Açık arayan insan

Ben onu bi daha evime sokar mıyım Allah askına ya..?! Evimin her köşesini gezmek ne demek? Ona neymiş saçım tüyüm açık aramaya geliyor belli.. :sinirli:

Akraba değildir, o akbabadır.Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demişler.İnsanın her zamanı, her günü aynı olamaz yeri gelir sadece bir bardak çay da olabilir.Yeter ki karşıdaki görgüsüz olmasın.Eviniz pis dağınıkta olabilir, 7/24 elinizde toz bezi ile dolaşmak zorundamısınız.Haddini çok aşmış açık açık söyleyin içinizden geçeni.

2 bez alda bir dön evde derim ne diyecem baska🤣Ona ne yaa sıkıntı yapıyosa gelmesin sizde susmayın aa 1 olur 2 olur 3 de cevabini almaliii
Aynı cevabı ben de düşündüm ama Malesef bu cevap iş işten geçtikten sona aklıma geldi anında gelse keşke hiç kendimi hazırda tutmuyorum bana laf söyler diye aslında hazırda beklesem cevap verrrim geçen zaman kaliteli geçsin laf soka soka olmaz diyordum. Ama öyle olunca insanlar daha çok üstüne geliyormuş. Saygı deyip alttan aldım sanırım öyle olmamalı

Kim bu akraba?

"En birinci mükemmel ev hanımı sensin, senin camların en temiz steril mikroskop lamı gibi maşşallahh, senin tek saçın yere düşmez havada kaparsın kaplan pençesi atar,15 çeşidi 20 dkda yaparsın ultra mega beş yıldızlı aşçısın, süper housewifesın bi pelerinin eksik, al buyur bu da madalyan, tamaam yarışın bittiiğ, sus gari" diyerek gülüp, bijuteriden aldığınız dandik madalyonumsu bi kolyeyi verin kendisine evinize bir gelişinde.

Ay biri olsa da çevremde böyle, şunu yapsam da suratını izlesem bi; günüm şenlenirdi valla :KK45:
Valla ne kadar matraksınız çok hoş cevap vermişsiniz öyle olsam gerçekten 2 kez düşünür bir şey derken 😊

Akraba değildir, o akbabadır.Misafir umduğunu değil bulduğunu yer demişler.İnsanın her zamanı, her günü aynı olamaz yeri gelir sadece bir bardak çay da olabilir.Yeter ki karşıdaki görgüsüz olmasın.Eviniz pis dağınıkta olabilir, 7/24 elinizde toz bezi ile dolaşmak zorundamısınız.Haddini çok aşmış açık açık söyleyin içinizden geçeni.
Alttan alta laf sokuyor ben direk cevap verince eşim ne var bu lafta böyle sivri olma diyor bana. Ama ben öyle sinsi sinsi alttan alta laf söyleyemiyorum. Zaten laf sokacak olsam niye konuşayım diyorum ama ben mesafe koyunca da kötü oluyorum. Gelip gitmiyorum diye bunun da lafını eşime ediyorlar yüzüme de sen bizle pek görüşmüyon diyorlar.

Sen çok titizsin galiba üzülüyorum böyle kadınlarımıza kusura bakma ama ben evimin sahibiyim evim benim sahibim değil. Senin gibiler kendini perişan ediyor ama benim gibiler eline kahvesini alıp içip kraliçe gibi yaşıyor. Çok yazık gençliğine allahtan kendi kıymetimi biliyorum der çıkarım. Bazı gerizkealı hayattaki tek gayesi temizlik ve koca bulmak olan kadınlar ne yazık ki böyle. Kapasite yok. Boşverin
Evet onlar da bunu dert ediyor. Onlar hep eşlerinden aileden çekmişler benim de çekmem istiyorlar.

Bana bir sey dense ya da mesela sac mi gösteriyor "olabilir valla o kadar detaya takilmiyorum " derim. Ileri giderse burasi benim evim, ben bu sekilde mutluyum diye cevap veririm. Ayrica neden tum evi geziyor ben komsuma ya da yakin bir arkadasima dahi gitsem tuvalete giderken bile müsaade isterim. Evinin her yerini bildiğim ve dağınıklık varsa bile görmediğim insanlar var, ne var sanki birlikte toplariz derim. Önemli olan o kişiyle olan samimiyettir, ettigin guzel sohbettir. Kusur arayanlarla mesafe koyun aranıza, hic kendinizi yormaniza bile gerek yok.
Annem babam bile derler gelen bize gelsin eve bakmaya gelen de bulduğuyla yetinsin diye :) ben bu mantıkla buyudugumden sanirim, baskasinda kusur aramam. Kusur arayan dostsuz kalirmis

Alttan alta laf sokuyor ben direk cevap verince eşim ne var bu lafta böyle sivri olma diyor bana. Ama ben öyle sinsi sinsi alttan alta laf söyleyemiyorum. Zaten laf sokacak olsam niye konuşayım diyorum ama ben mesafe koyunca da kötü oluyorum. Gelip gitmiyorum diye bunun da lafını eşime ediyorlar yüzüme de sen bizle pek görüşmüyon diyorlar.
Esin karismasin, cesareti olan yüzüme soylesin de. Ya da o sivri dillisin derse sen de ben laf sokamiyorum direkt söylüyorum onlar gibi içten pazarlikli olsam daha mi iyi de. Eşin ne karışıyor? Acikcasi gorusmek istemedigini de söyleyebilirsin. Mecbur degilsin, hayatta kimseyi mutlu etmek icin kendini paralama, eşin cocugun dahi olsa. Çünkü kusur arayan her sekilde buluyor zaten.
Benim bu tip insanlara cevabim he he sen haklisin doğrudur tarzi oluyor, o zaman da aldığım cevap "eee hep ben hakliyim bir kere de haksiz cikar beni" oluyor düşün! Ama bu tip.insanlar.haksiz oldugunu da kabul.etmez yani ben napiyim, hic kafa yormamak bildigini okumak

evin kapısının girişine @Kartanesi000 kuralları diye yaz o geleceğinde

1.bu evde ev sahibinin izni olmadan gezinilemez
2.ev sahibin ikramına laf edilemez
3.ev sahibine laf sokmak yasaktır
4.ev sahibi haklıdır
5.ev sahibi her zaman haklıdır
6.ev sahibinin haksız olduğu noktalarda 4 ve 5 maddeler geçerlidir

as kapıya ya da geldiğinde ver eline okusun

Esin karismasin, cesareti olan yüzüme soylesin de. Ya da o sivri dillisin derse sen de ben laf sokamiyorum direkt söylüyorum onlar gibi içten pazarlikli olsam daha mi iyi de. Eşin ne karışıyor? Acikcasi gorusmek istemedigini de söyleyebilirsin. Mecbur degilsin, hayatta kimseyi mutlu etmek icin kendini paralama, eşin cocugun dahi olsa. Çünkü kusur arayan her sekilde buluyor zaten.
Benim bu tip insanlara cevabim he he sen haklisin doğrudur tarzi oluyor, o zaman da aldığım cevap "eee hep ben hakliyim bir kere de haksiz cikar beni" oluyor düşün! Ama bu tip.insanlar.haksiz oldugunu da kabul.etmez yani ben napiyim, hic kafa yormamak bildigini okumak
Aynen öyle kusur bulmak için yapınca her türlü buluyorlar eşim zaten Arkamda dursa cesaretleri olmaz ben tepki verince onlar bir şey demedi yanlış anlıyon alınıyorsun diyor

Aynen öyle kusur bulmak için yapınca her türlü buluyorlar eşim zaten Arkamda dursa cesaretleri olmaz ben tepki verince onlar bir şey demedi yanlış anlıyon alınıyorsun diyor
Tamam esin ayıp olmasin diye he he demiş olabilir ama sana yuklenemez alindin derse alinirim burasi benim evim, kusur arayamaz ariyorsa da gelmesin derdim.
Kadin isine erkekler karismaz diye de bozardim valla :confused: onlar sikayet ederken iyi de sen laf soyleyince mi kötü Allah askina. Hem ne o öyle çocugu sikayet eder gibi, evli yetiskin bir kadinsin sen, temizliği kocan mi yapıyor da laf soyleme hakkini buluyor kendinde

Merhabalar sevgili üyeler, benim evime gelip sürekli neresi pis diye didik didik eden bir akraba var. Mesela geldiklerinde 2 çeşit ya da 3 çeşit pasta börek koyarım. Bir gelişinde önüne 2 çeşit koydum diye ay sadece bu ikisi mi var demişti. Böyle laf sokmalar alışık olmadığım ve art niyetli düşünmediğim için ilk zamanlar dert etmiyordum. Ama baktım ki her ne zaman evime gelse bir saç telim yastığa düşmüşse havaya kaldırıp sallar bak bu burada kalmış diye ben de ne diyeceğimi şaşırırım o anda. Mesela bir bahaneyle tüm odaları gezer. Mesela cam da küçük pis bir yer görsün ya da balkon veya etrafta buraları silmek için çeşme de hortum da var ama der. Artık cevap vermek istiyorum ama nedense cevaplar hep sonradan aklıma geliyor ben sustuğum için de her şeye laf eder oldu. Siz bu ve benzeri durumlarda ne cabap veriyorsunuz. Sizin de böyle durumlarınız oldu mu hadi sohbet edelim. Böyle dediğinde siz ne derdiniz mesela.
Begenmiyor san gelme derim net kimsenin nazını çekemem açıgımı arayan insan da küserse küssün derim onun varlığı beni zaten mutlu etmez konuşmasa daha iyi olur evime falan çagırmam yani nettir tavrım

Böyle insanları hakettiği yerde tutuyorum. Hakettiği yer dış kapının mandalı. Benim evime gelip yatağımı yastığımı didikleyecek insan daha anasından doğmadı.

Senin koca da bir tuhaf. Maşallah her olayın içinde. Biraz kendi işine baksa fena olmaz. Kimlerle görüşeceğin senin tasarrufunda olmalı. Anladığım kadarıyla eş ailesinden herkes paldır küldür hayatınıza girebiliyor. Sevdiğiniz anlaşabildiğiniz insanları yakınınızda tutun, geri kalanı yük.

Hayrına bi el at şu eve de, bi çeşitte sen getirde midemiz doysun de. sonrada gelmek istedikçe müsait değilim, evim senin gibi mükemmek bi insanı ağırlamak için elverişli değil de. Ay ne değişik insanlar var. Sadece 2 si mi var Ne demek allasen. İnsan bi utanır ya

Kim olduğuna bağlı? Yaşı kaç? Görümce mi kv mi elti mi..

Bozacaksınız.. başka yolu yok.

Ben insanım.. temizlik robotu değilim. Evimin pis olduğu da olur temiz olduğu da.. kek börek yaptığım da olur sade bir bisküvi koyduğumda.. açığımı arayan, fesat insan benim evime gelmesin diyeceksiniz..

Nasıl sabrettiniz pes valla..

Buraya sohbet muhabbete geliyorsan gel, evimi değerlendir yorum yap diye çağırmıyorum seni derim

Back
X