ablamla başım dertte ne yapsam bilmiyorum:p

aslında tek beni kıskanan biri değildir ablam. yani genel huyu öyle etrafa. kendini kıyaslar genellikle diğer kadınlarla. benim de hiç huyum değildir bu. o yüzden çok uzun süre bana yaptığını anlayıp konduramadım. abla olarak görüyordum çünkü.

ya muhtemelen o diş hekimliği istiyordu bazen tıp dediğini de hatırlıyorum geçmişte, belki de özeniyordu bilmiyorum. ben fakültedeyken başlamış içini doldurmaya. geçen bi ton şey saydı, mesela okuldan geçerken bir şey istiyormuşum ondan, o okula gelince alıyormuşum sonra onu yolluyormuşum ben dönüyormuşum okula. buna çok içerlenmiş geçen kavgada sürekli bu muhabbeti açtı. hiç hatırlamıyorum muhtemelen evde unuttuğum bir kitap vs gibi şeylerdir. alıp ondan veda ediyormuşum ona. ne yapacakmışım bilmiyorum herhalde fakülte ortamına girmek istedi ama aramızda az buz yaş farkı yok 6 yaş var o yüzden ben onun benim arkadaşlarımla fakülte içinde takılmak isteyeceğini hiç tahmin edemedim -çünkü bence okul çok sıkıcıydı zaten kantinde mal mal otururduk en fazla- ama dışarı çıkarken onu da çağırırdım gelebileceği yerlere.

yani 1-2 yaş olsa aramızda bu kadar içerlemesini anlarım ama 6 yaş farkla ben 18-19 yaşımdayken neden 25 yaşındaki kızla gezmek istemiyorum diye kimse beni suçlayamaz bence. bi de ablam sosyal olarak tutuktur biraz her ortama uyum sağlayamaz mesela sınav sonrası kızlı erkekli bara gidip bira içip dans ederdik, ablamı bu ortamın neresine sokayım allaşkına yani. suçlu olduğumu düşünmüyorum.

yine öyle mesela lisemin mezun gününe gittim, çağırmadım diye bozuluyor. iyi de oraya hep o lisenin mezunları geliyor, ve insanlarla görüşüp oturup muhabbet ediyorsun evcil hayvan gibi yanımda mı taşıyayım seni her yere?

bi de ben çok uzun süredir her yere sevgilimle gittim, bu yüzden artık birisiyle dolanmak istemiyorum bi süre tek olmak istiyorum. bir de ablam çok geçimsizdir benim dışarıda geçirdiğim vakti de burnumdan getiriyor.

en basitinden plaja gidiyoruz, kumsala oturtmuyor güneş var diye beton kısımda takılıyoruz, ki kum alerjisi olan benim ben bile kumsala oturmam tribi atmadım kimseye şimdiye dek.

bi restorana gideriz garsonla zıtlaşır, bir şey almaya kalkarız satıcıyla kavga eder, bir kere ayakkabı mağazasında satıcı arkasından ablamın küfür etti adama saldırıyordum az kaldı kendimi zor tuttum. adama 30 tane ayakkabı getirtip depodan sonra bişey almadan çıktı çünkü. gerçekten onla takılmak bile istemiyorum artık dışarıda bile.

Neyse ki destek alıyorsunuz ve iyi bir hekimle ilerliyorsunuz ki böyle yerinde tespitler yapabiliyorsunuz.
Madem kitap da var sizde, bir okuyun derim, mutlaka faydalanırsınız.
Söylemeden edemeyeceğim, çok aklı başında ve güçlü bir bireysiniz gerçekten. Bunu çok içtenlikle söylüyorum. Geçmişi bu şekilde çözmüş olmanız geleceğiniz açısından da çok umutlandırıcı. Siz kendinizi kurtarmaya bakın. Siz ne kadar iyi ve sağlıklı olursanız, aileniz için bir şey yapıp yapamayavağınızı daha iyi değerlendirebilirsiniz zaten.

Son düzenleme:
Öyleyse ablan gecmisin acısını cikariyor etraftan.
Bence bunun farkinda da degil etrafa satasirken.
Istedigi gibi bir hayati olmamis.

Belki etrafinda hep kendi kulvarinda insanlar olsaydi o da böyle olmazdi.

Veya şöyle bir sey de olabilir insanlarla iletisim kurmayi bilmiyor. Bildigi seyin de yani kavganin da dogru oldugunu saniyor.insanlarin kendisini bu sekilde anlayabilecgini sanıyor.

Bilemiyorum ama anladigim tek sey ablan size yaptiklarinin farkinda da degil.
Hep ben dogruyum çabası gecmisindeki ozguvensizliklerle alakali.

Ozguveni olan insan haksizligini da kabul eder halbuki.
Ne diyeyim ablan da insallah hayatindan memnun rahat bir insan olur bundan sonra.

ben bunun aksini hissediyorum ama yine de teşekkür ederim moral oldu sözleriniz.

herkese anlatılamayacak şeyler yaşıyorum malesef, allahtan burda yazabiliyoruz da biraz kafamı boşaltabiliyorum yoksa sanırım hakikaten delirecektim artık.

evet herkes psikiyatrıma ileri geri laf ediyor, ama ben ona güveniyorum ve inanıyorum işe yaradığına bazı şeylerin değiştiğini görüyorum çünkü.

aynen kendime odaklanma zamanım umarım gerçekten kafamı sakinlettirip de motive olabilirim tamamen yoluma. şu anki en büyük sorunum bu.

evet bunun ben de farkındayım geçici bir ego yarattı kendine özgüven sıkıntısını egosunu abartarak yok etmeye çalışıyor ama yanlış. bu biraz annemde de var, sanırım birbirlerini bu şekilde tetikliyorlar. hoş annemle bazı şeyleri çözdük, annem kendi yanlışlarını kabul edip kendini düzeltti baya ama ablamda bunu göremiyorum şu an.

iletişim kurmayı aslında bilmesi gerekir öğretmen olarak çok fazla insanla içiçe öğrencileri ve diğer öğretmenler olsun çok değişik insanları görüyordur sonuç olarak. ama sanırım dışarıya karşı bir maske takınıyor, zaten çok uzun süreli çalışmıyor, evde o maskenin ardındaki insanı görüyoruz.

hayatından memnun olmayabilir, sorunları olabilir, bu zamana kadar birçok konuda memnun olmadığı şeylere gönüllü yardımcı oldum ben o yardım dahi istemeden, ama o zamanlarda kendim de güçlüydüm kendimi ayakta tutabiliyordum. ilk tökezlediğimde (sınava hazırlanamadım tam ve evdeydim) durduk yere bana sataşmalara başlayıp benim çalışmadan evde durmama takıldı, sorun çıkardı. o da kpss geçirmişti ama kimse ona hesap sormamıştı. bunları görünce beni yıkmak için düşmemi beklediğini gördüm. meğer ben yıllardır ablam diyip bağrıma basarken o kinlenmiş. "benim kafama göre biri olmadı ama bak kardeşim en azından kafasına göre birini buldu birbirlerine destek oluyorlar ne güzel" dememiş de mesela "benim sevgilim yok ama onun var" demiş içinden.

bana evde olduğum süre boyunca sanki okumamış derslerle alakası olmayan para yiyen bir kızmışım gibi davrandı, annemi o kadar işlemişti ki marketten meyve aldım diye kredi kartı ekstresinin hesabını sormaya başlamışlardı bana (ki öyle ekstrem harcamalarım yok alışveriş bile yapmazdım ihtiyacım olan her şeyi eski sevgilim karşılardı)

böyle saçma sapan şeyler yani

Ben de çoğu öğretmenin gerçekten kompleksli ve etrafına negatif elektrik saçan insanlar olduğunu düşünüyorum. En yakın arkadasım öğretmen, yaşadıklarını anlatınca şok oluyorum. Çoğunun da vizyonu "doktor koca" bulmak kadar dar maalesef.

Ablanızı dert etmeyin, kompleksli, hayattan bezmiş, işi gücü kötülük yapmak olan insanları ablanız da olsa hayatınızdan bir şekilde uzaklaştırın.

evet çok acayip ortamlar ben de duyuyorum tuhaf şeyler.

etmiyorum artık. fiziki olarak uzaklaştıramıyorum ama beynen kendimi ondan uzaklaştırdım. kendini ortadan ikiye de yırtsa bir daha kirpiğimi bile eğmeyeceğim onun için karar verdim. değmez.

teşekkürler desteğiniz için.

E esmergizmo Yeni yasini kutlarim :) Umarim sana huzur ve mutluluk getirir. Ablan yildirdi beni artik, yorumsuzum onunla ilgili konulara karsi

bi borç çıktı bugün geçmişten babamın.

ablam gelmiş odama hesap soruyor bu ay kredi kartı ne kadar gelirmiş diye

dedim 300 falan gelir daha fazla da gelebilir dışardan yedim falan. efendim diğer ay vergiler varmış para kalmıcakmış yemeğe. ki yalan yok öyle bişey.

anneme gittim anne sen merak ediyosan gelip sor buna sordurma dedim. annem de babası gibi bu blabla diyince bende şarteller attı.

dışarı çıktım arabada oturup ağlıyorum

kızlar merhaba benim sevgilim asker ve ciddi düşünüyoruz ama ben korkuyorum sahil kentinde büyüdüm bu sene üniversiten mezun oldum ögretmenim asker eşi olmak nasıl zor mu çok ondan ziyade doğu nasıl ben çok korkuyorum (

Siz ayrı konu açın bence, bu başka bir üyenin konusu.

kendim için bi psikoloji dergisi almıştım bütün sorunlarımla ilgili konuları toplamışlar "sınav, aile, ilişkiler vs" ama okuyamamıştım çok üzgündüm sevgilimle ayrıldığımız ilk zamanlarda. ortalıkta duuryordu sonra kayboldu, arandım bulamadım. evde de soruyorum herkese bilmiyoruz diyolar 1 aydır aranıyorum odamı topladım onu bulabilmek için yok. ablamın odaya baktım yok

bingoooo ablamın odadan çıktı. tesadüfen gördüm. tabi olay çıkardım biraz neden benden habersiz alıyorsun ben aranmak nerde bu diye endişelenmek zorunda mıyım? kitap gibi de değil yenisini bulamam falan...

annemin tek takıntısı ses yükselmesi, kavga ederken komşular duyar korkusu. ablam kavga anında sessiz ama çok pislik konuşur hakaret eder yani sinsi sinsi, ben de öyle karşılık vermediğim için sinirlenince ses yükselterek anca kendimi dengeleyebiliyorum.

bugün tam tersini yaptım. ilk defa annem tarafsız kaldı ve müdahale etmedi pek kavgaya öyle olunca.

ben bi ortamda yolumu bulabilmek için karakterimi değiştirmek zorunda mıyım ya?

ablan kıskanıyor sanırım seni

üff şu dergi mevzusuna ablamla tartıştık biraz. sonra odama geldim bi 10 dk sonra baktım annem ağlıyor. annem ablamla benim kavgalarımıza fazla üzülüyro.. benim sevgilimden ayrılmamı bile arkanda kimse olmadığını anlayınca erkekler seni bırakır dedi de.. dedim anne bırakmasaydınız beni o zaman zamanında çok uyardım sizi çok yalvardım dedim. neyse konuştum biraz yüzünü yıkattım düzelttiydim annemi geldi yine yanımıza çemkiriyor baktım böyle suratına hıhı evet hıhı falan diyorum saydı saydı döktü cevap bile vermedim sonra odama girdim hala içerden bağrınıyor ediyor bi baktım annemle babam dışarı çıkmışlar o hala söyleniyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…