acemi kayinvalide

Sizin gelininizin erkek versiyonu benim eşim. Asla bayramda seyranda aklına gelmez aramak sormak sadece ailemi değil kendi çevresini de öyle. Ama damat yapınca nedense beklenti olmuyor, gelin yapınca beklentiye giriliyor. Kv mi seviyorum ve mesafe iyidir diyorum. Siz de beklentilerinizi en aza indirin oğlunuzla görüşün sadece. Ama siz arayınca dönmemesi yanlış bir davranış bunu da acemiliğine verin bir kaç yıl geçip olgunlaşınca anlayacaktır.

Şimdiye kadar o mu vardı arayıp sormaması nasıl bir eksiklik olabiliyor bence sorun yok saygı yeterli kimse kimseyi bu kadar kısa sürede sevemez zaten.

Mesela ben de aramam kv o da beni aramaz ta ki oğluna ulasamayıncaya kadar. Yahu bir de sen beni ara beni merak et elbet oğluna da veririm telefonu. Ha çok mu meraklıyım hayır ana aramıyor etmiyor diyemez bana. Durum sizde de böyle olmasın? Bir de gerek var mı gerçekten en iyisi mesafe

Sen tavrini bozma böyle davran ama sıkbogaz etme
Sakin oğlunada karin beni aramiyor deme
Zamanla senin samimi olduğunu anlarsa kendiliğinden arar zaten

burada ki kadınların çogu için kayınvalideler adeta bir şeytan, gelinciklerimiz de masul birer melek :) lütfen kişisel algılamayın, kayınvalide ah dese bana küfür etti diyecek çok kadın var burada. yada kendi kayınvalideleri o kadar kötü ki, iyi yürekli kayınvalide olabileceğini anlayamıyorlar. ben de hep anlatmaya çalışıyorum ama yok, o yüzden boşverin.

haklısınız evet boş vermek lazim

Hislerini anlıyorum ama bu beklenti olmazsa hayat daha güzel

Ben seni severim buradan sana yönelik güzel hislerim var

Ama herhangi bir paylaşımım olmayan Kv ile ne konuşayım niye konuşayım

Uzak olup tatlı olalım haber gerekirse oğlundan alır

Her hafta konuşan gelinlere laf sokulduğu bir gün aramazsa hiç aramadı denildiğini biliyoruz

Uzak olmak iyidir beklememek hele arada hiçbir bağ olmayan zoraki ilişki kurulan kişilerden beklememek en güzeli

Üzülen beni arasın diye bekleyen kişi oluyor gelin ya da Kv fark etmez beklentiyi düşürmek en güzeli

Bir anımı da anlatayım. Eşimle nişanlı olduğumuz zamanların birinde ben kayinvaliedeme nasıl anne diyeceğimi düşünürken
Birgün şarjım bitti ve annemi aramam gerekiyor. Nişanlım dedimki ; senin telefonunla annemi arayabilir miyim?
Aldım telefonu dalgınlıkla annem yazan numarayı çevirdim nişanlımın annesini arayiverdim . Telefon açılınca
- Alo annecim ! derken jeton düştü. (Amanın kayinvaliedemi aradım) Allah'ım telefonu mu kapatsam . Şimdi ben ne yapacağım yerin dibine mi girdim. diye düşünürken
Alo , Alo , Alo nidalarıyla kendime geldim.
Napiyorsun, sagligin nasil ? Havalar nasil Ellerinden öperim babama da selam diyerekten.
Kayinvaliedeme anne , kayınpedere baba demeyi de hallettim.
Yoksa nasıl diyecektim . Aramızda 12 saatlik kilometreler var. Ve kayinvalideyi kız isteme nisanda gördüm sadece

saygida kusur etmiyorsa , samimiyete hic gerek yok bence de

Ablacım kalkıp da beni aramıyo sormuyo vs sitemlenseniz şimdi olduğunuzdan daha kötü olur en iyisi siz de ona saygı duyun geldiğinde sevin okşayın gittiğinde el olun bizim gelin de böyle hoşlanmıyoruz ama bişey demiyoruz kendi tercihi.

bilirsin ben de seni severim.

ama ne bileyim,insanlar yaşlanınca,empati duygusunu kaybedip,azıcık bencilleşiyor mu ne?daha önce hiç takmadığım şeyleri,kafaya takmaya başladım.(gelinimle ilgili değil,kendi ailemle ilgili)sonra silkelenip,kendime geliyorum.

ama şu bir gerçek;ne kadar az beklenti,o kadar mutluluk.hayat felsefemiz bu olsun.aslolan olan,evlatlarımızın mutluluğu diyorum.

Ben de telefonda konuşmayı pek sevmem
Malesef bayramda bile hiçbir akrabayı aramam huyum bu
Hatta şehir dışına çıkınca annemleri bile aramam söylenirler onlar da
Bence insanları olduğu gibi kabul etmeli

Kayinvalidem okuma yazma ogrenmis de burda beni anlstiyor gibi okudum ☺ benim kayinvalidem hic bir sorun olmadigini dusunuyor ama benim ailem 2,5 yildir hala kizgin (ama ne annem ne de ben kayinvalideye yansitmayiz bunu)
Siz aradiniz mi gelininizi? Belki o da sizin aramanizi bekliyordur.

2 ayda kimse kimseye ısınamaz kaldı ki çekinmesi çok doğal, okadar kaynana gelin kavgası işitiyoruz ki ister istemez mesafeli oluyoruz, sizdeki iyiliği görürse o da ısınız yavaş yavaş :) ama herşeyin zamanı var.

yazımı okursanız en başından beri aradığımı yazmıştım. cevap vermedilini ve çoğu zaman geri dönmediğini belirtmistim

Sevgili kayinvalidecim. Siz hem oglunuzdan hem gelinizden sevginizi ve sayginizi hic eksik etmeyin. Gelininizi her zaman kiziniz gibi sevin ve dogru davranin onlari bunaltmayin. Inanin siz kendinizden eminseniz gerisini bosverin. Biz gelinler kayinvalidemizden bunu bekleriz valla baska bir sey beklemeyiz. Mesafe candir kafaniz rahat oolur.

iki ayda kız oğlana mı alışacak size mi? Ayrıca birlikte zaman geçirmeden nasıl samimi olabilir? Bir de belki ben gibi telde konuşmayı sevmiyor da olabilir. Şahsen ben de kayınvalidemi çok seviyorum ama telefonda ne konuşacağımı bilmiyorum onunla. Çok da dert ediyorsanız bir iki siz arayın sonra o da arar zamanla.

Gelininiz belki esiyle sorun yasiyor olabilir ve bu yuzden sizle konusmak dahi istemeyebilir. Baska baska sorunlari da olabilir 4 duvar arasini asla bilemeyiz. Zaten gelinler kiziniz gibi asla olamaz Cunku yabanci siz onu buyutmemissiniz,ici isinmadiysada sirf oglunuzun hatirina arar sorar o da yarim agizla olucaktir. Size tavsiyem amann bosverin hayatinizin tadini çıkarın. Nice engelli anneleri var asla cocuklari yuva bile kuramicaklar... Oglunuzun keyfi sagligi yerindeyse mutlu olun Gulumseyin yeter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…