Ablamın maddi istekleri

Valla öyle...hele ki çalışma hayatından ayrilanlar eşten de para istemeye utaniyor

Ablan seni bildiğin yoluyor canım aynı model bir ablada de bende var çünkü neyseki benim ablam değil annemin ablası benim teyzem sürekli yoldu beni duygu sömürüsüyle sonra Birgün parmağında alyans gördüm alyansını eniştem yıllar önce satmışmışta içinde kalmışmışta falan filan eve ekmek alamıyoruz diye ağlayan kadın parmağına altın almış o gün bitti benim için bir lira bile vermedim seninkide kolye almış demekki parası var senden aldığını birikim yapmış sakın verme

Borca girmisler ev sahibi olacaklar. Belki senin evin yok. Madem gecinecek durumlari yok ev borcuna girmeselerdi, veya ablan da calissaydi. Bu sekilde olmaz. Borcumuz var de sen de

Annem çalışıyor ailem bişi istemez ben içimden geldiği için alırım hep aileme ama Ablam sürekli baskı işte ablamın eşinin abisi yardım ediyormuş ben de etmek zorundaymışım

Ablanın eşi memur, maaşı hiçte az değildir. Annenlerden yardım alıyor, eşinin abisinden alıyor, sizden alıyor... Hala nasıl geçinemiyorlar yahu.

Ablanın geçinemediği falan yok ne kapsam kar olarak yaşıyor hepsi bu.

Annem çalışıyor ailem bişi istemez ben içimden geldiği için alırım hep aileme ama Ablam sürekli baskı işte ablamın eşinin abisi yardım ediyormuş ben de etmek zorundaymışım
Ablaniz kaç yaşında benim teyzem kırkından sonra üniv. Okudu . Yani elbet yardım edin ama eğer ablaniz böyle afedersiniz ama cirkinlesiyorsa onu açık öğretime yazdirin okusun . Ben yardım etmenizi doğru buluyorum ama eğer cirkinlesirse buna tahammülüm olmaz sanırım

35 yaşında ettim az az Benim de memur maaşım çok yüksek değil ki normal seviyede memur olunca rahatsın para akıyor sanıyor

Bakmasını bilmeyen çocuk da yapmayacak. İnsanlar zor durumda olabilir, her zaman maddi açıdan iyi bir durumda olmayabilirler. Ama maddi olarak iyi durumda olmayan birinin yattığı yerden "sürekli" yardım beklemesi(dilenmesi) de hoş feğil. Siz zorunda değilsiniz. İçinizden gelir arada ufak tefek yardımlar yaparsınız ama kendi yuvanızı kurmuşsunuz. Bebek de bekliyorsunuz. Kendi çocuğunuzun rızkını yedirmeyin. Bebeklerin masrafı çoktur. Ablanızın çocukları okul çağındaysa girsin en kötü temizlik yapsın. İlkokul mezunu diye iş vermezler diye bir şey yok. İş arayana iş çok. Seçeneği çok. Fabrikada da çalışabilir. Hiç olmadı evde yapılabilecek ufak tefek işlerle biraz da olsa ev ekonomisine katkıda bulunabilir. İyilik yapmayın, göreviniz olur. Hep verirseniz bu defa hep isterler. Siz yine kendi durumunuz oldukça verirsiniz. Ablanız ve ondan da öte yeğenleriniz var ortada sonuçta.

İstediği meblağala çok değil tamam ama beni sürekli taciz etmesi hoş değil defalarca . En son altın kolye aldığını görünce yardımı kestim onu da biriktirerek aldığını söylüyor ben de madem borcunuz var borcu olan insan almaz dedim resti çektim . Bi çocuğumuz olacak biz de masraf içindeyiz sabahın yedisinde kalkıp işe gidiyorum hamile halimle kolay değil dedim

Çalış dedim çocuklara kim bakacak diyor insan yeterki çalışmak istesin bakacak birini buldurtur dedim

kendini Acındırıyor çocuklar şunu istiyor çarşıda param olmadığı için almaıyordum ilerde sen de anlarsın çoçuğun olduğunda diyor . Vicdan yaptıra yaptıra hep sömürdü beni

Hayatımın herşeyine müdahil eşimle kuracağım diyaloğa bile yorum yapıyor şunu aldır eşine bunu aldır artık yoruldum tükendim laf da anlamıyor

Çalış dedim çocuklara kim bakacak diyor insan yeterki çalışmak istesin bakacak birini buldurtur dedim
Bakamayacağı çocuğu,
dünyaya getirmesin kimse.
Evden çalışıp para kazanan çok kadın var.
Akmasa da damlar.
Kusura bakmayın ablanız,hazıra alışmış.
İnsanları sömüren bir asalak kendisi.
Kendinizi kullandırtmayın.

Bu evlenme sürecinizde yaptığı ihtiyaç değil açgözlülük olduğunun alameti
Ailenin de bir sınırı var
İlaç parası ekmek parası herzaman yardım edilir
Kimsenin keyfinin kölesi olmayın

Çocukların her istediğü alıncak diye birşey yok
Bize alınmadı annemde babamda kimseye çocuğuma bunu alamadım al demedi
Bize öğretildi durumumuza göre yaşamayı
Siz de ablanıza öğreteceksiniz
Öğretmek zorunda değilsiniz kesin tepki koyulmalı
Bu vijdansızlık değil
O çocuklar aç kalırsa elbette yardım edilir ama şuan art niyet

Şu an ülkemizde ciddi bir enflasyon var, gıda fiyatları almış başını gidiyor, her şeye zam geliyor.Ayrıca bebek bekliyorsunuz. Onun doğumu, ilacı, masrafları, mamaları, ekstra harcamalar zaten çok ciddi kalemler.Bir de kendi masraflarınız var. Bu durumda sürekli yardım sizi zorlayabilir.
Ayrıca ablanızın eşi memur da olsa hem ev borcu, hem 3 çocuk, hem ev masrafları varken konut borcuna şu an girmemeleri lazımdı.Eğer durumun yok ise ev borcuna girmezsin.
35 yaşındaki ablanız bunları biraz düşünmeliydi.
Evet zaruri bir ihtiyaç olur, borç olarak para istersin ama sürekli karşılıksız istemek biraz yüzsüzlük gibi.
Aileniz ise bana göre çok ters düşünüyor. Bize borçlusun ne demek?! Siz doğmak için yalvarmadınız. Aileniz anne ve baba olmayı tatmak için çocuk sahibi oldu. Ben bu anlayışı hiç sevmiyorum. Resmen size verdikleri emekleri, paraları geri ödemeli talep ediyorlar.Bu bana çok yanlış geldi.
Özelde doğum yapacağım para lazım deyin ve bir süre para vermeyin.Sonra da doktor kontrolleri, aşıları, mamalar çok tutuyor. Anca yetiyor deyin, anlayacaktır.
Bu arada gerçekten yeğenlerinizin kitap ihtiyacı varsa da para vermek yerine internetten alıp gönderebilirsiniz.
Kitap konusu benim hassas noktam ben olsam o konuda reddetmezdim..
Ama ablanıza ziynet almak zorunda asla değilsiniz.Durumu yoksa nefsine hakim olup o kolyeyi almayacak.Yetişkin olmak demek sorumluluk sahibi olmak demektir. Ben çalışmama rağmen her istediğimi, her gördüğümü almıyorum. Yoksa ona bütçe dayanmaz. Ablanızda bunu öğrenmeli.

Bu arada umarım bebeğiniz sağlıkla doğar.

Son düzenleme:
Yardım etmişsin zaten yetmiyor mu bu zamana kadar verdiklerin. Hem yardım ne olur doğum günlerinde eline para verirsin, bi ihtiyacını giderirsin çocukların vs. Bitti gitti. Sizinki artık enayiliğe girer. Vermeyin para falan.

Reactions: 000
artık ailemi ne zaman arasam maddi yakınma Ablam öyle kendimi iyi hissetmiyorum ben lüks içinde yaşıyormuşum da onlar bi lokma ekmeğe muhtaç gibi davranıyorlar bana bizim de mobilya borcumuz vardı yeni bitti uzaktayım aileme özlem duyuyorum sık sık arıyorum ama hamileliğim zaten sıkıntılı geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…