acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

Belki dedim geleceğiniz için biriktiriyordur diye düşündüm. Gelecek için düşünüyorsa, siz gerekli gerkesiz istemeyin diye gizli yapıyordur?
Yani yarın bir gün evleneceğiniz zaman, kıyıda ki paraları çıkaracak olablir mi?
Ama son söyledikleri bencilce..Evlenemzsin, eşin bakmak zorunda falan :26:
Şahsen ben annem bile olsa kendi aldığım maaşı sıkıntı çekmeyecek şekilde veririm.yazık değil mi o kardeşlerine

ben kendımı geçtim kardeşime üzülüyorum. hiç bişi alamıyor çocuk. Annem malesef ben evlensem 5 kuruş vermez. Ama kendı istediği bişey olsun hemen alır.

Arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. İstanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide Tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?

Annen ayrı bir yerde para mı biriktiriyor :26: az para değil..bizim kira,fatura,araba daha bir sürü masrafa rağmen 4000tl maaşla 2yılda dünya birikim yaptık..hiç normal değil..Teklifinde gayet makul. :ssz:

reis olmak değil ben muhasebeciyim evi de ben düzenlerim sen yorulma annecim deyin.. açık olun genç yaşımda özendiğim şeyler var masraf değil ihtiyaçtır bunlar..
Kendi parana dokunamıyorsun :26:

o adamlar bugün kabulümsün der yarın başına kakar insanın, geçen konu vardı burda kızın ailesi damatlık alamamış kızda alamıcaz diyince eş adayı bilmem ne kadarlık gelinlik istemeyi biliyosun ama gibilerinden bi cümle kurmuş, işin içine hesap girince sevgilin demese ailesi bişey der

evet canım çok haklısın. bende diyorum biraz biraz kenara koyayım yarın bir gün mahçup olmayayım. o yüzden böyle bir karar vermek zorunda kaldım.

evet canım çok haklısın. bende diyorum biraz biraz kenara koyayım yarın bir gün mahçup olmayayım. o yüzden böyle bir karar vermek zorunda kaldım.

çok doğrusun çok aklı başındasın sunduğun fikirde gayet makul mantıklı yürü canım yollar senindir, bizden sana tam destek Allah utandırmasın

Annen ayrı bir yerde para mı biriktiriyor :26: az para değil..bizim kira,fatura,araba daha bir sürü masrafa rağmen 4000tl maaşla 2yılda dünya birikim yaptık..hiç normal değil..Teklifinde gayet makul. :ssz:

reis olmak değil ben muhasebeciyim evi de ben düzenlerim sen yorulma annecim deyin.. açık olun genç yaşımda özendiğim şeyler var masraf değil ihtiyaçtır bunlar..
Kendi parana dokunamıyorsun :26:

:( parada gözüm yok ama böyle olunca insanın canı acıyor. kararımdan dönmeyeceğim. suana kadar yüklü miktar para olması lazım ama yemın edıyor yok diyor.

ben kendımı geçtim kardeşime üzülüyorum. hiç bişi alamıyor çocuk. Annem malesef ben evlensem 5 kuruş vermez. Ama kendı istediği bişey olsun hemen alır.

Canım benim sende bu kadar taviz verme, ortada bir tuaflık var, yani gelecek için olmadığı belli, yarın bir gün evlensen erkek tarafına 'biz bişey yapamayız' diyecek bence annen..
Kira derdiniz bile yokmuş ne güzel, sizi böyle üzmesi yanlış bence..
Kardeşin de genç gezip giyinmek ister cidden günah yani..
Ben evlendim erkek kardeşime
hala alır giydiririm, gençtir gözü düşer..

Canım benim sende bu kadar taviz verme, ortada bir tuaflık var, yani gelecek için olmadığı belli, yarın bir gün evlensen erkek tarafına 'biz bişey yapamayız' diyecek bence annen..
Kira derdiniz bile yokmuş ne güzel, sizi böyle üzmesi yanlış bence..
Kardeşin de genç gezip giyinmek ister cidden günah yani..
Ben evlendim erkek kardeşime
hala alır giydiririm, gençtir gözü düşer..

bundan sonra vermeyi düşünmüyorum canım zaten. şimdiden diyor bize bakmıcaksa senide almasın diye. Kardeşim geçen hafta sevgilisiyle yemek yiyecek diye 20 tl istedi çocuğa yapmadığını bırakmadı:14:

bir hesap yapıyoruz aylık kenara yüksek bir miktar para artıyo ama annem bi ay su kadar para var derken diğer ay para yok çok açıldık diyor. nasıl açıldık ne aldık diyorum. market alışverişi işte göze gözükmüyo diyor.

nasil ya faturalara bu durumda aylik 1000tl gitse ki bence gitmez hadi olsun 1500tl.. Kalan 1500 kenarda olmasi lazim onu da markete mi veriyomus?? Bu olacak bisey degil...
ayrica 24 yasinda biri icin 150lira aylik gecime cok az... Ustelik evleneceksin kendin icin birikim yapmalisin. Muhasebeciymissin hesabi cok daha iyi tutacagina eminim. Annenin bu durumda yardim ettigi biri olabilir mi? Gunahini almak istemem ama ya sizden gizliyo ya da birine veriyo baska aciklama bulamadim...

evet 1ay için veriyor. evden sabah kahvaltı yapıyorum gündüzleride bazen yiyorum bazen yiyemıyorum ki yetsin diye malesef.

çok üzüldüm ya bir çocuğa versen 150 lirayı bir haftada bitirir sen bir ayı çıkarmak için uğraşıyorsun.
bence verme yahu paranı yani ihtiyacı neyse sor o kadar ver geri kalanını kendine ayır.
evlenmek istiyormuşsun çeyizimi falan alıcam de annene

Eve 3000 tl giriyor,3 kişisiniz ve parayı harcamamanıza rağmen para artmıyorsa çok tuhaf

nasil ya faturalara bu durumda aylik 1000tl gitse ki bence gitmez hadi olsun 1500tl.. Kalan 1500 kenarda olmasi lazim onu da markete mi veriyomus?? Bu olacak bisey degil...
ayrica 24 yasinda biri icin 150lira aylik gecime cok az... Ustelik evleneceksin kendin icin birikim yapmalisin. Muhasebeciymissin hesabi cok daha iyi tutacagina eminim. Annenin bu durumda yardim ettigi biri olabilir mi? Gunahini almak istemem ama ya sizden gizliyo ya da birine veriyo baska aciklama bulamadim...

evet canım ortada bişey var ama bunu çıkartacağım ortaya. bizde birine verdiğinden şüpheleniyoruz. ortada para yok diyince birden bağırıp ben paramı kaçırıyorum demesi garip.

çok üzüldüm ya bir çocuğa versen 150 lirayı bir haftada bitirir sen bir ayı çıkarmak için uğraşıyorsun.
bence verme yahu paranı yani ihtiyacı neyse sor o kadar ver geri kalanını kendine ayır.
evlenmek istiyormuşsun çeyizimi falan alıcam de annene
artık vermeyeceğim maaşımı kendı aldığı maaşı ve emekli maaşını harcamasını önerdım bende maaşımla giderleri öderım gerıye kalan hesapta birikir dedim.

artık vermeyeceğim maaşımı kendı aldığı maaşı ve emekli maaşını harcamasını önerdım bende maaşımla giderleri öderım gerıye kalan hesapta birikir dedim.

Bence de yine destek ol ama kendini ve kardeşini düşünerek destek ol

en iyisini edersin annelikten anlamam ama anneni hiç iyi niyetli görmedim kusura bakma arkadaşım

ben kendımı geçtim kardeşimi mutlu etse yedirse içirse yine gam yemeyeceğim. ya çocuk diyorki hep beraber sinameya gidelim annem diyor kaç para 10 tl diyor ooo çok ben gitmem ben onunla kaç gün ekmek alırım diyor.

Back
X