Epeyce yorum yazılmış tabiki kardeş candır ciğerdir maddi konuların lafı olmaz ancak burda artık araba istemenin deyim yerindeyse suyunu çıkaran bir abla var. Hani küçük çocuğu olur , hava soğuk olur yada acil bir durum olur yada ara sıra ister , insan o zaman sorun çıkarmaz. Ama sürekli arabayı istiyor ve birkaç kez kaza yapmış sanırım, bu noktadan sonra bu kardeşlik değil de insan kullanmak oluyor bana göre .
Üstelik ben araba vermeye kesinlikle karşıyım, eşim bazen yakın arkadaşlarına ödünç verse gözüme uyku girmiyor, allah korusun ölümlü bir kaza falan olur da mal sahibi olduğumuz için dahil oluruz diye, hem maddi hem vicdanen cok zor bir durum. Tabiki arkadaşla kardeş bir değil ancak yine de araba vermek çok büyük sorumluluk. Valla parasında da değilim gidip onun adına araba kiralarım parasını da veririm ama benim arabamı almasın kimse.
Abla kardes yakınsa zaten o kazadan sonra abla ödemeyi teklif eder, ama bu durumda öyle bir şey yok.
İnsan bazen arabayı satmak yada degistirmek istiyor, üç kuruşu zor denkleştirirken tam bu zamanlarda bir de ablası kaza yapıp arabanın değeri düştüyse yada satmak zorlaşacak şekilde bir zarar verildiyse arabaya konu sahibi kızmakta haklı bence.
Birde hani kırk yılda bir ödünç alır araba onda da kazar yapar ablası , yine soru olmaz isterse perte çıksın insanlık hali deriz. Ama burda artık arabaya ortakmış gibi davranan bir kardeş var. Hem kendi arabası kaza yapınca konu sahibinin arabasını almış eşi, yine mağdur olan o yani.
Siz eşinizle kavga falan etmeyin, ne deseniz anlamayacak zaten. Arabanızla sürekli plan yapın eşinize arabanızı vermeyin ki kendi arabasız kalıp ablası istediğinde kendi vermek istemesin.