aç karga akrabanız varmı?

pelinsubahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2010
839
80
123
Ankara
bi kuzenim var .
ikimiz bekardık ben çalışıyordum.her görüştümüzde kendini acındıran ay param yok bi saçımı bile kestiremiyorum tarzı konuşur bende üzülür çıkarır paramı verirdim.aslında üzüldüğümden de değil resmen aç karga gibi istiyordu.
hediye falan alınır tabikide ne zaman iş için şehir dışına çıksam oranın şusu güzelmiş al gel derdi. alırdım.
evlendi kendisi çalışmıyor ama gayet zengin mal mülk sahibi bi eşi oldu gözüm yok. o evlendiğinde ben bekardım düğününde takısını yaptım evine gittim ev hediyesi olarakda kendi ihtiyacına neyse onu al diye çeyrek altın vermiştim o zamanlar.

gel zamann bende evlendim başka şehirde yaşıyorlar düğünüme gelemedi bugün evime geldi bi tane tepsi almış gelmiş ev hediyesi canım çok sıkıldı.
eşi gayet zengin yapsatcılık yapıyor.
kimsenin parasına ihtiyacım yok ama zamanında aç karga gibi olan sürekli para yok para yok diyen kuzenim insan bi tepsiylemi gelir.

ikimiz bekarken ne zamn bi yere gitsek hesabı ben öderdim ki ben çalışıyordum tabiki öderim sorun değil ama artık senin de durumun iyi maaşlıyım diye zengin değilim ki.kocasının 1 ay da kazandığını ben 1 yılda kazanıyorum.
bide bunu yapan akraban .

bişeyler yaparken karşılık beklemek yanlış ama göremeyincede sinirleniyor insan.
rahatlamak için yazdım gerçektende şimdi biraz daha iyiyim

Son düzenleme:
Benim bi kuzenım vardı bırlıkte ne zaman dısarı cıksak hesap hep bızım üstümüze yıkılırdı, bir keresinde çok fena hazırlıksız yakalandım ama bişey de dıyemedım lafını etmedım.. Bir, iki , üç derken bır daha bırlıkte gezmeye gitmememiz gerektiğini öğretti bana :)
Ama onun dısında ıyı anlasırız hesap kıtap konusuna girmedikce problem yok=)

Benim bi kuzenım vardı bırlıkte ne zaman dısarı cıksak hesap hep bızım üstümüze yıkılırdı, bir keresinde çok fena hazırlıksız yakalandım ama bişey de dıyemedım lafını etmedım.. Bir, iki , üç derken bır daha bırlıkte gezmeye gitmememiz gerektiğini öğretti bana :)
Ama onun dısında ıyı anlasırız hesap kıtap konusuna girmedikce problem yok=)

evet canım yaa hesap kitaba girmeyeceksin.yada insanlara hiçbişey yapmayacaksın ki kafanda rahat olcak cebinde

Kim olursa olsun arkadaş yüzsüz insanın karşısında laf etmeyince iyice yüz buluyor. O yüzsüz ve patavatsız davranıyorsa aynen ona karşı davranmak gerekiyor artık başka türlü düzelmiyor insanlar.

ben yeğenimi görmeyeli on yıldan fazla oluyor..iyikide görüşmüyorum çokta memnunum..en azından kuzeniniz tepsi almış :27:lise ye gidiyorduk ozamanlar..ne zaman gelse bir kıyafetimi alırdı..benimde fazla olmamasına rağmen..ben hayır diyemezdim zaten 30 yaşıma geldim anca akıllandım..:27:

gerçekten sinir bozucu olmuş..sanki zoraki getirmiş gibi hiç almasın dahha iyi..
bir akrabamız(ben bekarken) o zamanlar sıkı fıkıydık neyse çoğunlukla ben öderdim hesabı..neyse bir gün annmler şehir dışındalar bende onlarda kalacağım..başta dışarı çıktıık oraya gidiyor ödettiriyor,buraya gidiyor ödettiriyor deedim annemler yok cebimdede çok yok ben ne yapacağım haftasonu almayalım etmeyelim yapmayalım dedim baana yanıma almamışım ama evde param var bitsede önemli değil akşama veririm sana dedi neyse bendeki para suyunu çekti..eve gittik sabah eve döneceğim cebimde param yok söyleyemiyorumda para verecektin diye bekliyorum bir oldu iki oldu bekleşiyoruz neyse bende dedim artık gitmem lazım ama nasıl gideceğim otobüs biletin varmı dedim yok deedi ama yine para lafı geçmiyor yarım saat kadar daha bekledim bana hadi gitmiyormusuun dedi bende gururummdan istemedim aldım eşylarımı hemen çıktım oradan minibüsle 45 dakika mesafe olan yeri yürüyerek kaç saatte bitirdim bilmiyorum ama ağlamaktan göözlerim,yürümekten ayaklarım şiş olarak geçirmiştim..sonra araya mesafeyi koydum da yine gelir benden para isterdi bende zorda kaldığınıı hissettiğim zamanlarda verirdim şimdi evlendi onunda durumu bize göre çok çok iyi Allah dahada artırsın ama şimdi yüzüme bile bakmaz bende onun...

Akrabam yok ama kullanmaya çalışan arkadaşım çok oldu. Ailemin yanında okudum, maddi durumumuz da iyi değildi. Yine de elimden geleni yapar, evden götürürdüm çoğu zaman. Ne oldu menfaat gitti, arkadaşlık bitti. Bu da iyi bir ders oldu bana benim kadar elini cebine atmayan(durumu yoksa o ayrı) insanlarla arkadaşlık etmiyorum.

kim olursa olsun hangi konu olursa olsun karşındaki sana nasıl davranıyorsa öyle davranacaksın.o kişi zamanında durumu olmasa bile senin yaptığının altında kalmamak için birşeyler yapabilirdi maddi olarak olmasa bile sana iyilikler yapabilirdi.ama öyle bir derdi olmamış.demek ki amaç kullanmakmış.ne yazık ki bazı insanlar bunu çok seviyorlar.müthiş kurnaz hissediyorlar kendilerini böyle yapınca.

Back
X