Açıklık kapalılık meselesi

neden öyle diyecekmiş. o hakkı yokki. kendiside aynı şeyi yapmamışmı.
7 yıllık ilişki ve sizle beraberliğe başlarkende başınızın açık olduğunu bilerek başlamış. o zaman gidip kapalı bir kızla çıksaymış.
ben olsam asla bir başkası istedi diye kendimden ve kişiliğimden ödün vermezdim. kimsenin istediği şekle girecek kadar kişiliğimi kaybetmedim çünkü.

Son düzenleme:
o sızı begenıp,asık olup,sevdıgınde,evlenmeyı dusundugunde sız kapalı bırımıydınız?!

o halde konu kapanmıştır!!

Ne diyeyim bilemedim.
Sevgilinizin tutumu zaten yanlışta,7 yılı çöpe atmak,emeğin boşa gitmesi sizi çok üzecek..
Keşke kapanacağım demeseydiniz,düşünürüm deseydiniz.
Çevreyi düşünüyorsanız bu kapanmaya hazır olmadığınız anlamına gelir.
İsterseniz ayrılırsınız,istemezseniz kendinizi yavaş yavaş tesettür fikrine alıştırırsınız.
Ben olsam kapanırdım sanırım (kapalıyım zaten şu an) çünkü benim zaten içimde olan birşey yapardım,he ama yok asla kapanmam falan fikrindeysem kapanmazdım.

nasıl bir mantıktır ki dinde zorlama olmaz. bir kere hiç bir şeyin olmuyor bu insan senin. hazır olmadan başkası için kapanıyorsan yarın bundan ayrılınca da mutlak geri açılacaksın. ben bu olayı bu kadar basitleştirip oyuncak yapılmayacak kadar özel görüyorum.
kaldı ki senin kişilik hakların nerede?madem kapalı birini istiyormuş başından neden sana yaklaşmış direk kapalı birini bulsaymış da hiç uğraşmasaymış ya

çünkü bu tarz erkekler gidip başı açık kızları beğeniyor. sonrada çantada keklik olunca ona iyice kız bağlanınca istediğimi ona daha kolay yaptırırım diye düşünüyor. zaten ilk baştada amacı bu. ama ilk başlarda kız bağlanmadan dese kızın ayrılma olayı var. o yüzden planlı programlı,hatta sinsice bir hareket sergiliyor.

Son düzenleme:

Ha sen mutsuz olursun diye düşünen yok, erkek arkadaşın ailesi mutlu olsun diye seni kapatıyor.
Kapanmak gönül rızası ve Allah için yapılır. Başkaları istedi diye değil.

Belki de ego tatmini. İşte ben işte bizim ailemiz.
Kız nasıl da kapatılır, görsün millet. En dominant biziz, en dindar biziz. Sen de gelinsin etkisiz elemansın, biz ne dersek o!

bu şekilde daha mutlu olacağımızdan yana....

Aslında erkek arkadaşının ve ailesinin daha mutlu olacağından yana demek lazım.
Onlar ele güne karşı açık gelin almamış olacaklar.
Erkek arkadaşın seni kabullendirmek zorunda kalmayacak.

Öte yanda sen,alışkın olmadığın bir hayat tarzına gireceksin.
Hem de kendi ailene ve yetişme tarzına çok aykırı bir hayat tarzı
Açıkçası ben kapansan da kapanmasan da bu kişiyle mutlu olabileceğini düşünmüyorum.
İster 7 yıl olsun ister 10 yıl olsun...Evlenip aynı eve ve aileye girmeden bazı şeyler anlaşılmıyor.

Ben bir konuda size katılmıyorum..Madem kapalı birini istiyosun niye açık biriylesin demek o kişiye haksızlık olur.Kimi seveceğinizi seçemezsiniz çünkü.Ailesinden dolayı kapanmasını istiyoda olabilir tamam buraya kadar herşey normal ama baskı yapması hiç normal değil !!! durumu güzelce anlatsa ailem benim böyle böyle sen ilerisi için böyle bişey düşünüyomusun hani şimdiden konuşalım tarzında gayet normal olurdu sende evet veya hayır derdin ama adam bildiğin baskıcı ve gerici bence

bende kapalı bı ınsanım ama sunu merak ettım acaba erkek arkadasınız baskıyla annesının basortusunu cıkarttırabılırmıydı??? yanı nekadar sacma bı durum acık bı ınsana zorla kapan baskısı yapılıyo ama bıde kapalıya oyle baskı yapsınlar bakım acılıyomu... bu bı empatıdır... benım cevremde bıtane kapalı arkadasım yok ve herkezle cok guzel arkadaslıgım var.. en yakın kardesım dedıgım arkadasım bıle acıgın acıgı ıstedıgını gıyer ama gel gorkı o bana hasta ben ona... su kapalı namusludur acık degıldır olayı en nefret ettıgım sey... yazık bukadar basit düşünenlere.. şu başortusunude çevre için takanlara..

istemediginiz ve icinizden gelmeyen bir seyi kesinlikle yapmayin

bu sizin hayatiniz müdahale edilmesine izin vermeyin

Bu Allah ve sizin aranızda, eğer içinizden gelmeyerek kapanıyorsanız bence hiç kalkışmayın. Bir süre sonra pişman olabilirsiniz. Erkek arkadaşınıza gelince 7 yıldan bahsediyorsunuz, 7 yıl boyunca nasıl mutlu olmuş? Ya da olamamış mı?
Tesettüre girmezseniz ayrılacağınızdan korkuyorsunuz da, o neden ben diretirsem o beni bırakırsa diye düşünmüyor, korkmuyor?

Herkesin inanışı, yaşayışı kendine, insanlar neden bunu anlayamıyor? Ve genellikle muhafazakar insanlar bunları yapıyor, bilmiyorlar mı dinimiz de zorlamanın olmadığını? Erkek arkadaşın bence bencil bir insan, senin mutlu olup olmayacağın umrunda bile değil ki, baskı yaptığından gönüllü olmadığını biliyor muhtemelen, ama yine de senin ne hissetiğini umursamıyor. Daha çok ailesi' nin ve çevresinin ne düşündüğü, hisettiği peşinde. Ele güne karşı seni hiçe sayıyor..

Son düzenleme:
o mutlu olacak diye bir şey yapıyorsun. ya senin mutluluğun? senin kararların?
olmazsa ayrılık olur diyorsun. bu kadar keskin bir çizgideyse sen kapalı olduğun sürece tek taraflı bir mutluluk mu olacak. zorla kapanma hikayelerini bir okusana internetten.

canım bu yaşa kadar açık gelmişsin ailen de açık
senin onların yaşam tarzına uyum sağlaman mümkün değil

evlenip içlerine karıştıktan sonra herşey daha zor
senin ailen ile aynı hayat görüşünde olmayan bir aileye gelin gitmek büyük mutsuzluklar getiriyor

evlenirsen eşin tamamen ailesi ile birlik olup daha büyük baskılar yapacak
ailesinin kontrolünde biri olduğu belli

bu insan ile evlilik bile bile lades!

Önceden belirteyim ki sorun olmasın saçları açık biriyim.

Ama kapanmak Allahın emri, ben sevgili için kapanmayı hiç ama hiç anlamıyorum.

Allah sana emretmiş bunca zaman kapanmamışsın sevgilin istiyor diye kapanacak mısın?

Kapanmak birilerinin zoru ile olmamalı, insanın içinden gelmeli, Allah rızası için kapanılmalı.

Bi'insan ailesi, çevresi nasılsa, ne düşünceyle büyüyüp o yaşa geldiyse şimdi nasıl düşünüyosa çevresine o gözle bakıp eşini seçmeli bence. Tamam gönül işi ayarlamaya gelmez ama kapalı bi'eş isteyen adam da açık bi'bayana öyle bakmaz bence ya da bakmamalı.

Ben mesela dış görünüşüyle de belli eden aşırı muhafazakar birine alıcı gözle bakmam. Şimdi böyle biriyle 7 yılımı geçirip ne ben ne de çevrem senin bu halini kaldırmaz denir mi denmez. Bunca zaman aklın nerdeydi derler adama.

Benim bi'arkadaşımın annesi evlenirken açıktı ki babasının tarafında hiç kapalı yok kadın birden kapanıcam deyince çok büyük sorunlar çıkmıştı aralarında. Saçma gibi dursa da öbür taraftan bakınca olağan duruyo. Mesela adam kapalı bi'eş istese evlenseler kadın yıllar sonra ya ben başımı açmak istiyorum dese yine aynı sorunlar olur.

Uzun lafın kısası bu konular da dengi dengine olmalı bence. Hazır değilsen hazır değilsindir, kapanınca da kapanmış olmak için kapanmış olur mutsuz olursun. Zoraki şeyler insan sevse bile iter. Resmen psikolojik baskı yapıyo 7 yıl aradan sonra ben olsam evlenmezdim sanırım zira arkası kesilmez.

Eğer kapanmazsanız sizden ayrılacak kadar seviyor. karar verirken bunu hiç mi dikkate almadınız. kendiniz hazır değilsiniz, çevrenizdeki tepkilerden çekiniyorsunuz, aile yapınız farklı ama sırf sevdiğiniz için bunu yapmayı göze alıyorsunuz. allah için kapanmanızı istese bunu anlayabilirim ama sizi bu şekilde görüp tanımış, 7 yıl gibi uzun bir süre birlikte olduguna görede, sırf ailesi yüzünden sizin kapanmanızı istiyordur. buda demek oluyor ki Aileci... kendi fikir ve düşüncesini savunabilecek uygulayabilecek biri değil.

Kendi isteğinizle kapanmak istiyorsanız kapanın diğer türlü sırf sevdiğiniz kişi istiyor diye kapanmayın.İnsanın içinde olmalı böyle şeyler birileri istedi diye değil.

Uzun vadede ciddi sorun olur bu durum.

Evlilikte bilhassa bu konulardaki uyum çok önemli.

Zamanla aşılamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…