Gördüğümde ilk tepki aaa ben ne zaman yorum yazmisimbence ablanıız abartıyor sizin iyi niyetinizi sömürüyor.... tabikide yardım edin yiğenleriniz alın harcayın ama kendinede bişeyler isteyecek duruma geldiyse. yüsüzlük başlamş. kusura bakmayın
Sanırım öyle iyi niyetimin kurbanı oldum hep . Nişanlı iken annem çeyizime bişi alırdı ama parasını isterdi ben den o kdr zoruma giderdiki . Hep içimden derdim başkalarının ailesi feda ediyordur evladına ama ben hayatım boyunca aileme borçlu kalacağım galiba derdimNe saçma mantık bu! Biz seni okuttuk, sen de ablana para gönder!
Ev alıp borçlanırken sana mı sordular. Sen de evlisin o da. Haliyle herkesin kendine ait bir hayatı var. Kocandan gizli birşeye kalkışma. Olan sana olur.
Bence fazla yüz vermişsin annene de ablana da. Eşim kızıyor diyip, atarsın topu kocana. Belli ki ablan yüzsüz. Anca böyle anlar.
Çok büyük meblağalar değil ama az şeyler için büyük baskılar kurdu. Çeyizime hediye alsam karşılığını kat kat aldı ben den .ama artık evliyim çocuğum olacak onu düşünüyorum. Anneme rest çekmek zorunda kaldım ablama bundan sonra asla maddi destek olmayacağımı söyledim çocuğum olacak masraf çok dedim sürekli iki lafları ikinizde memursunuz paranız çokBu zamana kadar tahmini ne kadar harcama yapmışsınızdır? Annenize çok kızdım. Madem evladısınız mecbur okutacak. Ablanız da okusaydı. Kim onlara tek maaş ve 3 çocukla ev al demiş. Bence artık vermeyin. Sizin evladınızın rızkı olacak artık tek derdiniz. Tamam ara sıra olur ama insanların arsızlığı da çevreyi rahatsız ediyor işte
Kardeşimin dugununde benim saçımın makyajımın parasını damat ödedi ama evine kalmaya gittim bir ay misafirim diye elimi cebime atmamazlik yapmadım mutfak masrafına ortak oldum yanı hersey karşılıklı ablanızın yaptığı ayıp yaniDüğünde saçına takılacak aksesuarı eşimden talep etti beni de aracı etti bu yüzden eşimle aram açıldı düğün süreci .maddi olarak herkesi sömürmek istiyor .avm deyim desem anında kıskançlık duyuyor bebek için bişi baksam.kayınvalidem bebeğime kıyafet almış söyle en kalitesini alsın diyor sürekli kötüye sevk ediyor
anne babanız sizin ebeveyniniz olarak sizi okutur siz o konuda onlara borçlu değilsiniz, vicdan yapmayın bence. Ablanız hayat tercihlerini yaparken size sorup icazet almadıysa ona da sürekli para vermek zorunda değilsiniz.Mrb benim ablam evli ikinci evliliği 2 çocuğu var bir de eşinin ilk eşinden var . Toplam 3 çocuk her neyse anlamlar ev aldı .kredi ile . Ablam ev hanımı eşi memur . Sürekli borç içindeler eşi sürekli maaş olarak ekside 3 çocukla malum Ablam sürekli pars istiyor bana elimden geldiğince yardımcı oluyorum ama sürekli istek ben de evliyim bebeğin olacak maddi bi hazırlık içindeyiz . İzah ediyorum anlamıyor annem biz seni okuttuk bize borçlusun ablana para gönder diyor. Eşimden gizli böyle bişi yapacağım eşime anlatsam yanlış düşünür . Ama Ablam kırıldı bana para göndermediiğim için gönderdiğimde devamı geliyor çocuğuna kitap istiyor kendine bişi ya da ne yapacağımı şaşırdım
Aynı sorunu yaşıyoruz. Benim aile tarafımdan değil de eşimin bir iki akrabası ve arkadaşı da ikiniz de memursunuz modunda sürekli bir şeyler tırtıklasak diye uğraşır. Okuyun siz de çalışın, hatta insanlar okumasa da emek harcayıp çalışıyor. Başkalarının emeğine göz dikmek neden yani?Çok büyük meblağalar değil ama az şeyler için büyük baskılar kurdu. Çeyizime hediye alsam karşılığını kat kat aldı ben den .ama artık evliyim çocuğum olacak onu düşünüyorum. Anneme rest çekmek zorunda kaldım ablama bundan sonra asla maddi destek olmayacağımı söyledim çocuğum olacak masraf çok dedim sürekli iki lafları ikinizde memursunuz paranız çok
Bazılarının isteklerinin sınırı olmuyor.bire dört katılarak anlatilan örnekler de olabilir.herkesin yeğenine karşı duygulanımı da eşit degildir.veren iyi vermeyen kotu olamaz. kimse kimsenin geliri üzerine hayaller kurmasin.eli ayağı tutan her aile çift maaşlı olabilir.Yeğenim için bir şey istense mumkunu yok almadan duramam. Yok çocuk bakamayacaklarsa yapmasalarmis diyemem.Cunku olmuş artık yapmasalarmis denen zamanı geçmiş ve benim de yeğenim olmuş ne sacma bir düşünce bu. Kendi istekleri için düşünürdüm belki ama yeğenlerim için hayır. Bana nedense çok istiyorlarmış gibi gelmedi cunku eşinizin haberi olmuyormuş verdiğinizden. Bu maddi konularda bir veriyorken aslında dört veriliyormus gibi anlatıldığını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?