Açıklık kapalılık meselesi

canım ben daha 2 gün önce konu açmıştım..
kendi isteğimle kapandım ama yapamıyorum diye..
inan çok ağır bir durum..
tamemen hazır olmadan zoraki olacak birşey kesinlikle değil..
dinde zorlamada yoktur zaten..
eğer kendini tesettüre hazır hissetmiyorsan sırf sevdiğin adam için kapanılmaz..
inan ben yapamadım kendi isteğimla kapandığım halde kaldıramadım bana ağır geldi..zorla kapatılmayı hiç düşünemiyorummm

Ben buna şeklen kapanmak diyorum.Dinen değil.Yani birileri istiyor diye,birilerinin ailesi kapaılı,açık gelin alırsak millet ne der diye olan şeklen kapalılık.
Kapalılığı gerçekten idrak etseler ve gerçekten dinen kapansalar,açık bir insana kapan demekten ziyade,islamiyetin güzelliklerinden bahsederler ve bu kararı kendisine bırakırlar.
Kapanınca mı müslüman olunuyor.İslamiyet hoşgörü dinidir.Zorlama olmaz.Erkek arkadaşın istiyor diye de yapmak Allah katında ne kadar makbuldür.

kul ile Allah arasındadır bu. bir insana saygı ve hoşgörü de dinimizden değil midir? zorlamak diye bir şey yok.. hazır olmadan yapılandan bir şey beklenmez.. manası yok...
bazen diyoruz hani son ana kadar konuşulmasın ama bazı şeyleri gerçekten önceden konuşmak lazım. koca 7 yıl.. uzun bir süre ve gerçekten zor. ama bence bir şekilde yapmayın, içinizden gelmediği sürece olmaz...
kişi birini seçiyorsa geleceği görmeye çalışarak hayal edebilmeli. üzüldükten sonra bitecektir zaten, mutsuz olunacaktır. en başında bakıyor ki bu açık veya kapalı ben ileride sorun eder miyim etmez miyim mutsuz olur muyuz olmaz mıyız yoksa farketmez mi bunları tartmalı, ne istediğini ne ölçüde istediğini neleri hoşgörüyle karşılayabileceğini neleri olmazsa olmaz bilmeli. mutsuzluğu görmesine rağmen duygularıyla olur belki diye ilerliyorsa anca mucize ile iyi olunur... bu durumun iyi tarafı yaşayarak görmüş olmak ve acabaların kalmamasıdır.

seni görüp beğendiğinde kapalımıydın hayır demekki kapalı olmayan insanlardan hoşlaıyormuş öyle olmasa zaten kapalı biriyle 7 yıl sevgili olurdu

ayrıca sen sırf erkek arkadaşın içinmi kapanıcaksın kendinmi istiyorsun burda kendi isteğiyle kapanıp alışamayan insanlar bile varken iyi düşün derim ve böle önemli isteklerin ardı arkası kesilmez söylim

Erkek arkadaşınız size değer verdiği,önemsediği için mi kapanmayı kabul ettiniz.Anlaşma mı yapılıyormuş evlenmeden önce? sırf seviyorsunuz diye zoraki kapanacakmısınız,kendinizi hazır hissetmediğiniz halde.

Erkek arkadaşım yüzünden kapanmak istemiyorum diyorsunuz fakat ayrılık olmasın diye böyle bir şeyi kabul ediyorsunuz(bu içten gelmeli ve kendi özgür iradenizle karar vermelisiniz.)

Size tavsiyem içinizden geliyorsa ve kendinizi hazır hissettiğiniz zaman kapanın,bunu da erkek arkadaşınıza söyleyin din de zorlama olmaz.

Bu şekilde kapanmış olan örnekler var,pişman olanlar ve geri açılanlar bu örnekler de olmak istemezsiniz heralde.Çünkü bu adeta çocuk oyununa çevriliyor.

Benim ailemde silme kapalidir. En son bir kuzenim evlenecekti ve annesi fellik fellik kiz ariyordu herneyse.

Neymis acik olmayacak, soyle boyle. Megerse kuzenimin sevgilisi var ve acik oldugu icin soyleyemiyor annesine dusunebiliyormusunuz? Bu adam cok iyi bir yerde , cok iyi bir konumda calisiyor ama annesine bunu soyleyemiyor. Uzulur diye. Daha sonra dayim atildi ortaya. Konusup duruyorsun da senin oglun imam mi diye? Velhasil evlendi kuzenim sevgilisiyle ve gelinini de pek sever , her yerde reklamini yapar yengem.

Bu tarz meselelerde baskiya cok sinirleniyorum. Basi kapamayi ne olarak goruyor insanlar. Kocam, sevgilim , su , bu istedi diye basini ortmek bana cok manasiz geliyor. Once gonlun ortunmesi lazim bana gore. Sunu da eklemeden gecemem ki oyle basi acik arkadaslarim vardi ( dekoltesi tavan yapana kadar dusunun) ama oyle guzel yureklilerdi ki. belki 50 tane kapaliyi cebinden cikarir.

Siz de icimde var demissiniz. O zaman erkek arkadasiniza diyeceksiniz ki size zaman versin, arastirin, okuyun , dinleyin, bakalim gonlunuz, vicdaniniz ne diyecek. Ben bunu hickimse icin yapmak istemiyorum sadece Allah icin yaparim yaparsam diyeceksiniz.

Bu tarz seyler insanlarin inanclari geregi yaptiklari seyler. Cocuk oyuncagi degilki yahu!

Son düzenleme:

Ben hiç bir kızdan; " şöyle iki karış sakal bırakmazsan, cübbesiz takkesiz gezmezsen seninle evlenmem" diye bir istek duymadım. Evet sakal bırakmak ile örtünmenin hükmü bir değil biliyorum. biri sünnet biri farz.. ancak biz kadınlar hayatımıza giren erkekleri oldukları gibi kabul ediyoruz da onlar niye bizi edemiyor. Bir çok arkadaşında dediği gibi sizi tanıdığında örtülü değilmişsiniz. İlişkinizde 3 - 5 aylık değil. Şimdi kibarca baskı yapmanın anlamı ne? "kapanırsan daha mutlu oluruz" bence baskının kibarcasıdır bu. madem ailesine uygun bir eş seçmek istiyordu o zaman en baştan rengini belli edecekti.. Ha sizin içinizde zaten vardır. Erkek arkadaşınız size vesile olur. O başka! İnsan bazen sebep arar bazı şeylere. Ancak anladığım kadarıyla sizin böyle bir arzunuz zaten yoktu. İyi düşünün.. Hakkınızda hayırlısı olsun.

inançlı insanlar şunu bilir ki manevi duyguların özü içten gelir, derinlerden ve o sadece Yaradan ve kişi arasındadır.
diğer türlü baskı sadece kişinin egosal tatminidir.ailesi mutlu olacak, o mutlu olacak..senin mutluluğun neden önemli değil, neden önde gelmiyor? bence kendi yazdıkların için de sen kendi kararsızlıklarını bariz dile getirmişsin.vicdanını zedeleyecek bir durum yok.seni olurun olmayan bir yola sürükleyen kişi kendi vicdanını sorgulasın bence.

Erkek arkadaşının isteğine tamam dediğine inanamıyorum.
Senin yaptığın saçmalıktan başka birşey değil ki?
Seni olduğun gibi kabul etmeyen, istediği kalıplara sokmaya çalışan biriyle işin olmamalı bence.
Kendinden ödün verme.
Bu sebepten biteceksede bitsin bırak.
Bunu kabul etmen demek ileride diğer baskılarada hazırla kendini demek.

Bu tur konular cok aciliyor ve bekar bir kiz olarak ogrendigim sey su, gunun birinde bir birlikteligim olursa vakit kaybetmeden ailesine bakicam. Ona gore devam edicem. Acik biriyim, ailemde de kapali yok. Kesinlikle kapanmayi ne simdi ne ilerisi icin dusunmuyorum. Bana kapan diyen adam tekmeyi yer, ister 7 sene olsun, ister 10.
Ailesine bakarim dedigim sey de sunun icin. Boyle seyler aileden geliyor, 7 sene zaman kaybetmissiniz siz, baska birsey degil bence.
Adamin da akli nerdeymis bu zamana kadar. Bir arkadasimizin da dedigi gibi kapali kiz isteyen aciklara "o gozle" bakmayacak kardesim, gonlunu kaptirmayacak, arkadas gozuyle bakip gececek. Cok sinir bozucu, cok asagilayici birsey bu bana gore, birini zorla kapatmaya calismak. Kapanmak bir imajdan cok daha fazlasi, adeta yasam tarzi. Kimin ne hakki varmis yetiskin bir insana bu baskiyi yapmaya.

Sonun başlangıcı...

Bu konuşmadan sonra sevgilinizi bilmem ama sizin daha mutlu olacağınız günler sona ermiş bulunuyor..

Açık kızlarla sevgili olup kapatmaya uğraşırlar! Be öküz adam madem kapalı istiyosun ne diye dengini bulmazsın? O kız belki ömür boyu kapanmıycak... Ama yok işte, alayı öküz işte. Bana da üç günlük sevgilim açıl dedi ayrılmıştım. :) Ama sizin için zor olacak sanırım...

Bir insanın başka bir insana kapanması konusunda diretmesine anlam veremiyorum ben.
Türban kapanmak mutlu olmak için yok aile için ya da birisi istedi diye basite alınmamalı bence.
Allah rızası için kapanmalı.
Bunu senden isteyen erkek emin ol sürekli başka konularda da diretme yapacak bir erkek demektir.
Senin eğer içine varsa Allah rızası için kapanmak istiyorum diyorsan evet kapan derim ama birisi istedi diye bunu yapmayın lütfen.
Tercih sizin tabi.

Canım o zaman kapalı biriyle beraber olsaydı seninle derdi neydi...
Beraber olduğu kişileri olmadıkları kalıplara sokan kendi görmek istediği bir kuklaya çeviren insanları hiç anlamıyorum.. Oysa onlar bir süre sonra sanki aynaya bakarcasına farklı bir kişilik değilde sadece kendilerini göreceklerini bilselerdi bir daha insanları kalıba sokmadan , değiştirmeden olduğu gibi kabul etmeyi öğrenirlerdi Bu tipler sen bu isteğini yapınca , ileride farklı bir istekle gelecektir eminim taviz verdikçe daha fazlası daha fazlası sen sen olmaktan çıkacaksın nihayetinde..

sizi ikna etmeye felan calissa anlarim ama zorlamasini anlamam,
belki size güzellikle anlatsa ve biraz daha zaman verse kendiliginizden de yapardiniz
kapanicaksan bencede Allah rizasi icin olsun, erkek arkadasinizi mutlu etmek icin degil
yalniz su hazir olma isi biraz zor, yani icinizde varsa ve bunu sürekli erteliyorsaniz
nefsinizi susturup kapanin derim cünkü belki hazir degilim diye diye bir ömür gecer,
Hakkinizda hayirlisi olsun :106:

Erkek arkadaşının istediği her ne kadar güzel, doğru ve sevap olsa da dayatma olmamalı bu konuda. Ben söylediğin bir cümleye takıldım. Kapanmazsam ayrilicaz kesin demişsin. Senden bu nedenle vazgececekse onun sevgisine nasıl inaniyorsun? Ben olsam boyle bi adamla evlenmezdim asla.

Arkadaşlar sıkıntı kapanmak kapanmamak isteğiyle kapanmak değil ki,

Sorun çok başka. kapalı kadın isteyen adam, harama bakmaz, onun tabiriyle, açığa bakmaz, açıklığı yanlış görür.

Ama bu adam açık bir kızı 7 sene yanında taşımışsa, bu bayan kapansa bile açıklara bakmaya devam eder.

Sorun adam için kapanıp kapanmama meselesi değil, sorun adamın bayan kapansa bile yapabilecekleri bence.

Madem kapalı biriyle evlenmek istiyor ne diye senin 7 yılını heba ediyor?
Sen onun için kapanacaksan o zaman aklından tereddütleri çıkarmalısın.

Ayrıca o veya ailesi istedi diye kapanılmaz.

Bu arada aileler zıt olabilir, bunda bir sakınca yok.
Herkes yerini bilirse sorun çıkacağını sanmıyorum ama bu çok ince bir çizgi.

Mesela eşimin ailesi hep kapalıdır, benim ailem açıktır.
Onların ailesinde tek açık benim.
Ama hiç bir zaman kapan demediler.
Keza görümcem de kapalıdır fakat görümcemin eşinin ailesi de açıktır.
Ona da kimse açıl dememiş hiç...

Bu işler saygı işidir.
Bireyi var olduğu gibi kabul etme işidir, kendisine benzetme işi değildir.

Bence yol yakınken dön, herkes kendine göre birini bulsun...

simdi kapanmasini istemesi sorun degil bunu güzel bir dille anlatabilirdi ona,
tek sorun zorlamasi, adam belki o zaman daha serbestti simdi bu düsüncelere vardi,
insanlar degisir, bazen böyle yorumlar görüyorumda niye bastan yapmadi falan pek
anlam veremiyorum, bence tek hata zorla yaptirmasi düsüncelerinin 7 sene sonra degismis olmasi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…