Valla öyle...hele ki çalışma hayatından ayrilanlar eşten de para istemeye utaniyorBu insanları cidden anlamıyorum. Bana para vermek, ablana para göndermek zorundasın ne demek. Ben şuan çalışmıyorum eşiminde geliri normal ama kira falan ödüyoruz kredi borcumuz var zorlanıyoruz. Abim bir firmada yönetici çok iyi bir geliri var ama bugüne kadar birkez aklımdan geçmedi bana yardım etse diye. Evet geliri iyi olabilir ama herkes kendinden sorumlu. Yetişkin eli ayağı tutan birinin çalışmadan birinden para beklemesi ne tuhaf. Kardeşinde olsa birine bel bağlamak ne ayıp..
İnsan yeri geliyor yetişkin biriyken eşinden para almaya çekiniyor ablanız ve anneniz bana çok talepkar geldi.
Ben olsam eşim öğrendi çok ciddi kavga ettik der bu olayı kapatırdım. İçimden gelmediği sürecede 1 kuruş yardım etmezdim.
Bakıcılıkta da iyi para var ayricaAblanın çalışası yokmuş.gitsin temizlik yapsın,bakıcılık yapsın...siz mecbur değilsiniz...siz de borcumuz var deyin
Annem çalışıyor ailem bişi istemez ben içimden geldiği için alırım hep aileme ama Ablam sürekli baskı işte ablamın eşinin abisi yardım ediyormuş ben de etmek zorundaymışım
Ablaniz kaç yaşında benim teyzem kırkından sonra üniv. Okudu . Yani elbet yardım edin ama eğer ablaniz böyle afedersiniz ama cirkinlesiyorsa onu açık öğretime yazdirin okusun . Ben yardım etmenizi doğru buluyorum ama eğer cirkinlesirse buna tahammülüm olmaz sanırımAnnem çalışıyor ailem bişi istemez ben içimden geldiği için alırım hep aileme ama Ablam sürekli baskı işte ablamın eşinin abisi yardım ediyormuş ben de etmek zorundaymışım
35 yaşında ettim az az Benim de memur maaşım çok yüksek değil ki normal seviyede memur olunca rahatsın para akıyor sanıyorAblaniz kaç yaşında benim teyzem kırkından sonra üniv. Okudu . Yani elbet yardım edin ama eğer ablaniz böyle afedersiniz ama cirkinlesiyorsa onu açık öğretime yazdirin okusun . Ben yardım etmenizi doğru buluyorum ama eğer cirkinlesirse buna tahammülüm olmaz sanırım
Çalış dedim çocuklara kim bakacak diyor insan yeterki çalışmak istesin bakacak birini buldurtur dedimBakmasını bilmeyen çocuk da yapmayacak. İnsanlar zor durumda olabilir, her zaman maddi açıdan iyi bir durumda olmayabilirler. Ama maddi olarak iyi durumda olmayan birinin yattığı yerden "sürekli" yardım beklemesi(dilenmesi) de hoş feğil. Siz zorunda değilsiniz. İçinizden gelir arada ufak tefek yardımlar yaparsınız ama kendi yuvanızı kurmuşsunuz. Bebek de bekliyorsunuz. Kendi çocuğunuzun rızkını yedirmeyin. Bebeklerin masrafı çoktur. Ablanızın çocukları okul çağındaysa girsin en kötü temizlik yapsın. İlkokul mezunu diye iş vermezler diye bir şey yok. İş arayana iş çok. Seçeneği çok. Fabrikada da çalışabilir. Hiç olmadı evde yapılabilecek ufak tefek işlerle biraz da olsa ev ekonomisine katkıda bulunabilir. İyilik yapmayın, göreviniz olur. Hep verirseniz bu defa hep isterler. Siz yine kendi durumunuz oldukça verirsiniz. Ablanız ve ondan da öte yeğenleriniz var ortada sonuçta.
Bakamayacağı çocuğu,Çalış dedim çocuklara kim bakacak diyor insan yeterki çalışmak istesin bakacak birini buldurtur dedim
Mrb benim ablam evli ikinci evliliği 2 çocuğu var bir de eşinin ilk eşinden var . Toplam 3 çocuk her neyse anlamlar ev aldı .kredi ile . Ablam ev hanımı eşi memur . Sürekli borç içindeler eşi sürekli maaş olarak ekside 3 çocukla malum Ablam sürekli pars istiyor bana elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama sürekli istek ben de evliyim bebeğin olacak maddi bi hazırlık içindeyiz . İzah ediyorum anlamıyor annem biz seni okuttuk bize borçlusun ablana para gönder diyor. Eşimden gizli böyle bişi yapacağım eşime anlatsam yanlış düşünür . Ama Ablam kırıldı bana para göndermediiğim için gönderdiğimde devamı geliyor çocuğuna kitap istiyor kendine bişi ya da ne yapacağımı şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?