya diğer kardeş baksın ya da tum kardeşler para bolusturun sende kalsın,bakıcı baksın.
Ayrıca doğumdan sonra annenin kalması mecburiyet değil ki. Onlarca kadın doğumdan sonra kocasıyla başbaşa bu işin üstesinden geliyor. Benim ne annem ne ablam 3. Bir kişiden destek aldı,her ikisi de karı koca atlattı o dönemleri.
Alın annenizi oradan, ablayla da kavga falan etmeyin^^elinden geleni yapmış zaten kadin... bence çözüm bu

Abla anneme iyi davran yoksa alıp götürüyorum deseniz ve kendini yırtsa da annenizi alıp gitseniz diyorum ..

Ablanız neden annenizi kolunu kırmasıyla ilgili üzüyor bunu nlamadım ?
Sanki bilerekmi kırmış kadın kolunu yazık yahu annenize çok acıdım :KK43:

bir anne kaç evladını gıkı çıkmadan büyütüyor da bir evlat bir annesini evine sığdıramıyor ne acı...

ablanız hamile belli ki artık hormonları çıldırmış ne yaptığını bilmiyor anneniz de rahatsız şu an kızına yardım edemediği için üzgün siz araya girecekseniz de ortalığı yumuşatarak girin ikisinin de özel durumları var çünkü ama annenizi de ezdirmeyin

Ya aslinda annemin kolu kirildigina en fazla o agladi gerci ben aglamadim insanlik hali daha kotu bisey olmasinda
Yaninda degiliz hemen yanina gidemiyrzz vs diye o kadar agladiki
Simdiyse boyle yapiyor anlamiyorum
Kadina habire sen kucuk kardesimiz icin diyor orda daha rahatsin burda degil istersen orda kal diye soyluyor
Annemde hayatta gidicem diyemez
Cunku o zaman daha cok cingenlik yapabilir

Bilemedim ki ama anne kendini savunmaktan acizse siz karnı burnunda kadınla kavga mı edeceksiniz düzgün davran anneme diye.
Kesinlikle ters teper, doğum oncesi-sonrasi çok hassas olur kadın,hormonları yoğun olur,psikolojisi pek normal olmaz... Hem siz onu uzmeyin hem o alınıp gücenip strese girmesin.
Alın annenizi ya diğer kardeş baksın ya da tum kardeşler para bolusturun sende kalsın,bakıcı baksın.
Ayrıca doğumdan sonra annenin kalması mecburiyet değil ki. Onlarca kadın doğumdan sonra kocasıyla başbaşa bu işin üstesinden geliyor. Benim ne annem ne ablam 3. Bir kişiden destek aldı,her ikisi de karı koca atlattı o dönemleri.
Alın annenizi oradan, ablayla da kavga falan etmeyin^^elinden geleni yapmış zaten kadin... bence çözüm bu
Ablam kendisine yardim edilmesini bakilmasini cok ister bebekte ilk deneyimi ya heralde o yuzden yaninda istiyor biraz
Bilmiyorum insallah boyle devam etmez
Onu uzmek istemem ama annem uzulurse uzerim
Alin annenizi diyosunuzda annemi hangi bahaneyle alicamki

kızlar kısaca özetlicem
annem merdivenlerden düştü kolunu kırdı şu an alçıda
farklı şehirlerde olduğumuz için yanımıza getirdik annemi
ben ve ablam çalıştığımız için diğer kardeşimizde kalıyodu ilk başta
ama ablam 8 aylık hamile işten ayrıldı 10 gün önce
hemen annemi yanına aldı hem evine temizlikçi gelecekti annemle başında durmak istedi
şimdi annem 10 gündür onda
Evler yakin 2 3 gune bir gorusuyoruz ama
Ablam sanirim surekli annemi kolunu kirmasiyla ilgili laflariyla uzuyor
Bide kadin ne dese suclu oluyor
Canim annem cok mazlumdur asla sesi cikmaz biseye
Dun aksam bebek kiyafetlerini utulemeye yardima gittik tartismislar
Daha dogrusu ablam anneme bir suru laf saymis anneminde zoruna gitmis ablamin gormeyecegi bi yerde bizim yanimizda agladi
Ablamda ayni sekilde evine gittigimizde surati cok asikti noldu falan deyince aglamaya basladi
Iste annem bisey yapamiyorum diye kendini suclu hissediyo bende ona kiziyorum dedi
Anneme sordum ayri bi yerde oda kocasinin gomleklerini utuleyecekti utuleme gel dedim beli agriyo diye dedi basladi bagirmaya kavga etmeye dedi
Annem hic iyi degil eminim su an kendi evine gitmek istiyodur ama ablam zaten yakinda doguracak ve yaninda annem duracak kolu alcidan cikinca..
Eminim o zamanda cok uzecek kadini.
bizim yapabilecegimiz bisey varmi bu durumda kizlar ya sonucta oda onun kizi annesi karisma hakkimiz varmi
Ablam hepimize karsi hircin sinirli asabi genelde sebebini bizde bilmesekte ama anneme yaptigi cok icimi yakiyor
Annecim biraz da bizimle kalmak ister misin ?
Ablamın doğumuna kadar bizimle kal.
Sonra ablama geçersin ?
Kadın zaten hamile , hormonlar coşmuş.
Siz alın götürün.

Ablam kendisine yardim edilmesini bakilmasini cok ister bebekte ilk deneyimi ya heralde o yuzden yaninda istiyor biraz
Bilmiyorum insallah boyle devam etmez
Onu uzmek istemem ama annem uzulurse uzerim
Alin annenizi diyosunuzda annemi hangi bahaneyle alicamki

Bence ablanız doğumdan sonra annenizi daha çok üzecek !!

Öncelikle geçmiş olsun.

Ikinci olarak ablan hamile dolaysıyla psikolojik takıntı haline gelmiş her kim ne yapsa iyi düşünse ablana batar kötü algılar ki doğumdan sonra annen daha da üzülür, bir de bunun lohusalığı var aheyyy ahey..

Anne susuyorsa acizliğinden dğil, yufka yüreğinden dolayı ses etmez hiçbir evladına gider köşede sessiz sakin ağlar.

Ancak ablanı uyar derim, anneni üzmeye hakkı yok, hani bir tek o çocuk dünyaya getirmiyor,her bir halini hareketini hamileliğine veremeyiz.

Illa anneni alman için bahane üretmek zorunda olmadığın gibi annen de neden sizde kalıyor neden alıyorsun diye açıklama yapmak zorunda da değilsin.

Ha illa istersen @istanbulameftun 'un dediği gibi tatlı bir dille söylersin.

Annecim biraz da bizimle kalmak ister misin ?
Ablamın doğumuna kadar bizimle kal.
Sonra ablama geçersin ?
Kadın zaten hamile , hormonlar coşmuş.
Siz alın götürün.
annem bize gelir
ama ablam surat yapar bu seferde
derki sen zaten benim yanımda rahat değilsin git git der
lafını hiç sakınmaz
geçen kardeşim yanlarına gitmiş
diyomuşki zaten şüpheniz var benim anneme iyi bakamadığından
yanlarında oturmuyomuş kardeşim niye gelmiyon deyince benim içinmi geldin annem için geldin diyomuş :KK53:

annem bize gelir
ama ablam surat yapar bu seferde
derki sen zaten benim yanımda rahat değilsin git git der
lafını hiç sakınmaz
geçen kardeşim yanlarına gitmiş
diyomuşki zaten şüpheniz var benim anneme iyi bakamadığından
yanlarında oturmuyomuş kardeşim niye gelmiyon deyince benim içinmi geldin annem için geldin diyomuş :KK53:

hasta mı ablanız ? Allah eşine,annenize,size kolaylık versin bu ne böyle

Yaa cok kotu dimi? Ilerde evladimin beni azarladigini dusununce tuhaf oluyorum

Yorumları da okudum, yinede tam olarak anlayamadım. Ablanız annenizi aşağılama, iş yapmıyor diye tersleme yada herhangi bi hizmetçiymiş muamelesi gösterme gibi bi durum içinde değil, değil mi?

Anladığım annesinden uzakta olduğu için vicdan azabı duyduğu, dikkat etmeyip kendine zarar verdiği için sitem ettiği ve annesinin iş yapamıyorum diye üzülmesine kızması. Absürt mü bunlar? Anneniz biraz narin galiba.

Bende hamileyim. Ölürüm de 2 yaşındaki kızım akşama kadar eşimi yalnız nasıl bekler diye ağlıyorum. Saçmalama ve abartı duygular yaşama dönemi ablanızın şuan. Bu kadar büyütmeyin bence.

Öncelikle geçmiş olsun.

Ikinci olarak ablan hamile dolaysıyla psikolojik takıntı haline gelmiş her kim ne yapsa iyi düşünse ablana batar kötü algılar ki doğumdan sonra annen daha da üzülür, bir de bunun lohusalığı var aheyyy ahey..

Anne susuyorsa acizliğinden dğil, yufka yüreğinden dolayı ses etmez hiçbir evladına gider köşede sessiz sakin ağlar.

Ancak ablanı uyar derim, anneni üzmeye hakkı yok, hani bir tek o çocuk dünyaya getirmiyor,her bir halini hareketini hamileliğine veremeyiz.

Illa anneni alman için bahane üretmek zorunda olmadığın gibi annen de neden sizde kalıyor neden alıyorsun diye açıklama yapmak zorunda da değilsin.

Ha illa istersen @istanbulameftun 'un dediği gibi tatlı bir dille söylersin.
çok teşekkür ederim
dün akşam kardeşim dedi
anne çarşamba günü yanıma gelirsin kalmaya dedi (eşi nöbete gidiyormuş)
yoksa ablamamı sormam lazım dedi güldü
ablamın hiç sesi çıkmadı
anneminde çıkamadı
annem gelirim dese sen zaten burda rahat değilsin der
bilmiyorum :/

Hamile kadın içinde kötülük olsa annenizi yanına almaz hemen zaten. Suçlama yerine çözüm bulun annenizi bi süre siz yanınıza alın mesela ablanıza da tatlı tatlı anlatın durumu sen doğum yapınca gelir şimdi ikinizde yıpranıyosunuz minvalinde. Burada ablanızı kötületmek size bişey katmaz zira haberiniz olsun

Yorumları da okudum, yinede tam olarak anlayamadım. Ablanız annenizi aşağılama, iş yapmıyor diye tersleme yada herhangi bi hizmetçiymiş muamelesi gösterme gibi bi durum içinde değil, değil mi?

Anladığım annesinden uzakta olduğu için vicdan azabı duyduğu, dikkat etmeyip kendine zarar verdiği için sitem ettiği ve annesinin iş yapamıyorum diye üzülmesine kızması. Absürt mü bunlar? Anneniz biraz narin galiba.

Bende hamileyim. Ölürüm de 2 yaşındaki kızım akşama kadar eşimi yalnız nasıl bekler diye ağlıyorum. Saçmalama ve abartı duygular yaşama dönemi ablanızın şuan. Bu kadar büyütmeyin bence.

Hamile kadın içinde kötülük olsa annenizi yanına almaz hemen zaten. Suçlama yerine çözüm bulun annenizi bi süre siz yanınıza alın mesela ablanıza da tatlı tatlı anlatın durumu sen doğum yapınca gelir şimdi ikinizde yıpranıyosunuz minvalinde. Burada ablanızı kötületmek size bişey katmaz zira haberiniz olsun

zaten onu üzmek istemediğimiz için susuyoruz
benim amacım onu kötületmek değil
nasıl çözüm bulurum bunun derdindeyim ben

Back
X