Ablamla sorunlarim

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Oncelikle herkese merhaba :)

Benim ablamla ilgili sorunlarim var. Benimle cok fazla ugrasiyor aramizda bir yas var o 30 yasinda bu arada.

Mesela erkek arkadasim yabanci surekli bu konu hakkinda bosuna gorusuyorsun olmayacak ki annemler hayir derse onlari mi ezeceksin bosuna gezme tozma vs diyip duruyor. Annemde yabanci oldugu icin olumsuz ama ablam kadar olumsuz konusmuyor. Ne kadar olumsuz konussada olumlu cumlelerde kuruyor senin hayatin iyi dusun vs diye.

Is gezisine gidecektim ki gercekten dogru. Birsey oldu ve anneme orada neler yapacagini biliyor musun yok bilmiyorsun tabi vs dedi. Lafi sevgilimle gizliden tatile gidiyormusuma cekti.

Arkadasima kalmaya gittigim zamanlar ben senin neler yaptigini bilmiyorum sanki demeler... ki cidden bisey yapmiyorum. Disarda oldugum zamanlar annem biliyor nerede oldugumuda biliyor. En fazla 11 de evde oluruz diyorsam bur kac saat gec gidiyoruzdur.

Cuma gunu arkadasima kalmaya gitmek istiyorum ama bu psikolojik baski ve dedigi laflar yuzunden gitmeye hevesim bile kalmadi.

Surekli bana izin vermediniz onada vermeyeceksiniz oda yapmayacak modunda ama o kadar abartiyor ki sanki benden 10 yas buyuk. Ona nasil davranildiysa banada ayni davranildi.

O kadar verilecek ornek var ki surekli kavga halindeyiz ama Ozellikle erkek arkadasim konusunda yaptigi yorumlar sinirimi bozuyor tanimadan etmeden. Sizce nasil bas edebilirim bu tavirlariyla?

Öncelikle tepki vermelisiniz, bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlamalı.Dahada devam ederse hayatınıza çokta dahil etmesenizde olur.

Hemen ablana bi sevgli arkadaş bul başından gider :))

Düpedüz kıskançlığından olay çıkarmaya çalışıyor
Anneniz olumlu bakıyorsa ablayı boşver konuşsun dursun
Yakinda evleniyor aslinda sozlu suan. Arkadas cevreside var. ama ben yapmadim sende yapmayacaksin kafasinda hep ve kotu imalarda bulunuyor ne yapcagimi sasiriyorum

Öncelikle tepki vermelisiniz, bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlamalı.Dahada devam ederse hayatınıza çokta dahil etmesenizde olur.
Tepki versemde degismiyor aslinda kavga ediyoruz. Ben bir bagiriyorsam o iki bagiriyor. Ama cok bunaliyorum surekli bu psikolojik siddet baski yuzunden bende sinirli birisi oldum. Eskiden cok sakin bir yapim vardi halbuki

Yakinda evleniyor aslinda sozlu suan. Arkadas cevreside var. ama ben yapmadim sende yapmayacaksin kafasinda hep ve kotu imalarda bulunuyor ne yapcagimi sasiriyorum
İyde nişanlıymış zaten daha ne istiyo ki neyin kıskançlığı aileniz ablanızın neyine izin vermedi de bu kadar kıskançlık yapıyo

İyde nişanlıymış zaten daha ne istiyo ki neyin kıskançlığı aileniz ablanızın neyine izin vermedi de bu kadar kıskançlık yapıyo

Ailem baskicidir. Ablama gore sadece o kisitlanip ona baski yapiliyor. Aramizda 10 yas varda sanki ona farkli bana farkli davranilmis gibi. Halbuki 1 yas var ayni seyleri beraber yasiyoruz. Bide kendiside sen giderken ben donuyordum modunda takiliyor.
Zamaninda annem sevgilisini istememisti sonra bir sekilde bitmisti. Annem herkesin kendi hayati tarzinda bisey dedi ablamda zamaninda ben ayrildim onunkide olmayacak dedi

Birde sinirlerine hakim olamayan birisi hemen bagirip cagirir. Bir derdim falan olsa hic paylasmam anlatmam. Sinirlendigi zamanlar uzerime yuruyup dovme girisiminde bulunuyor cok cabuk sinir krizi geciriyor. Ona gore sebebi biziz ama kesinlikle doktora gitmeyide kabul etmiyor

Baska bir ornekte bir ara durumumuz kotuydu maddi olarak zorlaniyorduk ama cok sukur bir sekilde geciniyorduk. Benim okulum bitmemisti daha ama is bulmustum en azindan masraflarim ciksin diye. Canim bir cikolata cekmisti almistim 4 tl gibi biseydi fisini gormus bir hafta boyunca dusuncesiz ,anca savur sen anca kendini dusunursun kac pra vermissin va diye laf yapmisti inanilmaz icime oturmustu hala unutmuyorum. Kin tutmak istemiyorum ama o kadar cok sey var ki ister istemez birikiyor ve buyuyor

Boşverin umursamayın ,evlenip gidince sizi mumla arar ,ele karışan yele karışır

Peki ailenizin ablanizin evlenmek istediği kişiyi neden kabul etmedi. Bir de o da üniversite mezunu mu?

İkinizde koskoca kadınlarsınız, sanki yaşlar 15 gibi konu içeriği. Ablan gerçekten fesat heralde senin için üzüldüm, insan ablasıyla omuz omuza olmak ister

Ablanız sizi kıskanıyor ve hayatı zehir etmeye çalışıyor. Siz de artık evden ayrılın bence...

Peki ailenizin ablanizin evlenmek istediği kişiyi neden kabul etmedi. Bir de o da üniversite mezunu mu?

Evet ustelik psikolog. Mezhep farkliligiydi ama ciddi bir adim atilacak gibi olup engellenmedi. Annem ilerde sorun olur vs demisti onu ima etti heralde

Ablam benden 8 yaş büyük.
Şimdiki eşim ile uzun yıllar uzak mesafeli ilişki yaşadım.
Aramızdaki yöre farkı yüzünden yıllarca demediğini bırakmadı. Neler neler duydum.
Sürekli babam zaten istemeyecek, bizi mi ezeceksin, sen ancak kaçarak evlenirsin, inşallah bu kadar yıl sonra seni yüzüstü bırakır gibi nice cümleler duydum.
Çoğu zaman cevap bile vermedim. İçten içe yıllarca o kadar kırıldım ki bi yerden sonra acıtmamaya başladı.
Kendisinin düğününe 1 ay kala beni istemeye geleceklerdi izin vermedi, erteledik.
Ben evlenip uzak şehire taşınınca en çok O ağladı.
Ne zaman annemlere ziyarete gidip geri dönsem arkamdan ağlar.
Yine de dönüp baktığım zaman o kadar içim acıyor ki anlatamam. Hazmedemiyorum.

Bende de var aynisindan
Kiskanclik bu baska bisey degil
Cami avlusuna birakmak da gec mi kaldik diye dusunmuyor degilim

Aa bu benim ablam ya aynısı . Evlenince geçti benimkisinin bu tuhaf huyları. Inşallah senin de oyle olur ne diyim :)

Hatta Sırf ablamdan kaçmak için uzakta üni yazmıstım ah ah..

Sizin icinde cok uzuldum. Bende birebir ayni cumleleri duyuyorum ve ayni sizin gibi hazmedemiyorum . Daha tanimiyor bile taniyip birseyini gormus olsa boyle konussa anlardim ama suan dikkate bile almiyorum.

Babaniz soyledigi kadar sert tepki vermis miydi peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…