- 29 Ağustos 2014
- 5.282
- 17.627
- 448
- 33
arkadaşlar sanıyorum pek cogunuza kendimi yeterince ifade edemedim .48 yaşında genç sayılabilecek sosyal hayatı olan hobileri olan ne maddi anlamda nede başka bir anlamda beklentisi olan bir k.valide değilim. zırt pırt arayan darlayan mizahtan biriside değilim ara sıra aranması bekleyen kızım gibi sevebilecegimi düşündüğüm gelinimden biraz sevgi bekleyen bir insanım. burada acımasızca yargılayan arkadaşlar var ve onlarda yarının k.valide adayı. yine de yorum yapan herkese teşekkür ederim.
haklısınız evet boş vermek lazimburada ki kadınların çogu için kayınvalideler adeta bir şeytan, gelinciklerimiz de masul birer melek :) lütfen kişisel algılamayın, kayınvalide ah dese bana küfür etti diyecek çok kadın var burada. yada kendi kayınvalideleri o kadar kötü ki, iyi yürekli kayınvalide olabileceğini anlayamıyorlar. ben de hep anlatmaya çalışıyorum ama yok, o yüzden boşverin.
tamam dönmesin ,canım
zorunluluk yokta ne bileyim.arada kötü birşey yoksa,kayınvalideden herhangi bir kötülük görmediyse,niye diye soruyorum.yani,oğlumu ararım tabi.ama bu kez de,beni hiç aramıyor,oğlunu arıyor demez mi,gelinler?
vallahi bilemedim.ben aradığım da ısrarcı davranmıyorum.yani bir kez ararım,açmıyorsa,müsait değil derim.aklına gelince,geri arar.aramasa da takmam gerçi,ama bu kadıncağız bekliyor işte.
ben bu konularda,biraz sıkıntılıyım,galiba.beni arayacaklar da ulaşamayacakar merak edecekler,diye ben panik olurum.
gelinim aramışsa,duymamışsam,kafamda türlü senaryolar oluşur.önemli birşey miydi, diye.
öyle her gün,sırf geyik yapmak için,aransın demiyorum zaten.ama bir bayram da aransın yani.yaşlanınca beklentiler artıyor galiba.
Bir anımı da anlatayım. Eşimle nişanlı olduğumuz zamanların birinde ben kayinvaliedeme nasıl anne diyeceğimi düşünürkenBen de hiç aramam. Ama telefonda konuşmayı sevmiyorum.Onlar da beni aramadılar zaten.
Bekarken ev telefonu çalar çalar annem tuvaletteyse bile açmazdım. Annem aceleyle çıkar Bir ton laf sayar telefona bakardı.
Şimdi eşim arayınca Elvan'a veriyorum der hemen kulağıma tutar telefonu. Mecbur konuşuyorum. Zamanla alışıyorsun ama . Eskiden nasılsınız ? der tıkanırdım. Şimdi bir kaç şey buluyorum konuşmak için. 9 yıllık evliyim bu arada
iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
bilirsin ben de seni severim.
ama ne bileyim,insanlar yaşlanınca,empati duygusunu kaybedip,azıcık bencilleşiyor mu ne?daha önce hiç takmadığım şeyleri,kafaya takmaya başladım.(gelinimle ilgili değil,kendi ailemle ilgili)sonra silkelenip,kendime geliyorum.
ama şu bir gerçek;ne kadar az beklenti,o kadar mutluluk.hayat felsefemiz bu olsun.aslolan olan,evlatlarımızın mutluluğu diyorum.
Kayinvalidem okuma yazma ogrenmis de burda beni anlstiyor gibi okudum ☺ benim kayinvalidem hic bir sorun olmadigini dusunuyor ama benim ailem 2,5 yildir hala kizgin (ama ne annem ne de ben kayinvalideye yansitmayiz bunu)iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
Kayinvalidem okuma yazma ogrenmis de burda beni anlstiyor gibi okudum ☺ benim kayinvalidem hic bir sorun olmadigini dusunuyor ama benim ailem 2,5 yildir hala kizgin (ama ne annem ne de ben kayinvalideye yansitmayiz bunu)
Siz aradiniz mi gelininizi? Belki o da sizin aramanizi bekliyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?