• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamla başım dertte ne yapsam bilmiyorum:p

kütüphane öneririm sana
sabah akşam kütüphaneye git tak kulaklığı sadece ona odaklan
bir de senin dikkatinin gerçekten dağılmaması lazım
kardeşimi hatırlıyorum tusa hazırlanırken sürekli ezber ezber ezber kapanıp ondan başka bir şey düşünmemek lazım maalesef zor bir sınav tus..

evet aynen öyle olmak lazım. çok az çalışabiliyorum günde. resmen sabah kalkıyorum denk gelmeyeyim diye kahvaltı etmek için mutfağa gitmeye çekiniyorum. bi bakıyorum 2 saat geçmiş ben erteleye erteleye.

evet kütüphaneye gitmeye çalışıyorum ama kafam çok dağınık sevgilim ayrıldı falan uyku düzeni ayarlayabilirsem düzenli hale getiricem. başka çare kalmadı.

Evet belki böylesi evlenmemeli fakat evlenmesede böylesi ailenin başına bela oluyor iki ucu p...u dernek :)
Sizde artık onu takmamayı öğreneceksiniz. .mümkün olduğunca arkadaşlarınızla, çevrenizle vakit geçirin.
Derslere de evde değil bir kütüphanede çalışın belki daha iyi olur.

öyle yapmaya çalışıyorum çok teşekkürler

aynen mesela bi üye yazmış bugün teyzesi çocuğa hakaret etmiş kolundan çekiştirmiş. benim ablam daha beterini yapar mesela kendi çocuğumu ona asla emanet etmem.

ay kesin ya. hemen çözdün tarzını.

geçen instagramdan milli sörfçü mü ne eklemiş ablamı. bana onunla hava atıyo kesin 2-3 evi vardır diyo :KK53: kıskanıcam sandı galiba baktım boş boş :KK53:
:)))sizde ona hava atın cerrah birinin resimlerini gösterin başak diyin benimle evlenmek istiyor diyin sizde kısasa kısas yapın ay çok merak ettim o zaman napardı ablanız:KK60:

Geceleri de çalışabilirsin sabaha kadar. Tümüyle sessizlik olduğu için ben daha verimli çalışabiliyorum. Bu konuya da bu kadar sarmasaydım bu gece de öyle verimli olacaktı :confused:

Düşününsene yorum yapanlardan biri ablanız çıkıyormuş:skandal:

valla olur mu olur ha tırsmaya başladım :)

Kız benim kaynımı niye begenmedin ilk ben istedim :olamaz::KK45:

sizin kaynınız pek munis geldi biraz daha şirret olsa hemen kapardım :p

kız ben de öğretmen sayılırım
ne var bundaa
mesleklerimiz çok kutsal
doktorlar da öğretmenler de insanın hayatını değiştiriyor
ablana kötek lazım keh
sen hiç aldırma sınava odaklan kuzum çünkü mesleğiniz aynı olsa bu sefer kaşını gözünü kıskanacaktı bence ablanda o huy varsa bir yerde açığa çıkar çünkü :KK66:

evet o zaten var. eskiden sırf sevgilim var diye düğüne giderken fazla makyaj yapmama falan izin vermezdi. ben de saf gibi dikkat çekmeyeyim diye çok süslenmezdm. aksi gibi bana talip çıkar dururdu aile dostlarından :p

bi aile dostumuzun kızı alman biriyle evlendi onların nikahına gitmiştik damadın ikizi varmış o da bana talip olmuşmuş meğer gelip konuşmaya çalıştıydı benim almancam yok :) o gün ben fark etmemişim o hengamede, geçen söyledi annem, böyle böyle hepten kudurdu sanırım ne bileyim :)

Neyse 1 kızı 1000 kişi ister 1 kişi alır
Çeyregimizi alır geliriz madem tebrige :KK48:

valla en şirret kayın kimdeyse onu alıyorum aranızda karar verin :p

:)))sizde ona hava atın cerrah birinin resimlerini gösterin başak diyin benimle evlenmek istiyor diyin sizde kısasa kısas yapın ay çok merak ettim o zaman napardı ablanız:KK60:

valla yabancı bi cerrah gelmişti biz sevgilimle gezdirmiştik. adam sevgilimin yanında bana bir centilmenlikler yapıyor resmen utandım. sonrasında gidince whatsapptan bahaneyle muhabbet açıyor falan artık sevgilim iyice uyuz olduydu. onu söylediydim benle iyi geçinseydin seni o adamla tanıştırırdım dediydim :p delirdiydi.

Geceleri de çalışabilirsin sabaha kadar. Tümüyle sessizlik olduğu için ben daha verimli çalışabiliyorum. Bu konuya da bu kadar sarmasaydım bu gece de öyle verimli olacaktı :confused:

eheh ay pardon hadi derse o zaman :) evet evde çalışabiliyorken çalışıyordum 3-4e kadar.

ama son 1 ay önce sevgilimle ayrılınca evde çalışmakta çok zorlanmaya başladım :( umarım başarırım yine tempoya girerim.

valla olur mu olur ha tırsmaya başladım :)

sizin kaynınız pek munis geldi biraz daha şirret olsa hemen kapardım :p

evet o zaten var. eskiden sırf sevgilim var diye düğüne giderken fazla makyaj yapmama falan izin vermezdi. ben de saf gibi dikkat çekmeyeyim diye çok süslenmezdm. aksi gibi bana talip çıkar dururdu aile dostlarından :p

bi aile dostumuzun kızı alman biriyle evlendi onların nikahına gitmiştik damadın ikizi varmış o da bana talip olmuşmuş meğer gelip konuşmaya çalıştıydı benim almancam yok :) o gün ben fark etmemişim o hengamede, geçen söyledi annem, böyle böyle hepten kudurdu sanırım ne bileyim :)

valla en şirret kayın kimdeyse onu alıyorum aranızda karar verin :p
Bizimki mülayim olmaz o zaman,
Baska kısmet arayım ben:KK14:

tamam yapıcam bunu.

geçen eski okulumun mezun gününe bir ünlü grup çıktı ona gittim arkadaşlarımla. giderken ben hazırlanırken bişeyler muhabbet ettim suratıma bile bakmadı, sonra gitti içeri anneme soruyo nereye gidiyo diye.

gece geldim eve anneme anlatıyorum annem diyo bi dahakine biz de gelelim. dedim anne oldu elimden tut okul şenliğine götür beni anaokulu öğrencisi gibi. kesin ablam çatladı onsuz bişi yaptım ortamıma sokmadım diye ondan annem aracılığıyla gelmeye çalışıyor. çüş artık dedim ya.

tamam yapıcam bunu söz veriyorum. zaten çok bitiktim sırf ona inadımdan ders için hırs geldi bugün resmen saat 10da kütüphaneye gittim biraz çalıştım geldim.

aynen kıskanç akrabalar gibi ablam. ama akrabaları her gün görmüyorsun bu her daim dibimde.
Sen kendini daha pozitif bir şekilde yönlendir onun başarmasına morelini bozmasına izin verme. Onun istediği buyken sen buna morelini bozarak onu mutlu ediyorsun. Senin mutsuzluğundan memnun olan ve yanlız kalmanı isteyen bir ablan var. Gezdirme götürme biryere. Hatta bazen annenlede çık gez çarşıda dolaşın. Annene ufak hediyeler al.aranızı iyice düz3lt ve güçlendir bağlarını. Sınavların bitene kadarda evde değil kütüphanede zaman geçir. Çoğu dediğinede cevap verme. Çok delirtirse sabır de ve aşağıla geç. Yada yüzüne karşı bu ne kıskançlık de. Ne biliyim seni nasıl üzüyorsa üz. Ben normalde böyle şeyleri tasvip etmiyorum onun seviyesine düşme derdim eskiden ama sürekli tepene çıkan arsızlar yüzünden sinir kalmıyor.bırak o sinirlensin diyor insan bir yerden sonra.

Okadar kutsal bir mesleginiz var ki aslında yani sadece bir sınav kazanmak, sadece para kazanmak degil. Özellikle sizin gibi genç hevesli doktorların varlıgına ihtiyacımız okadar çok var ki bu ülkede keşke daha çok doktorumuz olsa daha çok hastanemiz olsa. Bir askerin vatanını kurtarma çabası kadar kutsal yapacagınız ve yaptıgınız iş. Belkide sırf buyüzden bile ablanız karşısında daha dirayetli durmalısınız. Kolay degil illaki ama siz o okulu ne heveslerle ne zorluklarla bitirdiniz eminim. Şimdi ablanız yüzünden sınavınıza çalışamıyorsunuz. Ya annenize bunları akılcı bir dille anlatın, yada ablanıza. Eminim bir yolunu bulursunuz. Kendinizi daha çok yıpratmadan kırmadan bir yol bulmaya çalışın. Gerekirse başka bir evde çalışın maddi imkanlar dogrultusunda. İnşallah en yakın zamanda da sınavınızı kazanırsınız.

valla yabancı bi cerrah gelmişti biz sevgilimle gezdirmiştik. adam sevgilimin yanında bana bir centilmenlikler yapıyor resmen utandım. sonrasında gidince whatsapptan bahaneyle muhabbet açıyor falan artık sevgilim iyice uyuz olduydu. onu söylediydim benle iyi geçinseydin seni o adamla tanıştırırdım dediydim :p delirdiydi.

eheh ay pardon hadi derse o zaman :) evet evde çalışabiliyorken çalışıyordum 3-4e kadar.

ama son 1 ay önce sevgilimle ayrılınca evde çalışmakta çok zorlanmaya başladım :KK43: umarım başarırım yine tempoya girerim.
Çok iyi olmuş ablanıza :))))

Sen kendini daha pozitif bir şekilde yönlendir onun başarmasına morelini bozmasına izin verme. Onun istediği buyken sen buna morelini bozarak onu mutlu ediyorsun. Senin mutsuzluğundan memnun olan ve yanlız kalmanı isteyen bir ablan var. Gezdirme götürme biryere. Hatta bazen annenlede çık gez çarşıda dolaşın. Annene ufak hediyeler al.aranızı iyice düz3lt ve güçlendir bağlarını. Sınavların bitene kadarda evde değil kütüphanede zaman geçir. Çoğu dediğinede cevap verme. Çok delirtirse sabır de ve aşağıla geç. Yada yüzüne karşı bu ne kıskançlık de. Ne biliyim seni nasıl üzüyorsa üz. Ben normalde böyle şeyleri tasvip etmiyorum onun seviyesine düşme derdim eskiden ama sürekli tepene çıkan arsızlar yüzünden sinir kalmıyor.bırak o sinirlensin diyor insan bir yerden sonra.

tamam söz veriyorum yapıcam.

götürmüyorum artık. eskiden her gittiğim güzel yere onu da götürürdüm ki görmüş olsun diye. eksik kalmasın diye.

annemle çıkalım diyorum ablam da geliyor ya :( onsuz bişi yapamıyoruz resmen sıkıldım. annemle hiç tek takılamadım. sınav günümde annemle babam yanımda gelmişti çıkışta oturup tatlı yedik ben de gelcem diye tutturdu normalde hayatta sallamaz.

tamam annemle zaten bir daha kopmak istemiyorum gereksiz yere üzülüyoruz ikimiz de.

ben de işte sevmem böyle şeyleri insanı mecbur bırakıyor, asla çatır çatır kavga eden biri değilimdir ben ama ablamla yapıyorum.

Okadar kutsal bir mesleginiz var ki aslında yani sadece bir sınav kazanmak, sadece para kazanmak degil. Özellikle sizin gibi genç hevesli doktorların varlıgına ihtiyacımız okadar çok var ki bu ülkede keşke daha çok doktorumuz olsa daha çok hastanemiz olsa. Bir askerin vatanını kurtarma çabası kadar kutsal yapacagınız ve yaptıgınız iş. Belkide sırf buyüzden bile ablanız karşısında daha dirayetli durmalısınız. Kolay degil illaki ama siz o okulu ne heveslerle ne zorluklarla bitirdiniz eminim. Şimdi ablanız yüzünden sınavınıza çalışamıyorsunuz. Ya annenize bunları akılcı bir dille anlatın, yada ablanıza. Eminim bir yolunu bulursunuz. Kendinizi daha çok yıpratmadan kırmadan bir yol bulmaya çalışın. Gerekirse başka bir evde çalışın maddi imkanlar dogrultusunda. İnşallah en yakın zamanda da sınavınızı kazanırsınız.

tabi ki.. ben bilirim ne zorluklar çektiğimi ne uykusuzluklar yorgunluklar. bugün ona kalsa okulumu bile onun sayesinde bitirmişim "sen kendin bitirmedin tıpı" falan gibi laflar ediyor zaten gülüyorum. ona kalırsa o bitirtti bana. ay tövbe yarabbim.

annemle konuştum aslında annem destek olmaya razı teşekkür ederim çok. umarım.

zorunluda mı tsm? zorunlu hizmette güzel yerler açılmıyor ya. aciller açılıyor hep.

yoksa düşünmedim değil, ama hem nöbet hem doğu derken yine tusum yalan olur bile bile lades yapmak istemedim.
Canim Kars da saglik mudurlugunde calisiyordum yaz Kars tsm hem rahattir hem de ders calisirsin en kötü aile hekimi olur yine oturur ders calisirsin bu sekildede baya baya mesai yapiyorsun hemde kavga mesaisi... İlçe tsmleride yazabilirsin havaalani da var. Cevre illerden Ardahan'da yazilabilir havaalanina 1 saat orasi da rahat yalniz saglik muduru biraz antika bi adam. Igdir yazilabilir havaalani vardi aktif mi bilmiyorum bi ara aktifti ama hem sicakda orası tsm olarak bunlar aklinda olsun ama ardahan ilce tsm leri yazma feci kötü köy bildigin ha dersenki daha iyi ders calisirim alternatif olabilir kars ve ardahan icin en büyük problem hava sartlari...

Son düzenleme:
Ben sizin konularinizi cok saskinlikla okuyorum.

Siz 24 yasinda olsaniz en iyi ihtimal ablaniz 30 yasinda demektir.

30 yasinda okumus birinin boyle ergence hareketler sergilemesi durduk yere size catmasi kiskandirmaya calismasi cok tuhaf.

Bence siz degil ablaniz bir psikiyatriye gitmeli.

30 yasindaki insan kardesiyle neden bu kadar itisip kakisirki.

Siz anlattikca aklima 12 ve 16 yaslarinda kardesler geliyor. Benim kiyafetimi giydi benim tokami kullandi felan.

Ablanizinda bir psikologa ihtiyaci var ama nasil ikna edersiniz bilmiyorum.

Mesleğini kıskanıyor olması bahane..Eğer Dr olmayıp çalışmıyor olsaydinizda bulurdu kıskanacak birşey.haset işte..Ne bileyim.bayada yaş farkı var neden ablalik yapmıyor.koskoca öğretmen olmuş inanın öğrencilerine üzüldüm.size böyle yapan onlara nasıldır.ablanizla mesafeli olmaya çalışın.basarilarinizi fazla paylaşmayın.ablanizi arada onure edin.ne bileyim hediyeler filan alın siz adım atın.İyi anlaşmaya çalışın.kotuluge iyilikle mukabele edin.silahiniz iyilik olsun

Sen oku doktor ol derdin böyle abla olsun. Ne kadar zormus ya.
Ben doktorum senle ugrasamam, isim hastalarla de, ha eger hastayim diyorsan seve seve teshisini koyarim de. Iyice dellensin:KK53:

O degil de burada ablanin kiskancliklarini gule oynaya anlatiyorsun ama bu durum bana tehlikeli geldi. Gittikce dozunu arttiran bir kiskanclik var ortada. Sana zarar bile verebilir. Keske bir psikologa gitmeye ikna edebilsen. Ha biliyorum imkansiz bir sey ama tedavi olmasi lazim. Bu sekilde tanidigim insanlar var mesela annemin halasi yaslari yakindi annemi kiskanirmis ama ne kiskanma. Anneme ne zaman iyi bir sey olsa kadin krize giririyor. Ne zaman basina kotu bir sey gelse. Geliyor sirita sirita ne oldu diyor. Uzun suredir tedavi goruyor cunku annemle ilgili halisunasyon gormeye baslamisti. Sahsen korkarim boyle insanlardan.

Nedense sizin doktor oldugunuza hic inanasim gelmiyor."kpss calisiyorum" cumlesini siz sarfettiniz hem bundan dolayi hem de mecburi hizmeti yapmayan tipci diplomasini bile alamaz. Adi ustunde MECBURI. Keyfine gore gitmemezlik yapamzsin. Hani demissin ya hep aciller aciliyo o yuzden gitmedim diye. Pratisyen olarak mecburi hizmet süresi 6 ay.

Nedense sizin doktor oldugunuza hic inanasim gelmiyor."kpss calisiyorum" cumlesini siz sarfettiniz hem bundan dolayi hem de mecburi hizmeti yapmayan tipci diplomasini bile alamaz. Adi ustunde MECBURI. Keyfine gore gitmemezlik yapamzsin. Hani demissin ya hep aciller aciliyo o yuzden gitmedim diye. Pratisyen olarak mecburi hizmet süresi 6 ay.

size kendimi inandırmak zorunda değilim :)

bilgi eksikliğiniz olduğu pratisyen hekim zorunlusunun 6 ay olduğunu söylemenizden belli.

eski üyeyim ben beni tanıyan biri çıkmıştı o yüzden hesap değiştirdim ve ilk mesajlarımda tus yerine kpss diyordum tekrar tanıyan çıkmasın diye. sizi inandırmak zorunda değilim :) inanmıyorsanız kazene sorarsınız.

Back
X