Ablamın anlayışsızlığı

Bence sizde yapmayın
Ne güzel herkes kendi köşesine çekilsin olan size olsun
Siz bir gün böyle çocuğunuz olsa biraksaniz eminim "ben hem çalışıyorum hem çocuklarım var bakamam bize guvenmeseydin" falan der

Bunun bir versiyonu bende var annemin de dolduruşu vardı bende. Yani sizin anneniz tenhada bir tek size sızlanıyorsa yapamıyorum yetemiyorum diye size biraz da bu şekilde daha da battıysa anneler köşeye çekiliyor iki kardeş kötü oluyor halbuki siz dolaylı etkilenensiniz annenize kıyamadıkça ezilirsiniz ben öyle ezildim kardeşime belki sizin de ablanıza sorsak sen napıyosun ki benim annem bakıyo yapıyo beni kıskanıyorsuna bile iş varır. Anneniz söyleyecek. Söylemiyorsa da siz gücünüzün üzerinde ona buna kıyamayıp işi yüklenmeyin geleceğiniz ablanızın keyfinden mühim

Yani siz tepkinizi koymuşsunuz, bence artık anneniz tavrını belli etmiş, söylenen ama tepkisini belli etmeyen bir insan sanırım. Ders çalışmak için dershane ya da kütüphane bakabilirsiniz, bazı kafelerin ders çalışma alanları var. Ben öğrenciyken çok verimli ders çalışıyordum o tarz yerlerde. Sabah işe gider gibi çıkın evden akşam 7-8 yorulana kadar çalışın. O arada da zaten evdeki yemek işleri bitmiş olur. Siz de evinize gider yemeğinizi yer dinlenmeye çekilirsiniz.

Yazdığım olmuş şimdi okudum yaşadım ben de. Annemle de kötüyüm ben şu an. Kardeşimle annem iyi

Doğru değerlendirememişsiniz demek ki, anneniz torunlarının gelmesinden mutlu veya ablanızla bağlarının kopmasından korkuyor.
Annenize de hak verdim ben.
Ama siz kendinizi düşünmek zorundasınız.
Dersane, kütüphane vs evden uzaklaşın.
Ablanızla arayı bozmamış olsanız ablanızdan evinin anahtarını isteyin derdim, madem sizi konforunuzdan ediyor siz de onların alanını kullanın diye.

Anneniz ablanizin icecegi suya kadar ayagina getiren bir anne miydi? Gozlemledigim kadariyla boyle annelerin sonu hep bu oluyor
Katılıyorum, bence yanlış. Çin' de anaokulundan başlıyorlar, kendileri tabaklarını getirip götürüyor. Biz de maalesef anneler çok kırılgan yetiştiriyor. Erkekler asla temizlik yapmiyor, herşeyi ayağına bekliyor. Eğitim maalesef kötü.

Katiliyorum, ben de onu demeye calisiyorum. Pandemiden dolayi bir yere de gidemiyor insanlar. Ya cafe, ya kutuphane. Dusunceli bi insan zaten boyle bi durum karsisinda ona gore davranir. Aman ben karismayayim tatsizlik cikmasin diye dusunuyor aile buyukleri maalesef. Buyuk diye tolerans gosteriyolar. Iki kardesin arasinin bu sekilde olmasindan insan rahatsiz olur, ikisinin arasinin iyi olmasi icin ugrasir. Buyuk diye oncelik hakki var, toplum boyle maalesef. Buyuklerde bitiyor is.

net bir sekilde, abla en gec kasimin sonuna kadar (mesela) bakici bul. bizden bu kadar demeniz lazim

ay kim seni yargılasın, yuzde bin haklısın.
ablan anlayışsız.
duzgunce konuş, sen hayatını kurmuşsun ama ben daha başındayım kpss hazırlanıcam ve yeğenlerime annem bakamıyor benim de ders çalışmam lazım, lutfen bakıcı tut en azından kpss geçene kadar diyeceksin.
isterse ağlasın.
anlayışsız.

Ben soyleyeyim napacaksin biliyor musun? Sabahin korunde kutuphaneye gidip aksam ezaninda eve geleceksin. Yemegini yiyip uyucaksin. Sabah ezaniyla kalkip sonra dogru yine kutuphaneye. Annene de uzulmeyeceksin. Kadinin bir sikayeti yok baksana alan razi veren razi.

Aynen zamanında o kadar kişiye yardım ettim ki, olan sana oluyor. Büyük sorumluluklar aldıkça arkası kesilmiyor. Söylediklerinizde çok haklısınız. Onlar gibi bir şeyden anlamıyormuş gibi yapmak gerekiyor sanırım.

İlk iş dershaneye yazılıyorsun, ablanda her gün getirsin madem çocukları. Alan veren memnunsa senden kendine odaklanacaksın.
Evde işler annene kalırsa "ben çocuklara bakarım, her zaman getir" diyecek mi zamanla göreceksin.

Ablaniz cok anlayissiz sonuna kadar haklisiniz kimse yokken ablanizla konusun kpss ye hazirlanicam abla kursa gidecem annem hem ev isi hem çocuklarla ilgilrnmez bakici bulun anneme bisey olacak diye endişeleniyorum diyin ve kim olirsa olsunsinava hazirlanin kendinizi ablaniz erkek arkadasiniz kocaniz icin ertelemeyin. Zira yaptiginiz hic bir sey icin sizi tebrik etmeyecekler istese sinava hazirlanirdi diyecekler

Anneniz madem razı yorulmaya siz evden uzaklaşın. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama kütüphaneye gidebilirsiniz. Evde durmayın kahvaltı yapın çıkın. Yada iş buluo çalışın, yarı zamanlı filan. Evden uzak durmuş olursunuz. Bakalım anneniz ne yapacak.

Eeee bırakın ev işlerini hayatınıza konsantre olun. Anneniz bu yükü kaldırsın kaldıramasın. Kaldıramıyorsa bakmasın. Ne bu ince bükülmeler eğilmeler. Kaç kere yazıldı iyi niyet ile enayilik arasındaki çizgi ince. Basıp kaymamalı.Anneni anladım ne yapayım kız onun kızı. Seni anlamam sen dön hayatına seni ablanla çoçukları mı annenmi kurtaracak meslek edinemezsen. Kendi işini yap kendi tabağını yıka kendi yatağını topla. Durum bu. Allah aklı kullan diye veriyor gereksiz vicdanı sevmem vicdan sömüreni hiç sevmem. Ya bunu yap ya otur dertlen. Uzaktan anneni ablanı değiştirecek kumanda yok icat edilmedi Ablanla boşuna konuşma onu kolundan tutacağına yada annenin kolunu tutacağına çeneni tut.Ablan herşeyin farkında sen desteksiz diye senin kişiliğinden ötürü sen konuşup konuşup oturup yapmaya devam ettiğin için durum bu. Denemesi bedava

Çok üzüldüm , ne yazık ki ne kadar haklı olsak bile insanlar bencillikleri yüzünden başkalarının yaşam şartlarını zorlaştırıyor ve düşüncesiz olan sen oluyorsun. İlk okuduğumda sonucun bu şekilde olacağını tahmin ettim aslında , o yüzden istediği kadar trip atsın sen Kpss'ye odaklan. Moralini bozmalarına izin verme, gerekirse aynen ablanın yaptığı gibi yap sadece yemek ve yatmak için eve gel. O zaman annen anlayacaktır , senin eksikliğinde yapamadığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…