Acaba asosyal miyim?

benkahvecanavari

ne kedisiz ne kitapsız
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
1.655
2.537
133
29
İzmir
Merhaba hanimlar, bu konuyu uygun bir yere acmak icin cok bakindim ama sonunda buraya geldim yazacaginiz dusunceleriniz benim icin deneyim niteliginde, objektif bir bicimde yargilayacaginiza eminim. 21 yasimdayim universitede agir bir bolumde baska bir sehirde okumaktayim, eylulden hazirana dersler, ortam vs derken sartlar zor degil ama bende kendimce mucadele ediyorum, genelde cevremde sosyal arkadaslarim var ve beni severler, nereye gitseler hep davet ederler fakat icimde hic eglenme duygusu yok, canim hep kendime vakit ayirmak, sevdigim seyler yapmak hatta ders bile calismak istiyor ama katiyen sosyal ortamlarda eglenemiyorum aklim hep evimde, bir an once gitsem de yatagima yatilsam dinlensem kafasindayim, eve hic gec gelmek istemiyorum, saat sinirim yok iken aileme ayıp olmasın diye en gec 12'de donerim, bu yaslar bir daha geri gelmeyecek farkındayim, ilerde evlenecegim belki de esim gezmeyi seven biri olmayacak cocugum olacak icimde ukte kalacak diye iyi degerlendirmek icin cok cabaliyorum bazen kendimi gercekten asosyal, isteksiz ve tembel goruyorum. Siz neler dusunuyorsunuz?

İçinden ne geliyorsa onu yap.

Neden eğlenmiyorsun?
Yalnız olmak daha çok mu hoşuna gidiyor, arkadaşlarından mı keyif almıyorsun yoksa sosyal ortamlarda kendini rahatsız mı hissediyorsun?

Kesinlikle sen ne istiyorsan onu yap. Ilerde bir gün " hayatim cok yogun keske kendi istegimi yapip biraz dinlenebilseydim" diye dusunmemek icin istedigini yap.
Sorumlu bir genc kizsin masallah sana. Hep boyle kal..

İçinden ne geliyorsa onu yap.

Tesekkur ederim, kendi isteklerimi goz ardi etmiyorum zaten :)

Neden eğlenmiyorsun?
Yalnız olmak daha çok mu hoşuna gidiyor, arkadaşlarından mı keyif almıyorsun yoksa sosyal ortamlarda kendini rahatsız mı hissediyorsun?

Aslinda eglenmemem icin hic bir sebep yok inanin, ortamimiz bir genc kizin eglenebilecegi kadar guzel oluyor ama dediginiz gibi evet yalniz olmak hosuma gidiyor yani ben alisveris yaparken bile ya da disarda isim varken de yanimda kimseyi istemem daha rahat ederim mesela bundan hoslaniyorum, arkadaslarimdan tam aksine cok keyif alıyorum, sosyal ortamda kendimi rahatsız hissetmiyorum bir yerde kahve icmek muhabbet etmeye bayilirim sadece cok kafa patlatan disko ortamlarina, canli muzik yerlerine giremiyorum sessizlik, sakinlik istiyorum benim icin karsimdaki insanla iletisim kurmak onemli o bulusmada, isin icine ses gurultu girince kimseyle konusamiyorum bile, boyle yerlere de cok sık gidildigi icin reddediyorum genellikle iste bu da benim hic evden cikmamama sebep oluyor

Kesinlikle sen ne istiyorsan onu yap. Ilerde bir gün " hayatim cok yogun keske kendi istegimi yapip biraz dinlenebilseydim" diye dusunmemek icin istedigini yap.
Sorumlu bir genc kizsin masallah sana. Hep boyle kal..

Bende ayni seyi dusunuyorum, ileriye donuk hareket etmeye de ozen gosteriyorum, dusunceleriniz icin cok tesekkur ederim, beni coookk mutlu ettiniz degismemek icin ozen gosteriyorum

Ben de biraz senin gibiyim, buluşmaların eğlencelerin çoğunu erteliyorum;sonunda mecbur kalınca gidiyorum. Eşim de aşırı sosyal,biraz da onun ittirmesiyle oluyor. Daha çok kendimize dönüğüz ne yapalım

Yapı meselesi. Bende dışardan eve girmek istemiyorum. Hasta bile olsam gezme lafini duyunca iyilesiyorum :))

Ben de çook samimi olmadıklarımla zaman geçirmekten hoşlanmam.
En iyisini yapıyorsun.
Oturmuş bir karakterin var ve farkındasın.
Harika.

Cok sagolun, kesinlikle samimi oldugumuz insanlarla konusurken bile zevk aliyoruz digerleriyle birlikte olmak tamamen kasilmak, paylasacak birsey de yok ustelik...

Ben de biraz senin gibiyim, buluşmaların eğlencelerin çoğunu erteliyorum;sonunda mecbur kalınca gidiyorum. Eşim de aşırı sosyal,biraz da onun ittirmesiyle oluyor. Daha çok kendimize dönüğüz ne yapalım

Sansli bir bayan oldugunuzu dusunuyorum ve eminim kiymet biliyorsunuzdur cunku insanin esiyle birseyler paylasabilmesi inanilmaz bir duygudur bunu yasayabilen tek tuk insan gordum

Yapı meselesi. Bende dışardan eve girmek istemiyorum. Hasta bile olsam gezme lafini duyunca iyilesiyorum :))

Dusunce meselesi, eglenmeyi dozunda ve yerinde bilen insanlarla oldugunuz surece tabiiki gezmenin tadindan yenmez

Evcimensin ben de evimi özlüyorum çoğu zaman ama eğlenemiyorsan dışarda belki senin kafana göre muhabbetler dönmüyordur.

Evcimensin ben de evimi özlüyorum çoğu zaman ama eğlenemiyorsan dışarda belki senin kafana göre muhabbetler dönmüyordur.

Kesinlikle dogru, muhakkak hepimizin ortam icinde tabir-i caizse "bos" yapan arkadaslariniz olmustur, sevmedim hala da sevmiyorum, sonra onlardan uzaklasinca bana cok ciddisin hayati biraz ti'ye al diyorlar napayim dusunce tarzim bu degistirmeyi dusunmuyorum kendimi, mesela gecen bir arkadasimla gorustum bana yurtdisi deneyimlerini anlatti, tadindan yenmedi aksam eve dondugum de o gune anlam katmak istedim, bosuna mi gittim yoksa cok mu sey ogrendim, yasamadan ogrenmistim, onun deneyimlerini yazdim kafamda bir koseye cikarsam bir gun yurtdisina aklimda bulunsun diye cok ince dusunuyorsam soyleyebilirsiniz kirilmam ben kendim icin iyi olani bulmaya calisiyorum :)

Canım bu yapı meselesi, ama kendini biraz zorla dışarıya döndürmeye çalış.
Kardeşim gibisin, kızı zorla dışarı çıkarırız, zorla itekleriz gezmesi için.
O da üni. öğrencisi, bir sağlık bölümü okumakta, elinde kahvesi olsun, kitabı olsun, dokunmayın günlerce, öyle bir kız.
Şimdi yavaş yavaş kırılıyor bu huyu, hep üstüne gittik ama "Gitsene, gezsene" diye.

O hep böyleydi, o yüzden diyorum yapı diye; senin de sanırım kendini bildin bileli böyle?
Zorla kendini yani başka türlü olmaz... İleride pişman olur musun bilemem ama, çok sağlıklı bir şey değil tüm zamanı, her günü, hep, sürekli evde geçirmeyi istemek, ondan diyorum.
Aşırı olmak iyi değildir.

Gürültülü ortamlardan hoşlanmaman seni asosyal yapmaz.
Diğer arkadaşların dediği gibi olgun da yapmaz.
Bu senin kişiliğin sadece, her insan aynı şeylerden hoşlanmaz.

Evet kiz kardesinizden deneyimlisiniz zaten beni de tamamen anlatmissiniz onun boyle olması da dogal saglik bolumu ekstra zor ben edebiyat okuyorum benimde her gun kardesiniz gibi kitap okuyasim oluyor sevdigim seyler diye bahsettiklerimin arasinda bu da var, evet cok haklisiniz kendimi zorlamak zorundayim bir yerden sonra, bu hafta gorusecegim iki tane arkadasim var mesela, bakacagiz... Tesekkur ederim yorumunuz icin

Gürültülü ortamlardan hoşlanmaman seni asosyal yapmaz.
Diğer arkadaşların dediği gibi olgun da yapmaz.
Bu senin kişiliğin sadece, her insan aynı şeylerden hoşlanmaz.

Amacim olgunlukta degil, asosyallikte kafama su sekilde takildi mekanlarla alakasi yok insan iliskilerinde iyi olmama ragmen sosyal ortamdan kendimi uzak tuttugum icin bu kanıya vardim acikcasi, dogru dediniz ben kendimi buldum zaten, sinirlarim belli hoslanmadigim yerlerde de bulunmamaya ozen gosteriyorum ya da hatiri sayilir arkadasim istedigin de onun icin gidiyorum ama bir daha bulustugumuz da gorusmek istedigim yeri ben seciyorum elimden geldigince orta yolu bulmaya calisiyorum bu sekilde

bu şekilde devam ederseniz
geçimsiz sinirli birisi olursunuz
bende üniv.1 deyken böyleydim.. ünicv e başlarkenki güler yüzlü uyumlu kız gitti yerine içime canavar girdi sanki

yanlızlığa alışmışım kimseye tahammül edemiyordum resmen

düzelmem 2 SENEYİ FALAN ALDI

yanlızlığın verdiği rahatlıkla en ufak birşeye söyleniyordum nemrut suratsız geçimsiz biri olmuştum
sana tavsiyem çok yanlız kalma

Ne kadar dogru seyler yaziyorsunuz, ilgilisini eksik etmeyen ve yorum atan herkese cok tesekkur ederim, siz de cok haklisiniz bende aynen boyle biri oldugumu dusunuyorum bazen cunku yapmayi sevmedigim seyler konusunda bana israr edildigi zaman bende tahammul edemiyorum, bu konu hakkindaki dusuncelerime saygi ve hassasiyet gostermeyen insanlarla anlasamaz hale geldim, ya da ne bileyim o kadar sessizlige alistim ki ev ortamında bile bir bagirisma olsun "Bu evde cok gurultu var" diye soylendigim oluyor haliyle, kendimi alistiricam bu yaz tatili boyunca, yalniz kalmak icin bu kadar firsat varken kalmayacagim ama kendime de vakit ayiracagim :)

Bende senin gibiyim sanırım.
Nereye gidersem gideyim çok geç dönmiyim eve gidio uyuyayım istiyorum.
Ya da ne bileyim club falan hiç bana göre değil
Çok hareketli bir insan da değilim
Kendime yakın hissettiğim o kadr az kişi var ki onlar dışında kmseyle vakit geçirmek istemiyorum

Yo tatlım ince düşünmek her zaman güzeldir kendimce :) bende severim öyle muhabetleri makara şamata bir yere kadar sonra sıkıyor :) kendi kafanda çevreler edin bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…