acıkmıyorum kilo alıyorum nasıloluyor?

seylagazi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2010
229
32
318
Denizli
kızlar ben direk konuya gireyim sabahları canım hiiiiç birşey istemiyoorrr...su bile içmek istemiyorum midem bulanıyor öğleye doğru acıktığımı hissediyorum yada sigara için bişeyler atıştırayım diyorum ekmek yememeye çalışıyorum özellikle akşam yemeklerinde hiç yemiyorum.günde iki öğün yetiyor enerjim hiç yok sanki saçlarım dökülüyor tırnaklarım kırılıyor aniden sinirleniyorum vitamin ve demir normal değerde.tuhaf olan kalabalık olmadıkça!!! canım gerçekten birşey yemek istemiyor aynı hiçbirşey yapmak istemediğim gibi ama kilo alıyorum hemde öyle böyle değil bu neşimdi ???:37:

Canım bence metabolizman çok yavaş. Ne yesem yarıyor diye bir şey vardır ya hani. Çok az yesen bile kilo yapıyor olabilir çünkü metabolizman yavaş. Öncelikle su içmiyorum demişsin. Susamasan bile günde en az 7-8 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmelisin. Mesela 2 saatte bir 1 bardak su içeçeğim diye kuralkoyabilirsin, bu metabolizmanı hızlandırmanda yardımcı olur. Ayrıca yeme düzeni oluşturmalısın. Mesela diyetisyenler hep 7-8 öğünlü diyet listeleri verir (ara öğünlerle birlikte). Ara öğünler gerçekten çok önemli. Bir yoğurt olur, meyve salatası olur, kuru üzüm ceviz fındık olur. Bunlara özen göstermeye çalış.Spor yapmanı da öneririm. Vücudunu çalıştırır, metabolizmanı hızlandırır, o halsizliği atarsın üstünden. Sağlıklı olmak önemlii :)

canım gerçekten çok teşekkür ederrim cevabın için benim sorunlarımdan biride bu neyapmam gerektiğini biliyorum aslında ama işte enerjimyok psikolojik olduğunu düşünmeye başladım spor yapmam gerektiğini su içmem gerektiğini kahvaltıyı alışkanlık haline getirmem gerektiğini ara öğünü vs.vs.hepsini biliyorum sürekli okuyorum soruyorum ama yapcak enerjim yok yemek bile hazırlayıp yemeğe üşeniyorum artık o derece:(diyetisyene gittim akapunkturagittim ama 3.gün yoruldum sıkıldım pöf:( ne tembelim::::::::::(

canım gerçekten çok teşekkür ederrim cevabın için benim sorunlarımdan biride bu neyapmam gerektiğini biliyorum aslında ama işte enerjimyok psikolojik olduğunu düşünmeye başladım spor yapmam gerektiğini su içmem gerektiğini kahvaltıyı alışkanlık haline getirmem gerektiğini ara öğünü vs.vs.hepsini biliyorum sürekli okuyorum soruyorum ama yapcak enerjim yok yemek bile hazırlayıp yemeğe üşeniyorum artık o derece:(diyetisyene gittim akapunkturagittim ama 3.gün yoruldum sıkıldım pöf:( ne tembelim::::::::::(

Yazın rehavetinden olabilir mi acaba canım? Okuyor musun çalışıyor musun bilmiyorum ama eğer yaz tatilindeysen şuan belki de sıcaklar ve işlevsizlik olabilir tembelliğinin sebebi :) Ben de yaz başından beri yürüyüş yapıcam diyorum, evde hatta odamda yürüyüş bandı düşün, ama son 1 ay yürümeye başladım ancak. Bu üşengeçlikle napıcaz biz hiç bilmiyorum :))

ben çalışıyordum ama ocak ayından beri evdeyim ocakta doğum yaptım erken doğum :( çokn zorlu bir süreç yaşadım keşke yazla alakası olsa tatlım ya ama ben çooook tembelim hayır işin kötüsü bilip yapmamak konuyu birde pskoloji bölümüne taşıdım napıcağımı şaşırdım bir iksir oolsa keşke koşu bandı bendede varv ama kızımdan göremiyorum tam çalıştırıyorum 15dk olmadaN Kızım basıyor yaygarayı benimde tüm hevesim kırılıyor bırakıyorum öylece off yazarken bile yoruldum :((((bu ne enerji eksikliğidir anlamadım gitti

Oyy bebiş varmış sizin işiniz hepimizden zor tabii :) Ben henüz öğrenciyim. Anneler size daha iyi yardımcı olur belki :) Konuyu güncel tutalım.

sağol tatlım:)) ben lisedeyken pek zayıftım ne olduuysa üniversitede oldu yurttu evdi makarnaydı hazırdı derken löplöp yedik aldık kiloları:)) okul bitti evlenme telaşı iş telaşı çook güzel zayıfladım17/18kilo kadar verdim inanılmaz hareketli (işşimgereği)aktif biriydim doğum yaptığım güne kadar çalıştım işte hamilelik kiloları kaldı ama ben üniversitedeki halim gibiyim şimdi aynıyım ama şimdi enerjim yok tanıştığıma çok memnum oldum sen nerde öğrencisin?

acıkmasanızda yemek lazım
öğün atlayınca kilo verilmiyor aksine alınıyor
vücut çok az yemek geliyor diye depoluyormuş
buda kilo almamıza sebep oluyormuş
ama sıksık yendiğinde gerekli olanı aldıktan sonra atıyormuş

acıkmasanızda yemek lazım
öğün atlayınca kilo verilmiyor aksine alınıyor
vücut çok az yemek geliyor diye depoluyormuş
buda kilo almamıza sebep oluyormuş
ama sıksık yendiğinde gerekli olanı aldıktan sonra atıyormuş

evet neyazıkki gerçek bu bende biliyorum ama inanın canım istemiyor hele sabahları kahvaltıyı hiiiç sevmiyorum midem almıyor kalabalıkta çok güzel yiyorum ama:S vücut fazlasıyla depoluyor beyin kıtlık var zannediyormuş ben napıcağımı şaşırdım yesem suç yemesem suç gamzeninde dediği gibi:)enerji meselesini çözsem kendime gelsem toparlasam spor yapsam diyet yapsam keşke hergünhevesleniyorum sabah çoook zor geliyor nasıl motive olabilirim bilmiyorum ama ciddi anlamda kilo alıyorum
bende yaaaaa acikmiorum yemiorum ama aliorum :((((

ooooffff yesem suc yemesem suuuuccc :((((
al bendende okadar tatlım

evet neyazıkki gerçek bu bende biliyorum ama inanın canım istemiyor hele sabahları kahvaltıyı hiiiç sevmiyorum midem almıyor kalabalıkta çok güzel yiyorum ama:S vücut fazlasıyla depoluyor beyin kıtlık var zannediyormuş ben napıcağımı şaşırdım yesem suç yemesem suç gamzeninde dediği gibi:)enerji meselesini çözsem kendime gelsem toparlasam spor yapsam diyet yapsam keşke hergünhevesleniyorum sabah çoook zor geliyor nasıl motive olabilirim bilmiyorum ama ciddi anlamda kilo alıyorum

al bendende okadar tatlım

gerçi kelin ilacı olsa başına sürermiş dimi :27:
bende yapmıyorum kahvaltı :37: bende üşeniyorum birşeyler hazırlayıp yemeye :37:
ama hazırlayıp ayağıma getiren olsa yerim belki :52::52: birde ben kahvaltılık yerine
kızartmaydı menemendi onları daha çok seviyorum
bu arada benimde var bi 10 kilo kadar fazlam:77:

sizin hiç değilse bebeniz varmış
benim o da yok :52::52:
ama banada hep kortizonlu ilaçlar serumlar aldırdı kiloyu :47::47::47::47:
benim suçum yok :37::27::37:

Back
X