- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.773
- 88
- Konu Sahibi muhtesemgatsby
-
Fazla oda yoktur ? Koltuklar rahat değildir ?Ayrı odalarda kalmayı düşünün? Niye müthiş bir ısrarla aynı odada kalmaya devam ediyorsunuz?
Teşekkür ederim hiç aklımıza gelmemişti bizim :) Yaşadığım şehir büyük olduğu için ailemin işleri dolayısıyla merkezi yerde oturmak zorundayız ve evler küçük oluyor haliyle nüfusun fazla olduğu yerlerde abim de olunca 3+1 ev şartlarında imkanlarımız bu kadar. Yani kimseye ters bir şey yazmak istemiyorum ama üslubunuz sanki salağa söyler gibi olmuş biraz düşünün yorum yapmadan önce.Ayrı odalarda kalmayı düşünün? Niye müthiş bir ısrarla aynı odada kalmaya devam ediyorsunuz?
Öyleyse bahsetseydin güzelim? Müneccim bku yemedim. Ev nüfusu, kaç kişi yaşandığı oda sayısı ortalıkta yok. Ancak bu kadar yorum yapabildim anlatma kabiliyetinize rağmen üstelik. Ablanızdan ayar yemeye alışmışsınız burada ters konuşacağım vs bana ayar vermeye kalkışıyorsunuz. Önce bir şey anlatırken kilit noktaları anlatmayı öğrenin.Teşekkür ederim hiç aklımıza gelmemişti bizim :) Yaşadığım şehir büyük olduğu için ailemin işleri dolayısıyla merkezi yerde oturmak zorundayız ve evler küçük oluyor haliyle nüfusun fazla olduğu yerlerde abim de olunca 3+1 ev şartlarında imkanlarımız bu kadar. Yani kimseye ters bir şey yazmak istemiyorum ama üslubunuz sanki salağa söyler gibi olmuş biraz düşünün yorum yapmadan önce.
Sanki ev sahibi sizmişsini gibi yazmışsınız. Sanki herkes sarayda yaşıyor. Kilit nokta demişken siz sorsaydınız kaç odalı eviniz başka bir o da müsait mi diye?Ayrı odalarda kalmayı düşünün? Niye müthiş bir ısrarla aynı odada kalmaya devam ediyorsunuz?
Sizi forumda sürekli görüyorum. Herkese böyle değişik değişik giydirmeye çalışıyorsunuz. Haksız olduğunuz durumda bile kaba saba konuşuyorsunuz. Şu an Türkiye'de yaşayan ailelerin yüzde doksanında kardeşler aynı odada yaşıyor. Bunu düşünmek çok zor değil. Kız 3 katlı bir apartmanın 2.katının doğu cephesinde 3+1 evde ikamet etmekteyim diye bilgi mi verecek? Ya da ev 4+1 de zevkten ablasının zorbalığına rağmen aynı odada kalıyor?Öyleyse bahsetseydin güzelim? Müneccim bku yemedim. Ev nüfusu, kaç kişi yaşandığı oda sayısı ortalıkta yok. Ancak bu kadar yorum yapabildim anlatma kabiliyetinize rağmen üstelik. Ablanızdan ayar yemeye alışmışsınız burada ters konuşacağım vs bana ayar vermeye kalkışıyorsunuz. Önce bir şey anlatırken kilit noktaları anlatmayı öğrenin.
Gerek yok ki belirtmesine..yer olsa ablasına neden katlansınÖyleyse bahsetseydin güzelim? Müneccim bku yemedim. Ev nüfusu, kaç kişi yaşandığı oda sayısı ortalıkta yok. Ancak bu kadar yorum yapabildim anlatma kabiliyetinize rağmen üstelik. Ablanızdan ayar yemeye alışmışsınız burada ters konuşacağım vs bana ayar vermeye kalkışıyorsunuz. Önce bir şey anlatırken kilit noktaları anlatmayı öğrenin.
Ben sizi hiç görmedim:d bakmazsanız görmezsiniz. ne yapabilirim bu durumda? hangi katını, cephesini ne yapayım ben evin? bu ne saçma bir endişe(?) bir derdin varsa anlatmasını bil ki cözüm sunalım. oturma odası varsa falan orayı kendine oda yapsın diye dusundum sonucta belirtilen bir sınır yok bize. anlayabildiniz mi?Sizi forumda sürekli görüyorum. Herkese böyle değişik değişik giydirmeye çalışıyorsunuz. Haksız olduğunuz durumda bile kaba saba konuşuyorsunuz. Şu an Türkiye'de yaşayan ailelerin yüzde doksanında kardeşler aynı odada yaşıyor. Bunu düşünmek çok zor değil. Kız 3 katlı bir apartmanın 2.katının doğu cephesinde 3+1 evde ikamet etmekteyim diye bilgi mi verecek? Ya da ev 4+1 de zevkten ablasının zorbalığına rağmen aynı odada kalıyor?
Yani kusura bakmayın ama normal bir anlama kapasitesine sahip bir insan için bu detayları vermeye gerek yoktur diye düşünüyorum benim anlatma kapasitemin eksikliğinden kaynaklı bir durum değil. Zaten evimde fazla oda olsa herhalde niye ablamla kalayım ki? Üstelik ben konumda ablamla ayrı odada kalmak istiyorum bununla ilgili ne yapmalıyım tarzı bir şey demedim sadece tavrımla ilgili soru sordum. Bir de sizin tabirinizle ablamdan 'ayar' yeyip size 'ayar' vermem normal değil mi? O benim ablam peki ya siz kimsiniz? Haddini aşan tarzda yorum yapan birini neden alttan alayım? Ayrıca ben siz diye hitap ederken 'sen' üslubu kullanmanız veya tanımadığınız birine karşı 'güzelim' tarzı kelimeler kullanmak da hoş değil. Anonim bir platformda olmak saygı sınırlarını aşmayı gerektirmez.Öyleyse bahsetseydin güzelim? Müneccim bku yemedim. Ev nüfusu, kaç kişi yaşandığı oda sayısı ortalıkta yok. Ancak bu kadar yorum yapabildim anlatma kabiliyetinize rağmen üstelik. Ablanızdan ayar yemeye alışmışsınız burada ters konuşacağım vs bana ayar vermeye kalkışıyorsunuz. Önce bir şey anlatırken kilit noktaları anlatmayı öğrenin.
Beni görmediğiniz için çok üzüldüm :d Okurken maalesef denk geliyor yapacak bir şey yok bu konuda. Milleti de sanki komşunuz gibi azarlamazsanız insanlar da sizin anlamadığınız yerleri daha güzel açıklar size :d yakşamlar :dBen sizi hiç görmedim:d bakmazsanız görmezsiniz. ne yapabilirim bu durumda? hangi katını, cephesini ne yapayım ben evin? bu ne saçma bir endişe(?) bir derdin varsa anlatmasını bil ki cözüm sunalım. oturma odası varsa falan orayı kendine oda yapsın diye dusundum sonucta belirtilen bir sınır yok bize. anlayabildiniz mi?
Herkes standart aile yapısına mı sahip ne düsünerek yazdınız ki bunu? Belki sadece ablanızla yaşıyordunuz ev 1+1 siz salona gecin diye dusundum. Ki ilk dusundugum sey buydu. Evinizin icine girmisim sanki, sacmalıga bakın.Yani kusura bakmayın ama normal bir anlama kapasitesine sahip bir insan için bu detayları vermeye gerek yoktur diye düşünüyorum benim anlatma kapasitemin eksikliğinden kaynaklı bir durum değil. Zaten evimde fazla oda olsa herhalde niye ablamla kalayım ki? Üstelik ben konumda ablamla ayrı odada kalmak istiyorum bununla ilgili ne yapmalıyım tarzı bir şey demedim sadece tavrımla ilgili soru sordum. Bir de sizin tabirinizle ablamdan 'ayar' yeyip size 'ayar' vermem normal değil mi? O benim ablam peki ya siz kimsiniz? Haddini aşan tarzda yorum yapan birini neden alttan alayım? Ayrıca ben siz diye hitap ederken 'sen' üslubu kullanmanız veya tanımadığınız birine karşı 'güzelim' tarzı kelimeler kullanmak da hoş değil. Anonim bir platformda olmak saygı sınırlarını aşmayı gerektirmez.
Ben de bu sene üniversiteye hazırlanıyorum bakalım artık terslik çıkmazsa gideceğimBir an önce evlensin diye dua edin (ne yazık ki kendimden biliyorumama Allah’tan benim dualarım kabul olmuştuda 5 ay sonra oda bana kalmıştı )
Konu çok ergen işi gelmişti ama gayet aklı başında genç bir arkadaşımızsın :)Yani kusura bakmayın ama normal bir anlama kapasitesine sahip bir insan için bu detayları vermeye gerek yoktur diye düşünüyorum benim anlatma kapasitemin eksikliğinden kaynaklı bir durum değil. Zaten evimde fazla oda olsa herhalde niye ablamla kalayım ki? Üstelik ben konumda ablamla ayrı odada kalmak istiyorum bununla ilgili ne yapmalıyım tarzı bir şey demedim sadece tavrımla ilgili soru sordum. Bir de sizin tabirinizle ablamdan 'ayar' yeyip size 'ayar' vermem normal değil mi? O benim ablam peki ya siz kimsiniz? Haddini aşan tarzda yorum yapan birini neden alttan alayım? Ayrıca ben siz diye hitap ederken 'sen' üslubu kullanmanız veya tanımadığınız birine karşı 'güzelim' tarzı kelimeler kullanmak da hoş değil. Anonim bir platformda olmak saygı sınırlarını aşmayı gerektirmez.
Abinin odasını bas 'yeter ulan tek başına odanın krallığını sürdürdüğün, şu andan itibaren bu odanın kraliçesi benim' deyip ablanın odasına gönder onuTeşekkür ederim hiç aklımıza gelmemişti bizim :) Yaşadığım şehir büyük olduğu için ailemin işleri dolayısıyla merkezi yerde oturmak zorundayız ve evler küçük oluyor haliyle nüfusun fazla olduğu yerlerde abim de olunca 3+1 ev şartlarında imkanlarımız bu kadar. Yani kimseye ters bir şey yazmak istemiyorum ama üslubunuz sanki salağa söyler gibi olmuş biraz düşünün yorum yapmadan önce.
Zorlamasanız mı daha fazla?Herkes standart aile yapısına mı sahip ne düsünerek yazdınız ki bunu? Belki sadece ablanızla yaşıyordunuz ev 1+1 siz salona gecin diye dusundum. Ki ilk dusundugum sey buydu. Evinizin icine girmisim sanki, sacmalıga bakın.
Pofff bir mesaj üstte evin cephesini mi yazacaktı diye yüksel sonra azarlıyorsun de. Ne mana? Nerede azarlamısım?Milleti de sanki komşunuz gibi azarlamazsanız insanlar da sizin anlamadığınız yerleri daha güzel açıklar size :d
Evlenince odaya alinmamayi uykusuz kalmayi gerilmeyi bile cok ozliceksin bosver bunlari kafaya takmayin ablamla ne kavgalar ederdik ayni odada kaliyordk simdi ikimizde evliyiz ablama 1400 km uzakdayim hergece telefonda odada uyku tutmadiginda oymadigimiz sessiz sinemalari konusup gulme krizine giriyorz ne kavgalarimjz aklimizda ne kizginliklarimkz meger cok anilarimiz olmus ayni odada.Cok ozluyorm ablami eminim oda ayni benim gibi dusunuyordur❤Herkese merhaba, umarım iyisinizdir. Direkt konuya girmek istiyorum: ablamla aynı odada kalıyoruz ben küçükken pek karşı çıkamayan biriydim o yüzden arkadaşlarıyla telefonda konuşurken beni odaya almazdı, saatlerce odaya girmek isteyip salonda oturduğum zamanlar olurdu bu durumu çok suistimal ediyordu yani. Sonrasında ben büyüdüm haliyle büyüdükçe odaya girmeme izin vermemesine karşı çıkmaya başladım ve o da çok üstelemedi sonrasında kendisini düzeltti. Yine de bazen konuştuğu zaman odaya giremediğim oluyor veya girsem bile hoşuna gitmediğini anlıyorum ama bu durumla ilgili tavrımın doğruluğundan emin olamıyorum. Bir yandan zaten çalışıyor evde olduğu zaman da özel hayatı olmasın mı diye düşünüyorum diğer yandan bana geçmişte neredeyse zorbalığa varacak şekilde davrandığı için anlayışımı hak etmiyor diye dolduruyorum kendimi. Ben normalde de mesajlaşarak iletişim kuruyorum ve arkadaşlarımla çok nadir telefon konuşması olursa da odamızda balkon var oraya çıkıyorum rahatsız olmasın diye ama kendisi saatlerce telefon görüşmesi yapıyor. Onun dışında kendisi uyurken ses çıkarsa ve uyanırsa gerçekten üç gün geriliyoruz senin yüzünden uykumdan oldum diye ama ben uyurken kendisi benimle sanki uyanıkmışım gibi konuşuyor sinirlendiğimi çok kez belirtmeme rağmen. Kendisine karşı daha anlayışlı davranmak istiyorum ve böyle geçmişte olan şeyleri de hesap ettiğim için üzülüyorum ama ister istemez oluyor. Sizce nasıl davranmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?