Başta söylediklerinize katılıyorum.Lale hanım bence öyle değil biliyormusunz aksine anne ve babalar çocuklarını bazen sevgiyle kırmadan büyütüyorlar sonra zorluk görmeyen bu küçük kızlara birden çok sorunlu bir aile geliyor kırmayı bilmedikleri için öncelikle şoka uğruyorlar ama orayı da güzelleştirmeye çalışıyorlar. Konu sahibi de demiş ya ailem tepki verecek ben tutuyorum bağımlılığımdan diye.
Düşünsenize hanzo damatlarını biliyorlar zaten tepkili aramıyor sormuyor bari çok kötü olmayalım da kızımın yanında duralım yoksa kızları iyice kopacak onlardan diye düşündüler bence. Kişi istemedikçe zorla götüremezlerdi mecburiyetten susuyorlar. Tek yanlışları bence destek almasını sağlamalılardı.
Evet çok doğru söylüyorsunuz benim evladım orda olsa ben o damadı dövmekten beter ederdim ama evladım benimle gelmiyorsa zorla evinden çıkaramam ki .Bence gitmek istemeyen Mavera kaç kere durdurmuş ailesini. Orda benim babam bu sorunları duysa kesinlikle bu kadar sakin kalmaz kv , görümce ve kayınbaba herkesi çağırır onların hayatlarını burnundan getirirdi. Benden herkes özür dilemedikçe gitmezdi. Ama mesela annem olsa ben sonra eşimle aramıza niye girdiniz dedim diye geride durur benim kararıma göre hareket ederdi. Bu biraz yapı meselesi benceBaşta söylediklerinize katılıyorum.
O küçük kız çocukları düzeltmeye çalışıyorlar,savaşıyorlar vs...
Sonuç?
Sonuç daha kötüye gidiyorsa beklemenin anlamı yok ki.
Aile konusunda asla sizin gibi düşünmüyorum.
Benim evladım üzüntüden 10 kilo verecek,ben mecburiyetten susacağım. Susan kaybeder arkadaşım!
Anne baba "iyi sizin kararınız,saygı duyduk biz" deyip çekip gittikten sonra Maveranın kocası o sinirle kadının kafasına vazo fırlatınca mı saygıyı elden bırakacaklar?
Hiç mi okumuyorsunuz,dinlemiyorsunuz,görmüyorsunuz? "Hep kavga ediyorlardı da bu noktaya varacağını bilemedik cık cık" diyenleri...
Elbette zorla getiremezler.Evet çok doğru söylüyorsunuz benim evladım orda olsa ben o damadı dövmekten beter ederdim ama evladım benimle gelmiyorsa zorla evinden çıkaramam ki .Bence gitmek istemeyen Mavera kaç kere durdurmuş ailesini. Orda benim babam bu sorunları duysa kesinlikle bu kadar sakin kalmaz kv , görümce ve kayınbaba herkesi çağırır onların hayatlarını burnundan getirirdi. Benden herkes özür dilemedikçe gitmezdi. Ama mesela annem olsa ben sonra eşimle aramıza niye girdiniz dedim diye geride durur benim kararıma göre hareket ederdi. Bu biraz yapı meselesi bence
Kavgadan huzursuzluktan korkan insan o kocayla 1 saat durmazdı, kendinle çelişme..Annemi ben tutuyorum aslında. Eşimin yanında uslubunu bozmadan diyeceğini dedi ama yine çok dikkat etti. Bu insanlara oldukları gibi karşılık verilse kavgadan korkuyorum. Huzursuzluktan korkuyorum, usulca hayatımdan gitmelerini istiyorum. Haksız olan onlar.
Öyle yani. Ailemin boğazının ucunda her şey. Bir sözümle bitecek gibi durum. Şu sessizliği de bozacağım umuyorum bu akşam.
Belki de gitsin istiyor o yuzden umrunda degil, o yuzden u dönüşü yapmıyorSana nakliyeci ayarladık, kk olarak kapıdayız desek kendini eve kitler yine gelmez bu kadın.
Eşyaları bahane etmiş, oraya sığınıyor işte.
Adamın umru değil yuvası mı dağılmış, kayın ailesi gelip karısını mı götürmeye çalışmış. Ki hala oturuyor bacısıyla ev ayarlama derdinde. Seven adam böyle mi olur? Kayın ailesi geldiğinde dank etmesi lazımdı. Ulan işler ciddiye biniyor, aileler araya giriyor, alır giderler şimdi karımı deyip bir u dönüşü yapması gerekirdi. Adam üç gündür susuyormuş, bir de bacısıyla işler çeviriyormuş.
Bir akıllı sen çıktın, terbiyeni takın.bu konuya hala yorum yapabilen kk değerli üyelerini tebrik ediyorum.
kardeşim ayrılacaksan ayrıl allah peygamber aşkına. on saat edebiyat parçalamışsın bir icraat yok. adamın sana tırnak kadar değer verdiği yok hala eşya peşindesin. çamaşır makinene verdiğin önemin yarısını kendi onuruna verseydin bu kadar yorulmayacaktın.
Ne kadar hazırsınız zorda gözüken insanı biraz daha zora sokmaya. Ne de olsa ezilmiş gözüküyor biraz da ben ezeyim cesareti.bu konuya hala yorum yapabilen kk değerli üyelerini tebrik ediyorum.
kardeşim ayrılacaksan ayrıl allah peygamber aşkına. on saat edebiyat parçalamışsın bir icraat yok. adamın sana tırnak kadar değer verdiği yok hala eşya peşindesin. çamaşır makinene verdiğin önemin yarısını kendi onuruna verseydin bu kadar yorulmayacaktın.
Bu her zaman öyle degil.Elbette zorla getiremezler.
Mavera'yı sürüklesinler demedim ki yanlış anlattım galiba.
Anne baba zamanında Mavera'ya yeterli sevgi,ilgi göstermedikleri için Mavera bu evliliğin yani değersizliğin normal olduğunu düşünüyor.
Bekliyor,hem de uzun zamandır bekliyor.
Ben de yaptım aynısını oradan biliyorum.
Sonuç:Bitmeyen kronik hastalıklar,çevreye güvensiz kişilik,sebepsiz depresyona girme eğilimi.
Ne kadar hazırsınız zorda gözüken insanı biraz daha zora sokmaya. Ne de olsa ezilmiş gözüküyor biraz da ben ezeyim cesareti.
Had lazım ya gerçekten.
işte bunu kocana yapacaksın güzelim bir o damarına basamıyor nedense.
Ben de alasını gördüm. Ailem arkamda diyorum, sevmeyen insan evladının arkasında olur mu. El bebek gül bebektim hemde . Hala da öyle.Bu her zaman öyle degil.
Benim ablam çok geç dünyaya gelmiş aranan bebekmis ve annem babam el bebek gül bebek büyüttü.
Hayatında evlendiği günden beri zulüm çekiyor ve ailem arkasında bırak gel diye
Kendi birakmiyor hırs yapıyor
Ama yok bırakmıyor.
Sevginin alasını görmüş bir çocuk.
Ailene toz kondurmak istemiyorsun Mavera ama iyi bir anne baba kızını önce okutur, meslek sahibi yapar , öyle bir aileye kız vermez verse bile ilk sorunda çeker alırdı. Hatta çekip almasına bile gerek kalmaz iyi bir anne babanın sevgiyle yetiştirdiği bir kadın zaten kendi değerini bilir bu adama asla katlanmaz, katlanmak zorunda olmadığını bilirdi. El bebek gül bebek büyüdüm diye aileni yuceltip yaralanmış egonu beslemeye çalışmani anlıyabiliyorum ama sen gerçeği bizden iyi biliyorsun.. Senin ailen aman kocaya katlansin da başımıza kalmasincilardan, sen de bu adama ölene kadar katlanayim ama yeter ki aile dediğim kâbusa geri donmeyeyimcilerdensin, çok belli, üzgünümBen de alasını gördüm. Ailem arkamda diyorum, sevmeyen insan evladının arkasında olur mu. El bebek gül bebektim hemde . Hala da öyle.
Yaşamadan konuşmak gerçekten biraz kolay asıp kesmek. Ama benim ailem onları çağırdığım ilk seferde asıp kesse zaten beni saymamış olacaklar. Sabrettiler şu an da iyi haberleri vereceğim size umuyorum.
Öyle değil aslında, '' Aman sakin olun aman ipler kopmasın, yapmanız gereken tek şey ne çok sert ne çok yumuşak davranıp gözdağı vermek. '' diye tembihlemiş ailesini. Bak ne diyor, '' Ama benim ailem onları çağırdığım ilk seferde asıp kesse zaten beni saymamış olacaklar. '' Burdan anla işte, insanlar zor zaptediliyor.Ailene toz kondurmak istemiyorsun Mavera ama iyi bir anne baba kızını önce okutur, meslek sahibi yapar , öyle bir aileye kız vermez verse bile ilk sorunda çeker alırdı. Hatta çekip almasına bile gerek kalmaz iyi bir anne babanın sevgiyle yetiştirdiği bir kadın zaten kendi değerini bilir bu adama asla katlanmaz, katlanmak zorunda olmadığını bilirdi. El bebek gül bebek büyüdüm diye aileni yuceltip yaralanmış egonu beslemeye çalışmani anlıyabiliyorum ama sen gerçeği bizden iyi biliyorsun.. Senin ailen aman kocaya katlansin da başımıza kalmasincilardan, sen de bu adama ölene kadar katlanayim ama yeter ki aile dediğim kâbusa geri donmeyeyimcilerdensin, çok belli, üzgünüm
Sizin kalbiniz ne güzel böyleBence Maveracım senin aslında eşinle,ailesiyle değil de kendinle ve kendi ailenle sorunların var.
Önce bunları çözerek evlenseydin,inan bana çok önceden boşanma davası açardın.
Kendine değer vermiyorsun ve çok üzgünüm sana hiç değer verilmemiş.
Çünkü sevginin kıymetini bilenler evliliğin bu olmadığını çok iyi bilenlerdir.
Ben seni anlıyorum ben de benzer süreçler yaşadım çünkü.
İnan çok üzülüyorum,seni üzdüğüm için ayrı üzülüyorum.
Diliyorum ya en yakın zamanda psikolojik yardım alırsın kendine özsaygı/sevgi/değer konularını öğrenirsin.
İleride emin ol çok işine yarayacak.
Sen de inanıyor musun kâtip? Yaşadıklarını biz bile biliyoruz burda, evladına değer veren aile aman evladımıza saygı duyalım işkence çekmek istiyor çeksin o zaman der mi? Ailesiyle ilgili söyledikleri tamamen kendini ve bizi kandırmaya yönelik. Burda ailesiyle ilgili gerçekleri yazsa , belli zaten nasıl bir ailede yetistigin diyip iyice acimamizdan korkuyor sadece. Hemen hemen her mesajında ailem arkamda, bir sözümü bekliyorlar ama ben eşimle mücadele etmek istiyorum diyip kuyruğu dik tutuyor ama çaresizliği saklasa da belli yani...Maverayi tanıyoruz artık malûmÖyle değil aslında, '' Aman sakin olun aman ipler kopmasın, yapmanız gereken tek şey ne çok sert ne çok yumuşak davranıp gözdağı vermek. '' diye tembihlemiş ailesini. Bak ne diyor, '' Ama benim ailem onları çağırdığım ilk seferde asıp kesse zaten beni saymamış olacaklar. '' Burdan anla işte, insanlar zor zaptediliyor.
Hayatta başımıza ne geliyorsa huzursuzluk çıkmasın diye susmaktan geliyor zaten.Annemi ben tutuyorum aslında. Eşimin yanında uslubunu bozmadan diyeceğini dedi ama yine çok dikkat etti. Bu insanlara oldukları gibi karşılık verilse kavgadan korkuyorum. Huzursuzluktan korkuyorum, usulca hayatımdan gitmelerini istiyorum. Haksız olan onlar.
Öyle yani. Ailemin boğazının ucunda her şey. Bir sözümle bitecek gibi durum. Şu sessizliği de bozacağım umuyorum bu akşam.
Ama vardı bi tane daha, kocam beni boşarsa sizden bilirim demişti ailesine. Kazık kadar kadını kafese mi tıksınlar napsınlar.Sen de inanıyor musun kâtip? Yaşadıklarını biz bile biliyoruz burda, evladına değer veren aile aman evladımıza saygı duyalım işkence çekmek istiyor çeksin o zaman der mi? Ailesiyle ilgili söyledikleri tamamen kendini ve bizi kandırmaya yönelik. Burda ailesiyle ilgili gerçekleri yazsa , belli zaten nasıl bir ailede yetistigin diyip iyice acimamizdan korkuyor sadece. Hemen hemen her mesajında ailem arkamda, bir sözümü bekliyorlar ama ben eşimle mücadele etmek istiyorum diyip kuyruğu dik tutuyor ama saklasa da belli yani...Maverayi tanıyoruz artık malûm
İşte aynı şey aslında...Deger vererek sevgiyle büyüten aile zaten çocuğuna asla zarar vermez, o konudaki kadın da ne kadar kötü olursa olsun içinde yaşadığı evliliği , geri döneceği aile evine ve ailesinin ona layık gördüğü kocasız yaşam olanaklarına ve donanımına yeğ tutuyor ki bunu söylüyor. Ama bence Mavera nin durumu çok daha ağır.Ama vardı bi tane daha, kocam beni boşarsa sizden bilirim demişti ailesine. Kazık kadar kadını kafese mi tıksınlar napsınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?