Açık açık herşeyi konuşmak mı? İkili davranmak mı?

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.437
208
Hepinize merhabalar 🤗
Kızlar hemen konuya geçiyorum.
Doğumuma az kaldı ve gönüllü olarak tamamen iyi niyetimle çocuklar ve bana iyi geleceğini düşündüğüm için kv ve kp’in yanına köye geldik. Doğum sonrası da kırkı çıkana kadar kalırım düşüncesindeydim. Bu arada kendileri de davet etmişlerdi emrivaki yapmadık yani. Çok isteklilerdi,yaparız,bakarız ederiz diyorlardı. Gelin görün ki kv biz eşimle hastaneye gitsek döndüğümde bir ton afra tafra yapıyor. Yok çocuklar beyninin etini yemişte,yorulmuşta ! 2 dk sonra güzel güzel devam ediyor,özellikle eşimin yanında halinden memnun tavır alıyor.
Bugün hastane işimiz vardı. Hastane sonrası eşimin işe uğraması gerekiyordu biraz geciktik eve geçtiğimizde kv suratı asık bir şekilde karşıladı beni eşim aşağıdaydı. Selam verdim güzelce,nerede kaldınız dedi bende iş yerine uğradığımızı söyledim. Bizim gelin Doğum yaklaştı ya geziyor artık iyice dedi. Bende hastaneye gittim gezmeye değil dedim ama çok bozuldum bu tavrına. Onun arkasına yine yoruldum bilmem ne başladı tafralarına. Üzerimi değiştirdim geçtim yanlarına eşim de gelmişti,kv 360 derece döndü resmen. Nasıl iyi konuşuyor bir görseniz.
Geldiğimden beri alttan aldım bazı söylemlerini ama artık istemiyorum burada kalmak. Doğumdan 1 hafta sonra eve geçelim diyeceğim eşime.
Sizce sebebini söylemeli miyim?
Annesinin bana karşı konuşmalarını anlatmalı mıyım ?
Yoksa hiç anlatmayıp sadece eve gitmek istediğimi mi söylemeliyim?
Bir de kayınvalidemle konuşayım mı sizce açık açık. Onun bu tavırları yüzünden gideceğimizi.
Umarım anlatabilmişimdir. Bu ara Doğum yaklaştığından sanırım iki lafı bir araya getiremiyorum.
Okuyup yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi geceler 🌺

O kadar haklısını
Hangi akla hizmet kv ye kalmaya gider ki insan? Ev ev ustune olmaz. Ne kadar iyi olursaniz olun uzun vakit gecirince bunlar olacaktir. Siz ne umarak gitmistiniz? Ah canim kizim deyip sizi sarip sarmalayacagini dusunmediniz umarim.
Çok
Hangi akla hizmet kv ye kalmaya gider ki insan? Ev ev ustune olmaz. Ne kadar iyi olursaniz olun uzun vakit gecirince bunlar olacaktir. Siz ne umarak gitmistiniz? Ah canim kizim deyip sizi sarip sarmalayacagini dusunmediniz umarim.
Çok haklısınız ama malum şehir ortamında çocuklarla bir yere çıkamıyoruz en çok bu etken oldu böyle bir karar almam da 😕

Eşinize sebebini söyleyip söylememeniz aranızda ki iletisime bağlı. Sizi suçlayıcı bir karşılık vermeyecekse söyleyebilirsiniz aksi olur diyorsanız konuşup da canınızı sıkmayın.

Kayinvadenizle ise hiç konuşmayin derim, ne olsa dediğiniz farklı algılanacaktır.

Ayrıca 40 gün kendi ailemin yanında bile kalmak istemezdim ben kaldı ki kayinvalide kayınpeder yanı, hiç olacak iş değilmiş zaten.

Hepinize merhabalar 🤗
Kızlar hemen konuya geçiyorum.
Doğumuma az kaldı ve gönüllü olarak tamamen iyi niyetimle çocuklar ve bana iyi geleceğini düşündüğüm için kv ve kp’in yanına köye geldik. Doğum sonrası da kırkı çıkana kadar kalırım düşüncesindeydim. Bu arada kendileri de davet etmişlerdi emrivaki yapmadık yani. Çok isteklilerdi,yaparız,bakarız ederiz diyorlardı. Gelin görün ki kv biz eşimle hastaneye gitsek döndüğümde bir ton afra tafra yapıyor. Yok çocuklar beyninin etini yemişte,yorulmuşta ! 2 dk sonra güzel güzel devam ediyor,özellikle eşimin yanında halinden memnun tavır alıyor.
Bugün hastane işimiz vardı. Hastane sonrası eşimin işe uğraması gerekiyordu biraz geciktik eve geçtiğimizde kv suratı asık bir şekilde karşıladı beni eşim aşağıdaydı. Selam verdim güzelce,nerede kaldınız dedi bende iş yerine uğradığımızı söyledim. Bizim gelin Doğum yaklaştı ya geziyor artık iyice dedi. Bende hastaneye gittim gezmeye değil dedim ama çok bozuldum bu tavrına. Onun arkasına yine yoruldum bilmem ne başladı tafralarına. Üzerimi değiştirdim geçtim yanlarına eşim de gelmişti,kv 360 derece döndü resmen. Nasıl iyi konuşuyor bir görseniz.
Geldiğimden beri alttan aldım bazı söylemlerini ama artık istemiyorum burada kalmak. Doğumdan 1 hafta sonra eve geçelim diyeceğim eşime.
Sizce sebebini söylemeli miyim?
Annesinin bana karşı konuşmalarını anlatmalı mıyım ?
Yoksa hiç anlatmayıp sadece eve gitmek istediğimi mi söylemeliyim?
Bir de kayınvalidemle konuşayım mı sizce açık açık. Onun bu tavırları yüzünden gideceğimizi.
Umarım anlatabilmişimdir. Bu ara Doğum yaklaştığından sanırım iki lafı bir araya getiremiyorum.
Okuyup yorum yapacaklara şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi geceler 🌺
Açıklıktan yanayım.

bence eşinize doğum sonrası dönmeyi düşündüğünüzü belirtin.esinize fikrini sorun.sizde fikrinizi söyleyin.fikir olarak da biz kimseye yük olmayalım.annem yaşlı.hastaneden geldiğimde fark ettim.çok yorulmuştu.ben alışkınım çocuklara.hem evimizde rahat ederiz diyebilirsiniz.ama fikir alışverişi bence eşler arasında önemli.

he bu arada sakın kv ye ben senin su hareketlerinden gidiyorum deneyin ima dahil etmeyin..başınıza dert alırsınız 😂

kv 360 derece döndü resmen. Nasıl iyi konuşuyor bir görseniz.
360 derece dönerse yine aynı yere gelir, 180 derecedir o bence. Ayrıca sizin yerinizde olsam kendi evim dururken söylenen bir kayınvalidenin evinde bir hafta bile kalmazdım. Eşinize de söyleyin açıkça.

şöyle söyleyin "hayatım doğumdan 1 hafta sonra dönmek istiyorum çocuklar anneni yoruyor heralde hastane dönüşü suratı asılıyor eve dönmek beni daha iyi hissettirecektir"

Eşi “yok öyle birşey, sen de amma alınganlık yapıyorsun, bir yere gidemeyiz, ben görmedim mi annemin yüzünü gelince” derse?

Kv usta oyuncu. Başa çıkmak zor.

Ben olsam “hayatım, doğumdan sonra kanamam bir yandan emzirmem bir yandan ben rahat edemeyeceğim, gece sık sık kalkarak da annene babana eziyet edeceğiz. Allah razı olsun, şimdiye dek gık çıkarmadılar ama onlar da yaşlı, rahat etsinler bu yaştan sonra” der evime gitmeyi teklif ederdim.

Kv ye de yalnız bir zamanda “anne hayırdır sen neden bana trip yapıp oğlun gelince değişiveriyorsun” derdim. Ama kocama asla söylemezdim.

O eşin yokken konuşuyorsa siz de onunla eşiniz yokken konuşun. Kibarca neden eşim yokken bana böyle dediniz çok üzüldüm ben diyebilirsiniz.
Eşinize de direkt anlatmasanız da ima edebilirsiniz. Zaten kırkınız çıkana kadar kalmanız da zor olurdu. Baştan hatalı bir karar vermişsiniz.Eşinize de rahat edemediğinizi evinizi özlediğinizi söyleyebilirsiniz.

Dogum için kayınvalide evine gitmek cok garip geldi.Nasıl rahat edeceginizi düşündünüz ki.Kimbilir doğum sonrası neler diyecek eşiniz işteyken.Kafanızı sokacak bi çatınız olduguna göre dönün kendi evinize.Rahat edemeyecegimi anladım deyin.Var mi fazla açıklamaya mahal?

Back
X