- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Aslinda birgün ablan seninle kavga ettiğinde sen gayet sakin bir sekilde : abla seni ne mutlu eder soylesene onu yapalim
Ne olursa sen boyle yapmazsin insanlari kendinden biktirmazsin ?
Soyle de ona gore davranalım desen acaba ne der?
Kimi insan huysuzdur. Bir ani bir anini tutmaz. Hep kendi dedigi dogrudur falan.
Seni kiskanmasi icin sebep ne ki? Herkesin basarisi yuksek olacak diye bir sey yok.
Herkes yuksek maas alacak diye bir sey yok.
Ben isterimki benim kardeslerim benden kat kat iyi olsunlar. Yeterki kimseye muhtac olmasinlar.
Ablan senin anlattiklarina gore bir gun degerinizi anlar ama o zaman da is isten gecmese bari.
Neyse ki destek alıyorsunuz ve iyi bir hekimle ilerliyorsunuz ki böyle yerinde tespitler yapabiliyorsunuz.a o kitap var bende ama okuyamadım bir türlü. okurum tamam
bence bilincinde değiller ne yaptıklarının. ne yazık ki annemde de var bu biraz. bir kere ananem çok söylenirken annem odadan çık diye ötelerken düşmüş ananem mesela kaburgası kırıldı kadının, ben teşhis ettim de allahtan hemen gönderttim acile bişeyi olmadı... biraz çocuk gibiler ikisi birlikte bazı şeyleri ben olgunlaştırmak zorunda kalıyorum. ananem çok çekilmez bir insan, kabul. ama yine de böyle şeyler olmamalı. bana da eziyet yapıyor ananem bazen ama ben başka odaya gidiyorum vs kadını çıkarmak yerine.
valla psikiyatriste gitmez. mümkün değil. eski sevgilisi psikiyatrdı onla bile sokak ortasında bağıraşarak ayrılmışlar. ben aslında o ayrılmayı duyduktan sonra kendime fazla yüklendiğimi kabul ettim. ben hiç sesini yükselten psikiyatr duymadım bile adamı sokak ortasında bağırtacak hale getirdiyse benim sinirlenmem çok normal bence :)
aynen etrafını kafasına göre manipüle ettiğinden diğer insanlar sıkıntıya giriyor, ama o hep çok rahat. bana da sinir bastıran bu zaten. kaç kez hayatını mahvedicem senin diye bana and içti. geçen gün yine öyle dedi hatta. resmen benim psikolojimin bozukluğunu kullanarak beni aşağıya çekme taktikleri geliştiriyormuş şimdi geçmişe bakınca görüyorum.
ama eski girlboss değilim ben psikiyatr ım sağolsun kafamın biraz yerine oturduğunu hissediyorum en azından içime uzun süredir olmayan bir huzur geldi (çok fazla sorunum olmamasına rağmen). bu durumdan ben kendim çıkacağım hem de ailemi çıkaracağım. işler bana kaldı orası kesin. evin beyni biraz benim malesef.
Öyleyse ablan gecmisin acısını cikariyor etraftan.aslında tek beni kıskanan biri değildir ablam. yani genel huyu öyle etrafa. kendini kıyaslar genellikle diğer kadınlarla. benim de hiç huyum değildir bu. o yüzden çok uzun süre bana yaptığını anlayıp konduramadım. abla olarak görüyordum çünkü.
ya muhtemelen o diş hekimliği istiyordu bazen tıp dediğini de hatırlıyorum geçmişte, belki de özeniyordu bilmiyorum. ben fakültedeyken başlamış içini doldurmaya. geçen bi ton şey saydı, mesela okuldan geçerken bir şey istiyormuşum ondan, o okula gelince alıyormuşum sonra onu yolluyormuşum ben dönüyormuşum okula. buna çok içerlenmiş geçen kavgada sürekli bu muhabbeti açtı. hiç hatırlamıyorum muhtemelen evde unuttuğum bir kitap vs gibi şeylerdir. alıp ondan veda ediyormuşum ona. ne yapacakmışım bilmiyorum herhalde fakülte ortamına girmek istedi ama aramızda az buz yaş farkı yok 6 yaş var o yüzden ben onun benim arkadaşlarımla fakülte içinde takılmak isteyeceğini hiç tahmin edemedim -çünkü bence okul çok sıkıcıydı zaten kantinde mal mal otururduk en fazla- ama dışarı çıkarken onu da çağırırdım gelebileceği yerlere.
yani 1-2 yaş olsa aramızda bu kadar içerlemesini anlarım ama 6 yaş farkla ben 18-19 yaşımdayken neden 25 yaşındaki kızla gezmek istemiyorum diye kimse beni suçlayamaz bence. bi de ablam sosyal olarak tutuktur biraz her ortama uyum sağlayamaz mesela sınav sonrası kızlı erkekli bara gidip bira içip dans ederdik, ablamı bu ortamın neresine sokayım allaşkına yani. suçlu olduğumu düşünmüyorum.
yine öyle mesela lisemin mezun gününe gittim, çağırmadım diye bozuluyor. iyi de oraya hep o lisenin mezunları geliyor, ve insanlarla görüşüp oturup muhabbet ediyorsun evcil hayvan gibi yanımda mı taşıyayım seni her yere?
bi de ben çok uzun süredir her yere sevgilimle gittim, bu yüzden artık birisiyle dolanmak istemiyorum bi süre tek olmak istiyorum. bir de ablam çok geçimsizdir benim dışarıda geçirdiğim vakti de burnumdan getiriyor.
en basitinden plaja gidiyoruz, kumsala oturtmuyor güneş var diye beton kısımda takılıyoruz, ki kum alerjisi olan benim ben bile kumsala oturmam tribi atmadım kimseye şimdiye dek.
bi restorana gideriz garsonla zıtlaşır, bir şey almaya kalkarız satıcıyla kavga eder, bir kere ayakkabı mağazasında satıcı arkasından ablamın küfür etti adama saldırıyordum az kaldı kendimi zor tuttum. adama 30 tane ayakkabı getirtip depodan sonra bişey almadan çıktı çünkü. gerçekten onla takılmak bile istemiyorum artık dışarıda bile.
Neyse ki destek alıyorsunuz ve iyi bir hekimle ilerliyorsunuz ki böyle yerinde tespitler yapabiliyorsunuz.
Madem kitap da var sizde bir okuyun derim, mutlaka faydalanırsınız.
Söylemeden edemeyeceğim, çok aklı başında ve güçlü bir bireysiniz gerçekten. Bunu çok içtenlikle söylüyorum. Geçmişi bu şekilde çözmüş olmanız geleceğiniz açısından da çok umutlandırıcı. Siz kendinizi kurtarmaya bakın. Siz ne kadar iyi ve sağlıklı olursanız, aileniz için bir şey yapıp yapamayavağınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz zaten.
Öyleyse ablan gecmisin acısını cikariyor etraftan.
Bence bunun farkinda da degil etrafa satasirken.
Istedigi gibi bir hayati olmamis.
Belki etrafinda hep kendi kulvarinda insanlar olsaydi o da böyle olmazdi.
Veya şöyle bir sey de olabilir insanlarla iletisim kurmayi bilmiyor. Bildigi seyin de yani kavganin da dogru oldugunu saniyor.insanlarin kendisini bu sekilde anlayabilecgini sanıyor.
Bilemiyorum ama anladigim tek sey ablan size yaptiklarinin farkinda da degil.
Hep ben dogruyum çabası gecmisindeki ozguvensizliklerle alakali.
Ozguveni olan insan haksizligini da kabul eder halbuki.
Ne diyeyim ablan da insallah hayatindan memnun rahat bir insan olur bundan sonra.
Ben de çoğu öğretmenin gerçekten kompleksli ve etrafına negatif elektrik saçan insanlar olduğunu düşünüyorum. En yakın arkadasım öğretmen, yaşadıklarını anlatınca şok oluyorum. Çoğunun da vizyonu "doktor koca" bulmak kadar dar maalesef.
Ablanızı dert etmeyin, kompleksli, hayattan bezmiş, işi gücü kötülük yapmak olan insanları ablanız da olsa hayatınızdan bir şekilde uzaklaştırın.
Ah be ah... Üzüldüm şimdi. Seni kıskanıyor gibime geliyor.eski kavgalarımızı hatırlatmaya çalışıyor sanki anneme, tuhaf taktikleri var.
E esmergizmo Yeni yasini kutlarim :) Umarim sana huzur ve mutluluk getirir. Ablan yildirdi beni artik, yorumsuzum onunla ilgili konulara karsi
Ah be ah... Üzüldüm şimdi. Seni kıskanıyor gibime geliyor.
kızlar merhaba benim sevgilim asker ve ciddi düşünüyoruz ama ben korkuyorum sahil kentinde büyüdüm bu sene üniversiten mezun oldum ögretmenim asker eşi olmak nasıl zor mu çok ondan ziyade doğu nasıl ben çok korkuyorum(
ablan kıskanıyor sanırım seniselam kızlar bu konunun benzeri şeyleri çok açtım ama bu sefer ayrıntı bir şey soracağım. sadece sorduğum soruya odaklanırsanız sevinirim.
sınava çalışıyorum sınav dönemim baya uzadı elimde olmayan sebeplerden. ailemle yaşıyorum, bekar bir öğretmen ablam var aramızda 6 yaş var.
şöyle bir sorunum var; zaten stresli bir dönemdeyim bir de ablam canı sıkıldıkça bana sarıyor. onla kavga etmemeyi başaramıyorum ya, illaaa beni o kavgaya sokmanın bir yolunu buluyor, gittikçe dozu arttırıyor, damarıma basıp, bundan çok yoruldum artık. bir de kavga anında beni çok küçümsüyor, hakaret ediyor, uzun süre etkisinden çıkamıyorum, özgüvenim çok zedeleniyor. bu yüzden hiç kavgaya karışmak istemiyorum aslında.
bu aralar annemle aramız düzeldii, sanırım onu da kıskanmaya başladı beni evde bulduğu vakit, ağlıyor zırlıyor, bağırıyor çok fazla, üstüme gelip bağıra bağıra hakaret ediyor, insan kayıtsız kalamıyor. annemle eski kavgalarımızı hatırlatmaya çalışıyor sanki anneme, tuhaf taktikleri var. çocuk gibi oldu iyice. zaten bu kavga içeren yarışmaları da çok sever ve resmen ordaki taktikleri öğrenir survivor kısmetse olur fanıdır misal. sanki oralardaki taktikleri uyguluyor bana. ben de böyle konularda hiç bilmem ne yapacağımı. ondan zorlanıyorum.
(psikiyatra gidiyorum, sorunumuzun ablamın benim mesleğimi kıskanması olarak buldu. yani değiştirebileceğim bir şey yok maalesef bu konuda)
ne yapabilirim böyle bir şekilde sataşmaya geldiğinde? yani olay kavgaya girmeden nasıl çevirebilirim? bi tavsiyeniz var mı?
ablan kıskanıyor sanırım seni
Psikiyatriye gönderin,kendisi ayrı eve çıksın.
ALLAH kolaylık versin size, sabret.imkansız. kendisini mükemmel görür asla kabul etmez.
ayrı eve de çıkmaz yemek temizlik işini anneme kitledi asla uğraşmaz. yaşlanmadı bile hiç yormaz kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?