Açıklık kapalılık meselesi

EQUAL

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
19
0
6
İstanbul
Merhaba kızlar size birşey danışmak istiyorum.7 yıllık bir ilişkim var erkek arkadasım kapan diye cok baskı yapıyor sebebı de bu sekılde daha mutlu olacagımızdan yana aılesı kapalı benım aılem ise annem dahıl hepsi acık ınsanlar ben erkek arkadasımı cok sevıyorum bana deger veren onemseyen ılgılı ve duzgun bır ınsandır kendısı ben bunu kabul ettım fakat suanda ıyımı yaptım kotumu yaptım bılemıyorum ıcımde var fakat tam hazır degılım erkk arkadasım yüzuunden de kapanmak ıstemıyorum cevremdekı tepkılerden de cekınıyorum sımdı bunu kabul etmesem ayrılık olcagı kesın once kabul ettın sımdı yarı yolda bıraktın dıycek haklıda egeer bıterse de sevdgım ınsanı kaybetmıs olacagım bır daha bu vıcdanla nasıl bırını hayatıma sokabılırım bılmıyorm sızın dusuncelerınızı almak ıstıyorum sız olsanız benım yerımde ne yapardınız kafam cok karısık gercekten...

Erkek arkadaşın tek tip düşünceli bir insan sanırım. Herkes söyleyecek zaten ama ben de yazayım, şimdiden böyleyse evlenince bu baskılar daha da artar.

Ya da belki de ailesi açık gelin istemiyoruz demişlerdir. Her türlü allah yardım etsin, nefret ediyorum bu tip şeylerde baskı yapan insanlardan. Sanki sen kapanınca sevabı ona mı gidecek, hey allahım ya.

"7 yıllık bir ilişkim var erkek arkadasım kapan diye cok baskı yapıyor sebebı de bu sekılde daha mutlu olacagımızdan yana"
7 yıl boyunca mutlu olamamış mı beyefendi?

Bir insan kapandığında çevresinden gelecek tepkilerden çekiniyorsa kapanmamalı.
Ben 29 yaşındayım ve 5 yıllık evliyken 2,5 yıl önce tesettüre girdim, kendi isteğimle.
Hiç düşünmedim acaba insanlar yadırgar mı diye, ki tercihlerimi yadırgayanlar oldu.
Benim tesettür giyimden anladığım etek, vücut hatlarını etmeyen bluzlar pardösü ve kaidesine uygun başını örtmekdir.
Bunu yaparken iç huzurum var, mutluyum kimseyi düşünmüyorum.
Eğer sizde böyle hissedeceksiniz kapanın ama sırf erkek arkadaşınız istedi diye kapanmayın lütfen.
Bu sizi mutsuz ederse ileride daha çok sorun yaşarsınız.

Ben en baştan böyle bişeyi (istemediğim hiç birşeyi) kabul etmezdim.
Bu allah ile kul arasında bir durum arkadaşınız doğru olduğunu düşündüğe birşeye sizi yönlendirmek teşvik etmek istiyor olabilir ama bu konuda baskı uygulaması yanlış Üstelik bu sebepten dolayı evlenmeyeccekseniz bence de evlenmeyin :) çünkü ileride tam hazır olmadığınız birşeyi sırf o istediği için yaptığınızda pişman olaccaksınız bu daha buyuk bir günah kanımcada.

"7 yıllık bir ilişkim var erkek arkadasım kapan diye cok baskı yapıyor sebebı de bu sekılde daha mutlu olacagımızdan yana"
7 yıl boyunca mutlu olamamış mı beyefendi?

Gerçi bu da bir şey bazı erkekler tam tersiyle mutlu oluyor ya neyse.

bunlar ıcınden gelerek yapılması gerek :\ bı arkdsım da senn gbı yapmıstı ama her ayrıldıklarında acılıyordu. çocuk oyuncagına cevırdı ıyıce :\

Peki kapanınca sen mutlu olabilecek misin? Manevi olarak buna hazır mısın?erkeklerinde bu huylarına sinir oluyorum madem öyle git ailene göre kapalı bir kıza ilgi duy dimi ,insancıklara niye baskı yapıyorsunuz ki ,yanlış anlaşılmasın bende kapalıyım ama baskıya karşıyım ,sırf kapan başında örtü olsun olayınada karşıyım ,isteyerek bilinçli kapanmak diye bir şey var, valla iyi düşün tatlım bu konuları ,baskıcı erkekler her zaman baskı yapacak bir şey bulur ,iyi tart düşün ,sevgiler...........

ben kapalıyım ama biri bana kapancaksın diye baskı yapsaydı asla kapanmazdım içinden gelmeli

Şu durumu anlayamıyorum...
Madem ailen muhafazakar madem sen böyle birini istiyorsun..
Neden hayatına istediğin gibi birini sokmuyorsun be adam??

Son düzenleme:
bak canım, benim de ablamın kızı tesettürlüydü ve nişanlısı nişandan sonra açıl dedi o da senin gibiydi ve sonunda ayrldı, bana sordu, ben ona dedim ki nasıl mutlu olcaksan öyle yap ve karşındaki insan seni tanıdığında böyleydin, seni olduğun gibi kabullensin, eğer kendin açılmak istiyorsan açıl başkası istiyor diye kendine böyle bişe yapma dedim, şimdi sana da aynısını diyorum

bak canım benm de erkek arkadaşımla aramda siyasi görüş farkı var
onun gibi olmamı istedi
bende kendi düşüncemi söylememe kararı aldım daha mutlu oluruz diye
sonra nerde bir eylem görsem direniş görsem burnumun ucu sızlar oldu
gizli gizli dergi gazete alır okur oldum
sonra ne oldu
yine mutlu edemedim
sen eskiden şöyleydin diye hep yüzüme vurdu
başkası için değişmek en büyük hataymış

içimde de var diyorsunuz öyleyse kapanın derim.yaptıktan sonra iyi ki yapmışım diyeceksiniz inanın.bu işe bir türlü hazır olunamıyor çünkü,kalbinizde varsa aniden yapmak gerek fakat arkadaşınız istedi diye değil kendiniz istediğiniz için yapın.bi de merak ettim ailesi böyle istiyor diye mi yoksa kendi böyle hissediyor diye mi kapanmanızı istedi ?

Son düzenleme:
evet kapanınca erkek arkadasını mutlu etmis olacaksın, huzurunuz kacmasın sevdigin insanla mutluglunu bozma diye yapacaksın ama sen mutlu olabilecek misin? ilişkide iki taraf da mutlu olmalı. yapacagın sey eger kendin kapanmayı istemiyorsan cok buyuk bi fedakarlık cunku hayatını degistirecek bir sey, ben çok iyi düşün derim :26:

evet ben de bunu anlamıyorum "karsındaki insan seni tanıdıgında böyleydin". yani sana o özelliklerinle aşık oldu, sonra neden değiştirmek isterler ki.

Eğer sırf erkek arkadaşın ve çevresi istiyor diye onu kaybetmemek adına kapanacaksan yapma bu zorla olacak bir şey değil sen öyle mutlu olamayacaksın ki eşin mutlu olacak ailesi mutlu olacak. Ama zaten içimden de geliyor, kapanmak beni ve ruhumu yaşantımı etkilemez, bu şekilde değiştirebilirim yaşantımı diyorsan da kendi çevrene aldırma annen filan ne der ama gerçekten istiyor olman ve hazır olman lazım yoksa ben yapamadım açılıcam dersen samimi olmaz bir de zaman lazım bunun için pat diye kapanılmaz keşke erkek arkadaşına kapanırım demeden önce bir düşüneyim bu hemen verilecek bir karar değil ani olmaz ama eğer kapanmazsam beni sevmeyecek misin, 7 yılı çöpe mi atacaksın, 7 yıl zaten mutlu değil miydik diye sorsaydın yani seven insan neden karşısındaki kişiyi kendi görmek istediği gibi değiştirmek istiyor ki sen ondan bir şey için değişmesini istesen değişecek mi ailesiyle değil eşinle evleniyorsun. Önemli olan bunu idrak etmesi yani içinde kapanmak varsa bile bunları ona sormalısın. Benim halamın kızı çok açktı mini etekler filan ama sevdi kaçtı hatta ve eşinin istemesi üzerine de kapandı hiç şikayetçi de değildi ama biz öyle biliyoruz belki de istemiyordu kapanmak sonra çocukları oldu kız kilo aldı kendini saldı o kızdan eser kalmadı tam eşinin istediği gibi biri oldu eve kapadı kendini eşi mutlu ama o mutlu mu pek sanmıyorum.

Çok büyük bir saygısızlık bence. Sizin düşüncelerinizi, sizi hiçe saymak.

Bu işler gönül işidir zorlamayla olmaz. Olsa da ondan hayır gelmez.
Zorla kapanacaksın diyen erkeklerin bu işi Allah rızası için değil, çok özür dileyerek söylüyorum ailelerinin rızası için yaptırdıklarını düşünüyorum. Ne kadar büyük bir bencillik.

Baskılara ne zaman başladı ilk zamanlarda da böyle miydi yoksa 7. senenizde mi aklı başına geldi beyfendinin?

eşim bana kapanırsan daha mutlu olurum dedi, istersem kapanırım bi gün dedim konu kapandı. sana dayatma yapmaya hakkı yok ? 7 yıllık ilişkiyi bitirmeyi o göze alıyor da sen niye alamıyorsun ?

sizi açıkken beğenmedimi,sevmedimi erkek arkadaşınız??
bu baskı neden anlamıyorum,çok var bunu yapan erkek.
eğer gerçekten sizi olduğunuz gibi seviyosa ve kendi kararlarını verebilen biriyse!!!!! ailesine olduğunuz haliyle kabul ettirmesii gerek.(ayrıca aileye kabul ettirmekte nedir o ayrı tartışma konusu)
daha şimdiden başlamış baskılar,ileriyi siz düşünün.karar sizin tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…