Ablamın maddi istekleri

Eli ayağı mı tutmuyo ?? Bi zahmet kendisi de calıssın bu ne rahatlık.. siz kimseye de bakmak zorunda değilsiniz. Görev gibi size yüklemek nedir

Düğünde saçına takılacak aksesuarı eşimden talep etti beni de aracı etti bu yüzden eşimle aram açıldı düğün süreci .maddi olarak herkesi sömürmek istiyor .avm deyim desem anında kıskançlık duyuyor bebek için bişi baksam.kayınvalidem bebeğime kıyafet almış söyle en kalitesini alsın diyor sürekli kötüye sevk ediyor

Annemi ne zaman arasam biz senin için fazlası ile herşeyi yaptık vs sürekli bana kendimi hayırsız evlat hissettiriyor

bence ablanıız abartıyor sizin iyi niyetinizi sömürüyor.... tabikide yardım edin yiğenleriniz alın harcayın ama kendinede bişeyler isteyecek duruma geldiyse. yüsüzlük başlamş. kusura bakmayın
Gördüğümde ilk tepki aaa ben ne zaman yorum yazmisim

Bi tek babam istemiyor çünkü o gururludur hiç bir zaman kendisine borçluymuşum gibi davranmadi ailede tek arkamda duran babam defalarca uyardı ablamı ama söz dinlemiyor

Sanırım öyle iyi niyetimin kurbanı oldum hep . Nişanlı iken annem çeyizime bişi alırdı ama parasını isterdi ben den o kdr zoruma giderdiki . Hep içimden derdim başkalarının ailesi feda ediyordur evladına ama ben hayatım boyunca aileme borçlu kalacağım galiba derdim

E ablanı da okutsalarmis o zaman, istedi de senin yüzünden mi okuyamadilar ne alaka, insanlar ne kadar yüzsüz yahu..
Annemden 100 lira alsam borç olarak alır öderim..
Hele ki evli, hamile kardeşimden ne alaka yani, hastalık olur falan lafı olmaz da, keyfi nedir..
İlgincmis.. öde öde nereye kadarmış bu borç..

Çok büyük meblağalar değil ama az şeyler için büyük baskılar kurdu. Çeyizime hediye alsam karşılığını kat kat aldı ben den .ama artık evliyim çocuğum olacak onu düşünüyorum. Anneme rest çekmek zorunda kaldım ablama bundan sonra asla maddi destek olmayacağımı söyledim çocuğum olacak masraf çok dedim sürekli iki lafları ikinizde memursunuz paranız çok

Kardeşimin dugununde benim saçımın makyajımın parasını damat ödedi ama evine kalmaya gittim bir ay misafirim diye elimi cebime atmamazlik yapmadım mutfak masrafına ortak oldum yanı hersey karşılıklı ablanızın yaptığı ayıp yani

Kardeşten yardım istemek normal de, kardeşin hayatını düşünmeden bencilce hareket etmek....

Bence ablan çalışsın, evde oturmak zorunda değil. Böylelikle hazır para yemenin ne kadar kolay olduğunu da anlar hem. Adama acıdım yazık. Para kazanmanın zorluğunu bilmeyen bir kadınla yaşamak çok zor olsa gerek. Kadın herkes ona çalışsın istiyor baksana. Anneyi bile fişteklemiş...

anne babanız sizin ebeveyniniz olarak sizi okutur siz o konuda onlara borçlu değilsiniz, vicdan yapmayın bence. Ablanız hayat tercihlerini yaparken size sorup icazet almadıysa ona da sürekli para vermek zorunda değilsiniz.

Yeğenim için bir şey istense mumkunu yok almadan duramam. Yok çocuk bakamayacaklarsa yapmasalarmis diyemem.Cunku olmuş artık yapmasalarmis denen zamanı geçmiş ve benim de yeğenim olmuş ne sacma bir düşünce bu. Kendi istekleri için düşünürdüm belki ama yeğenlerim için hayır. Bana nedense çok istiyorlarmış gibi gelmedi cunku eşinizin haberi olmuyormuş verdiğinizden. Bu maddi konularda bir veriyorken aslında dört veriliyormus gibi anlatıldığını düşünüyorum.

Aynı sorunu yaşıyoruz. Benim aile tarafımdan değil de eşimin bir iki akrabası ve arkadaşı da ikiniz de memursunuz modunda sürekli bir şeyler tırtıklasak diye uğraşır. Okuyun siz de çalışın, hatta insanlar okumasa da emek harcayıp çalışıyor. Başkalarının emeğine göz dikmek neden yani?

Bazılarının isteklerinin sınırı olmuyor.bire dört katılarak anlatilan örnekler de olabilir.herkesin yeğenine karşı duygulanımı da eşit degildir.veren iyi vermeyen kotu olamaz. kimse kimsenin geliri üzerine hayaller kurmasin.eli ayağı tutan her aile çift maaşlı olabilir.

Ben yeğenlerime veriyorum ama Ablam kendine ayakkabı kıyafet istiyor bunu görevim haline getirmesinden de korkuyorum artık . Eşime desem yeğenlerim için bişi demez ama Ablam için eşi yok mu der onlar ev sahibi olacak diye biz mi çekeceğiz sıkıntılarını der

Allah Allah 3 cocuk yaparken sana mı sordular?? Asla bakmak zorunda degilsin üstelik hamileyken? Kendi cocugunun rızkını neden veresin?

Aile de olsa abla da olsa düpedüz asalaklık ediyorlar. Ailen seni dünyaya getirdi. Evlat büyütmek öyle iki dakikalık zevkle doğurup köşeye atmak değildi. Tabi ki okutup,evlendireceklerdi,bakacaklardı. Bundan ne diye karşılık beklerler anlamadım. İsteklerine cevap verme gerekirse eşini kötü et "X istemiyor bebek için birikim yapmamız gerekiyor" falan de. Mesajlarına görüldü at,soğuk yap. Sonra bişey istemezler. Verdikçe arsızlaşırlar çünkü

Beleşe gelen parayı harcamak hep cok kolaydır ve bir başladı mi hep. Talep edilir. Düğün zamanında yaşattıkları da üzülerek okudum. Yapmayin. Kimse sizi bu durumda artık zorlayamaz. Anneniz babaniz sizi okuttu diye ablaniza karşı hiçbir borcunuz yok. Anneniz babanız çocuk dünyaya getiriyorsa Allah katindada kul katindada size bakmakla yükümlü. Okumasaydiniz ne talep edeceklerdi.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…