Ablamın maddi istekleri

Kusura bakmayın ana ablanız işi arsızlığa kadar götürmüş. Aklı başına şimdi gelmiş geçmişinde yapamadıklarının okuyup meslek sahibi olmamasının acısını sizden çıkarıyor sanırım. İhtiyacı temel ihtiyaç olsa hadi yapın ama kendi nefsi isteklerini karşılamak zorunda değilsiniz. Çocuğum olacak artık çocuğumun geleceği için para biriktireceğim diyin ve konuyu kapatın. Ailenize de böyle söyleyin. Girsin işe çalışsın ki anlasın para nasıl kazanılır görsün anlasın bir zahmet

Yoo kimseye borçlu değilsiniz bence. Bana "seni okuttum borçlusun" deseler "heralde okutacaktınız" derdim. Onların dediği mantıkla bile niye ablanıza borçlu olacakmissiniz ki? Ne alaka ablanız mı okuttu sizi

Afedersin ama abla deil düsmn bence ayrıca annen seni okuttuk ne demek okutmasaymısda sanayiye verseymis ozmn bastan kar elde etseymis tovbe tovbe

Kendi istememiş o zaman ben küçüktüm babam da ısrar etmemiş sanırım

Açık açık söyleyin. “Okumak istemediğin için sıkıntı yaşıyorsun. Ya asgari ücretle işe gir veya eğitimini dışarıdan tamamla, sonra işe gir. Ablam olduğun için bu zamana kadar kendi durumumu zorlayarak sana yardım ettim. Artık çocuğum olacak, masraflarım arttı. Bu yüzden yardım etmem mümkün değil” deyin.

Birikim yapacağım vs demeyin, bundan sonra yardım edecek durumum yok deyin.

Israr ederse, “kusura bakma, yapabileceğim bir şey yok” deyip, kestirip atın. Açıklama yapmayın, ikna etmeye çalışmayın. Bu yüzden size küseceklerse de küssünler.

Bir de eviniz, arabanız vs varsa, hem kendiniz için, hem de çocuğunuz doğduğunda onun için bireysel emeklilik başlatabilirsiniz. Bu şekilde birikim yapmanız daha kolay olur. Fonları döviz, altın vs olarak seçebiliyorsunuz.

Afedersin ama abla deil düsmn bence ayrıca annen seni okuttuk ne demek okutmasaymısda sanayiye verseymis ozmn bastan kar elde etseymis tovbe tovbe
Evet düşman düğünümde ne gelinliğimi beğendi ne kınalığımı hep dolduruşa getirdi beni ne de evimi beğendi güle güle bile otur demedi hep kıskançlık yaptı babamın borcu olduğu çocuklarına kendine bi sürü kıyafet aldırttı hiç ses etmedim . Ailem biz ölsek ablandan başka kimsen yok diye diye bugünlere getirtti bizi .

ablan biraz bütçeyi düşünerek bir şeyler almalı öyle olmaz herkes iste ee sen niye çalışmıyorsun? ablana yardım etmişsin yeterince şimdi çocuğunuz olacak bırakın kendi başının çaresine baksın. eşi yetişemiyorsa durduramıyorsa yapacak bir şey yok şu zamanda kolay değil para bulmak birikim yapmak.

Bundan sonra ablanıza sadece bir şey için para verin: Dışarıdan okuyup diploma alması için.
Okusun madem, siz de okuma masraflarını karşılayın.

Siz de ölüm kalım olunca ablamın da benden başka kimsesi olmaz deseydiniz
Ben erkek olsam bunları bilsem ciddi sorun çıkartırım
Asalak olmaya çalışan abla
Kardeşe musallat olmlar
Ama herkese tavır koyma vakti geldi
Siz anne baba değil evlatsınız
Evlatlar ailelerine bakmakla yükümlüdür bana göre ihtiyaç zamanında
İhtiyaç başkadır keyif başka
Herkes yerini bilsin ya
Ben sinir oldum burdan

Valla altının bir gramı olmuş 300tl neredeyse.
Altın kolye alabilen bir insan bana göre muhtaç değildir bu devirde.
Asla eline para vermezdim ben olsam.
Yeğenlerim içinde bir şey isterse internetten alır kargolardim direk adrese.(kitap kıyafet vs.gibi gerekli şeyler)
Senin verdiğin paralarla altın alıp atacak köşeye bence planı o doğrudan para verme eline o yüzden.

Ayrıca yakında doğum yapacaksınız anneniz ve ablanız hediye olarak ne yapacakalr acaba çok merak ettim ?
Aldıkları hediyenin parasını da isterler gerçi bunlar.

Israrla anne ve ablanıza şunu söyleyin herkesin geliri kadar gideri var ben lüks içinde yaşamıyorum ve eşimde paramı ne yaptığımı soruyor kafama göre veremem deyin.

Boşver verme para ondan borç iste kooperatife girdik ayda şu kadar taksit var de. Borç iste onlardan

Zaten aldığı kolye değeri üç bin onu görünce bi daha vermeme kararı aldım kullanıldığımı hissettim . Annem ise hep onu acındırma . Vermiyorum kendinizi parçalasanızda dedim doğacak çocuğumu düşünmek zorundayım dedim . İşte memurmuşuz bize koymazmış vs.

Kesinlikle muhtaç değildir . Bi gün msj attı telefon faturamı öder misin eşim duyarsa çok kızar çocuklar net limiti aşmış yüksek geldi diye bu senden son isteğim olsun diye ben de kusurs bakma dedim senin telefon faturan kadar karnımdaki çocuğuma daha bişi almadım ben dedim . Sonra babam dedi ödeme sakın . Ödemedim zaten.ailem için üzülüyorum onlara beni okuttukları için sürekli para istiyor onu okuttunuz bana hiç bir şey yapmadınız vs gibi

Bence temel sorun ablanız değil anneniz... ve sanırım kendi aralarında evlat paylaşımı olmuş siz babanızın kızısınız ablanızda annenizin kızı. Dolayısıyla bu davranışları da annenizi arkanıza alarak yapıyor. Anneniz annenim hayatında çok hüküm sahibi olduğu için o da size bunu yapıyor. Bu sebeple gerçekten resti ablanıza değil annenize çekmelisiniz.

Iyi de kendisi halen okuyabilir açık öğretime yazılabilir bunu teklif edin böyle bir şey derse.
Ayrıca okumak isteseydi çaba sarf etseydi aileniz zorla eve mi kapatacaktı?
Sırf kıskançlık işte siz memursunuz maaşınız var diye başka bir şey değil yani .

Bundan sonra ablanıza sadece bir şey için para verin: Dışarıdan okuyup diploma alması için.
Okusun madem, siz de okuma masraflarını karşılayın.
Okumaz da çalışmaz da, bazı insanlar ağlayıp acındırmak için dünyaya gelmiş sanki, gerçekten gariban olan insanlar asla para pul istemiyor ama maalesef konu sahibesinin ablası gibi insanlar geçiniyor da olsalar ağlayarak para isterler huyları böyle, bir komşum 3 katlı apartmanı, iyi de bir maaşı olmasına rağmen hep ağlardı para isterdi.

mahjo,
bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim, affınıza sığınıyorum ama bizde anneyiz, çocuk yetiştirdik, okuttuk, çok şükür iş sahibi oldu, asla bize borçlusun demedim demem, bir çocuk doğuruyorsan onu okutmak yetiştirmekle mükellefsin, çocuğu alacak defteri gibi görmeyi kınıyorum, ablanız da gariban değil, ev sahibi oluyormuş, sağlıkla huzurla oturmak nasip olsun, mal mülk sahibi olup yatırım yapan insan hesabını kitabını ona göre yapar, yapmıyorsa da bunun suçlusu, sorumlusu başkaları değildir, aile bile olsa bir yere kadar, ki sizin durumunuza bakılınca ablanız gerçekten ihtiyacı olduğu için istemiyor, ne kadınlar tanıdım 5 çocukla dul kalmış, ailesinden 5 kuruş istemeden bağda bahçede çalışmış, el işi yapmış, tüm evlatlarını okutup evlendirmiş, ailenize karşı sorumluluklarınız kadar doğacak bebeğinize de sorumluluklarınız var, bebeğinizi düşünün.

Yuh 3000 mi??? Bu yoklukta???? Bence ablanıza madem kendine 3000lük kolye aldın bozdur da bana olan borçlarını öde diyebilirsimiz

Konu sahibesine altın tavsiyem,
İlk olarak annenle arana mesafe koy sonra ablanla. Herkes doğurduğu çocuğa baksın. Bakmiyorsa dogurmasın. Annen ve ablan birlikte hareket ediyor. Annen onu okutmak istese emin ol ablan okumazdı. Okumak is sahibi olmak dile kolay , her insanın harci değil 08.30 - 17.00 arası sıcak evini yuvası coluguna çocuğunu bırakıp amirlerinin, müdürlerinin sefinin, kendi işin olsa bile milletin Nazırı tuzunu çekmek kolay değil. Ağızları açıp ben okuttum bakmak zorundasın tarzı yaklaşan anne babanın akıldan zoru olduğunu ve gerçekten bencil insanlar olduğunu düşünüyorum. Ablan ev alacağına yatırıp yapıp mal mulk edenecegine , kocasının maaşından kisip senin üstünden gecinecegine çalışsın terlesin ve hakkıyla yesin. Bu yaştan sonra çalışmak olmaz diyene bakmayın. Rahatlığı alışmış Özür dilerim ama kendine destek çıkan bir en...yi var zaten . Niye rahatıni bozsun ki. Empati yapın esiniz aynı durumda olsa kabul eder misiniz ? Dip not: ne yaparsanız yapın ,sizin vicdaniniz ve yardım etme cabaniz olarak gorulmeyecek , mecburiyetiniz olarak dusunulecektir.

Okurken kendim yaşamış kadar sinir oldum anlatamam size, çok karaktersiz aileniz var abla tembel açgözlünün teki, anne de alınan bir yatak odasını bile başa kalkan ablanızın çanakcısı ne ayıp bu nedir ya,

Lütfen hayır demeyi öğrenin, eşinizle yuvanıza huzursuzluk tohumu ekiyor bunlar, eşinizden hiçbirşey saklamayın olan size olur, bebeğiniz varmış yuvanızdan edecek sizi yapmayın, gerekirse eşinize anlatın o çıkışsın bizim bebeğimiz olacak ben izin vermiyorum bizde ev geçindiriyoruz, bizimde kendimizi geçindirmeye, paraya ihtiyacımız var desin.
Allah aşkına size yemin verdiriyorum kendinizi kullandırtmayın siz hayır diyemiyorsanız topu eşinize atın ufak bir cinnet anı herşeyi çözer, ablanız çok pişkin bir karaktersiz (kendim 9 senelik evliyim borç içindeyiz, bir alyansımdan başka bir çöp altınım yok bende bayanım takıp takıştırmak isterim kardeşim de öğretmen benim, ben ev hanımıyım o zaman bende diyim ki özendim kardeşim bana altın kolye al ben borçtayım) olacak iş mi Allah aşkına özenen kendisi çabalar alır, kendinizi kullandırtmayın ileride verdiğiniz paralara teşekkür edecek kimse olmayacak aksine bi kere vermeyi kesin de görün nankörlüğün dik âlâsını, size de yazık inanın yazık...

Seni biz okuttuk olayına takıldım ben, eee? Tabiki de abla çalışıyorsa siz okurken, yardım eder. İleride yiğenlerinizle ilgili bir sorumluluk alırsınız karşılık olarak, devamlı borç istemek ve okutma karşılığında hak görmek nedir delireceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…