Sende onu kendi silahı ile vur m dedikodu yapıyorsun dilini yılanlar yiyecek deAblam çok pinpirikli zor bi insan kaynanası çok iyi görümsedi öyle ama en ufak birşeyleri ablamın gözümde pireken deve oluyor yani bazen o onların dedikodusunu yaparken gülmemek kçin kendimi zor tutuyorum yani en ufak birşey hemen içinde hasetler,beni kıskanıyorlar,fesatlar düşüncesini uyandırıyor ablamda
Hah marilyinim cok yasa hemen anladın aynen annem,babam,ablam aynı zihniyette aslında annem o kadar gerici degil babam musade etseydi annem isterdi okumamı ama onu ablam dolduruyor küçük ablam baya uzak ha deyince gidemiyorum evet onunla aram abla kardeştende öte o olmasa inan kurtulmak için yanlış şeyler yapabilirdim bazen insan beyniyle hareket edemiyor çünkü ama o hep destekçim aynen acıktan okuyorum ideallerim hedeflerim var lise yi bitirince zaten bi işte çalısmak istiyorum uniyide açıktan bitirip bi temel atmak istiyorum..Erkeğin eline bakmak mütiş eziklik bi işe mesleğe sahip olmadan evlenmem zatenAnladığım kadarıyla sen de bu konuda çok hassaslaşmışsın. Artık ne söylese batıyor.
Denildiği gibi, annen baban hoş karşıladığı sürece orası onun da evi gelecek ama ona nasıl davranacağın senin bileceğin iş. Muhatap olmak zorunda değilsin.
Eğer diğer ablana yük olmayacaksan bir iki kez o geldiğinde diğer ablana gidebilirsin. Onun işini yapacağına diğer ablana yardım edersin. Anladığım kadarıyla küçük ablanla aranızda böyle teklifler yok, aranız iyi.
Kimseyi sevmek, anlaşmak zorunda değiliz.
Sanırım annenin ablana toz konduramamasının nedeni aslında annen de baban da ablanla aynı zihniyete sahip. Elbette onlar anne baba oldukları için sana daha ılımlılar ama fikriyatta eşler.
O yüzden senin yapman gereken senin kendine ait bir hayat kurman. Ne güzel okuyorsun. Açıktandı değil mi? Belki kendine bir iş bulabilirsin. Böylece evde daha az vakit geçirmiş olursun.
Halk eğitim programlarını bir araştırabilirsin. Bir tanıdığım o kurslara gide gele halk eğitim kursunda öğretmen oldu. İmkanlarını mutlaka araştır.
Sende onu kendi silahı ile vur m dedikodu yapıyorsun dilini yılanlar yiyecek de
Mendilini falan al yanına ben baya aglama2krizine girdim. Tabi olay gerçek bir hikayeden alıntı olduğu için ekstra etkiliyor. Filmin sonunda gerçek hikaye ile ilgili de. Anlatım varbahsettigin filmi izlicem bugün :)
Evet, mesleğini eline almalısın. Kendi iç huzurun ve bağımsızlığın için. Ah kuzum liseyi de okutmadılar değil mi? Ne kadar küçükken almışlar okuldan. Mutlaka eğitimini tamamla. İşin gücün olsun, istediğin gibi bir aşk evliliği yapacaksın. Ama her şeyin sırası var.Hah marilyinim cok yasa hemen anladın aynen annem,babam,ablam aynı zihniyette aslında annem o kadar gerici degil babam musade etseydi annem isterdi okumamı ama onu ablam dolduruyor küçük ablam baya uzak ha deyince gidemiyorum evet onunla aram abla kardeştende öte o olmasa inan kurtulmak için yanlış şeyler yapabilirdim bazen insan beyniyle hareket edemiyor çünkü ama o hep destekçim aynen acıktan okuyorum ideallerim hedeflerim var lise yi bitirince zaten bi işte çalısmak istiyorum uniyide açıktan bitirip bi temel atmak istiyorum..Erkeğin eline bakmak mütiş eziklik bi işe mesleğe sahip olmadan evlenmem zaten
İnan içime su serptinEvet, mesleğini eline almalısın. Kendi iç huzurun ve bağımsızlığın için. Ah kuzum liseyi de okutmadılar değil mi? Ne kadar küçükken almışlar okuldan. Mutlaka eğitimini tamamla. İşin gücün olsun, istediğin gibi bir aşk evliliği yapacaksın. Ama her şeyin sırası var.
Sen zeki bir kızsın ve hayatın için doğru olanı bulmuşsun. Ablanı da istediğin hayata kavuşman için bir engel olarak görme, o sadece bir mücadele. Ablana kinlenip de hayatını kendine zehir etme.
Bazı insanlar sadece cahil ve özür dileyerek söylüyorum aptaldır. Ablan da zeki bir kadın değil. Yapacak bir şey yok. Zeka herkesin sahip olduğu bir şey değil.
İşte aynı anne babanın büyüttüğü 3 kardeş bir değilsiniz. Farklı insanlarsınız. Kendin için doğru olanı bulmuşsun, pes etme. Ablanın da senin sinirini bozmasına izin verme. Sen izin verdiğin sürece daha çok üzerine gelecektir.
Tepkisiz olmaya gayret et. Seni sinir edemediğini fark ettiği anda seninle uğraşmaktan vazgeçecektir, yüksek ihtimal.
TamamMendilini falan al yanına ben baya aglama2krizine girdim. Tabi olay gerçek bir hikayeden alıntı olduğu için ekstra etkiliyor. Filmin sonunda gerçek hikaye ile ilgili de. Anlatım var
Sagolasın tesekkür ederimAbla degil resmen dusman olabildigince uzak dur Eminim zor olucaktir ama boyle bencil art niyetli insanlarsan hersey beklenir Allah yardimcin olsun sabir versin
Hayır aynrn öyle cok iyi anlamışsınız beniAblaninki hastalik degil bence kültür....ayni gorumcelerimin eltimin zihniyetine benziyor.cunku sorunlarin sebebi ablan degil aslinda annenin babanin yetistigi kultur. Onlara gore dogru o malesef. Memleketiniz E ilemi basliyor?
Kendi ablamin gecmiste yaptiklarini hatirladim. Lise sondayken kapandi herkesle iliskisini kesti. O gunah bu gunah diye beynimi m.kti. Sarki turku dinletmezdi. Pantolon giyersem cehenneme gidecegimi soylerdi. Simdi boyunca kizi var. Yegenime gık diyemiyor :)Tamamhem boşalmış olurum aglamak iyi geliyor bana
Bu kadın sana düşman resmen set koy aranıza tersle gerekirse.Suna bak ya seni kiskanio benceİyi akşamlar..
Hemen bodozlama derdime giriyorum.Zira buna bir çözüm bulamaz isem kafayı yicem artık.Benim ablam bekarlığımdan beri,tembel,yüreksiz..Hep hastalığını bahane eden hastalık hastası..İnsanlara değer vermeyen..Helede benim zayıf noktalarımdan hakaret vari sözler söyleyen melum biridir...O kadar yoruldum ki çocuk yaşta bana hayatımın şokunu yaşattı yaptıklarıyla..
Şimdi gelelim sadede...
Evlerimiz yakın araba mesafesiyle 20 dk anca vardır...
Ama sürekli bize geliyor..Bizde kalıyor günlerce daha yeni gitti 3 gün kalmıştı.
Az önce annem odama geldi ve pazartesi gelip cumaya kadar kalıcağını söyledi tabi benim tepemin tası attı..Anneme yansıtmak istemiyorum üzülüyor ama yoruldum artık..
Geliyor yatıyor hasta olan insan yemek yiyemez,konuşamaz,kahkaha atamaz,Terbiyesizce konuşamaz yanılıyor muyum?
Ama hanımefendi hastayım deyip hiiiç bir iş yapmıyor..
Nasıl olsa eşşek başı feraceli var..
Yıllarca evlensin diye geceleri hıç kıra hıç kıra ağlar dualar ederdim..evlendi gene derdi bitmedi..
Benim yıllarca kişiliğimi,karakterimi mahvetti o evlendi ben şok değişime uğradım sosyal,neşeli,mutlu bi kiz oldum bunu herkes gördü..Şimdi benim hayat enerjimi soldurmaya çalışıyor ben bu kadınla na-pı-caam
Ek:Mesela benim beynime girdi insanları kafir olarak gösterdi yabancı kitaplar okumama izin vermez,arkadaslarım beynime girer diye arkadaşlarımı bana kötü gösterdi,öğretmenlerimi kafir olarak gôsterdi çocuktum salaktım okumuyordum bilmiyordum..
Okuyamadım !!! Okutmadılar açıktan okumak istedim zor ikna ettim..Yillarca nene kıyafetleriyle gezdim oram görünmesin buram böyle diye sokakta rahat vermedi daha çocuktum dondurma almaya yollamazdı dondurmacı erkek diye lanet ediyorum..Hayatımı mahvetti..Babamın kafasına girer beni kötüler..kötü lanse ederdi..Nefes almama bile izin vermezdi..Ben 12 yaşında cam siler,halı yıkar kadın gibi iş yapardım o yatardı...Lanet olsun..Hayatımı karartı..evlenicekken beni kocasından uzak tutu kıskandı..adam yüzüme bile bakmıyor hakkımda ne söyledi allah bilir..Daha ne analtiyim anlattıkça içim kanıyor icim
İnan içime su serptindediğini yapıcam aynen liseyi okumadım çok tesekkür ederim marilyn senin gobi zeki akıllı bi arkadaşım olduğu için inan çok şanslı hissediyorum
Ablam çok pinpirikli zor bi insan kaynanası çok iyi görümsedi öyle ama en ufak birşeyleri ablamın gözümde pireken deve oluyor yani bazen o onların dedikodusunu yaparken gülmemek kçin kendimi zor tutuyorum yani en ufak birşey hemen içinde hasetler,beni kıskanıyorlar,fesatlar düşüncesini uyandırıyor ablamda[/QUOTE
aa dindardı hani dedikodu yapmak ölü kardeşinin etini yemektir bilmiyo mu bunu ablan
Canım arkadaşımArkadaşım ben çok üzüldüm yaa ,şimdi bi tarafta ablan bi tarafta ailen , "he he "de geç diycem ama zor bir durum , keşke bazı şeyler hiç yaşanmasa üzülme sen kardeşim
İslamı cok yanlış yansıtıyor uyguluyorKendi ablamin gecmiste yaptiklarini hatirladim. Lise sondayken kapandi herkesle iliskisini kesti. O gunah bu gunah diye beynimi m.kti. Sarki turku dinletmezdi. Pantolon giyersem cehenneme gidecegimi soylerdi. Simdi boyunca kizi var. Yegenime gık diyemiyor :)
Bazen skype'ten gorusurken "naber la yobaz? Bugun Allah icin ne yobazliklar yaptin?" diyip guluyorum. Zaman geciyor insanlar degisiyor. Ablanizin hic degismemis olmasi tuhaf.
Kimsenin inancina karisamam haşa. Ama üslup,yol/yordam vardir. Bir sogutursan bir daha isitamazsin. Vebal altina girersin..
Bilmiyorum olabilirde koydum ama o cok yüzsüzBu kadın sana düşman resmen set koy aranıza tersle gerekirse.Suna bak ya seni kiskanio bence
aa dindardı hani dedikodu yapmak ölü kardeşinin etini yemektir bilmiyo mu ablanAblam çok pinpirikli zor bi insan kaynanası çok iyi görümsedi öyle ama en ufak birşeyleri ablamın gözümde pireken deve oluyor yani bazen o onların dedikodusunu yaparken gülmemek kçin kendimi zor tutuyorum yani en ufak birşey hemen içinde hasetler,beni kıskanıyorlar,fesatlar düşüncesini uyandırıyor ablamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?