acil :( hamileyim kimse bilmiyor

Yok , arkadaş herkes müslüman gibi düşünecek, bazıları bunu istiyor.
Ama koca aldattığında, dovdugunde kimse muslumanliktan bahsetmiyor. "Fantezi elbise giy" diye tavsiyede bulunuluyor. Bir kadın ve erkek nikahsız yaşayıp, çocuk sahibi olduğunda evlenmeye karar verdiğinde "vay efendim tüm bunlar dinsizlikten"... Kimse böyle bir şeyi hoş karşılamaz ama bunu da dine bağlamak aklımdan geçmez. Bu kültürel bir handikap, hepsi bu. Kültürel yorum yapın en fazla, kimse kimseden dini ogut, hatta yargi beklemiyor...

kusura bakma tatlım kendımı daha cok annenın yerıne koydum.
bir kızım var 4 yaşında.acaba ben de yarın bir gun kızımdan böyle şeyler duymamak için nasıl yetiştirmeliyim kızımı
bir tavsiyen var mı

Erkek arkadaşıyla aynı evde kalmasına izin verme , ve kızınla arkadaş gibi ol

ahh canııımm ya tamam sen benim konusmalarima bak öyle yorum yap istersen kızın yaşadıklarını dine bağlamış mıyım..Her neyse her zaman yanilmamisimdir kim nerede dislaniyorsa (fikir konusunda ) diğerleri de hemen bi çoğunluğun kanatları altında onu savunuyor biraz özgür düşüncelerinizi savunun aman ben bunu konuşursam burda bana ne derler beni dışlarlar mi olmasın aklinizda tamam mi canim ben dinleri kiyaslasam insanları kiyaslasam mesleğimi yapamazdım bir sağlık personeli olarak önceliğim bunlar olması beni tanıyan tanir kalkıp da burada kendimi tanitmakla ugrasmiycam elbet

Ve lütfen konuya yorum yapın artık konuşmaların içinden bir huzursuzluk oluşturmaya çalışmayın

Ben senin yorumunu okumadım bile. Mune birine kızmış diye genel yazdım ama bakıyorum sana kızmış. Mune kızdıysa bir bildiği vardır. Boşuna yılların yöneticisi değil.

ya hakkaten sevgilisiyle aynı eve paylaşan kızın aklına gelmiyordu din, günah bilmemne... siz söyleyince abooooov diyecek.

size ne oluyor arkadaşım? yasak işte dini yorum. yasak. yazmayın. kız onu sormamış size.

Lütfen rica ediyorum biraz kuralları okusun üyelerimiz.
Bu sitede din, siyaset, ırkçılık, mezhepçilik, dini ayrımcılık, bir inancı dayatma veya aşağılama, polemik, hakaret, tartışma, konuyu saptırma vb yasak.
Bu kurallar yeni değil, site kurulduğundan beri var ve üye olurken sözleşmede hepsi mevcut, okumadan işaretleyip kabul ettiyseniz dahi okuyup kabul etmiş, uymakla yükümlü sayılıyorsunuz hepiniz, buna bende dahil.

Sizleri topiklerde uyarma zorunluluğum olmamasına rağmen uyarıyorsam (ki normalde uyarı verip geçmem gerekir) ve siz buna rağmen devam ediyorsanız uyarı alırsınız.

Rica etmekten, ikaz etmekten dilimde tüy bitti, burası bir paylaşım platformu, her alanda olduğu gibi buranında kuralları var, uymalıyız.

Olan olmuş. Mutlusun ya, önemli olan bu. Öncelikle annenle başbaşa konuşman gerek, sakince ve yumuşak cümlelerle. Annecim seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun, ben de o derece aşığınım. Seninle konuşmam gereken bir konu var. Benim mutluluğumun senin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ben çok mutluyum ama bilmediğin birkaç şey var. Seninle paylaşmak ve rahatlamak istiyorum. Lütfen elimi tutmayı bırakma, hep yanımda ol, benim hayatımdaki en iyi örnek sensin. Ben senin gibi olmak istiyorum. Vs vs diye devam edip, çok güzel bir anne olacağını söyle.
E evhanimi1970

Heh işte asıl mesele de bu anne açısından, anneyi yargılamış insanlar ama evlat öyle koca gibi, arkadaş gibi söküp atılamıyor hayattan, hata da yapsa evlat deyip bağrına basıyor anneler, kadın en çok kızıyla ilgili hayallerini gerçekleştiremediği için üzülecektir, yoksa sanmıyorum ki buradaki hiçbir anne aman kızım/ oğlum ev açsın biriyle yaşasın demez, en azından kültürümüz buna müsait değil ama olmuşa da çare yok. Annesi kabul etmiş çünkü tüm bağını koparırsa evladının sahipsizliğinden menfaat sağlanmasını istememiş, ki burada evli kadınlar anne babanın kocandır katlan sözleri yüzünden boşanamıyor, ailem arkamda değil deyip eşinin şiddetini, aldatmasını sineye çekenler var, bu kız sevgilisiyle beraber yaşamış, bu bizler için kaldırılabilir bir konu değil belki ama işte evlat çok başka, bu kızda anne olacak, ilerde belki de kendi yaptığını evladı yapmasın isteyecek, annesine daha çok hak verecek lakin ne kadar bizler onaylamasakta delikanlı da kızın elini bırakmamış, bu saatten sonra biz yargılasak ne olacak yargılamasak ne olacak, bir evlilik ve 5 aylık bir gebelik gün gibi ortada.

Biraz daha anlayışlı yorumlar yapıyorsak bu herşeyi sineye çektiğimizden değil, hakikaten hayat asla dediklerimizle bizle oyun oynadığı içindir.

Konu nasilda ilerlemis.
Konu sahibi annenizle hayatinizn belki en zor konusmaisni yapacaksiniz ama siz konusmasinizda yakinda fiziginiz konusacak en fazla 2 ay daha kamufle edebilirsiniz sonra istemesenizde belli olacak.
Ayni evde yasamaniza tepki gostermemis anneniz bu durum zaten muhtemelen ihtimalleri arasinda vardir.
Hemen dugun yapin evlilginizi ilan edin bence.halamin kizida evlendikten 6 ay sonra dogum yapmisti

Altini alirken biyeri incinmesin diye bacaklarini tutup havaya kaldiramadigim, uyurken yuzune konup rahatsiz etmesin diye 1 saat sinek kovaladigim, bisey yedirirken bogazinda kaldiginda sirtimdan incecik ter akittigim, sacini baglarken acidiginda ay dese bile kendime kizdigim...
Kokusuna doyamadigim kizim..
Gun gelecek beni karsisina alacak ve ecel terleri dokerek boyle bir aciklama yapacak!
Allahim sen beni boyle bir yuzlesmeden koru yarabbim..
Anne olmadan anneleri anlayamiyoruz maalesef.....

Birçok kişinin de dediği gibi beraber yaşamanıza müsade ettiğine göre bu ihtimali de göz önünde bulundurmuştur, beraber yaşamanıza izin vermeseydi siz de doğal olarak bu zor duruma düşemezdiniz belki. Sadece sizi değil kendisini de suçlaması gerecek. Sizi yargılamak kimseye düşmez ama eminim ki siz de evladınızın başına böyle şeylerin gelmesini istemezdiniz. Ne ekersek daima onu biçeriz. Allah yardımcınız olsun.

şunları söylemeyin gercekten çok iç acıtıcı...kız da böyle olsun istemezdi belki..aşık olmuşlar sevmiş..ve çok çok önemli ve hayati bir nokta var adam bırakmamış..elinden tutmuş ve nikah kıymışlar..

Yalnız olay konu sahibi ve annesi açısından bu kadar dramatik değil. Annesi beraber yaşadıklarını biliyor ve kabul ediyormuş. Koskoca kadın, kızıyla sevgilisinin kardeş kardeş takılmayacağını, hamilelik gibi bir ihtimal olduğunu düşünmüştür herhalde. Konu sahibesi bacım, çok da şeyetme. Annen bu durumu dert bile etmez anlattığına göre.

Arkadaşlar konu sahibi söyledi mi bilmiyorum ama
Neden nikahtan önce annesine evlenmek istediklerini söylememiş
Yani bu zamanda hamileligi en geç bir ayda anlarsın neden hemen evlenmek istediklerini söyleyip evlenmemisler ki
O zaman bu şekilde acı çekmeyecekti
Bence konunun eksik bir yerleri var
Erkek evlenecek kadar kendine güvenmiş
Kız erkeğe inanmış
Annesi beraber yaşadıklarını biliyor ve erkeğe güveniyor
Bence evlenmelerinde bir pürüz çıkarmazdı ama oturmayan birşeyler var kafamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…