Açık arayan insan

Paradise lost

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
384
210
18
Merhabalar sevgili üyeler, benim evime gelip sürekli neresi pis diye didik didik eden bir akraba var. Mesela geldiklerinde 2 çeşit ya da 3 çeşit pasta börek koyarım. Bir gelişinde önüne 2 çeşit koydum diye ay sadece bu ikisi mi var demişti. Böyle laf sokmalar alışık olmadığım ve art niyetli düşünmediğim için ilk zamanlar dert etmiyordum. Ama baktım ki her ne zaman evime gelse bir saç telim yastığa düşmüşse havaya kaldırıp sallar bak bu burada kalmış diye ben de ne diyeceğimi şaşırırım o anda. Mesela bir bahaneyle tüm odaları gezer. Mesela cam da küçük pis bir yer görsün ya da balkon veya etrafta buraları silmek için çeşme de hortum da var ama der. Artık cevap vermek istiyorum ama nedense cevaplar hep sonradan aklıma geliyor ben sustuğum için de her şeye laf eder oldu. Siz bu ve benzeri durumlarda ne cabap veriyorsunuz. Sizin de böyle durumlarınız oldu mu hadi sohbet edelim. Böyle dediğinde siz ne derdiniz mesela.
 
Kim bu akraba?

"En birinci mükemmel ev hanımı sensin, senin camların en temiz steril mikroskop lamı gibi maşşallahh, senin tek saçın yere düşmez havada kaparsın kaplan pençesi atar,15 çeşidi 20 dkda yaparsın ultra mega beş yıldızlı aşçısın, süper housewifesın bi pelerinin eksik, al buyur bu da madalyan, tamaam yarışın bittiiğ, sus gari" diyerek gülüp, bijuteriden aldığınız dandik madalyonumsu bi kolyeyi verin kendisine evinize bir gelişinde.

Ay biri olsa da çevremde böyle, şunu yapsam da suratını izlesem bi; günüm şenlenirdi valla
 
Sen çok titizsin galiba üzülüyorum böyle kadınlarımıza kusura bakma ama ben evimin sahibiyim evim benim sahibim değil. Senin gibiler kendini perişan ediyor ama benim gibiler eline kahvesini alıp içip kraliçe gibi yaşıyor. Çok yazık gençliğine allahtan kendi kıymetimi biliyorum der çıkarım. Bazı gerizkealı hayattaki tek gayesi temizlik ve koca bulmak olan kadınlar ne yazık ki böyle. Kapasite yok. Boşverin
 
Eve almam en kolay çözüm öyle akrabay ihtiyacım yok sürekli bahaneler bulur geri çeviririm teklifini
 
Ben bir tek eltimden duydum yok evinin şurası şöyle burası böyle diye tuvalet derzime kadar laf etmişti. Araya mesafe koyduk evime gelip gitmezler bende gitmem.
 
Bizde evi ilk girmeye geldiklerinde biri yapmisti. Bu ev terler mahvolur vs diye. Evde 20 kisiyiz ev terliyor rabi kombi sonda tam kapidan cikarken dedi. Bende gulerek Benim kalbim temiz herkese bisi olur bana olmaz Benim evim sag kalir dedim. Annem kayinvalidem vs herkes vardi yanimda. Arkamdan sinirlendi vs demisler bende hoslanmiyorum tavirlarindan konusmasindan dedim bir iki kez gelmek istedi covid surecinde Kabul edemeyiz dedik. Yakin akraba bu arada esimin. Ben ters davraniyorum. Kimse gelip evimin her yerine bakip ustune konusamaz.
 
Öylesi salak saçma bir insanı bir daha evime kabul etmem eğer edeceksem de 2-3 çeşit emek verip yaptığım pasta/böreğe aa-aaaaa bu kadarcık mı çeşit var diyen adamın önüne bir daha ki gelmesine bakkaldan 50 krş'a tuzlu kraker alır onu koyarım sonra da misafir umduğunu değil bulduğunu yer esasen dolapta taze zıkkımın kökü vardı ama oda sizin gibilerden çok olunca kalmadı bitti canım kusura bakma derdim o da bir daha gelmezdi diye düşünüyorum. Bu arada balkonum pis olmadığı halde ufak-tefek şeylere takılıp bak aslında orda da hortum var diyen kadına da seni ne ilgilendirdi bir de merakımdan soruyorum ne battı sana acaba sürekli eleştiriyorsun derdim bu ne be ben dayanamam valla sağdan-soldan yapıştırırım laflarımı terbiyesiz, münasebetsiz!
 
Böyle bir akraba tayfamız vardı sırf ayıp aramak için gelirlerdi. annem bunlar gelmek isteyince hazır börek falan yaptırdı bizi de kütüphaneye gönderdi bir de kızları hizmet etti etmedi diye laf edeceklerine diye düşünerek, evde şenliksiz dedikodusuz bir oturma olunca daha da gelmediler
 
valla eskiden olsa belki bende memnun etmek icin ugrasırdım ama simdi maden beyenmiyosun seni kapıya alalım bidaha gelmezsin derdim öyle agzı acık kalırdı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…