- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 35.997
- 598
Sanırım küçükken ki halimden eser kalmamasına tahammül edemiyor istedigi gibi beynime giriyor kullanabiliyordu ama simdi görüslerim,düşüncelerim bi bakış açım var
Koyuyorum aslında taviz vermiyor ama nasıl beceriyorsa moralimi bozuyorE işte tamam eski haliniz yokmuş siz de olgunlaşmış değişmişssiniz. Ablanız geldiğinde oma gereken tavrı gösterebilmelisiniz bence. Elbet gelecek orası onun da evi ama sizin rahatınızı kaçıracak bir şeyler yaparsa siz de ağırlığınızı koyun.
Diyorum zatenFeraceli yorumları okumadım, kafir göstermek kötü göstermek anlamında mı? Bu arada ablana ayy ben de hastayım kusura bakma diyebilirsin.
Koyuyorum aslında taviz vermiyor ama nasıl beceriyorsa moralimi bozuyor
Aaa ablan bildiğin cahil. Sen cahilsin bizimle oturaman de direkt onaDiyorum zatenkafir göstermek şu oluyor canım o günahkar,o kafir,o müşrik, o yanacak,o ateslerde yanacak,allah onu sevmiyor,o kötü insan demek..Oysa allah kimin daha iyi kimin daha temiz kalpli olduğunu ancak o bilir bizler yargı da bulunamayiz
Aynenİşte izin vermeyin. Kadın problemli belli.
Cahil ki ne cahilAaa ablan bildiğin cahil. Sen cahilsin bizimle oturaman de direkt ona
Amiiiiin amiiinimtihanın böylesi allahım herşeyin hayırlısını ver imtihanın da
Ahh meleğim ne güzel dua ettin öyle..Amin inşallahCanım inşallah Allah sıkıntını alır, ablan gelse bile Allah senin üzülmene izin vermesin senin ruhunu huzurla kaplasın inşallah
Ah canım benim üşenmemişsin yazmışsın..beni anlayan biri çıktı sonunda..Feraceli ben seni çok çok iyi anlıyorum.
Seni anlayamayanları da anlıyorum.
Çünkü başına gelmeyen bilemez hayal edemez empati kuramaz. Düşünsene, senin iyi anlaştığın ablan ve sen sadece kardeş olsaydınız, bu ablanı hiç tanımasaydın, bir ablanın böyle olabileceğini hafsalan alır mıydı? Allaha şükür benim de bir kardeşim daha var da kardeşlik duygusu ablalık yapmak ne demek onunla yaşadım.
Doğduğumdan beri ben de ablamın bana yönelik kininin nefretin ceremesi çok çekmeme rağmen 27 yaşında ancak kesin bir rest çekebildim. Ergenlik lise üniversite yıllarında sorguladım durdum, kendimi yokladım acaba gerçekten bu nefreti hak edecek ne yapıyorum diye? ya neler neler anlatsam roman olur.
kendimi çok ezdirdiğim de oldu saç saça baş başa kavgaya girdiğim de...
ama en huzurlu en rahat çözüm mesafe koymak, görüşmemek oldu. kötüyken zaten kötü de iyiyken de ayrı dert, anlatır da anlatır enerji bırakmazdı sürekliiii kendinden kendi dertlerinden bahseder bir "nasılsın?" demezdi.
çok şükür bayramdan bayrama komşunun kızı formatında görüşüyoruz. uzak mesafe Allahın bana bir lütfu oldu.
ama sen bunu şu durumda yapamazsın canım benim.
coğrafi mesafe olmadan olmuyor aynı evin içinde bir şekilde tekrar yüz göz olunuyor sil baştan...
dost acı söyler gibi olacak ama bir şekilde baba evinden uçman gerekiyor.
o zaman bayram seyran gibi özel zamanlarda bir araya gelip yeğen seviyorsun çok muhatap olmadan en yüzeyselinden azıcık sohbet oh sen sağ ben selamet...
bu arada o kadar benziyor ki ablalarımız, elini bir işe sürmeme, psikolojik sorunlar, küçükken bizde yarattıkları travmalar (benimkinin tarzı seninkinden farklıydı ama söylediği sözlerle paramparça ederdi duygu dünyamı)
ne yalan söyleyeyim biraz içim rahatladı, ablama "sorunlu" derken suç isnat etmiyormuşum, asla aşağılama şeklinde değil fakat bariz psikolojik bir hastalık, psikoz bu...
ne zaman bunalırsan özelden dertleşelim
en hayırlı biçimde bir yol bulman dileğimle...
O zamanlar cocuktum bana yaptığın kötü birşey oldugunu bilmiyordum bile..şimdi ezdirmiyorum kendimiOff cidden sorunluymuş acaba nasıl bu hale geldi. Kocasıda basından savıyor keske boyun eğmeseydin. Sallama hiç.
Ah canım benim üşenmemişsin yazmışsın..beni anlayan biri çıktı sonunda..
Ama içim açıyor..Tek çaremin evlenmek olduğu gerçegini kabullenmek istemiyorum..olmuyor..ya oda daha kötü olursa ya yanlıs bi hata yaparsam diye onada cesaret edemiyorumevet anlamayan bilemez onlarıda anlıyorum..inan ülke dışına çıkmak istiyorum mümkümse görüşemeyelim hiç..Ablalarımız ne kadar benzer bende hep kendimde. Aradım suçu ama o dedigin gibi piskolijik hasta
Benim bir ablam daha var bende annelik duygusunu onda tattım annem gibidir anne derdim hep bebekken..Mütiş birşey ablası olması insanın.çok teşekkir ederim..amin..
İyi akşamlar..
Hemen bodozlama derdime giriyorum.Zira buna bir çözüm bulamaz isem kafayı yicem artık.Benim ablam bekarlığımdan beri,tembel,yüreksiz..Hep hastalığını bahane eden hastalık hastası..İnsanlara değer vermeyen..Helede benim zayıf noktalarımdan hakaret vari sözler söyleyen melum biridir...O kadar yoruldum ki çocuk yaşta bana hayatımın şokunu yaşattı yaptıklarıyla..
Şimdi gelelim sadede...
Evlerimiz yakın araba mesafesiyle 20 dk anca vardır...
Ama sürekli bize geliyor..Bizde kalıyor günlerce daha yeni gitti 3 gün kalmıştı.
Az önce annem odama geldi ve pazartesi gelip cumaya kadar kalıcağını söyledi tabi benim tepemin tası attı..Anneme yansıtmak istemiyorum üzülüyor ama yoruldum artık..
Geliyor yatıyor hasta olan insan yemek yiyemez,konuşamaz,kahkaha atamaz,Terbiyesizce konuşamaz yanılıyor muyum?
Ama hanımefendi hastayım deyip hiiiç bir iş yapmıyor..
Nasıl olsa eşşek başı feraceli var..
Yıllarca evlensin diye geceleri hıç kıra hıç kıra ağlar dualar ederdim..evlendi gene derdi bitmedi..
Benim yıllarca kişiliğimi,karakterimi mahvetti o evlendi ben şok değişime uğradım sosyal,neşeli,mutlu bi kiz oldum bunu herkes gördü..Şimdi benim hayat enerjimi soldurmaya çalışıyor ben bu kadınla na-pı-caam
Ek:Mesela benim beynime girdi insanları kafir olarak gösterdi yabancı kitaplar okumama izin vermez,arkadaslarım beynime girer diye arkadaşlarımı bana kötü gösterdi,öğretmenlerimi kafir olarak gôsterdi çocuktum salaktım okumuyordum bilmiyordum..
Okuyamadım !!! Okutmadılar açıktan okumak istedim zor ikna ettim..Yillarca nene kıyafetleriyle gezdim oram görünmesin buram böyle diye sokakta rahat vermedi daha çocuktum dondurma almaya yollamazdı dondurmacı erkek diye lanet ediyorum..Hayatımı mahvetti..Babamın kafasına girer beni kötüler..kötü lanse ederdi..Nefes almama bile izin vermezdi..Ben 12 yaşında cam siler,halı yıkar kadın gibi iş yapardım o yatardı...Lanet olsun..Hayatımı karartı..evlenicekken beni kocasından uzak tutu kıskandı..adam yüzüme bile bakmıyor hakkımda ne söyledi allah bilir..Daha ne analtiyim anlattıkça içim kanıyor icim
Yok o hatayı yapmam evlenmek icin asla evlenmem hayatımı yakarım hemne demek canım beni bıraksan destan yazardım da mesajlarım hep retina yakan cinsten oluyor kısaltmaya çalışıyorum
sakın sakın kurtulma isteği ile evlilik kararı verme, sabret kendini telkin et
yurtdışı imkanın varsa hiç durma, ailen rıza gösteriyorsa araştır hemen yurt dışı eğitim olanaklarını filan...
bardağın dolu tarafı derler ya, bak ablalarımızın bu davranışlarının bize çok güzel bir getirisi var
güçlü olmak...
ben şu an bakıyorum kendime Allahın izniyle üstesinden gelemeyeceğim sorun yok, kimse kolay kolay kıramaz beni...
bazen teşekkür edesim geliyor ona
olabildiğince kendini geri çek kapat münakaşaya girme, o yatarken senin çalışman çok gıcık biliyorum ama farzet ki ablan yok, ya da bir misafir benimki gibi "komşunun kızı"
konuştuklarını duyma, dinleme bir bahane ile ortamdan uzaklaş
münakaşa kadar samimiyet de yoruyor çünkü.
bak ben çocukluğumdan beri deli gibi kitap okurum öyle böyle değil. birgün teyzem bana "sen evde kendine bir kuytu köşe yapmıştın minderler koymuştun orada kitap okurdun ablandan kaçmak için" dedi.
meğer sebebi oymuş, kaçış...
sen de böyle kaçış alanları oluştur
Allah karşına hep iyi insanlar çıkarsın.
herkes kalbine göre iflah oluyor ve inan herkes hak ettiği hayatı yaşıyor.
ben şu an bunu o kadar net görüyorum ki
sen iyi ol hep iyi ve doğru ol eğri zevalini buluyor.
inşallah güzel günler göreceksin ve yazacaksın buraya
Zaten ben hel hatanın annem ve babamda oldugunu düşünüyorim..Ne hastalığı var? Hasta olduğu doğru da fiziksel değil..belli ki sevme kapasitesi yok ve çok öfke dolu hayata,insanlara karşı..yalnış şunu unutmayın ablanızı da yetiştiren anne babanız.Asla iyi yetiştirilen,sevgi dolu,onaylanarak büyütülen bir anne babanın çocuğu böyle olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?