kv ile ilk tanıstıgımda o kadar cok sevmıstım kı kendısınıiki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
evet sorun da bu. Fransa da bir kadının en büyük derdi elektronla proton arasındaki bilmem ne tepkimesini bulmak ya da kahvesini yapıp, bilmem kaç yüzüncü kitabını okumaya başlamak, veyahut ant dağlarına geziye çıkmakken, bizüm ülkede kadınlar en fazla mahalle pazarına gidiyor sonra da eve gelip kuruyor da kuruyor dediğiniz gibi gelin beni aramıyor aramıyor diye. Toplumsal kültürümüz bu işte maalesef. Utanıyorum ama bu. Evrensel değil, mahalle çapında işliyor. Ne oğlumu, ne gelinimi bu kalıplara sokmak istemiyorum. Bu düzenin değişmesi lazım ama eğitim şart.
6 aylık önce kızımda evlendi,oda öyle zırp pırt aramaz,arada belli bir mesafenin olması gerekiyor..
Saygı duyması daha önemli bu durumda..
Abla dönmüyor niye diyorsun da geriliyor işte
Bir şey oldu ise oğlunu arasın
Ben mesela Kv bize gelirken beni değil oğlunu arıyor diye kızanları da anlamıyorum
Kv ile yakın olan oğlu, onu arasın
Hal hatır sormaya da oğlunu arasın
Ben 10 yıllık gelinim çocuğun vs de var yine de beni değil oğlunu arasın
Ben bir şey derim kabahat olur oğlu der Canım oğlum olur
Bu arada modum düşükse anneme de açmam telefonu arkadaşıma da
Her an ulaşılabilir olma zorunluluğu yok ki
canım,zırt pırt aramasın ama ,eminim,kızın kayınvalidesi aradığında açmamazlık yapmıyordur.
tamam dönmesin ,canım
zorunluluk yokta ne bileyim.arada kötü birşey yoksa,kayınvalideden herhangi bir kötülük görmediyse,niye diye soruyorum.yani,oğlumu ararım tabi.ama bu kez de,beni hiç aramıyor,oğlunu arıyor demez mi,gelinler?
vallahi bilemedim.ben aradığım da ısrarcı davranmıyorum.yani bir kez ararım,açmıyorsa,müsait değil derim.aklına gelince,geri arar.aramasa da takmam gerçi,ama bu kadıncağız bekliyor işte.
ben bu konularda,biraz sıkıntılıyım,galiba.beni arayacaklar da ulaşamayacakar merak edecekler,diye ben panik olurum.
gelinim aramışsa,duymamışsam,kafamda türlü senaryolar oluşur.önemli birşey miydi, diye.
öyle her gün,sırf geyik yapmak için,aransın demiyorum zaten.ama bir bayram da aransın yani.yaşlanınca beklentiler artıyor galiba.
Okurken bile icim acildi valla, gelismek ne güzel sey, bunun icin ugrasmak vs :)
Benim annem de 49 yaşında, kisin dagcilik kuluplerine, yazin da paraşüt kuluplerine katiliyor, her mevsim trekking yapar, hayvanlar icin bagis toplayan derneklere uye olur. Valla benden cok geziyor. Ustelik uber bir gelirimiz de yok, duz bir memur kendisi.
Telefonlari ancak zaruret halinde kullanir, 2 saat dedikodu yapmaz, bos muhabbetlerden, kendini gelistirmeyecek her seyden nefret eder, her bos vaktinde kitabi, kahvesi, gazetesi yanindadir, siyaset yapar çatır çatır konuşur, tam bir ozgurlukcudur, asla kisitlanmaya gelemez. Hala umut var yani, az da olsa :) Ee benim çıta cok yuksek, mustakbel kayinvalidem de boyle olsun istiyorum dogal olarak :)
iki ay önce oğlumu evlendirdik.ne tanışma ne nişan nede evlenme aşamasında ne gelinimizle ne ailesiyle hiç sorun yaşamadık. başka bir ilde yaşıyorlar oğlumla. ben hep sıcak yaklasmama rağmen gelinimden aynı sıcaklığı hiç göremedim. saygısızlığı asla yok ama ne arama ne hatır sorma hiç yok.üzülüyorum bu duruma.siz ne dersiniz acemi k.vadeye.
Ablacim iste sizin gibilere soguk davraniriz, afedersiniz sumuk gibi yapisanlara da sicak davraniriz :) dogamizda bu var genel olarak. Tabii istisnalar var o ayri.yok tek çocuk değil ablacim.bir tane daha oğlum var üniversite öğrencisi oda aynı şehirde. onu bile uyarıyorum yeni evliler sakın davet edinceye kadar gitme diye.o kadar hassas davranıyorum ama yine de biraz sıcaklık bekliyorum gelinimden
evet haklısınız ve beni çok iyi anladınız. teşekkür ederim.zamana bırakmalı evrtkadının üstüne gidilmeye başlanmış bile.
kusura bakmayın arkadaşlar,telefonlara dönmek,en azından görgü kuralıdır.kadın diyor ki,arıyorum açmıyor.e duymadı,müsait değildi.sonra,hayırdır beni aramışsın demek çok mu zor?yani bunu arkadaşımıza,hiç tanımadığımız insanlara yapıyoruz.belki kadın zor durumda,birşeye ihtiyacı var.
ne kadar önyargılı bir toplumuz.bütün kayınvalideler kötü değildir,tıpkı,bütün gelinlerin mağdur olmadığı gibi.
B beletay ,daha önce,yazdığım gibi.çok fazla beklentiye girmeyin.üzülürsünüz.biraz zamana bırakın ve siz çizginizi bozmayın.zamanla,ısınıcaktır.ha bütün iyi niyetinizi gördüğü halde,aynı davranmaya devam ederse,o zaman çekeceksiniz kendinizi.oğlunuzun mutluluğu için,üç maymunu oynayın.
bir de hiç tatsızlık yaşamadık tüm tanismamiz süresince bunu kendiside ifade etti birçok kez.siz hep sıcak yaklastiniz hep çok verici oldunuz dedi.ama bunlara rağmen beklediğimiz sıcaklığı hiç bulamadık maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?