• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı gunumde yapılan

Anladım doğru Elti olması gerekiyor . Fakat yinede ailenin(sülalenin) gelini değil mi yani? Dolaylı bakmamak gerek konuya :)
Tabi haklısınız. Bir yorumda da hastane kapısında çocuğunun bu kadına gitmeye çalıştığını yazdı. Küçük çocuğun ne işi var hastanede duada mevlütte. Çocuğu emanet edebileceğin biri yoksa gitmezsin hiç birine. Eşine bıraksın desem adamın kardeşi ölmüş. Ortada dört dönmeyi kendine vazife etmiş, etmesin. Cici gelin olmak istiyorsa olmasın. 1 yaşında bebeği olan kadın vefat etmiş, duasına küçük çocuğu da götürmüş üstelik neredeyse saç baş yoluşacak.

Evet bence de ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.

Himm tamam... rahmetli gorumce konu sahibini sevmiyor, arkasından konuşuyor ama ne hikmetse görümcenin evinde hizmete koşanda yine konu sahibi. Yani sevilmeyen birinin neden hizmet etmesine razı olsunlar ki? Biz mevlutlerde falan 'en yakinlarimizin' bu işleri yapmasını istiyoruz çünkü bizden sonra onlar bir nevi ev sahibi oluyor.
Durum dediğiniz gibi olsa, görümcenin görümcesi en başında buna engel olabilirdi sanki
Siz olaya düz mantık bakıyorsunuz. Hizmet etsin isterler tabi cenaze evi kalabalık olur, elalem iyi görsün isterler. Bende sizin gibi düz mantık bakardım mühendis olmanın sonuçları😬 Kazık yiye yiye uzman oldum artık akraba aile içi ali cengiz oyunlarında. Kayınvalidem ve ailesiyle benzer şeyler yaşadım üstte yazmıştım. Geçen hafta kayınvalidemin babası öldü. Oturup maaile dedikodumu yapmışlar cenaze evinde. Beni görünce bunun burda ne işi var demediler 1 saat sarıldılar bana dün dedikodumu yapmamış gibi. Saçma, mantıksız, fazla grift aile ilişkilerimiz var toplum olarak maalesef🙄

Tabi haklısınız. Bir yorumda da hastane kapısında çocuğunun bu kadına gitmeye çalıştığını yazdı. Küçük çocuğun ne işi var hastanede duada mevlütte. Çocuğu emanet edebileceğin biri yoksa gitmezsin hiç birine. Eşine bıraksın desem adamın kardeşi ölmüş. Ortada dört dönmeyi kendine vazife etmiş, etmesin. Cici gelin olmak istiyorsa olmasın. 1 yaşında bebeği olan kadın vefat etmiş, duasına küçük çocuğu da götürmüş üstelik neredeyse saç baş yoluşacak.

Evet bence de ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.
Ben konu sahibinin drama queen olduğuna inanıyorum zaten ilk yorumumda da belirtmiştim haklı yada haksız diyebilmek için karşı tarafıda dinlemek gerekiyor diye.
Öyle bir posttan haberim yok fakat şuan düşüncem şu bu kadar kötü bir yenge olsa küçücük çocuk niye gitmek istesin üstelik bu kadar kötüyse araları yengesi ile çocuk ne ara bağ kurdu?
Kayınvalidesini falanda sevdiğine inanmıyorum böylesi acı bir günde o lafı gerekirse yutar yine o ortamda söylemezdi kayınvalidesini seven biri. Amacı göz boyamak ve hep didinen kişi gibi görünüp herşeye alınıp afra tafta yapıp dikkatleri üzerine çekip mağduru oynayarak ilgi görmek. Üstelik 1 yaşında çocuğum varsa ve böyle fesat yengem varsa alır çocuğumu kucağıma oturur yas tutarım nedir bu ayakçı gibi her işe koşup birde sağlığı yüzünden anne olamayan bir kadına bu lafları sarf etmek?!

Ölen gorumce kovmamis ki? Ölen gorumcenin gorumcesi kovmuş? Hem mühendislik ile sosyal ilişkiler ne alaka? O zaman mesleğim ve eğitimim itibari ile en mükemmel sezgi gücüne ve sosyal ilişki yeteneğine ben sahibim herkes sussun ben ne dersem o mu olsun ksksksk çok tuhafsiniz
Şimdi ben bu arkadaşa uluslararasi şirketlerde Japonundan Amerikalısına, Güney Afrikalisina yüzlerce kişi ile çalıştım, sosyal ilişkilerim projeler yonettigim için ayrıca iyidir desem boşuna konuşmuş olacağım 🤭 çünkü üyenin gerçekten kafasının işleyişi benden farklı. Neyse banlanmadan cevap yazmayı bırakayım 😃

Yenge size boyle davrandigi icin icin kotu bi insan. Siz de benim cocugum var senin yok kiskaniyosun diyebilecek kadar kotusunuz. Dusundum de siz gercekten daha kotusunuz. Hic bi sartta durumda benim cocugum var senin yok denmez. Allah hayirli uzun omur versin evladiniza ama ona vermeyip size veren allah sonra ona yagdirip sizin elinizdekini almayi da bilir.

Öncelikle eşimin dayısının eşiyle aci günümüzde birbirimize girdikHatırlayan olur belki 3 gün önce görümcem vefat etti. Her akşam okuması oluyor. Eşimin yengesi beni sozlendigimden beri istemiyor herzaman beni küçük görür du. Hamile kaldım yüzüme bakmadı kendi çocuğu yok ilk torun benim kızım oldu diye neler neler yaptı. Bana çok kişi söyledi senin çocuğun var onun yok diye bunları yapıyor sana diye. Ama o da biliyor hep dua ettim yenge Allah'ım size de nasip etsin diye. Hamileyken bana millet içinde adam gibi ayakların var kocamn dedi Ogün uzuntumden sancilanmistim. Kızımı yanına yaklasmasin diye kaçıyor benim hakkımda konuşuyor neler neler. Lafı uzutmiyayim akşam okumada çay dagitirken yüzünü döndü bende al diye yalvaricak değilim onu geçtim sonra kolanya dağıtırken de biran eline telefonu aldı döndü diye yine es geçtim. Biranda okuma yerinde benim için terbiyesiz diye bağırmaya başladı ben aile terbiyesi almamışım beni kayınvalidem yada başkası döverek egitcekmis diye bağırmaya başladı bende bu acı gunumde cildirdim kes sesini ötede havla dedim. Herkesi doldurmuş bana çay vermedi şunu yaptı bunu yaptı diye. Ama kendi bana yüz çevirdi birde hep beni millete kotuluyormus herkes anlatıyordu. Sonra vefat eden gorumcemin kendi gorumcesi bana terbiyesiz sen git vs dedi. Bende ben bişey yapmadım kendi döndü dedim çok ağır laflar söylediler bende dayanamadim sen bana en başında kızım oldu diye bynlari yaptın deyince beni resmen gorumcemin kendi gorumcesi evden kovdu eşim geldi bu acı gunlerinde yengesine laf söyledi çok kötü olaylar oldu o kadar çok kötüyüm ki ben gorumcemin gorumcesine ne yaptım da bana bu kadar bağırıp kovdu. Üstelik eşimin yengesini cenazede görüp tanıdı onlar hicbisey bilmiyor ki. Şimdi birdaha okumaya gitmek istemiyorum ama kayınvalidem ve kayinpederim geldi sarıldı biz senin haklı olduğunu biliyoruz dediler ne yapmalıyım
buyrun çay desydiniz bunlar olmazdı, ufak ateşler yakar yuvanızı bunlar tehlikeli işler

Şimdi ben bu arkadaşa uluslararasi şirketlerde Japonundan Amerikalısına, Güney Afrikalisina yüzlerce kişi ile çalıştım, sosyal ilişkilerim projeler yonettigim için ayrıca iyidir desem boşuna konuşmuş olacağım 🤭 çünkü üyenin gerçekten kafasının işleyişi benden farklı. Neyse banlanmadan cevap yazmayı bırakayım 😃
Hehehe ben halkla ilişkiler mezunu sosyoloji yüksek lisansi yapmış biriyim en çok ben anlarım:))

Evet şuan herkesin gözünde ben kötüyüm neden benim çocuğum oldu kıskandin dedim diye herkes üstüme atladi ama kimse bu zamana kadar nasıl doldun diye sormadi
Gitmeyin oturun evinizde okuyun duanızı.
Eşinizin ailesi gel falan derse de,zaten üzüntümüz büyük,ben sorun yaşansın istemiyorum siz gidin sorun olmasın dersiniz.
Bu insanlara da bayramda bile selam vermeyin bundan sonra.
Boşverin bence hiç muhattap olmaya değmez. Zaten yeri ve zamanı da değilmiş bu yaşananların.
Başınız sağolsun

Yenge size boyle davrandigi icin icin kotu bi insan. Siz de benim cocugum var senin yok kiskaniyosun diyebilecek kadar kotusunuz. Dusundum de siz gercekten daha kotusunuz. Hic bi sartta durumda benim cocugum var senin yok denmez. Allah hayirli uzun omur versin evladiniza ama ona vermeyip size veren allah sonra ona yagdirip sizin elinizdekini almayi da bilir.
Çok haklısıniz ama gaflete düştüm nefsine yenildim 🥺

Başını çevirdi diye çay verme, telefona bakıyor diye kolonyayı es geç, laf söyleyince az ötede havla de, canımı sıktığı için çocuk konusundan vur ( ki bu en kötüsü). Kovulunca da mağduru oyna.

Kusura bakmayın konu sahibi. Genelde empati yapmaya çalışarak yorum yaparım ama hangi açıdan düşünürsem düşüneyim sizi iyi niyetli göremiyorum.

İkiniz de hatalısınız, cevap vermicektiniz bu şekilde, odayı terkedebilirdiniz. Yani ben adım gibi emin olsam da birinin çocuğu olmadı benimki oldu diye kıskanıyor beni, yine de söyleyemem, hele herkesin içinde. O çocuk bana emanet Allah gözüm de bırakır, Allah korusun yarın bi gün ben de çocuksuz kalırım diye düşünürüm. Kalp kırmış oldunuz. Çocuğunla malınla güzelliğinle ve daha bir çok şeyle övünmemek lazım. Belki çok doldunuz kustunuz ama cenaze de olmamalıydı tartışma.

yani sırf çay ve kolonya vermediğinizi düşündüğü için mi çıktı bu kavga cenaze evinde, emin misiniz?
o da sizi istemiyordu içinde tuttu tuttu o güne mi patladı. bana pek mantıklı gelmedi. böyleyse de ikiniz de haksızsınız. fakat bu tartışmayla hiç alakası olmayan bir şekilde çocuğu olmamış birine "çocuğum olduğunda beni kıskandın" demek size nasıl normal gelebiliyor? belki kıskandı belki imrendi ama bunu söylemek bana aşırı kötülük geldi. ve bence görümcenin görümcesinin sizi kovması da sizin başka yerlerden vurmaya çalışmanız.

Back
X