evet bir de o var.sanırım benim gelinimde de ilk zamanlar o önyargı vardı.zamanla,beni tanıdıkça,daha bir farklı davranmaya başladı.Bu sitede bazi gelinlerimiz var gerçi biz diye sahiplenmis oldum ama Allah vermesin, k.validesi canım dese canın çıksın modunda takılıyorlar.
Sizin gelinde k.valide düşmanı olabilir mi belki acaba
yok canım aynı şehirde degilizZamanla sizin aileye alışacaktır. Git gel oldukça samimiyet artar. Böylesi en güzeli. Oğlunuzu sizden uak tutmaya çalıştığını düşünmüyorsanız dert etmeyin. Bir de çalışıyorsa gelininiz İnan'ın hali kalmıyor olabilir.
Bayramlar tatiller yakınlaşmak için fırsattır. Onlar size gelmeden arayıp Ne pişireyim akşama diye sorabilirsin, ne hazırlık yapayım gibi. Oğlumun sevdiği yemeği biliyorum, senin de yiyeceğin bir şeyler olsun istedim falan
Gelince de iki muhabbet falan arada buzlar erir.
Tabi kesinlikle oğlum eskiden her gün arardı, artık aramıyor biz aramasına alışmışız gibi laf sokmalar olmamalı
sicaklik derken en azından özel gunlerde aramak ki birkaç gün önce de. günümdü ne aradi ne kutladı. nişanliykende bayramlarda bile alamazdı ki biz ailesini düzenli olarak arardikSicakliktan kastiniz nedir? Belki onyargili biridir.
ön yargı var mı bilemiyorum tabii.ama hiç tatsızlık yaşamadık ailesi ve kendisiyle sanırım zamana ihtiyacı varevet bir de o var.sanırım benim gelinimde de ilk zamanlar o önyargı vardı.zamanla,beni tanıdıkça,daha bir farklı davranmaya başladı.
bu biraz abartılıymış.yani özel günlerde,bayramlarda aramaması.yok canım aynı şehirde degiliz
sicaklik derken en azından özel gunlerde aramak ki birkaç gün önce de. günümdü ne aradi ne kutladı. nişanliykende bayramlarda bile alamazdı ki biz ailesini düzenli olarak arardik
bilemiyorum ki canım benim.şaşırdım kaldım o kadar da hassasiyet gösteriyoruz ailecek ama asamadigimiz bir mesafe var en başından. saygısızlık asla yok .çok tok gözlü bGelininiz yapi olarak da biraz mesafeli ve gec isinan bir insan olabilir mi? Kisisel almayin yani, huyu boyledir. Ben de kayinvalidemi severim ama aramam mesela, kendi annemi bile aramam onlar arar genelde, telefonda uzun konusmayi da sevmediğim icin nasilsin iyimisin fasliyla birlikte en fazla 5 dk sonra kapatiriz.
neden yok saysın. bunu anlayamıyorum işte. Neden yapar bir gelin bunu.Kabullenin ,sizi yok sayiyor ,eger tek cocugunuzsa oglunuzla iletisimi koparmayin ,
Bir beklentiye girmeyin gelininizle ilgili
Ben de aramam hiç bir özel günde. Kandil, Doğum günü vs
Onlarda beni aramaz
Bayramda ararım eğer başka şehirdeysem
Yüz yüze geldiğimide konuşuruz sorun yok yani
Yeni evliler huyunuzu suyunuzu zamanla öğrenwceksiniz. O da acemi gelin. Oğlunuz mutluysa hiç önemli değil yani sizi aramaması
biz oglumuza hiç şikayetçi olmadık o konularda araları açılmasın diye .oğlumda bizden farklı bir şehirde çalıştı ve çok yoğun çalışıyordu Dr kendisi.bu biraz abartılıymış.yani özel günlerde,bayramlarda aramaması.
ama sanırım,oğlunuz bu konuda,tatlı bir otorite uygulayamıyor.yani;"canım annemleri aradın mı bugün bayram diyebilir.ya da ben arıyorum,gel sende bir merhaba de demesi gerekir".yani oğlunuz da biraz suç olabilir.
yok canım aynı şehirde degiliz
sicaklik derken en azından özel gunlerde aramak ki birkaç gün önce de. günümdü ne aradi ne kutladı. nişanliykende bayramlarda bile alamazdı ki biz ailesini düzenli olarak arardik
haklısınız sanırım kızım olmadığı için gelinimle öyle bir ilişkim olsun istemistimcok muhabbet tez ayrilik getirir bence bole en guzeli yeryuzunde hic bir kaynana gelin anne kiz gbi olamaz saygi yeterli,
olmasi gerektigi gbi
haklisinizAyip etmis tabi ama kurcalamayin bence. Insanin icinde olacak. Allah duzgun inaanlarla karsilasmak nasip etsin. Bu isler cok zor. Ama kucuk bir tavsiyem var. Biraz siz de tavir koyun madem ozel gunlerde falan. Sizdeki ani degisimden illa rahatsiz olacaklar. O zaman soylersiniz bana davranildigi gibi davraniyorum diye. Belki ne yaptiklarinin farkina varirlar.
biz oglumuza hiç şikayetçi olmadık o konularda araları açılmasın diye .oğlumda bizden farklı bir şehirde çalıştı ve çok yoğun çalışıyordu Dr kendisi.
haklısınız sanırım kızım olmadığı için gelinimle öyle bir ilişkim olsun istemistim
benim de kızım yok.hatta başka çocuğum yok.kız evlat nasıl olur bilmiyorum.ama şunu düşünüyorum,insanlar kızlarıyla bie tartışıyor,anlaşamıyorlar.öyleyse,bizim de anlaşamadığımız noktalar illaki olacak.önemli olan,seviyeyi korumak.haklısınız sanırım kızım olmadığı için gelinimle öyle bir ilişkim olsun istemistim
Sabredin. Cizginizi hic bozmayin derim.iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
nişanlı iken biz bir şehirde gelin başka bir şehirdeydi canim.oğlum gelinime yakın 2 saat uzakta bir şehirde Dr luk yapıyordu ve genç olduğu için bayramlarva nöbetçi oluyordu. yani gelinimizin bizi arayıp aramadigini bilmiyordu ve bizde aramıyor demedik hiç. evlenince aynı şehirde yaşamaya basladilaryok oğlunuza siz şikayet etmeyin zaten,bu çok yanlış olur.kendisi fartederse,yani ediyordur zannediyorum.mesela bayramlarda aramadığını farketmez mi?
neyse,dediğim gibi,takılmayın ben burada gelinlerin konularını okuya okuya,kendime çeki düzen verdim.nasıl davranmam gerektiği konusunda,faydası oluyor,size de tavsiye ederim.
benim de kızım yok.hatta başka çocuğum yok.kız evlat nasıl olur bilmiyorum.ama şunu düşünüyorum,insanlar kızlarıyla bie tartışıyor,anlaşamıyorlar.öyleyse,bizim de anlaşamadığımız noktalar illaki olacak.önemli olan,seviyeyi korumak.
şimdi anladım.o zaman, zaman tanıyacaksınız.yavaş yavaş öğrenecekler.genç onlar,bir müddet sonra,alışır.nişanlı iken biz bir şehirde gelin başka bir şehirdeydi canim.oğlum gelinime yakın 2 saat uzakta bir şehirde Dr luk yapıyordu ve genç olduğu için bayramlarva nöbetçi oluyordu. yani gelinimizin bizi arayıp aramadigini bilmiyordu ve bizde aramıyor demedik hiç. evlenince aynı şehirde yaşamaya basladilar
inşallah öyle olur.teşekkür ederim yorumlarınız icinşimdi anladım.o zaman, zaman tanıyacaksınız.yavaş yavaş öğrenecekler.genç onlar,bir müddet sonra,alışır.
yok canım aynı şehirde degiliz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?