- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
- Konu Sahibi evhanimi1970
-
Erkek arkadaşıyla aynı evde kalmasına izin verme , ve kızınla arkadaş gibi olkusura bakma tatlım kendımı daha cok annenın yerıne koydum.
bir kızım var 4 yaşında.acaba ben de yarın bir gun kızımdan böyle şeyler duymamak için nasıl yetiştirmeliyim kızımı
bir tavsiyen var mı
Yok , arkadaş herkes müslüman gibi düşünecek, bazıları bunu istiyor.
Ama koca aldattığında, dovdugunde kimse muslumanliktan bahsetmiyor. "Fantezi elbise giy" diye tavsiyede bulunuluyor. Bir kadın ve erkek nikahsız yaşayıp, çocuk sahibi olduğunda evlenmeye karar verdiğinde "vay efendim tüm bunlar dinsizlikten"... Kimse böyle bir şeyi hoş karşılamaz ama bunu da dine bağlamak aklımdan geçmez. Bu kültürel bir handikap, hepsi bu. Kültürel yorum yapın en fazla, kimse kimseden dini ogut hatta yargi beklemiyor...
Ve lütfen konuya yorum yapın artık konuşmaların içinden bir huzursuzluk oluşturmaya çalışmayınYok , arkadaş herkes müslüman gibi düşünecek, bazıları bunu istiyor.
Ama koca aldattığında, dovdugunde kimse muslumanliktan bahsetmiyor. "Fantezi elbise giy" diye tavsiyede bulunuluyor. Bir kadın ve erkek nikahsız yaşayıp, çocuk sahibi olduğunda evlenmeye karar verdiğinde "vay efendim tüm bunlar dinsizlikten"... Kimse böyle bir şeyi hoş karşılamaz ama bunu da dine bağlamak aklımdan geçmez. Bu kültürel bir handikap, hepsi bu. Kültürel yorum yapın en fazla, kimse kimseden dini ogut, hatta yargi beklemiyor...
Ben senin yorumunu okumadım bile. Mune birine kızmış diye genel yazdım ama bakıyorum sana kızmış. Mune kızdıysa bir bildiği vardır. Boşuna yılların yöneticisi değil.ahh canııımm ya tamam sen benim konusmalarima bak öyle yorum yap istersen kızın yaşadıklarını dine bağlamış mıyım..Her neyse her zaman yanilmamisimdir kim nerede dislaniyorsa (fikir konusunda ) diğerleri de hemen bi çoğunluğun kanatları altında onu savunuyor biraz özgür düşüncelerinizi savunun aman ben bunu konuşursam burda bana ne derler beni dışlarlar mi olmasın aklinizda tamam mi canim ben dinleri kiyaslasam insanları kiyaslasam mesleğimi yapamazdım bir sağlık personeli olarak önceliğim bunlar olması beni tanıyan tanir kalkıp da burada kendimi tanitmakla ugrasmiycam elbet
Birileri konuyu dine bağlamazsa, huzursuzluk olmaz. Asıl sorun bu.Ve lütfen konuya yorum yapın artık konuşmaların içinden bir huzursuzluk oluşturmaya çalışmayın
Hamileliği öğrenir öğrenmez söyleseydin hemen düğün olurdu, yani ne bileyim belki annenin hayalleri vardı kızının kınası düğünü bohçası şusu busu, anne olunca sen de anlayacaksın evlat başka oluyo
Ne bileyim toruna elbet sevinir de sahipsiz gibi gizli gizli evlenmen...
şunları söylemeyin gercekten çok iç acıtıcı...kız da böyle olsun istemezdi belki..aşık olmuşlar sevmiş..ve çok çok önemli ve hayati bir nokta var adam bırakmamış..elinden tutmuş ve nikah kıymışlar..Altini alirken biyeri incinmesin diye bacaklarini tutup havaya kaldiramadigim, uyurken yuzune konup rahatsiz etmesin diye 1 saat sinek kovaladigim, bisey yedirirken bogazinda kaldiginda sirtimdan incecik ter akittigim, sacini baglarken acidiginda ay dese bile kendime kizdigim...
Kokusuna doyamadigim kizim..
Gun gelecek beni karsisina alacak ve ecel terleri dokerek boyle bir aciklama yapacak!
Allahim sen beni boyle bir yuzlesmeden koru yarabbim..
Anne olmadan anneleri anlayamiyoruz maalesef.....
Yalnız olay konu sahibi ve annesi açısından bu kadar dramatik değil. Annesi beraber yaşadıklarını biliyor ve kabul ediyormuş. Koskoca kadın, kızıyla sevgilisinin kardeş kardeş takılmayacağını, hamilelik gibi bir ihtimal olduğunu düşünmüştür herhalde. Konu sahibesi bacım, çok da şeyetme. Annen bu durumu dert bile etmez anlattığına göre.Altini alirken biyeri incinmesin diye bacaklarini tutup havaya kaldiramadigim, uyurken yuzune konup rahatsiz etmesin diye 1 saat sinek kovaladigim, bisey yedirirken bogazinda kaldiginda sirtimdan incecik ter akittigim, sacini baglarken acidiginda ay dese bile kendime kizdigim...
Kokusuna doyamadigim kizim..
Gun gelecek beni karsisina alacak ve ecel terleri dokerek boyle bir aciklama yapacak!
Allahim sen beni boyle bir yuzlesmeden koru yarabbim..
Anne olmadan anneleri anlayamiyoruz maalesef.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?