Ablam beni delirtecek !

bebeto

aşksın sen cansın sen
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
482
63
98
arkadaşlar merhaba nereye yazacağımı bilemedim inşallah burası ddoğrudur şimdi sizlere bişey anlatıcam allah aşkına bi akıl verin artık sinir oluyorum ben evliyim ablamda evli evli olmasına ve annemin evini ona vermesine rağmen hala annemlerde kalıyorlar karı kaco sorun kalmaları değil kalsınlar ama eşi vardiyeli çalışıyor hep annemlerde ablamda çalışıyor akşamları geliyor benimde kızım var 1 yaşında ablam devamlı of ne kadar ses yapıyo kızın kafam şişti deyip duruyo kızım biraz yaramaz her bebek gibi ablam laflanıp duruyor evi talan etti diye onlar verken eşim gitmek istemiyo laf ediyorlar diye bide nezaman gitcek karı koca kavga ediyorlar gitmeyince annemle babam üzülüyor annem perşembe günleri bize geiyor öğleden sonra annme telefon açıyor eve ne zaman gitcen diye annem hiç tek gelemiyor onlarla gelincede saat akşam 9da gidiyorlar ablamın zoruyla ablam şuan 5 aylık hamile biz teyzemlerle konuşmuyoruz bazı nedenlerden dolayı ablam her tek kalmamızda 2 teyzeninde çoçukları olmuyor ablam devamlı fesat olduklarını allahın onları böyle cezalandırdığını söylüyor artık bugün dayanamadım dedim seninde ilk bebeğin düştü sen kime ne yaptın neyin cezasını ödedin oda bana küstü onları bana koruyorsun diye ay valla deliricem aryık ya ne olur yorumlayın bi çözüm gösterin arda kalmaktan bıktım artık

annenlerin onlara verdiği ev ayrı ama değil mi?

aynı yerde oturmak zorunda değillerse neden bukadar iç içeler merak ettim.

bu durumda sizin yapabiliceğiniz pek birşey yok. anneniz babanız konuşmalı yada tavrını belli etmeli..

bence gideceğiniz günleri önceden belirleyin. ve ablanıza söyleyin. şakayla karışık 'kızım salı günü orada olacak teyzesi başın şişmesin diyeağrı kesicini iç yada biz akşam dönnüceye kadar bekle' gibi bir açıklama yapın. belki biraz değişim olabilir.

canım aslında şöyle anlatayım daha açık olur annemin babadan kalma arsasını mütahite verdiler ablam ilk günden beri evde kiracı biz otururuz dedi annemlerin kndi oturdukları evleri müstakil ev bahçeli şimdi annemlerin oturduğu ev mütahite verilcek 2 daire babamların olucak ablam diyo dairenin biri benim diye bende dedim hayır oturuyorsan evin var git evinde yaşa dedim ablam eve tanışdı 1 hafta kaldı sonra annemlere yerleştiler aslında çok olay varda ben kısaca anlatım benim eşim ailelemle gittiğim hiç bir yere laf etmez haber veririm gidicez diye tamam der ama ablam öyle değil kendi eşi gelmediği zaman gidiceğimiz bir yere bizle hayatta gelmez malum o yanlız kalmasın diye annemde gelemez artık eşimde bana izin vermiyo hayır diyo tabi hemen benim eşim kötü oluyor daha neler neler ablam kızıma baya hediye almıştı ben amleyken şimdide bana diye işte teyze olmak kolay değil ben ne yaptıysam aynını isterim falan bilmiyorum o pazardan ne bulduysa almıştı benim geçen sene kardeşim olmuştu erken doğum eve çıktı ama fazla yaşamadı ablam kızıma aldıklarından aynısını onada alırdı kardeşim ölünce giymediklerinin hepsini almış giydiklerinide bana yollatmış kullansın diye kullandım annemin hatrına ama onun bunu yapmasını hala anlayamadım ama bıktım artık devamlı kendini mükkemel göstermesinden insanları aşalamasından eskiden böyle değildi çok değişti kızım ona gitmek istiyor lafa bakarmısın sen benim kızımı kıskanıyorsun kızım doğunca annaneni unut kızım anneme çok düşkün biz eşimle 2. bebeği planlıyoruz bende dedim bebek istiyoruz diye bana demediğini bırakmadı kendine güveniyorsan yap annem benimkine bakıcak annemi bekleme biz öyle anlaştık annem dedi senin kaynana gelicek o sana bakar ben istemem dedi kocasına diyo iste annene söyle evini bırakıp gelmesin bana annem bakıcak diye valla bunun sonu ne olur bilmiyorum ama böyle devam ederse artık hiç biriyle görüşmicem

Son düzenleme:
boşver sen kendi yuvana bak. ne derse desin hiç kafana takma. şimdi hamile ama kucağına alacağının garantisi varmı allah korusun tövbe tövbe yaa. çocuğun var ileride ne olacağını nerden biliyorsun büyük konuşuyor ablan aman sen ona uyma sakın. görmemişin çocuğu lafı cuk diye oturmuş inanki. ne dersen de sen kötü olursun o yüzden hiç karışma ne halleri varsa görsünler sen yuvana bak.

çok üzüldüm. ablanız kompleksli oldukça,çevresine çok zarar verdiği ortada. anneniz size gelip bakar bebeğinize. ve dersiniz. yalnız kalmaktan korkma elbette ilkzamanlar bakacak. ama sonrasında ikimize de ayrı ayrı zaman ayıracaktır diye.
biraz dirernin konuşun. ama anlamazsa üzerinde durup huzurunuzu bozmayın.
bencil biriyle uğraşmak zordur.

umarım eşi evimize geçelim der ve kaynanası gelir. aileniz de biraz dinlenir.

bugün yine çok üzüldüm pazar günü annemler forum istanbula gitceklermiş ablam söyledi annem sizde gelin sabah 9da gidicez dedi bende biz o saate uyanamayız malum pazar günü eşim geç uyanıyor ablamda eşi gececi ya en geç öğlen 2de evde olucaz o yüzden erken gidiyoruz dedi bende siz zaten plan yapmışsınız biz planınızı bozmayalım dedim annemde biz geldikten sonra arabayı alın siz gidin dedi telefonda konuştuk neyse sonra görüşürüz kız uyandı deyip telefonu kapattım çok zoruma gitti ağlamaya başladım kendimi çok dışlanmış hisettim eşim üzülme arba kiralar öğleden sonra ben seni götürürüm dedi hala ağlıyorum acaba benmi? çok kırılganım yoksa kırılmakta haklımıyım

valla canım bugünde anladım annemde bana farklı davranmaya başladı düşün 1 aydır dişçiye gidicem anneme kaç kere söyledim gel yada ireme bak ben gidim diye her seferinde bir bahane uyduruyor temizlik yapıcam diye napalım artık onları şehir dışında yaşıyormuş gibi görücem onlar gelmezse bende gitmem halbuki 5 sokak ötedeler:çok üzgünüm:

peki annenizle konuşsanız ablanızın konuşmalarından rahatsız olduğunuzu o çözer belki sorunları nızı ablanız yumşar belki

peki annenizle konuşsanız ablanızın konuşmalarından rahatsız olduğunuzu o çözer belki sorunları nızı ablanız yumşar belki

canım anneme söylemiştim ablamın çok kırıcı olduğunu hemde defalarca ama annem neyapayım kızım bende arada kalıyorum dedi daha ne söyliyeyimki zaten daha gitmeyi düşünmüyorum çünkü bugün çok kırıldım anlamadığım ablam dün akşam beni aradı yarın 29 ekim tatil çalışmıyorum dedi sana gelicez annemle ay ne güzel dedim ama eşiminde tatilde olduğunu ve evde olacağını söyleyince vaz geçtiler anlamadım ki eşimdenmi rahatsız oluyorlar

ablanız hep böylemiydi? büyük diye daha baskın bir karakteri mi var acaba? çünkü aileniz her dediğini yapıyr gibi... ev demiş vermişler, evi olduğu halde yanlarında klmasına ses çıkarmıyorlar. bebek söz knusu olduğunda aranıza girmiyorlar, tatil gününde ablanıza göre plan yapılıyor, snuçta ablanızın fevri davranışlarınızı dengeleyecek olan aileniz..

hep baskın bir karakteri vardı ama kırıcı değildi ona güvendiğim kadar kendime bile güvenmedim biz ablamla liseyi bereber bitirdik o üniversiteyi kazandığı halde maddiyat yüzünden gidemedi çok istediği avukatlık meğleğini okumak için çalışmaya başladı yıllar geçti 2004 yılından 2008 yılına kadar birlikte çalışıyorduk hiç ayrımız gayrımız olmadı ben evlendim aradan 6 ay sonra ablam evlendi şuan beş aylık hamile ve hala çalışıyor buna yoruyorum ama onu çalışmasını isteyen ben değilim ve stes topuda değilim hele şu son 2 aydır çok kırıcı oldu ablam haklı olduğu zaman babama bile cevap verirdi ama şimdi çok farklı kim ne derse desin susan ablam bize gelince hap azarlıyor o söylicek biz alttan alcaz anneme söyledim konuşsun diye ama annemde arda kaldığını söyledi hiç bişey demiyorum artık bugün eşimi istemediklerini anladım artık gitmeyi düşünmüyorum hatalarını anlarlar heralde

rabbim yardımcınız olsun ne diyeceğimi bilemedim :1no2:
belki biraz mesafe koymak iyi gelebilir
bide acaba ablanız annenizi dolduruyor olabilirmiki

Son düzenleme:
Canım çok üzüldüm.Birçok şeyi alttan aldığından belki kırdığının farkında bile değildir.
Bence birazcık tavır koyarak kırıldığını hissettirmelisin.
Aksi takdirde ablan hep aynı şekilde davranacak ve daha çok biriktireceksin.

canim esimi istemiyorlar diye dusunme.
siz kari koca tatilde rahat rahat istediginizi yapin diye gelmemis olabilirler bence.

benim durumumda seninkine benzer.valla ablandan kaynaklanıyo gibi görünsede sorun aslında annende...bende de öyle çünkü.ablam gidelim der gidilir,görüşmeyelim der görüşülmez vs... ama gerçek bir anne çocukları arasındaki dengeyi kurabilendir,ayrıca birazda sıtara diyorum yani kader...ablamda bende öğretmeniz arabayla 20dk falan oturduğumuz yer,annem ablamın ilk bebeğini büyüttü bende evdeydim ozamanlar destek oldum.sonra bende evlendim 3 yıl bebek istemedik sonra istedik 1sene kadar olmadı .sonra tam umutlarımız bittiği anda hatta yaza tüp bebek tedavisi düşünürken hamile olduğumu öğrendim.o kadar çok sevindimki annemi aradım ve tel. yine ablam açtı -ordan hiç çıkmaz-hamileyim test yaptım pozitif dedim.karşılığında ne duydum biliyormusun. o kadarda heves etme belkide dış gebeliktir dr.gitmeden belli olmaz hevesin kursağında kalır dedi.ben tel.suratına kapattım saatlerce ağladım.eşim bile susturamadı.ilginç olan o gün annemde aramadı .daha hangi birini anlatayım bilmemki....bunun gibi çoook dengesizliği oldu ablamın.ben hep sustum .aman laf etmesin diye sineye çektim.ben 4 aylık hamileyken 2.çocuğuna hamile olduğunu öğrendim.benim çocuğuma annem bakacak seninkine kaynananmı bakacak dedi.annemin benim evime gelmesinden bile rahatsız oluyo .annemde ablam duyacak bişey diyecek diye ödü kopuyo.önceleri çok üzülürdüm,ama artık bende anneyim üzülmüyorum.kimseye saygısızlık yapmıyorum ama onların istediklerinide yapmıyorum bu benim hayatım.çok nadir görüşüyorum,onlar bana nekadar gelirse bende okadar gidiyorum.kendileri bilir napayım...benimde yuvam var.zamanında ablamın dengesizlikleri yüzünden eşimle çok tartıştık.elimi eteğimi çektim bizden iyisi yok şükür.çok üzücü ama ben yapabileceğim herşeyi yaptım artık kendileri bilir.ablam zamanında kendi alt katlarındaki daireyi almamız için çok baskı yaptı ben istemedim.huyunu biliyorum çünkü,1 sene ablamın karşı apartmanında oturduk bende çalışıyorum sonuçta ama hiç umursamadan her gece yeğenimi bize yollardı o da canı sağolsun çok yaramaz sonra hafta sonu eşimle sinemaya gidelim diye plan yapıyoz bi bakıyoruz kapı çalıyo yeğenimi bize gönderip sinemaya gitmişler,haftasonu yine biraz uyuyalım diyoruz sabahın 8nde tel.çalıyo bugün günüm var gel bana yardım et.....vs.1 sene dayandım sonra uzak biyerden ev aldım kurtuldum dedim ama o uzaktanda olsa yetişmeyi beceriyo.umursama derim,cevap verme ,vereceğin tek cevap hayır olsun.anneler böyle şımartıyo işte.uyumlu olan eziliyo .boşver kendi evine ver enerjini.onları düşünüp durma derim.ben daha anlatam roman olur...amannn herkes kendi hayatını yaşıyo sende öyle yap eşinle çocuğunla ilgilen onlara kafa yorma.

Ben ce sen olaylari biraz abartmissin .. Esin izinli ev de rahat etsin dinlensin diye gelmemislerdir.. Esini sevmediklerinden istemediklerin den degildir .. Ben de olsam aynisini yaparim .. Enistemler evde oldugu zaman gitmem..

arkadaşlar sorun eşim evde diye gelmemeleri değil geçenhafta içi plan yapmılar forum istanbula gidicez diye banada söylediler bende geç kalkarız deyince ablamda annemde aman senin kocan yatsın sen al çocuğuda gel biz gitcez kaç gibi gidersiniz dedim en geç sabah 9 da deyince siz nedersiniz hep cumartesi ablamla annem gelirler 2 saat oturup giderler ev dağınık olsa laflanırlar akama kadar ne yapıyorsun diye kızlar ben doğumdan sonra bile tek kaldım hiç yardımcı olmadılar arayı açtım kaç gündür gitmiyorum ve telefonlada sadece babamla konuştum annem akşam aradı yarın bize gel diye torununu özlemiş hiç gelimde sevim yok ben gidicem sevicekler geri gelicem bide onlar bize geldiğinde eşimin gelmesiine yarım saat kala giderler en fazla 2 yada 3 saat otururlar geçenlerde bişey öğrendim çok üzüldüm ben annemin cep nosunu evden arıyorum normalde biraz fatura fazla geir ama eşim bişey demez neyse 2 aydır annemin telefonu arıyorum hep meşgulle düşüyor cepten arıyorum knuşuyorum annemi acil aradım bişey için kontürümde yok eşimi aradım annemi arada şunu söyle diye eşim dükkandan arayıp konuşmuş akşam bana sordu evden neden aramıyorsun diye dedim hep meşkule düşüyor numaranı engellemiş dedi aynı akşam gittiğimde tabi ablamda orda dedim anne sen benim numaramı neden engelledin annem diyo ben engellemedim ablam diyo ben bilmiyorum düzeltim dedi gerek yok dedim telefon kendi kendine engellemiş kendi kendine açar elleme dedim çok kırıldım bakalım yarın gidicem aynı yaptıklarını yapıcam 1 saat oturup geri gelicem çünkü geçen gittiğimde sobalı evleri kızım çok üşüdü çünkü sobayı yakmadılar babam geldi niye soğukta oturuyorsunuz dedi annemde odun kırılıcak ondan yakmadık dedi ablam geldi oda sobayı niye yakmadınız dedi eşide dönüp ben üşümedim hava sıcak dedi gerek yok yakmaya babam kızdı tabi hadi siz üsümediniz evde bebek var bari onun için yakar insan dedi ben şimdi yakarım sobayı dedi bende dedim baba gerek yok biz şimdi gidicez zaten deyince ablam ben hamileyim çok üşüyorum baba hemen yak sobayı sen ona ne bakıyorsun o şimdi sıcak evine gidicek bende sustum ne diyeyimki çok bunaldım kimseye anlatamıyorum yapılanları sizlerle konuşuyorum içimde tutmamak için çok zoruma gidiyor

[QUOTE=pinar79;
evet canım çok doğru neden böyle yapıyorlar bende anlamadım bende hamile olduğumu öğrendiğimde ilk ablamı aramıştım sakın kimseye söyleme deişti reğmen 5. ayıma kadar hamile olduğumu inkar ettiğim bile oldu ablam dedi diye şimdi kendi hamile bazen arkadaşlarımız bana soruyorlar bebeği varmı diye bende yok diyorum düşünmüyor ablama söyledim bikere edayı gördüm seni sordu bebek varmı dedi bende yok dedim bana bir kızdı ne olduğunu şaşırdım millet senin yüzünden beni kısır sancak bir daha soran olursa söyle dedi ama ben söylemiyorum bananne çünkü ablamın hamile olduğunu en son ben duymuştum çok kırgınım bide şimdi tuturmuşlar adı nida olacak ölen kardeşimin adı bende dedim tek isimlimi olcak yok dedi 2 isimli bende ozaman nida demem dedim baştan söylim dedim annem biraz bozuldu sanki ama olmaz demem onlarca demicekler eminim ama olsun kötü ben olayım dediğin gibi annem biraz ortada olsa herşeyi görür zaten :2:

canım kızma ama annenle ablan resmen sana karsı gruplaşmış gibi hareket ediyorlar.
açıkça konuş. nerede ,ne hata yaptım. neden bunları yaşıyoruz diyee konuş.
altında mutlaka birşey yatıyordur. olmaz böyle şey. çok ayıp.

yarın gittiğimde annemle konuşsammı diye düşünüyorum hatta bir keresinde de söyle bir konu geçti annemle aramızda annem dediki evlerin tapusu babanın v benim üstümüzde olacak ki bu konu ablam kardeşimde dahilldi ve itiraz eden olmadı daha sonraki gün annemle ben konuşuyoruz birden annem biz öldükten sonra evleri satın para olarak paylaşın 3 kardeş dedi anneme ne alaka şimdi bu konu dedim bunlar sana hiç birşey vermezler seni çok ezerler dedi miras konusunda senin hakkını yerler dedi bende neden böyle diyosun anne dedim konuyu kapattı sizce ne ola bilir bunun altında şunuda söylim bizim evimiz var eşim babasının verdiği paranın üstüne borç para alıp ev aldı hala ödüyor sizce annem neden böyle demiştir tekrar sorsammı gerçi annemle hiç yanlız kalamıyoruz ki gündüz eniştem akşam ablam devamlı yanımızdalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…