acemi kayinvalide

tebrik ediyorum sizi.demek istediğimde bu işte. mesafe koymak için olan bir

Enteresaan geldi. Ağırdan satıyor gibi.
Tuhaf hatta. Bilemedim onunda kendisine göre doğrusu vardır.

Geri durdukça kıymetli oluyor sanırım o mantıkta.

1- telefonla konuşmayı sevmiyor olabilir
2- gelininiz doğum gününüzden bihaber olabilir.
3- uzak mesafeden ne olursa olsun birbirinizi tanıyamazsınız.
Saygısızlık yoksa kafanıza takmayın derim.

Ne guzel demissiniz. Mesela ornek ben. Melek gibi kayinvalidem var her hafta beni arar sorar. Ben de aramak istiyorum arada ama esim daha annemi babami su gecen bir senede iki kere aramistir biri bassagligi biri gecmis olsun.o da benim zorumla. Yanyanayken iyiler aohbet vs hersey guzel ama aramaz. Ben de annesine dedim valla annecigim benden yana kaygin olmasin basimin ustunde yerin var sana saygim sevgim buyuk ama ben esim ben soylemeden benimkileri arayip sormaya baslamadan seni aramayacagima and verdim dedim. İstersen sen de beni o kadar cok arama diye acik acik konustum artik.Kadin da yandik o zaman babasi da benimkileri ne arar ne sorardi dedi :) cok beklerize getirdi yani :)
Bence oglunuzun durumuna bagli o arayip sormuyorsa kizin da gucune gidiyordur sizi aramak. Olamaz mi?

1- telefonla konuşmayı sevmiyor olabilir
2- gelininiz doğum gününüzden bihaber olabilir.
3- uzak mesafeden ne olursa olsun birbirinizi tanıyamazsınız.
Saygısızlık yoksa kafanıza takmayın derim.

Araması gereken kim?
Mesafeli olacağım da olacağım diye basbas bağırıyorr.

Saygıda sorun yoksa.
Evliliklerinde mutluysa.
Çok beklentiye girmeyeceksiniz sanırım.
Ve siz hep aramaya devam edeceksiniz. Çocuklarınız merak ediyorsunuz annesiniz.

canim zaten uzak bir şehirdeyiz onlardan.yani vıcık vıcık bir ilişkimiz olamaz ki kaldı ki bende hoşlanmam çok iç içe olmaktan.tabii ki önemli olan onların mutluluğu ama birde şu var ki annelik biten bir misyon değil. ömür boyu süren birşey. Bende oğlumun eşiyle seviyeli ama biraz olsun sıcaklığı olan bir ilişki isterim tabii ki.bu kadarına hakkım olmalı sanirim

olabilir tabii ki.ama gelinimizin ailesi çok fazla aranıp sormamayi önemsemiyor çünkü onlar için oğulları arasın sorsun kızı arasın yeterli.biraz bu zihniyette insanlar.

Enteresaan geldi. Ağırdan satıyor gibi.
Tuhaf hatta. Bilemedim onunda kendisine göre doğrusu vardır.

Geri durdukça kıymetli oluyor sanırım o mantıkta.
daha kıymetli oluyor diye birşey yok aslında canim .ben de aramıyorum bu durumda mesafeli olmak istiyordur diye

Bence hakkınız yok. Annelik başka bir kadından sırf oğlunuz ile evlendi diye sıcaklık beklemek değildir. Siz dilediğinizce oğlunuzu arayın. Ancak yaş ve kuşak ve de deneyim olarak sizinle paylaşacağı şeyler sınırlı olan bir kadından beklenti halinde olmanız annelikle bağlantılı bir durum değil. Bu biraz demogojiye giriyor. Bazı insanlar komun hayatı sever, bazıları sevmez. Neden bunu bu kadar dert ediyorsunuz ya da sıcak ilişki kurma hakkınız varmış gibi bir ruh halindesiniz onu anlamadım. Durum çok açık, kadın mesafeli. Niçin bu ısrar? İddia ettiğiniz gibi Anneliğiniz bitmiyor elbette öyle bir şey demedim. Ama biraz çocuklarımıza mutlu ve özgür olmaları için şans tanımamız gerek. Ve yaşıtlarımızla sosyal hayatımıza, uğraşılarımıza devam etmeliyiz. Değil mi?

Evet oğlunun ailesine yaklaşımı da etkiler. Buda çok önemli
Yani oglan belki saygili vs dir ona bir sozum yok ama herseyin gelinden beklenmesine karsiyim. Herkes illa yakin olmak zorunda degil. Buna anlayis gosterilmeli..

Ee oglanlar kiz annelerini aramaz sormaz ama kizlar hep arasin sorsun. Ben sevmiyorum bu tatz seyleri

iki ihtimal var
birincisi oğlunuzda eşinin ailesine karşı böyledir kısasa kısa yapıyor olabilir

ikincisi de etrafındaki bir arkadaşının kv hayatını cehenneme çeviriyordur
o da bunu görüp geride duruyordur
bence artık aramanızı azaltın

ikinciye örnek vereceğim
benim kv ben taa sevgiliyken bile eşimle bana baskı yaptırıyordu arasın beni arasın beni diye
az kavga etmedik bu yüzden
o yüzden oglunuza helal olsun dıyorum eğer gelininize baskı yapmıyorsa bu konuda
hadi dedim bir iki arayayım
kendi iki çocuğunu baktırdığı annesinden tutun eşimin babasına, eşime , görümceme kadar herkesin
dedikodusunu yapıyordu
bende içimden dedim ki insan kaç senelik annesinin dedikodusunu bana yapıyorsa benimkini kimlere yapmaz
velhasıl aramızdakı bır meseleyı yarım saatte türkiyedeki tüm akrabalara duyurmuştu

ayrıca herşeyimizi aşırı didikliyor kaçta kalktınız ne yediniz kim geldi parayı nereye harcadınız
bu yüzden bile konuşmak istemiyordum
resmen sorgu hakimi gibi herşeyini ıcığına bıcığına kadar soruyordu
tabi insan böyle sorguya cekılecegını bıldıgı bır telefonu acmak ıstemıyor

araba aldım tam 25 dakka araba ile ilgili konuştu tüm akrabalara haber vermiş
iki gün boyunca araba konusu konuşuldu arayan arayana, haftasına kaza yaptım
saçımı güzel yaparım günlerce görümcene de öğret benimde saçım şöyle olsaydı bende yapardım der
maşa elime yapıştı 3 hafta elim sarılı gezdim
velhasıl benim kv nin beni ölümüne yere seren bir ernejisi vardı
ondan dolayı da kaçıyordum

son paragraf sizinle ilgili değil ama belki sizde evhamla iyi nyetle sorduğunuz sorular bunaltıyor olabılır
yerı geliyor annem babamın evhamı bile daraltıyor beni

Bizim toplumumuzdaki anne modelinden kaynaklı. Kv geline çektirir. Sonra gelin kv olunca o çektirir. Bu bir kısır döngüydü. Bu bir hak olarak görülüyor. Şuan gelinler bu kafa yapısında değil. Kimi kayınvalide bu düşünceden sıyrılmış olsada azımsanmayacak kadarda hala var. On numara aile ilişkisi olanlar vardır illa.

Büyürken benim çevremde gördüğüm kayınvalide çektirir eziyet eder ağalık yapar modelindeydi.

İyide olsa sınır koy koymazsan sonu iyi olmaz.

İnsan ilişkilerini( kv gelin harici ) düşününce kendinden sürekli fedakarlık eden sesi çıkmayan kişiler etrafındakilerin suistimaline uğruyor.

Gelin itilip kakılacak düşüncesi hakim olunca kv iyi de olsa gelinler acaba bana yüklenecek mi düşüncesiyle bazen çekimser çoğunlukla ön yargılı oluyor. Bence konu sahibinin gelini bu çekimser olan kısımda.

Birde bu arama meselesi herşeyden bağımsız kişilik meselesi. Benim gibi tipler kendi annelerini bile atamayı unutuyor, çünkü telefonda konuşmayı sevmiyor.

En güzeli yüzyüze bir kaç saatlik hoş sobet edip görmek.

Siz oğlunuzu aramaya devam edin.

Ablacım mesaffe candır:) misal kaynanam her gün ne yediğimizi içtiğimizi sorar çok meraklıdır sagolsun. Evlat tabi illaki merak edersiniz ama artık kabullenin oğlunuz evlendi farklı bir ailesi olacak.

O da olabilir tabi. Telefonda konuşmayı sevmiyordur belki çok normal. Bana ters gelen aralarında bir sorun olmamasına rağmen mesafe koyacağım diye soğuk duranlar.

Bilemiyorum ben severim aile ilişkilerini belki o yüzden bana söylemesi kolay geliyor. Kötü kayınvalideler çoğunlukta olduğu için gelinde de böyle bir algı oluşmuş olabilir. Zamanla kayınvalidesini tanıdıkça aşılacaktır diye düşünüyorum.

teşekkür ederim yorumunuz için ama demagoji ye giremeyecegim. çünkü ne demek istediğimi anlayamadınız sanırım. İyi geceler size
yok böyle birşey söylemeyin tabii ki oğlumda kızın ailesini mutlaka aramalı ki bayramlarda aradığını biliyorum çünkü soruyordum ona arayıp aramadigini.
ne eşyalarını alırken nede başka konularda hiç müdaheleci olmalik. evlerini kendileri beğendiler kendileri döşediler. biz yalnızca göndermemiz gereken miktarı gönderdik. tlf konuşmamız sağlığınız nasıl iyi misiniz ve ailene selamdan ileri gitmez.yani didiklenecek hiç bir durum yok.ama demek ki mesafeli olmak istiyor gelinimiz yapacak birşey yok.

Ben de kv ile hic vicik vicik olmadim ama genel olarak mesafeli bir tipim. Kendi annemi bile nadir arayip sorarim. İkisiyle de farkli sehirlerdeyiz ve yogun calisiyoruz. Eve gelince yemek yemek ve uyumak arasinda kv gonlunu yapmak hic aklima gelmiyor, gun icinde de tlf la konusmaya firsatim olmuyor. Eskiden insanlar biraz daha musaitmis sanirim, arayip sormalar icin ama simdi cok zor. Dedigim gibi mizac da onemli tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…