acil cevap lutfen :-(

Babam sali gununden haber verdiriyo annesi babasi cocuk gelsin bi tanisalim diyo onlarda tamam diyo durup durup son gun pat diye biz karar verdik kadinlar gelicek diyolar dayatma yapiyolar babanin haberi olmasaydi cikip yine gelselerdi babam ben ne dedim siz naptiniz beni dinlemiyosunuz diye sinirlenicek annemin tavri da ayni bu ciddiye almamaktir insani diyo durup son dakikada karar veriyolar kendilerince ve cocugun babasida ben tanismaya gitmem gittimmi sadece istemeye giderim diyo bu normalmi

En son zaten oyle olcak bugun aksam namazindan sonra gelicez dediler hala ayni fikirdelerse konusturucam dugun gunune kadar onlar bizim adetlerimize dedigimize uymak zorunda bu kadar arayi yapmaya calisan biz degil onlar olmaliydi beni pisman ettiler attigim adima

Simdi nasil geliyorlar belli degil mi? Niye böyle bi riske giriyorsunuz? Kapi önünde rezillik mi olsun? Size kesin söylesinler, sizde kesin bildirin babayla gelirseniz kabul ama yoksa kapiyi dahi acmayiz diye...

Bugun zaten daha fazla bisey anlatmicam sorub kadin kadina gelmeleride degil gelil bakmalarida yanlarinda 2 erkekle gelmek bu kadar zor olmamaliydi benim babam emekli ve surekli evde adamlari cagirdi kalkip baba sen bu odada tek otur kadinlae gelcek mi dicem ne kadar uzucu bi durum adam ben davet ettim tenezzul edip gelmediler dicek vede hakli

Simdi nasil geliyorlar belli degil mi? Niye böyle bi riske giriyorsunuz? Kapi önünde rezillik mi olsun? Size kesin söylesinler, sizde kesin bildirin babayla gelirseniz kabul ama yoksa kapiyi dahi acmayiz diye...

Aynen oyle oldu birazdan net bisey belli olur heralde laf anlamyn insna laf anlatmak cok zor

Sadece cocukla degil o aileyle de evleneceksin.bunu hic unutma.baban buyur etmeden once gelip anneler olarak tanisalim deselerdi anlardim ama onlar sizi cigneyip kendi bildiklerini okumak istiyolar.bu daha simdiden boyleyse sen isteme,soz,nisan,dugun bide bunlari seyret.erkek arkadasin simdi agirligini koymazsa bunun skntisindan evlensen bile kurtulamazsin.cevabi hep anlamiyolar,dinlemiyolar olur.malesef

Yaptiklari cok gereksiz bi hareket ya bu is bugun yolunda gitmezse dahada gitmicek olan bize olcak

Ay allah aşkına ne var bunda, ilk kadınlar gelsin hemcinsiniz olarak evde cay saati olarak bir tanısma yaparsınız hem daha iyi kaynaşma olur bunda ne var ki?
Yani bu yeni insanlar yeni nesiller nereden sıkıntı yaratsam diye tetikte bekliyor sanırım.
Canım bu dert değil, bırak gelsinler şirin şirin ol önyargılarını yık aman yarabbi ya

Sizin sıkıntınız ne biliyor musunuz sizin sıkıntınız erkek arkadaşınız. Siz babanızı ikna edebilmişken o ailesine söz geçiremiyor. Söz geçirmek de demeyelim ama ailesi onun hatrı için orta yola yanaşmıyor. Çok çok iyi düşünün şimdi böyleyse ilerde nelere evet demek durumunda kalabilirsiniz. Erkek arkadaşınızın bir ağırlığı olmalı.

Kimileri olayi anlamamis! Olay kadinlarin tek gelmesi degil ki, tanisilmak istemis baba ikna ediömis karsi tarafta tamam pazar geliriz demis ama sonanda tek kadinlar gelicez demisler, yani bi takmamazlik var, bastan belirtilmeyen kabul edilen biseyi sonrda kendi islereine göre cevirme var ve bu yanlis...

Aileni sakın ezip geçme ilk etapta babası gelmiycekse hafta içi gündüz size çaya gelsinler madem. anneler konuşsun uygun bi akşamda babasıyla gelsinler sıkıntı yapmayın babana sedece oturmaya geliceklerini söle annen uygun bi dille anlatsın acele etmyelm falan desin babanı yumuşatmaya çalışın ..

Bunun gibi değil ama biraz farklı bi durum bzde de olmuştu ailem ezilmesin diye hiç taviz vermedim sakın aileni onların karşısında zora düşürme onların adeti varsa bizmde var de saygı duymuyolar şunlara bak

Canım ya arada kalmışsın tamamen o kadar zor ki sevgilin ne diyo onu da mı dinlemiyo ailesi babasına karşı zor durumda kaldı desin

Tavz vermeinsiz kz tarafiniz ne stiyosaniz o olsun bence sevgilinizi kna edin sonra ailesnio ikna etsin. Anne babanin sozunden sakin cikma.

Evet bencede asil sikinti o boldladigim cümlede. Nasil oluyorda konu sahibi ailesini yumusatabiliyor da, erkek arkadasi ikna edemiyor? Ve bu madem o ailede adetmis, erkek arkadasi niye bilmiyor? Annesinin yapacaklarindan haberdar degilmi? Insan az çok kendi annesini tanir. Baze yorumlari okuduktan sonra banada erkek arkadas daha öncede biliyormus gibi, fakat son ana kada saklamis gibime geliyor.

Ayrica "kadinlar gelsin" diyenler kadinlar çay saati için gelmiyorlar, kadinin tabiri ile "kiza bi bakçaz gitçez", yani gayeleri konu sahibini süzmek ve öyle gitmek. Bundan daha rencidi edici birsey varmi? Üstelik oglan tarafi tanisma/isteme faslinda kiz tarafina uymak zorunda. Bende konu sahibin annesi olsaydim bende asla kabul etmezdim. Benim kizim magzadaki karpuz degildir, kimse benim kizimi süzmeye, denemeye hakki yoktur.

Baskasida demis ki "kadin kadina rahat konusmak istiyorlar" Ya allasen, ilk tanismada sanki ne konusulcak? Hani erkeklerden utanarak ne konusulabilir ki? Herkes faso fiso seylerden konusur zaten. Bu kadinlar ile beraber olmak ile hiç alakasi yok. Bu ezmek ile, diktatörlük oynamak ile alakali ve konu sahibi buna hiç müsade etmesin lütfen.

Her yerin adeti farklı siz ilk başta babanızla açık açık konuştuğunuz için o tarafında anne baba ve erkek arkadaşınızin gelmesi gerek. Ama dedim ya heryerin adeti farklı bende eşimle 3sene görüştükten sonra annemle tanıştırdım sonra annesi ve kız kardeşleri eve gündüz çaya geldiler. Annem babama iyi aileye benziyor dedi babam o zaman bizde tanisalim dedi bu sefer ailece geldiler eşim kv kp kızlar eşimin teyzesi. 1ay sonra iki tarafta kendini ayarladı ve istemeye geldiler söz kestik.
Belki onlarda böyle düşünmüş olabilir ama siz babaya haber vermişsiniz. O yüzden babasınında gelmesi gerek tabi babanıza ayıp olur ve bunu unutmayabilir.

arkadaşlar okumuyorsunuz kı.. her yerın adetı farklı.. ama son gun mu akıllarına gelıyor adet??

kız haber vermıs tamam demısler , son bır gun kala bız kadınlar gelecegız dıye adet uydurmasınlar bir zahmet..

ki kadın kadına oturma aksam mı yapılır saat 7'den sonra ???

Anlamayanlar var halen biz onlara hicbi zaman hayir kadinlar gelemez demedik en basindan deselerdi yine buyur eder agirlardik is babaya gitti babam ailesini davet etti haber verdik tamam dediler dun gece kadinlar kendi aralarinda once biz gidelim erkekler karismasin diyolar onlarin son dakika karari benim babamin 1haftadir soyledigi lafi ezip gecemez bu olayi hazmedemiyorum

sevgilin ne diyor peki saat 3 oldu ? napacagz dıye aramıyor mu?

Annemde diyoki eger halen bizi dinlemeyip kadnlar gelirse kocami oturturum yanlarina halletsinler diyo erkek arkadasim ailecek gelicez diyo simdi insallahta oyle olur yoksa biticek bu is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…