Acil akıl verin . Sinirden titriyorum

Yanı herseye araba ıstenmez tabıkı oncelık saglıgı yerınde mı? Ama araba ozel durumlar ıcın ıstenmelı oncelıkle.benım esım cok comert ama arabasını herkese vermez kıymetlıdır akrabası olsa bıle emanet etmez kendıse ıcınde olması lazım. Prensıp meselesı bırazda mesela ıs yerınden hayır dıyemıyecegı kısılere verır. Esım kımseye masrafını odettırmıyecegı ıcın kımseye de vermez. Sonucta yarı ev parası sen evını bırıne emaneten verır mısın.
 
Ya neyi anlamıyorsunuz acaba merak ediyorum bir ailede ortak para vardır benzin vs konuşmuyoruz . Benim arabama birşey olsa eşimin cebini etkilemiyor mu ne garip bir bakış açısı bu ? Adam arabayı satacak değeri 10 bin düştü diyelim bu konu sahibini etkilemiyor mu diyorsunuz şimdi anlayamadım

Bosuna laf anlatma burada cok degisik yasayan insaar var, ev arkadasi gibi takilanlari da burada gordum zaten. :D
Disarda yedikleri yemekler kimin cebinden cikiyormuş, kim kac kere ödemiş onun çetelesini tutup dert eden kadin okumustum ben burada ve bunlar kari koca yani evliler...
Bazilari aile degil sadece ortak😁

Eşim asla emanet mal almaz, kendi kardeslerinden dahi almaz, bizden isteyene de vermeyiz. Cimri miyiz ne... :) Gerci esim hayor diyemeyip topu bana atiyor ve ben guzel bir hayir diyorum :D
 
Alışverişe gidecek adam bir zahmet taksi tutsun.
Acil durum varsa ben götürürüm. Arabanın emaneti mi olur yahu? Ufacık çiziğe kaç para istiyorlar haberi var mıymış o ablanın? Pişkinliğe bak bir de mesaj atıyor. Valla haklısın konu sahibi.
🙁 mağlesef canım haklıyım keşke haksız olsaydım ama işte tavrımı net bi şekilde açıkladım eşime herşeyi açık açık ağzıma ne geldiyse söyledim haklı oldumu anladı sadece sustu ( zaten araba alıcaktık) şimdi daha önünüzdeki bi tarihte alıcaz galiba oda o arabada böyle bişey olmuycak emin ol istenilirse ben götürür getirim ama oto çöpe isteyenez dedi umuyorum
 
Bu kadar tartışmaya ne gerek var arabayı almasını biliyorsa zararı da karşılayacak ablası gerekirse eşiniz de bunu ablasının yüzüne söyleyecek. Ayrıca ben eşinizin ablası olsam bir daha araba maraba isteyemezdim heralde.
😶 ne ince bi düşünce bende istiyemezdim galiba ama böyle biz ve bi küçük kısım bizim gibi düşünüyo galiba mm evet ben karşılarım demiş miş eşim öyle dedi
 
Araba eşinin olsa ne olmasa ne ya onlar aile artık valla çok komik 🤣 senin benim varsa ne diye evleniliyor acaba🤣 ayrıca kadın ev hanımı olsa çalışmıyor olsa hiç birşeyler hak iddia edemez demek bu durumda . Şunu anladım kadının kadından başka düşmanı yok 😡
Çalışan bir kadın olsan yine böyle düşünüyor olur muydun ben de onu çok merak ediyorum açıkçası.Evde çalışıp maaş alan sadece eşin olduğundan sürekli biz bir aileyiz maaş ortak vurgusu yapıyorsun gibime geldi.
 
Kızlar selamün aleyküm.. ben yine dertlendim ne edicemi bilemedim sizden bi akıl alayım dedim . Kendi kendimi yiyorum çünki . Bu gün eşimin arabasını ablası almıştı ( her lazım olduğunda bunu yapıyor ) her şeye alış veriş o şu bu herşeye kendisinin aracı yok . Bi yere gitmişti her neyse sabahtan arabayı vurmuş bu , ve eşime msj olarak yazmış eşim bana söylemedi taki hadi ablanların yanına bi uğrayalım diyene kadar yol boyuncada demedi bişey her neyse onların yanına yaklaştımızda ablam arabayla kaza yapmış dedi .( bu araba konusunda bi kaç kez tartıştık ben istemedimi belli etmiştim arabamızı almasını ) çünki bir iki kere felan olan bişeyde değil her neyse niye şimdiye kadar demedin aabahtan bu yanada şimdi dedin bana dedimde suratın asılacaktı biliyordum vs dedi işte bu suratı görmek istemedim sabah va dedi neyse yanlarına vardık ardından arabanın yanına gityik eşimle yolda dönüşte tartıştık haklıyım diye susuyosun ama zaten konuşma dedim acizsin dedim ne diyosun ya beni sinir etme vs tartıma büyüyecekti sustum herneyse evin önünde biyere gidicekmisin bırakım dedi bende gitmek istersem çıkarım zaten dedim iyi ben gidiyorum dedi(benım arabam onda) sen bana değer verip böyle bişeyi demiyosun bile dedim tekrar biraz tartıştık in arabadan dedi herneyse benim elim ayağım titriyo arabanın önemi yok ama yenilemek istiyoruz ve ben eşime dedim bu şekilde ablan sürekli alacaksa istemiyorum çünki ben borcunu ödeyipte onun sürekli almasını istemiyorum demiştim yine haklı çıktım ona deliriyorum içimdekikerini söyliyemedim eşim tartışmaları sevmeyen bi adam ona ayrı deli oluyorum ben ne yapıyım 😑 kafayı yiycem
Senin yerinde olsam kendi arabami satar baska yatirim yaparim esimin arabasini kullanrm enazindan ablasi kullanmaz
 
Epeyce yorum yazılmış tabiki kardeş candır ciğerdir maddi konuların lafı olmaz ancak burda artık araba istemenin deyim yerindeyse suyunu çıkaran bir abla var. Hani küçük çocuğu olur , hava soğuk olur yada acil bir durum olur yada ara sıra ister , insan o zaman sorun çıkarmaz. Ama sürekli arabayı istiyor ve birkaç kez kaza yapmış sanırım, bu noktadan sonra bu kardeşlik değil de insan kullanmak oluyor bana göre .

Üstelik ben araba vermeye kesinlikle karşıyım, eşim bazen yakın arkadaşlarına ödünç verse gözüme uyku girmiyor, allah korusun ölümlü bir kaza falan olur da mal sahibi olduğumuz için dahil oluruz diye, hem maddi hem vicdanen cok zor bir durum. Tabiki arkadaşla kardeş bir değil ancak yine de araba vermek çok büyük sorumluluk. Valla parasında da değilim gidip onun adına araba kiralarım parasını da veririm ama benim arabamı almasın kimse.

Abla kardes yakınsa zaten o kazadan sonra abla ödemeyi teklif eder, ama bu durumda öyle bir şey yok.

İnsan bazen arabayı satmak yada degistirmek istiyor, üç kuruşu zor denkleştirirken tam bu zamanlarda bir de ablası kaza yapıp arabanın değeri düştüyse yada satmak zorlaşacak şekilde bir zarar verildiyse arabaya konu sahibi kızmakta haklı bence.
Birde hani kırk yılda bir ödünç alır araba onda da kazar yapar ablası , yine soru olmaz isterse perte çıksın insanlık hali deriz. Ama burda artık arabaya ortakmış gibi davranan bir kardeş var. Hem kendi arabası kaza yapınca konu sahibinin arabasını almış eşi, yine mağdur olan o yani.
Siz eşinizle kavga falan etmeyin, ne deseniz anlamayacak zaten. Arabanızla sürekli plan yapın eşinize arabanızı vermeyin ki kendi arabasız kalıp ablası istediğinde kendi vermek istemesin.
Ne güzel yazmıssın canım tamda içimi okumussun
 
Çalışan bir kadın olsan yine böyle düşünüyor olur muydun ben de onu çok merak ediyorum açıkçası.Evde çalışıp maaş alan sadece eşin olduğundan sürekli biz bir aileyiz maaş ortak vurgusu yapıyorsun gibime geldi.
Ben bunu değil de şunu merak ediyorum.
Konu sahibi de kendi arabasını evlenmeden önce almış,şu anda da onu kullanıyor.
Konu sahibinin ablası arabayı alıp,
kaza yapsa,daha tamiratı yaptırıp yaptırmayacağı
belli olmadan,
kocası kavga çıkarıp,kendisine
'acizsin,arabana sahip çıkamıyorsun,
verme ablana bir daha arabayı' dese,
biz o adamı burda gömer miydik?

Gelecek cevapları az çok tahmin ediyorum.
-Kocana ne senin evinden getirdiğin arabandan.
-Kendini ezdirme,istersen ablana kullandırırsın, istersen annene.
-Parasını kocan mı saymış?
Senin arabandan ona ne.
-Kendi arabası varmış zaten,
senin ablana vermenin ona ne zararı var.
-Kocalarınıza yedirmeyin babanızın aldığı malı.
-Aileni kocana ezdirme,ablanı dünkü kocana değişme.
-Kocan çok mal canlısı,haberin olsun.

Her zamanki çifte standart gene işbaşında.
Başka da sözüm yok.
 
Son düzenleme:
🙁 mağlesef canım haklıyım keşke haksız olsaydım ama işte tavrımı net bi şekilde açıkladım eşime herşeyi açık açık ağzıma ne geldiyse söyledim haklı oldumu anladı sadece sustu ( zaten araba alıcaktık) şimdi daha önünüzdeki bi tarihte alıcaz galiba oda o arabada böyle bişey olmuycak emin ol istenilirse ben götürür getirim ama oto çöpe isteyenez dedi umuyorum

Alakasız, kusura bakmayın ama çok rahatsız etti birden fazla kez bu şekilde yazmanız.

“Mağlesef” değil “maalesef” olacak doğrusu.
 
Ben bunu değil de şunu merak ediyorum.
Konu sahibi de kendi arabasını evlenmeden önce almış,şu anda da onu kullanıyor.
Konu sahibinin ablası arabayı alıp,
kaza yapsa,daha tamiratı yaptırıp yaptırmayacağı
belli olmadan,
kocası kavga çıkarıp,kendisine
'acizsin,arabana sahip çıkamıyorsun' dese,
biz o adamı burda gömer miydik?

Gelecek cevapları az çok tahmin ediyorum.
-Kocana ne senin evinden getirdiğin arabandan.
-Kendini ezdirme,istersen ablana kullandırırsın, istersen annene.
-Parasını kocan mı saymış?
Senin arabandan ona ne.
-Kendi arabası varmış zaten,
senin ablana vermenin ona ne zararı var.
-Kocalarınıza yedirmeyin babanızın aldığı malı.
-Aileni kocana ezdirme,ablanı dünkü kocana değişme.

Başka da sözüm yok.
Çifte standartın daniskası.Aile olmaktan bahsettikleri sadece eşleri ve kendileri.Evlendikleri adamların "aileleri" yok.E sen hep aileyiz diyip diyip adamın evlenmeden önceki ailesini yok sayarsan böyle olur.Sanki kaya kovuğundan çıktı bu adamlar.Aile olmayı bile kendilerine yontuyorlar.

Adam kendi arabasından kadını indiriyor , o da gelmiş burda ablası arabayı alıyor diye dertleniyor.Paradan çok daha büyük sorunları var da neyse.
 
Çalışan bir kadın olsan yine böyle düşünüyor olur muydun ben de onu çok merak ediyorum açıkçası.Evde çalışıp maaş alan sadece eşin olduğundan sürekli biz bir aileyiz maaş ortak vurgusu yapıyorsun gibime geldi.

Calisip calismamakla alakasi yok. Kendi adima konusayim calismiyorum, calisiyorken elime gecen paraya hicbir zaman "benim" demedim bizimdi hep. Eşimden bagimsiz olarak elime toplu para gectiginde de o paraya "benim" demedim. Esimin satin almadigi bir evim de var ama o benim icin bizim evimiz ve söz hakki veririm bu konuda.

Esim de bu zamana kadar bana bir kez olsun para lafi yapmis veya şu mal benimdir karisamazsin demiş insan degildir. Evlilige bakiş acisiyla alakali.
Biz birbirimizi elin oglu, elin kizi olarak gorseydik "sen kimsin benim malim, benim kardesim" derdik.

Bu arada araba vermemek aileyi yok saymak degil, arabayi cok zorunlu bir ihtiyac yokken ikide bir isteyip almak bi de kaza yapmak ki ilk kez olan bisey de degilmiş. Hoş degil
 
Çifte standartın daniskası.Aile olmaktan bahsettikleri sadece eşleri ve kendileri.Evlendikleri adamların "aileleri" yok.E sen hep aileyiz diyip diyip adamın evlenmeden önceki ailesini yok sayarsan böyle olur.Sanki kaya kovuğundan çıktı bu adamlar.Aile olmayı bile kendilerine yontuyorlar.

Adam kendi arabasından kadını indiriyor , o da gelmiş burda ablası arabayı alıyor diye dertleniyor.Paradan çok daha büyük sorunları var da neyse.
Ne anlatmak istediğimize bile kafa yormadılar.
Biz aileyiz,onun malı benim,benim malım onun diye tutturdular.
Kah yorumlarımızla 'komik' diye alay edildi,
kah 'anlayana' diyerek hakaret.
Bana göre hava hoş,bu konuda tuzum kuru benim.

Konu sahibi arkadaş,burda kendisine gaz verenlerin aklına uyup,eşiyle bu konuda kavga edip,
eşine 'acizsin' demeye devam ederse sorunu çözmek bir tarafa derinleştirir.

Kocama 'aciz' desem,en kötü ihtimalle,
benim üzerimden güç ve gövde gösterisi yapar bundan sonra bana.
Bunu hesaba katıyor mu acaba genç arkadaşlar?
 
Ne anlatmak istediğimize bile kafa yormadılar.
Biz aileyiz,onun malı benim,benim malım onun diye tutturdular.
Kah yorumlarımızla 'komik' diye alay edildi,
kah 'anlayana' diyerek hakaret.
Bana göre hava hoş,bu konuda tuzum kuru benim.

Konu sahibi arkadaş,burda kendisine gaz verenlerin aklına uyup,eşiyle bu konuda kavga edip,
eşine 'acizsin' demeye devam ederse sorunu çözmek bir tarafa derinleştirir.

Kocama 'aciz' desem,en kötü ihtimalle,
benim üzerimden güç ve gövde gösterisi yapar bundan sonra bana.
Bunu hesaba katıyor mu acaba genç arkadaşlar?
Ablacım ben seni anladım.Ayrıca şunu da söylemeliyim ki konudaki görümceye sonuna kadar hak vermedim ama olaya çok yönlü bakmak lazım.Kocanın ailesini atması ve ailesine maddi ve manevi bir iyilikte bulunmaması gerek bazı kadınlara göre ve sanki bazı kadınlar bunu evlilikte başarı olarak görüyor.Adamları ailesinden koparmak , ailesiyle az görüştürmek , ailesine maddi yardım yaptırmamak evlilik başarısı sanki.Onlar böyle yaptıkça da adamlar ailelerine daha çok tutunuyor ne hikmetse.

Konu çok dağıldı.Sen insancıl ve bazı manevi değerleri ön planda tutan bir insan olduğundan her şeye para odaklı bakanların seni anlaması zor.

"anlayana" diyenler de genelde kendisi anlamayanlardır ve "anlayana" yazınca çok derin anlamlı bişeyler yazmış da sanki karşıdaki anlamıyor imajı çizdiklerini sanırlar.Halbuki para odaklı yaşayan sığ düşünce yapısına sahip insanlar birçoğu.
 
Calisip calismamakla alakasi yok. Kendi adima konusayim calismiyorum, calisiyorken elime gecen paraya hicbir zaman "benim" demedim bizimdi hep. Eşimden bagimsiz olarak elime toplu para gectiginde de o paraya "benim" demedim. Esimin satin almadigi bir evim de var ama o benim icin bizim evimiz ve söz hakki veririm bu konuda.

Esim de bu zamana kadar bana bir kez olsun para lafi yapmis veya şu mal benimdir karisamazsin demiş insan degildir. Evlilige bakiş acisiyla alakali.
Biz birbirimizi elin oglu, elin kizi olarak gorseydik "sen kimsin benim malim, benim kardesim" derdik.

Bu arada araba vermemek aileyi yok saymak degil, arabayi cok zorunlu bir ihtiyac yokken ikide bir isteyip almak bi de kaza yapmak ki ilk kez olan bisey de degilmiş. Hoş degil
Rivaviracım haklı olduğunuz çok yön var
bu yorumda.
Ablanın tavrı evet hoş değil ama bunu çözmenin yolu adama baskı yapıp,
acizlikle itham etmek de değil.
Herkesin mizacı,huyu farklı.
Adam belki ablasına hayır demekte zorlanıyor.
Ya da önceden arabayı rahat verirken,
şimdi itiraz ederse hanımköylü görünmekten çekiniyor.
Bir de bazı insanların evlilik öncesi edinilmiş mala,evlilik birliğinde alınmış maldan farklı bir bakış açısı olabilir,herkesin doğrusu kendine.
Kısacası bu konuda irdelenecek çok mevzu var.
 
Ablacım ben seni anladım.Ayrıca şunu da söylemeliyim ki konudaki görümceye sonuna kadar hak vermedim ama olaya çok yönlü bakmak lazım.Kocanın ailesini atması ve ailesine maddi ve manevi bir iyilikte bulunmaması gerek bazı kadınlara göre ve sanki bazı kadınlar bunu evlilikte başarı olarak görüyor.Adamları ailesinden koparmak , ailesiyle az görüştürmek , ailesine maddi yardım yaptırmamak evlilik başarısı sanki.Onlar böyle yaptıkça da adamlar ailelerine daha çok tutunuyor ne hikmetse.

Konu çok dağıldı.Sen insancıl ve bazı manevi değerleri ön planda tutan bir insan olduğundan her şeye para odaklı bakanların seni anlaması zor.

"anlayana" diyenler de genelde kendisi anlamayanlardır ve "anlayana" yazınca çok derin anlamlı bişeyler yazmış da sanki karşıdaki anlamıyor imajı çizdiklerini sanırlar.Halbuki para odaklı yaşayan sığ düşünce yapısına sahip insanlar birçoğu.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
Ben yine de kimseye 'sığ düşünceli' demeyi tercih etmiyorum.
Genç ve evlilikte bize göre tecrübesi daha az olan arkadaşlar meseleye daha farklı bakıyorlar diyelim.
Kiminin odağı maddiyattır,kimininki maneviyat.
Bunu da yargılayamam.
İnsanoğlu seçimlerinde özgürdür.
Bu seçim ve odak farklılığı,
birbirimize saygısızlık ettirmesin
benim için yeterli.
 
Bu kadar kötü niyetli olmayın ya... konu sahibi bence görümcen iyi bir insansa onunla samimiyetin davranışları iyiyse bence araba vermekte sorun yok belki çocukları vardır arabayla işlerini minimum sürede hallediyordur kardeşi diyede istemekten çekinmiyodur bunda sorun yok ama eğerki içten pazarlıklı sana karşı samimiyetsiz bir insan ve alıyosam kardeşimin arabasını alıyorum kafasında bir tipse hiiiç eşinle gerginlik yaratmana gerek yok direk ara söyle arabamızı emanet etmek etmek istemiyorum acil birşey olursa söyle biz geliriz yardıma bu kadar net olman yeterli bence
 
Konu sahibinin yerine koyuyorum kendimi cok elzem durumda verdirebilirim de nadir keyfi hayir biz bir aileyiz illaki bnim katkimda olmustur o arabada dolayli dolaysiz. Koca kadin clissin alsin arabalar o kadar tuzlu degil uygunlari da var edebiyat yapmasn kimse.
 
Back
X