• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam ve sevgilisi

Birincisi ablanız eğer evlenme kararı almışsa size sadece saygı duymak düşer. Fikirlerinizi elbetteki söyleyebilirsiniz fakat onu hiçbirşeye zorlayamazsınız. İki tarafı da tanımıyorum. Bu evlilik yürür ya da yürümez diyemem. Ablanız eğer çocukları seviyor ve bir başkasının çocuğunu bağrına basabilecek bir karaktere sahipse ufak tefek bazı sıkıntılar olabilir ama yine de üstesinden gelecektir diye düşünüyorum. Olumsuz bazı örnekler olabilir ama bunlar kesinlikle belirleyici olamaz. Ona bakarsanız benim de yeğenim 3-4 yıldır bizimle yaşıyor. Ben bazen sadece benim yeğenim olduğunu unutuyorum. Eşim onu kendi çocuğuymuş gibi sahiplendi. Yeğenim de bizimle yaşamaktan oldukça mutlu. Yani örnekler çok değişir. Belirleyici olan ebeveynlerdir.

Valla 26 deGil 70 de olsam ben ailemin her kararım da fikir sahibi olmasını isterdim
Ailenizin fikrini almak istemeniz gayet doğal ama karar aşamasında aileniz baskın geliyor ise sizde bir sıkıntı var demektir. Kendi kararlarınızı verebilecek kadar kendinizi geliştirmediğinize olgunlaşamadığınıza işaret eder.

Annem babamın 2.eşi bir tane ablam var babamın ilk evliliğinden ablam 3 yaşındayken annem gelmiş ve ablam annesi olarak annemi bilmiş annem o zamanlar annelik duygusu ne olduğunu bilmediğinden ablam anne diye seslendiğinde bakmazmış abimi doğurduğunda annem abimi severken ablam kapının eşiğinden eğilip anne beni sevmiyomusun diye seslenince anladım ne olduğunu der ablamı ogünden beri bizden ayırmaz 12 yaşıma kadar ablamın annemden olmadığını bilmiyordum tesadüfen öğrendim...

Bunun hiçbirşeyle alakası yok ablan yapabilecekse kendine güveniyorsa yapar önemli olan ablanın o çocuğa annelikden önce bir ablalık yapabilmesi....

Hiç şaşırmadım.. muhtemelen anne dolduruşundan kaynaklı bi durumdur..
Sizin annenizin üvey evlatlarına yaptığı güzellikleri gösterdiği özveriyi öz evlatlarına yapmayan annecikler var.. çok şanslısınız gerçekten..
Evet oyle oldu. Halbuki biyolojik anne ile annemin iliskisi gayet olumluydu, annem bayramlarda cocuklarin elinden tutar gotururdu mutlaka. Esasinda babamin yapmasi gerekenleri yapti annem. Simdi annem hala guzel anar uvey kizlarini. Onlarin ne sucu var buyukler suclu der hep ama ablalarim da anneme sirt dondugunde kucuk degillerdi 30 yasina gelmislerdi

Evet oyle oldu. Halbuki biyolojik anne ile annemin iliskisi gayet olumluydu, annem bayramlarda cocuklarin elinden tutar gotururdu mutlaka. Esasinda babamin yapmasi gerekenleri yapti annem. Simdi annem hala guzel anar uvey kizlarini. Onlarin ne sucu var buyukler suclu der hep ama ablalarim da anneme sirt dondugunde kucuk degillerdi 30 yasina gelmislerdi
Anne işte yaşları 30 da olsa evlatları gözünde hep küçük.. kadınlardaki bu fesatlık imparatorlukları yıkmış ülkeleri bölmüş.. aileler mi ayrışmıycak sanki.. yine sabırlı kadınmış idare etmiş emek vermiş.. annenizin ne kadar cool bi kadın olduğu sizden belli zaten..

Benim için çocuğu olmuş evlenmiş vs fark etmezdi herhalde evlenirdim çünkü aynı durumda bende olabilirdim fakaaaat ailem " hayır" diyorsa vazgeçerdim... Ben yardan geçerim serden geçemem.. Aile büyükleri bişey diyorsa bildikleri vardır elbet..

Ailenizin fikrini almak istemeniz gayet doğal ama karar aşamasında aileniz baskın geliyor ise sizde bir sıkıntı var demektir. Kendi kararlarınızı verebilecek kadar kendinizi geliştirmediğinize olgunlaşamadığınıza işaret eder.
Hiç te öyle dusunmuyorum uni mezunuyum biraz da dikkat kafayimdr bu zamna kadar ailem ne dediyse hep tersini yaptım hep kendi aklımla kararlarımla haraket ettim ve sonuc hep hüsran arkama baktığımda arkamda sadece ailem vardı. Ne zamn ki annemi babamı dinledim hayatım düzene girdi. Hiç bir anne baba çocuğunn kötü olmasını istemez her şeyin eskisi olur eski ev eski eş eski koca ama eski aile olmaz. Ailenin onayı olmadan yapılan evlilikler yüzde seksen mutsuz görünen Köy klavuz istemez

Konuya benzer bi konu okumuştum sanırım bdv de..sonu noldu bilen var mı acaba merak ettim ..Kadın ,boşanmış ve bir cocugu olan bir adamla ilk evliliğini yapmıştı . İlerleyen zamanlarda baba ve çocuğu kadına türlü eziyetler çektirmişti boşanacağım falan diyordu ..

Hiç te öyle dusunmuyorum uni mezunuyum biraz da dikkat kafayimdr bu zamna kadar ailem ne dediyse hep tersini yaptım hep kendi aklımla kararlarımla haraket ettim ve sonuc hep hüsran arkama baktığımda arkamda sadece ailem vardı. Ne zamn ki annemi babamı dinledim hayatım düzene girdi. Hiç bir anne baba çocuğunn kötü olmasını istemez her şeyin eskisi olur eski ev eski eş eski koca ama eski aile olmaz. Ailenin onayı olmadan yapılan evlilikler yüzde seksen mutsuz görünen Köy klavuz istemez
Sen olayi cozmussun. Aile aile olunca evlat hata da yapsa dogruya ulasiyor. Ama her adimda iyisinde kotusunde aile oluyor insanin yaninda. Ailen sadece istemiyoruz demiyorlar ablana guvenemiyorlar neden cunki en iyi onlar tanıyor ablani. Zayif yanlarini güçlü yanlarini

Bir de bizimkiler öyle kalın kafalı insanlar değil annem çocukla da konuştu güzel güzel anlattı oglum git barışma Şansın varsa eski karinla Barış ortada bir çocuk var perişan olmasın die ama ne bilim bizimkiler çok sıcak bakmıyor ama illa ablam isterse evlenir ama bir sorun yaşadığını zaman babamı arkasında bulamaz üzücü olan bu bende sevdiğimle evlendim onun da mutlu olmasını istiyorz ama onunla evlenince ne kadar mutlu olur bilemeyiz

Konuya benzer bi konu okumuştum sanırım bdv de..sonu noldu bilen var mı acaba merak ettim ..Kadın ,boşanmış ve bir cocugu olan bir adamla ilk evliliğini yapmıştı . İlerleyen zamanlarda baba ve çocuğu kadına türlü eziyetler çektirmişti boşanacağım falan diyordu ..
Ayrildi o üye. Su an cok iyi cok memnun. Ayni uyeden bahsediyorsak tabi.

Ayrildi o üye. Su an cok iyi cok memnun. Ayni uyeden bahsediyorsak tabi.
Kadını çok üzüyorlardı ya detay aklımda kalmadı ama baba da hep çocuğunu tutup kadını hıc umursamıyor eziyordu. Kadın da duygusal ince düşünen bi kadındı cok üzülmüştüm eger aynı kişiyse sevindim memnun olmasına..

ablaniz naptiginin farkinda deilki, haat pembe panjurlu evden ibnaret saniyor herhalde pembe gizlukkler falan

yeri geliyor ben kendi dogurdugum çocuga sabrim tukeniyorhemde erkek çocugu daha hareketli yaramaz olur, bir çocuga ennesi kdr baska hiç kimse iyi bakip sabredemez
sabredemeuyince kiyamet kopar , e baba yok evde isler sarpa sarar

ben çocukli insanla evlenmezdim,kizimada izin vermezdim olumu çigner oyle giderdi ..

O yanlışı benim ablam yaptı maalesef. Ailemin bütün itirazlarına karşı evlendi. Şuan deli gibi pişman çocuğu da var elden gelen bişey Yok. Aman diyim. Koşarak kaçsın. Ne olur yapmasın bunu kendine :(

Bence siziin bu konuda yapacak hic birseyiniz yok. Ablaniz uye olsun kendisi okusun yazilanlari.

Merhaba kk üyeleri direk konuya giriyorum ablam var yaklaşık 4 yıldır bir çocukla görüşüyor ablam 26 yaşında evlenmek istiyorlar ama ailem razi değil çünkü çocuk bir evlilik yapmış ve boşanmış bir tanede evladı var ailem bu sorumlulugu alamazsınız diyor ablama. AblMDA ne ondan vazgeçmiyor nede ailesinden böyle bir durumda olsanız siz ne yapardiniz

Ben benzer bir durumdaydım. Eşim bir evlilik yapmış ve boşanmıştı, tek fark çocuğu yok. Ailemi ikna edene kadar göbeğim çatladı.

Sonuç: Ne ailemden vazgeçtim ne de eşimden:KK60:

Anne işte yaşları 30 da olsa evlatları gözünde hep küçük.. kadınlardaki bu fesatlık imparatorlukları yıkmış ülkeleri bölmüş.. aileler mi ayrışmıycak sanki.. yine sabırlı kadınmış idare etmiş emek vermiş.. annenizin ne kadar cool bi kadın olduğu sizden belli zaten..
Cok tesekkur ederim :) annemin milyonda biri bile olabilsem o yeterdi bana inanin. Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin

Çocuğu olan ayrılmış kişiler kendileri gibi çocuklu olanları tercih ederse daha iyi anlarlar birbirlerini diye düşünüyorum. Ki bu durumlarda bile zaman zaman sorunlar olusabilir.
Çocuğu olmasa olabilir aslında bi ihtimal... ben olsam cocuksuz olsa dahi yine 0istemezdim.
Ablan yürek yemiş sanırım ailen haklı sonuna kadar. .
Emin ol karşı taraf ablan çocuklu ve ayrılmış olsa asla istemezdi. . Cevap evet isterdi ise kı istemez devam etsin ..

Ablanızın da çocuğu olsa uygun olurdu. Bende evlenmiş boşanmış biriyle evlendim ama çocuğu yoktu. Şükür şimdi evladimiz var. Ablanız o çocuğa gerçekten annelik yapabilcek mi. Insan kendi çocuğu olunca anlıyor

Back
X