Aç kalarak zayıflanır mı ?

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Fazla kilolarım var diyerek yola çıktım. Şu ender saraçın diyet programını kısmen uygulamaya çalıştım. Kendim kafama göre biraz da ondan ilham alarak dikkat etmeye çalıştım yani. çikolayı ve abur cuburu bile bırakmak baya bir kilo verdiriyor :)
ilk haftada 3 kilo verdim nerdeyse ama sonrası durdu resmen. Hergün de egzersiz yapmaya çalıştım. Sonrasında 1 gram veremedim belli bir süre.
Metabolizmayı çalıştırsın diye öğünleri atlamadım ama bu sefer kısacak bişey kalmadı. Sonuçta meyve yesen bile şeker alıyosun, kalori alıyosun.
Ekmeği zaten daha önce de hiç yemeyen biri olarak ve de abur cuburları da bırakınca ve spor da yapıyorum hergün başka yapacak bişey kalmadı.
Ben de aç kalarak (belli bir süre) zayıflamayı denedim. En azından sabah kalkar kalkmaz yemedim. ikindin yedim kahvaltımı. akşam da hafif bişeyler yedim (mesela sadece balık gibi) sonrasında da bişey yemedim. akşam acıkınca bir iki tane kuru kayısı attım ağzıma. Ve kilo vermeye başladım tekrardan.

Kalori hesabına göre zayıflayanlar için eğer benim gibi de oturarak çalışıyorsa (hareket azsa hayatında) sonuçta az yiyerek veya belli bir süre aç kalarak zayıflanabiliyor diye düşünüyorum. Cevremde de aç kalarak zayıflayanların örnekleri var. Hem de hızlı bir şekilde. Ama geri de kilo almadılar. (hani hızlı kilo veren geri kilo alır diye bir olay var ya )
Sizce metabolizmayı hızlandırmak için sürekli yemek mi lazım. Yoksa aç kalarak kilo vermek daha mı etikli ?

aç kalarak zayıflanabiliyor.hayatımın stresli bir döneminde yemeden içmeden kesilip 2 hafta içinde epey zayıflamıştım,bilinçli yaptığım birşey diildi.sonradan kilo almadım,ilerleyen zaman içinde ideal kiloma geri döndüm.iştahım normale döndüğünde. :51:

canım mrb... baslıgı okuyunca cok sasırdım.. kesınlıkle öle bısey yok.... bol bol sebze yıceksın... ve suyu ıhmal etme kesınlıkle.... bnde dıyetteyım suanda.. kavıtasyon ve diyetlee hersey yolunda gidioo.... kesınlıkle öğünlerı atlamaaa

canım mrb... baslıgı okuyunca cok sasırdım.. kesınlıkle öle bısey yok.... bol bol sebze yıceksın... ve suyu ıhmal etme kesınlıkle.... bnde dıyetteyım suanda.. kavıtasyon ve diyetlee hersey yolunda gidioo.... kesınlıkle öğünlerı atlamaaa

Tamamen aç kalmaktan bahsetmiyorum ama açlığa dayanabilen bir insan olarak yemem lazım şimdi diyerek de yemeyi doğru bulmuyorum. En azından belli bir süre veya böyle kilo alımı durduğunda çok daha az yeme taraftarıyım. Zaten kaçamaklar yapıyoruz hepimiz. Ve de çalışan biri olarak öğlen işyerinde ne çıkarsa uygun olan yemekten yiyorum (yağını tuzunu vs. ayarlayamıyorum tabi). Böyle sanki sürekli yiyorum gibi geliyor o zaman. En iyi haftasonları veriyorum çünkü kahvaltıyı geç yapıyorum. bir de akşam balık tarzı yiyorum ve kilo veriyorum.
Bence kilo alımı durduğunda aç kalarak(çok hafif şeylerle geçiştirmek) veya diyetinizi değiştirmek lazım.
Bu arada diyet yaparken de arada kaçamak yapılması da taraftarıyım. yani rutin diyete karşıyım :)
Tabi bunlar şuanki tecrübelerimle düşündüklerim. Daha önce hiç rejim yapmayan, ilk defa rejim yapan bir insan olarak ilerde belki düşüncelerim de değişebilir. (Daha önce ihtiyaç hissetmemiştim çünkü ne kadar yersem yiyeyim kilo almayan biriydim) Sizlerle de fikirleşeyim istedim.

Ben de diyetteyim su an. Ac kalinmadan kesinlikle kilo verilmiyor ama sirf ac kalarak degil mesela normalde yediklerimizin 3 te 1'ini tabagimizdan eksilterek, annemin deyimiyle sofradan doymadan kalkarak:) Ben bu sekil yiyorum ve faydasini goruyorum. Bir de hamur isleri ve tatlilardan uzak durmaya calisiyorum.

Mesela gün içerisinde acıkıldı mı hemen ağza kuru erik, kuru kayısı ceviz veya bademle ama 1 tane atıverince tamamdır :)
Sonuçta karnını doyurmuyorsun. Mideni kandırıyorsun. Aç kalmış oluyosun ama çok da hissetmiyosun. Ama uzun süreli uygulanmamalı, belli bir kilo verme döneminde uygulanmalı. Kilo sabitlendikten sonra zaten ne yesen de ne kilo veriyorsun ne alıyosun. Benim hep öyle oluyor. Ama aşırıya kaçıp da farrklı şeyler yemeye başlayınca kilo alıp başını gidiyor. Ben mesela ekmek bile yemem yemeklerin yanında. Ama çikolataları arttırıp bir de akşam evde pastaları yiyince göbek lüp diye çıktı. Şişmeye başladım resmen. Onları bırakınca da birden 3 kilo verdim ilk haftada. Sonrası da işte kısacak bişey kalmayınca böyle ara öğünlerde numunelik yemek, yemekleri az yiyerek ancak verebilirim.

selamlar ..

peki böyle çok az yiyerek kilo vermeye tekrar başladınız ...bir süre sonra yine duracak o zaman ne yapacaksınız ????
hiç bişi yemeyipmi tekrar kilo vermenizi saglıycaksınız ???
yaptıgınız beslenme belki bir kaç günlük kilo tetiklemek amaçlı olabilir ama 1 haftadan fazla yaparsanız bünyeniz bu çok az kl benimser . bir süre sonra tekrar kilonuz durur ..
kl azlatarak kilo vermek belki kısa vadede kilo verdirir ama uzun vadede hedef kilonuza getirmez sizi ..
yediklerinizizde kl kısıtlamasına deyilde yiyeceklerin gl endeksine dikkat edin . en azından aç kalmadan kilo verirsiniz . takildigınıda bahsetitginiz gibi kilo tetiklemek için bir kaç gün az yiyebilirsiniz .

selamlar ayni durumdayiz bende zaten ekmek falan yemiyorum ama abur cubur yiyordum hatta yemek yerine bile yiyordum zaten yemeklerle aram yok benim derdim $ekerle, neyse geçen hafta bir karar alip artik hayatimdan $ekeri çikarmayi denedim 1 hafta boyu bol sebze, çorba ve çok az yag kullandim, tabi ben bir mucize bekliyordum neticede zararli bir$ey yemiyodum, ama bir hafta sonra tartildim ve baktimki gram gitmemi$ bu sefer tekrar yemeye ba$ladim ama bende senin gibi birkaç gündür aç kalipta kilo vermeyi dü$ünüyorum gerçekten i$e yariyor, ama okula gidip geldigim için bayiirim diye korkuyorum henüz denemedim aama..

selamlar ..

peki böyle çok az yiyerek kilo vermeye tekrar başladınız ...bir süre sonra yine duracak o zaman ne yapacaksınız ????
hiç bişi yemeyipmi tekrar kilo vermenizi saglıycaksınız ???
yaptıgınız beslenme belki bir kaç günlük kilo tetiklemek amaçlı olabilir ama 1 haftadan fazla yaparsanız bünyeniz bu çok az kl benimser . bir süre sonra tekrar kilonuz durur ..
kl azlatarak kilo vermek belki kısa vadede kilo verdirir ama uzun vadede hedef kilonuza getirmez sizi ..
yediklerinizizde kl kısıtlamasına deyilde yiyeceklerin gl endeksine dikkat edin . en azından aç kalmadan kilo verirsiniz . takildigınıda bahsetitginiz gibi kilo tetiklemek için bir kaç gün az yiyebilirsiniz .

Benim bahsettiğim zaten birkaç günlük ve günde bir öğünü ertelemekten bahsediyorum. Ama tamamen baş dönmesiyle aç kalmak tabiki saçma. Zaten ağzınıza kuru erik, kuru kayısı ile ceviz vs. alınca çok da baş dönmesiydi felan yaşamıyorsunuz.
Ben dukan diyetine bile karşıyım, tek taraflı beslenme oluyor diye. Sağlıksız herşeye karşıyım yani.
Söyleyeyim tekrar kilo vermeye başladım. Sadece haftasonu geç kalktığım için 2 öğün yedim ve benim gibi bazısı öğün atlayabiliyor aç olduğu halde farketmeyebiliyor. Zaten haftaiçi çalışıyorum, işte ne çıkarsa onu yiyorum uygun olandan. Ve de kahvaltımı atlamıyorum. Ben tok olunduğu halde şimdi ara öğün yemeliyim demeye de karşıyım. Sürekli tok olunmamalı bence. Acıkacaksın ki zayıflayacaksın.
Bazen bünyeyi şaşırtacaksın.
Açlık da izafi bişey :)
Mesela ben çikolata yediğim günlerde, ara öğünlerde yiyordum genelde, hem de üst üste; çikolata yemeyince başım dönüyordu sanki, acıkır gibi oluyordum, çikolatayı yiyence rahatlıyordum ama arkasında yine istiyordum. Zaten çikolatanın genel özelliği şekeri birden yükseltir ve tekrar indirir. Neyse uzatmayayım, çikolatayı bıraktım, ilk günler biraz aradım ama sonraki günler hiç acıktığımı hissetmedim. Tatlı ihtiyacı bile hissetmedim. Birkaç badem atınca ağzıma diğer öğünü getiriyordum. Demek istediğim insanın midesi küçüldükçe daha az yemeye alışıyor. Arada da hep rutin şeyleri yemektense vücudu şaşırtıp öğün atlamak lazım diye düşünüyorum eğer vücud müsaitse dayanılacaksa...
Bu arada hergün de egzersiz/yürüyüş vs. metabolizmayı hızlandırıcı şeyler yapıyorum.

selamlar ayni durumdayiz bende zaten ekmek falan yemiyorum ama abur cubur yiyordum hatta yemek yerine bile yiyordum zaten yemeklerle aram yok benim derdim $ekerle, neyse geçen hafta bir karar alip artik hayatimdan $ekeri çikarmayi denedim 1 hafta boyu bol sebze, çorba ve çok az yag kullandim, tabi ben bir mucize bekliyordum neticede zararli bir$ey yemiyodum, ama bir hafta sonra tartildim ve baktimki gram gitmemi$ bu sefer tekrar yemeye ba$ladim ama bende senin gibi birkaç gündür aç kalipta kilo vermeyi dü$ünüyorum gerçekten i$e yariyor, ama okula gidip geldigim için bayiirim diye korkuyorum henüz denemedim aama..

Sakın ha beni yanlış anlayıp da tüm gün aç gezme. Hele de öğrenci isen öyle başın dönecek şekilde aç gezme. Ben yukarıda da yazdığım üzere bünye müsaitse bazen sırf aman ara öğünü yemeliyim diyerek tokken ara öğün yememekten bahsediyorum biraz acıkmaktan bademle, cevizle , kuru kayısı, erikle geçiştirmekten bahsediyorum. Öğrenci iken veya öğretmensen baya kalori harcanıyor. Sürekli ayakta oluyorsun hareket oluyor. Ben oturarak çalıştığım için spor yok hareket yok, (gerçi öğle aralarında da yürüyorum) akşamları zaten egzersiz yapıyorum mutlaka.
Ama abur cubur yemeye devam etme sana belli bir süre sonra göbek olarak dönecektir. Kilon belki kısa vadede artmayacak ama belli bir süre sonra artmaya başlayacaktır.

Merhaba arkadaşlar,
Fazla kilolarım var diyerek yola çıktım. Şu ender saraçın diyet programını kısmen uygulamaya çalıştım. Kendim kafama göre biraz da ondan ilham alarak dikkat etmeye çalıştım yani. çikolayı ve abur cuburu bile bırakmak baya bir kilo verdiriyor :)
ilk haftada 3 kilo verdim nerdeyse ama sonrası durdu resmen. Hergün de egzersiz yapmaya çalıştım. Sonrasında 1 gram veremedim belli bir süre.
Metabolizmayı çalıştırsın diye öğünleri atlamadım ama bu sefer kısacak bişey kalmadı. Sonuçta meyve yesen bile şeker alıyosun, kalori alıyosun.
Ekmeği zaten daha önce de hiç yemeyen biri olarak ve de abur cuburları da bırakınca ve spor da yapıyorum hergün başka yapacak bişey kalmadı.
Ben de aç kalarak (belli bir süre) zayıflamayı denedim. En azından sabah kalkar kalkmaz yemedim. ikindin yedim kahvaltımı. akşam da hafif bişeyler yedim (mesela sadece balık gibi) sonrasında da bişey yemedim. akşam acıkınca bir iki tane kuru kayısı attım ağzıma. Ve kilo vermeye başladım tekrardan.

Kalori hesabına göre zayıflayanlar için eğer benim gibi de oturarak çalışıyorsa (hareket azsa hayatında) sonuçta az yiyerek veya belli bir süre aç kalarak zayıflanabiliyor diye düşünüyorum. Cevremde de aç kalarak zayıflayanların örnekleri var. Hem de hızlı bir şekilde. Ama geri de kilo almadılar. (hani hızlı kilo veren geri kilo alır diye bir olay var ya )
Sizce metabolizmayı hızlandırmak için sürekli yemek mi lazım. Yoksa aç kalarak kilo vermek daha mı etikli ?

cnm bence herkesin metebolizması farklı bi arkadaşım aç kalarak 2 haftada 10 kilo veriyor ve hiç halsizlik hissetmediğini söylüyor diğer türlü veremiyo ne yese yarıyor çünkü bazıları ise az az ve sık sık yiyerek kilo veriyo

cnm bence herkesin metebolizması farklı bi arkadaşım aç kalarak 2 haftada 10 kilo veriyor ve hiç halsizlik hissetmediğini söylüyor diğer türlü veremiyo ne yese yarıyor çünkü bazıları ise az az ve sık sık yiyerek kilo veriyo

Evet herkesin metabolizması farklı, katılıyorum. Benim de çevremde öyle aç kalarak çok güzel zayıflayanlar var. Mesela herkesin de yeme anlayışı da farklı. Bazısı yediklerimi sayıyorum (yediklerime dikkat ettiğim bu dönemde) bunlarla nasıl doyuyorsun diyor, halbuki ben de hiç aç kalmadan sürekli yediğmi düşünüyorum. Bir-iki tane pastayı yiyiveriyorlar. Ne kadar da diyet yapsam da veremiyorum diyorlar. Diyeti bir sürü pastayla bozuyolar. Bilmiyorum da herkesin aç kalma anlaşıyı da doyma anlayışı da diyet anlayışı da farklı.

Bence bir anda vücudu şok edebilirsiniz. Aç kalmayı doğru bulmuyorum açıkçası. Sonra yeme bozukluğuna yakalanabilrisiniz, ondan sonra da kilo alıyım ölmeyim diye uğraşırsınız. :5:

Bence bir anda vücudu şok edebilirsiniz. Aç kalmayı doğru bulmuyorum açıkçası. Sonra yeme bozukluğuna yakalanabilrisiniz, ondan sonra da kilo alıyım ölmeyim diye uğraşırsınız. :5:

Birkaç günden bişi olmaz canım :)
Hatta birgün yapın bunu öyle korkularınız varsa :) Bazı diyetisyenler de öneriyor zaten böylesi şeyleri. Yeme alışkanlıklarınızı, diyetinizi değiştirin, hatta bazen öğünü geçiştirin diye. Sürekli yapmayın tabiki.

Elbette zayıflanabilir. benim bi arkadaş 95 kilodan 65 inmişti. Fakat sadece yemekten kesip zayıflamak hiç sağlıklı değil :20:
Bi ünlü günde 5 litre su içerek 4 ayda 15 kilo vermiş. :10: Aldığı 15 kilo doğumda aldığı kiloymuş. Su içmekte çok önemli biliyosunuz ama bi çoğumuz dikkat edemiyoruz malesef :50: Yemeği azaltıp, günde enaz 2-3 litre su içip bi de yürüyüş yapılsa müthiş kilo verilir. Kilo vermek çok zor bişey değil aslında irade ve zaman ayırmak lazım. bende vermek istiyorum bakalım hayırlısı. Bi arkadaşımda sabah ve akşam yatmadan 1 bardak ılık su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi atıyomuş. Kilo verdirdiğini söylüyo. Hoş kendisi 55 kilo daha neyi vericekse bende anlamadım ki :52: Ayrıca ılık suyunda kilo vermede faydası çok biliyosunuz. Sabah erken saatlerde içildiğinde yağları erittiğini duymuştum :8:

Elbette zayıflanabilir. benim bi arkadaş 95 kilodan 65 inmişti. Fakat sadece yemekten kesip zayıflamak hiç sağlıklı değil :20:
Bi ünlü günde 5 litre su içerek 4 ayda 15 kilo vermiş. :10: Aldığı 15 kilo doğumda aldığı kiloymuş. Su içmekte çok önemli biliyosunuz ama bi çoğumuz dikkat edemiyoruz malesef :50: Yemeği azaltıp, günde enaz 2-3 litre su içip bi de yürüyüş yapılsa müthiş kilo verilir. Kilo vermek çok zor bişey değil aslında irade ve zaman ayırmak lazım. bende vermek istiyorum bakalım hayırlısı. Bi arkadaşımda sabah ve akşam yatmadan 1 bardak ılık su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi atıyomuş. Kilo verdirdiğini söylüyo. Hoş kendisi 55 kilo daha neyi vericekse bende anlamadım ki :52: Ayrıca ılık suyunda kilo vermede faydası çok biliyosunuz. Sabah erken saatlerde içildiğinde yağları erittiğini duymuştum :8:

Evet ben katı kuralları ve diyetleri sevmiyorum. Zaten hep şu abur cubur sürekli yiyip de kilo almayan cinslerdendim :) Ama tabi evlenip de 1 tane çocuk da olunca(gerçi hamilelikte çok az kilo alıp sonrasında fazlasıyla vermiştim ama ) ve de yaş ilerleyince (metabolizma zayıflıyor) öyle bir güzel alınıyor ki kilolar malesef...

Aslında belki ben de zayıflama başarı hikayemi yazarım buraya birgün ama yaptıklarımdan biraz bahsedecek olursak;
ben de günde 2,5 litre su içiyorum, bazen aştığı oluyor bazen de daha az içebiliyorum. Ama ortalama 2-2,5 litre. Su içilerek zayıflanır ama 5 litre de bence çok. Su fazlasını atıyor ve ödem de yapabilir bu kadar çok su. 4 ayda da 15 kilo verilebilir. Ayda 4 kilo vermiş yaklaşık olarak. Benim hamilelikten kalma alışkanlığım masama koyuyorum şişemi (işteyken daha çok içiyorum suyu) içiyorum sürekli suyumu.
Bir de sabahları 1 ay kadardır 1 su bardağı ılık suyun içine 8-10 damla limon ve 1 çk bal koyup içiyordum. Şimdi onu 1 bardağı ılık suyun içine 1 tk elma sirkesi, 1 çk bal'a dönüştürdüm. Akşamları da yemekten sonra içiyorum.(yemekten önce de olabilir ama ben yemekten sonra içiyorum geceye doğru daha çok yavaşlıyor metabolizmam diye)
Metabolizmamı hızlandırmak için birsürü şey yapmaya çalışıyorum (bünyeme zararı olmayan)

Bir de yeşil çay içiyordum ilk zamanlar ama o kabızlık yaptı sanırım. Tam da emin değilim belki de az yediğim için oldu. Bir arkadaşın doktoru da yeşil çayın öyle bir etkisi olduğunu söylemiş.
Sizde öyle bir etki oldu mu ?

bence zayıflanmaz şöyle kan şekeri düşünce insanda diyet mantığı kalmıyor .üç gün aç gez dördünce gün bir saldıryorsun yemeğe o verdğin gramlar anında alınıyor .o yüzden hafif bir kahvaltı ,öğlen yemeği,akşam yemeği salata yoğurt bir kaç kaşık yemek yiyerek ve hareketi artırarak güzel kilolar eriyorsunuz .ama en iyisi 3-4 kilo alınca hemen kendine dur deyip icabına bakmak .bu yüzden her gün dikkat etmek gerekiyor .bir gün fazla yiyince ikinci gün dengelersiniz bir sorun kalmaz .

Birkaç günden bişi olmaz canım :)
Hatta birgün yapın bunu öyle korkularınız varsa :) Bazı diyetisyenler de öneriyor zaten böylesi şeyleri. Yeme alışkanlıklarınızı, diyetinizi değiştirin, hatta bazen öğünü geçiştirin diye. Sürekli yapmayın tabiki.

Ben çok aç kalmıyorum ama tam tok da değilim. Yemekten sonra hiç tıka basa şiş bir durumum olmuyor, bir saat geçmeden hafif böyle sinyaller geliyor takmıyorum:1:

bence zayıflanmaz şöyle kan şekeri düşünce insanda diyet mantığı kalmıyor .üç gün aç gez dördünce gün bir saldıryorsun yemeğe o verdğin gramlar anında alınıyor .o yüzden hafif bir kahvaltı ,öğlen yemeği,akşam yemeği salata yoğurt bir kaç kaşık yemek yiyerek ve hareketi artırarak güzel kilolar eriyorsunuz .ama en iyisi 3-4 kilo alınca hemen kendine dur deyip icabına bakmak .bu yüzden her gün dikkat etmek gerekiyor .bir gün fazla yiyince ikinci gün dengelersiniz bir sorun kalmaz .

Üç gün de aç gezilmez ki canım :)
Herkesin bünyesi de farklı tabi bu arada, herkes kendini bilip ona göre yiyecek. Bazen de tok tutucu özelliği olan yiyecekler var tabi, az yiyorsun öyle bir tok tutuyor ki ara öğün de bile hiç acıkmıyosun tıka basa yemiş gibi oluyosun o durumlarda da yememek lazım yani...
Dediğin gibi dengelemek önemli, arada kaçamak yaptığında ertesi günü az yemek lazım.
Ben de öğlen ilk defa 1 aydan sonra yarım dilim baklava yedim. Çok güzel görünüyordu :) ve de hakettiğimi düşündüm :)
Önüme nice tatlılar geldi de yemedim dimi yani :)
Bana 1 ay yeter artık bu :P

Üç gün de aç gezilmez ki canım :)
Herkesin bünyesi de farklı tabi bu arada, herkes kendini bilip ona göre yiyecek. Bazen de tok tutucu özelliği olan yiyecekler var tabi, az yiyorsun öyle bir tok tutuyor ki ara öğün de bile hiç acıkmıyosun tıka basa yemiş gibi oluyosun o durumlarda da yememek lazım yani...
Dediğin gibi dengelemek önemli, arada kaçamak yaptığında ertesi günü az yemek lazım.
Ben de öğlen ilk defa 1 aydan sonra yarım dilim baklava yedim. Çok güzel görünüyordu :) ve de hakettiğimi düşündüm :)
Önüme nice tatlılar geldi de yemedim dimi yani :)
Bana 1 ay yeter artık bu :P

canım tok tutan yiyceklere örnek verirmisin?benimde işime yarar .ben az yiyerek zayıf kalıyorum çok zor olyor .

canım tok tutan yiyceklere örnek verirmisin?benimde işime yarar .ben az yiyerek zayıf kalıyorum çok zor olyor .

mesela balık yediğimde , et yediğimde , ve yanlarında bol marul salatası (sirkeli ve limonlu) acayip tok oluyorum. gözümü doyuruyorum mesela. Kendime yasak gibi koymuyorum hiçbişeyi. Öğlen yemeğin yanında pilav varsa çok çok az alarak sanki çok yemiş gibi kaşıklarca yemiş gibi gözüm doyuyor.
Halbuki en fazla 3-4 kaşık yiyorum. Kepekli ekmek , yumurta tok tutuyor.
İlk aklıma gelenler bunlar ama vardır daha çok aklıma geldikçe yazarım.

Back
X