Ablamin bana iftirasi canimi yakti kavurdu...

ablan eşini kaybetme korkusu var psikolojisi bozulmuş
kendi diliğiyle dile getirmiş kıskanma duygusu olarak belirtmiş
aslında orda seni kıskandığını düşünüyorum
insanlar kendinde anlattıkları olayı aslında kendi yaşadığı duyguyu sen yaşıyormuşsun gibi söyler

Konu sahibi inşallah şoku biraz atlatmışsındır. Psikolojide ablanın yaptığına projeksiyon deniyor canım. Kendi kocasına olan güvensizliğini ve muhtemelen eşi ve senin arandaki diyaloğu kıskanıp resmen bütün bilinçaltı öfkesini kusmuş üzerine. Ablan hastalıklı bir insan. Benim de kız kardeşim var böyle bişeyi kız kardeşime söylediğimi rüyamda görsem depresyona girerim. Benim kardeşimin de eşimle diyaloğu çok güzel Allah'a şükrediyorum çok şükür herkes birbirini benimsedi diye.
Sana şunu söyleyeceğim ablandan uzak dur. Bu diline vuransa kim bilir içinde neler neler kuruyor.

o nasıl bir cesaret yaaa anneniz ve babanızın duyarsızlığı ayrıca beni buradan üzdü.Kendimden örnek vereyim haşa tövbe düşüncesi bile kötü ben ki aile bireylerimin içinde kardeşime bu kelimeyi kullansam babam orada ağzımı dağıtır ki eline sağlık derim annem yüzüme bakmaz yerin dibine sokar haddimi bildirir.

annen baban nasıl sakin kalıyor onu anlamadım kızına iftira atılıyor üstelik eniştesinle beraber... alır kolundan tutar kapıyı koyardım iftira atan kızımı

Hayirli aksamlar..Bugun gunduz ablamlar aradi hadi gezmeye gidelim diye tamam dedik gittik eve geldik annemler pide soyleyelim dediler tmm dedik parasini ablamlar odemis bende siparis gelmeden bulasik makinesini bosaltayim dedim bosalttim iceri gectim bir baktim ablam telefonumu kurcaliyor. Sifreli oldugu halde acmis whatsapp mesajlarimi okuyor. Bende kizdim neden alip okuyosun diye. Sende benimkine giriyosun dedi. Ben internetim olmadigi zamanlar girdim hic birseyini okudugumu gordun mu dedim. Buraya kadar hersey normal tartisirken iste agiz dalasi yaparken bana sen benim kocamla mutlulugumu kiskaniyosun ben olsemde sen alsan diye bakiyosun dedi benim basimdan sanki kaynar sular dokuldu ne konustum ne dedim kendimde degildim direk aglamaya basladim sen ne diyosun sen kendindemisin terbiyesiz insan sana hakkimi asla helal etmiyorum o benim abimden ote Canimi yaktin canin yansin insallah Rabbimden bul dedim. Sonra agladigimi gorunce kivirdi ben bizi cekemiyosun demek istedim dedi oyle olsa sizi yanliz birakirmiyim dedi ben daha kotu oldum Annem babam desen bana kiziyor sus diye siz dedim kendinizdemisiniz bana ne diyor duymuyomusunuz dedim tek kelime etmediler ona. Sen benim namusuma iftira attin canimi yaktin bundan sonra asla bende eski sen olamazsin dedim. Enistem geldi zil caldi . Siparis verdikleri Pideden yeme dedi bana yemem zaten merak etme dedim kalktim abdest aldim 3 kez aglamaktan alamadim yatsiyi kildim ama aglamaktan kac kere ust uste kildim zor kildim Allah affetsin Annem kac kere cagirdi kapimi kitledim ses etmedim. Abimde duydu galiba kizdi ona,ses etmedi enistem var diye oda oturup yemedi yemek. Ben enistemi hep abim bildim. Yaninda pijama ile dahi duramam. Kapaliyim o gelince cemberliyse esarbim dahi duzeltirim gunahtir bilirim. Kisa kollu isem o gelince uzerime eve girmeden ceket takar otururum ablamda gulerdi bana ne olacak diye... Ben onlar kavgali iken cok aralarini duzelttim. Benim tek istedigim hayirli bir yuva kurmak duasi ve cabasi iken.. Bu iftira cok agrima gitti.. Ustelik anne ve babamin yaninda.. Herbirine kizginim kirginim cigerime ates attilar yaniyor. Kac saattir agliyorum kizlar.. Insan kardesine boyle muamele gosterirmi.. Nisan attim ben devamli basina kakarmi koca bulamadin diye.. Yada gelen gorucuyu benden once o istemez bilmiyorum. O kadar yiprandim ki amaci nedir bilmiyorum. Bunla asla ovunmem ben aciz bi kulum ama Allahtan cok korkan cok iman eden bi kulum iffetimle yasiyorum yasiyorsam.. Nasil yaparim dusuncesi bile beni kuytulara surukler.. Bunun vebalini o nasil odeyecek.. Amacim ablamin arkasindan burada giybet yapmk degil lutfen objektif yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacim var ben onu Allaha havale ettim zaten.. Bir de dualariniza.. Tesekkur ederim
Bunu okuyunca iyi ki ablam kardesim yok dedim . Bu nasil bir abladir ki kardeşine böyle bir iftira atiyor. Dilerim ki oyle guzel bir evliliğin olur ki. Ablan da bu söylediği lafin cezasını ceker. Dis dünyaya kendini kapatma Rabbim yardimcin olsun

Ablan evde yokken annene babana hesap sor.Ablana karşı seni savunmayan bir aile ne yazik ki hep yalniz bırakır. Neden sustuklarini sor.Hatalarini yuzlerine vur ki anlasinlar.Eger susarsan haksiz sen olursun.Soyle ailene ablanlar artik aksam yemeklerini kendi evlerinde yesinler.Eger gelmeye devam ederlerse de ne yemek yapmaya yardim et ne de yemege otur.

anladigim kadariyla iyi yurekli bir insansın bir sure sonra unutup affetmemelisin her zaman mesafeli olmalisin yoksa bu yasadiklarini yine yasarsin.

Ablanızla da eniştenizle de aranıza bir süre mesafe koyun. Ablanız gelip özür dileyene kadar bekleyin. Küsün demiyorum, insani ilişkilerinizi minimum seviyede sürdürün. Gelip konuşursa, özür dilerse de ciddi ciddi ı gün, o cümleyi hangi düşünce ile söylediğini öğrenin. Kızgındım, ağzımdan çıktı gibi basit bir cümle olmamalı ama... Kızgınsa neye kızgındı, o düşünceye nasıl vardı, derinlemesine konuşun. Ve sonunda "senin mutluluğun, huzurlu evliliğin benim kalbimin rahat etmesini sağlar, mutlu olduğunuz için mutlu olurum" şeklinde düşüncelerinizi açık ve samimi bir şekilde dile getirin. Şimdilik o anda sizin karşınızda duranlara tavırlı, mesafeli durun yeterli.

Utanmaz!

Ablanızın hayattaki tek başarısı koca bulmak galiba. Dünyadaki tek erkek de kendi kocası psikolojisine girmiş. Büyük terbiyesizlik yapmış.

İnşallah size ablanızın kocasından kat kat iyi ve hayırlı bir eş nasip etsin Allah, en kısa zamanda. Üzülmeyin.

Ben olsam efendi gibi özür dilemeden asla konuşmam, yüzüne bakmam.

O enişte yakın zamanda o ablayla boşanmazsa bende park değilim ilahi adalet işte..ondan sonra evli diye baş üstünde tutulan abla evde nasıl ezilir bilemiyorum ..fakat beynel evlenirsen ablanı uzak tut demekki kocana göz koyacak.

Ablanın psikolojisi bozuk, bir insan kardeşine bunu nasıl söyler sizin adınıza çok üzüldüm benim bile içimden bişey koptu. Ben olsam asla yüzüne bakmazdım iftira kadar kötü bişey yok bugün bunu söyleyen yarın neler söyler. Bende yeni evliyim kız kardeşim var eşimle arasında 6 yaş var ama abi kardeşler onlar bir an bile aklıma kötü bişey gelmez bu nasıl bir kafa yapısıdır yazık. Ablanız çok kötü niyetli,uzak durun.

bak burda tam anlatamıcam ama,benım yakınımda böle,burda mıllet şüphelı şüpheli ne gordukı dıyor,hiçbirşey görmedi,o zaten bulmak için karıştıdı telini,bır yakınım,kocasının 60 yaşında anası ile yattığı iddia ediyor,bu arada anası köyde,adam başka ülkede,yanı böle hastalar çokkk var

Herşeyden çok ben anne babanıza inanamadım. Sen nasıl konuşuyorsun niye demediler? Sordunuz mu onlara?

bunu var ya insanın düşmanı demez ya. ne çirkef bir kadın öyle. sana iftira attığı konuyla sınanır umarım.
sakın konuşma hele abla kelimesini asla kullanma. hak etmiyor çünkü...

asla affedip unutma, şimdi araya girer ailenizdekiler sen küçüksün o senin ablan et tırnaktan ayrılır mı diye. yine mecbur durumlarda konusursunuz ancak asla onun evine ömür boyu adım atma derim. ne zaman ikinci bir dalganın geleceği hiç belli olmaz. allah yardımcun olsun. iftira ya en büyük günahlardan.

Back
X