Acil yardım! Eşyalarımı toplamadan mı gideyim? Eşyalarım ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar steril bir ortamda yetişiyorlar ki, dünyayı kalplerindeki sevgi ile güzelleştirebileceklerine inanıyorlar. Ama sonra anlıyorlar ki, dünyanın yanında kalpleri toz tanesi.

O kadar steril bir ortamda yetişiyorlar ki, dünyayı içlerindeki sevgi ile güzelleştirebileceklerine inanıyorlar. Ama sonra anlıyorlar ki, dünyanın yanında kalpleri toz tanesi.
Ben buna katılmıyorum Katibim. Steril ortamda yani sevgiyle değer görerek yetişen çocuk kendini korumayı ailesinden öğrenerek biliyor. Evet genel anlamda sevgi dünyayı değiştirebilir ama ikili ilişkilerde sınır koyabilme, hastalıklı kişilikleri ayırt edip uzak durabilme, kendi hayatını ve huzurunu başkalarının insafına bırakmadan yoluna devam edebilme, hata yaptığında tereddüt etmeden düzeltme, hayattaki duruşuyla maddi manevi güçlü kalarak sağlıklı problem çözebilme becerilerinin sevgisizlik veya tahammülsüzlük değil sağlıklı ve normal olmak anlamına geldiğini de sadece değer görerek büyüyen çocuklar biliyorlar. Ve çok acı ama aile vermediyse bu beceriler asla sonradan edinilemiyor.

Son düzenleme:
Allah aşkına mavera bununla ilgilide konu actin ailemin yanın da primsistim diye yapman ya ailede al.bebek gül bebk.olan biRiysen ailen senin bu sıkıntılarını çekmene izin vermez
Bunu bizler ellen.inanmiyoruz bunlarla kendini inandırma yada madem ailen böyle destek var ne diye böyle davranıyorsun sen çalışan birisin çalışan maddi muhtacligin yok

Konuyu acalı bir hafta oldu
Anlaşmalı boşanma olsa boşanıyordun halen laf laf laf laf

Bosanmiyacaksin bunu demiyorsun öyle oldu böyle oldu okuyorum okuyorum yazmıyım diyorum olmuyor

Önceki konuların aynı açıklaması aynı aynı şey aynı sözler biz baristik desen daha inandırıcı olucak cidden

Aynı nakarat hep aynı aynı gerisi bayat hep aynı ayni

Mavera'nın ailesi burada anlattığı gibi değil bence. El bebek gül bebek büyüdüm diyor ama normali şu an evli olduğu adam olan birinden bahsediyoruz.

25 yaşında gencecik, okumuş, çalışan bir kadın 2021 yılında "ev işi kadın işidir. Ben varken kocam neden bulaşık yıkasın? Erkek dediğin x olur, y olur. 40ınızdan sonra saçma feminist düşüncelerle gençlerin yuvasını yıkıyorsunuz. Boşanmış kadın olmak kolay mı" vs vs diyorsa büyüdüğü evde eşitliğin e'sini görmemiştir. Kadın-erkek eşitliği olmayan bir evde bir kız çocuğunun el bebek gül bebek büyütüldüğüne inanamıyorum ben.

Onun el bebek gül bebekten kastı "ailem beni dövmedi, sövmedi"dir en fazla.
Kocasına da dövmüyor, sövmüyor niye boşanayım mantığıyla katlanıyor zaten.
Sorsak, ailesi olmasa çok iyi adam aslında

İyi bir aileden geldim, steril büyüdüm, 20 li yaşların başında böyle birtakım saçma düşüncelerim vardı, o da ataerkil bir yapıdan gelmemizden, annelerimizin tam bir paşa annesi olmasından kaynaklı idi. Eşitlik birçok yere gelmiş, ama erkek kardeşlerimizin yere attığı donlara, babamızın koltuk arasına sıkıştırdığı çoraplara gelmemişti. Benim mutfak yolundan gelip salona oturup kızlarından su isteyen amcam var. Daha güzeli, anasından bu hizmeti görmemiş olması.
El bebek gül bebekten kastını anlıyorum, ailesi tabi ki seviyordur, hatta erkek kardeşinden ayırmazlar çoğu konuda, ama ataerkil öğretiler.. Hepsi temizlenmiş değil. Muhtemelen bu aralarındakini evliliğin ilk yıllarındaki basit anlaşmazlıklar olarak görüyorlar, damatlarının yaptıklarını oğulları etse dert etmeyecekler, belki onlar da gelini kötü bilecek, oğlumuzu bizden koparıyor diyecekler. Yine de '' Bunlar da dert mi, ellerde ne herifler var, otur yuvanın başında. '' dememişler neyse ki, kararı kızlarına bırakmışlar. Gerçi bizimkiler yapamıyorsanız bindir arabaya bi zahmet, gelsin demişti. Ortada bu kadar büyük şeyler yoktu, sadece normal konuşuyorduk.

Benim de dışardan gelip evdekini ekmek almaya yollayan babam vardı.
Ben mesela bunuda kabul etmiyorum evliliğimizin geldiğimiz eve göre inşa etmek zorunda değiliz ki. Annem babamın yemeğini 5 dakka geçirmezdi. Babama çayını meyvesini getirirdi. Babam uyumadan asla keyif yapamazdık. Babama hiçbirşey söyleyezdi. Hala annem bana geldiğinde evini süpür kızım kocan gelcek yemeği hazırmı der. Psikolojime öyle işler. Ben öyle bi babayı rol alıp öyle anneyle yetişmeme rağmen eşime yemeğini saatinde hazırlamam evinde çok temiz olmasını istiyorsa kendi temizler. Bulaşık yıkayamıyorsa 2 tabak kaldırsın. Bence bu bakış açıları bizim karakterimizle alakalı.

Anneniz gibi olmayarak doğru yoldasınız dewamkeeee.

Anneniz gibi olmayarak doğru yoldasınız dewamkeeee.
İlk 6 ay annem gibi oldum. Çok konularım vardır burda. Aman huzursuzluk çıkmasın ben laf eden olmıyım diye sustum. Baktım gittikçe tükeniyorum ayağa kalktım. Annem yıllardır her pazar eltileriyle pikniğe giderdi. Babam bizden alır kuzenlerime verirdi. Annem gurur yapar istemezdi bizi merdiven silerek büyüttü. Psikolojisi hiç iyi değil annem konu sahibinin eşi gibidir babam. Annem geçen abimle ilgili birşey söylemiş babamda git başımdan demiş kovmuş yatak odasından. Yahu sen kimi kimin odasından kovuyorsun? Mesela annem şuan tek servislerde sürünüp düğüne gitmiş babam bırakamam seni demiş. Amcamların işi olsa kesin götürürdü. Annemle asla muhabbet etmez takmaz gidersen git der. Çok zor çok. Konu sahibini o yüzden iyi anlıyorum ama ne oluyor biliyor musunuz ? Giderim dediğinizde kıymete biniyorsunuz. Hiçte korkmam boşarım seni dediğinizde kıymetli oluyorsunuz. Sensizde yaşarım dediğinizde kıymetlı oluyorsunuz.

Bak Benimki daha farklı bir örnek.
Benim annem aşırı farklı bir kadin
Çağının çok ilerisinde yetişmiş bir kafası var.
Okul yüzü görmemiş belki ama asla ataerkil kafa yok
Bu kafa çok farklı.
Bakıyorsun kadın doktor ama kafası ataerkil
Benim annemin üç kızı var.
Ucumuzde birbirimizden çok farklıyiz
Hele ablam benim anneme rağmen yetiştiği aileye rağmen sergilediği evlilik fiyasko.
Benim annem diyor ablama senin gibi kocam olsa çalışmayan bir kadinim su halimle anında birakirim.
Babam da aterkil degil.
Şuan 75 yaşında adam suyunu dahi bizden istemez.
Bu ailede yetisen ablam dangalak bir adama katlaniyor.
Babam annem diyor bırak bunu ama zorla da kimse kızını adliyeye götüremez.
Yaşı 40 yaşında olan bir kadına istemediği neyi yaptırabilirsin?
Bazıları evliliği başarı görüyor boşanma başarısizlik.
Türkiye de yüzde 90 böyle görüyor.
Bunun yukseklisans olmayla da alakası yok.
Hatta komsumuzun kızı isi yok gücü yok boşandı geldi .
Ablam hayret cesarete bak diyor.
Annem de sende olmayan cesaret herkeste var diyor.

Kesinlikle. Hep o kaybetme korkusu olmalı erkekler de. :) Ya sizin başka nickiniz var mıydı ? Tanıdık geldiniz ama.

Racon kesme kafa kes derdim ama eşine yazık. Tabi kız burası veriyor gazı valla. Ama iyi bir şey bu bence. Senin KV napıyor ?
İnanır mısın kurbandan beri 2 ya da 3 kez gitmişimdir o kadar az. 1 kere kahvaltıya gittim. Görümcem de çalışıyor sesi çıkmıyor bi salak bendim zaten ağzıma tükürdünüz ben çalışırken. Aynı apartmandayız ya biz geçen diyorki bana biz her akşam mesaiye kalıyoruz hiç mi görmüyonuz geçerken insan bi bakar. Dedim ki “ anne ne bilelim biz onu mu takip edicez bazende kızına gitmiyormusun sen “ doğru yavrum diyor. En son işte kocamı bunların komşunun nişanından sonra anneme mantar yemeğe götürttüm saat 10 da. Hemen kaynana dedikodumu yapmış görümcem yedin mi mantar diyordu. Dedim valla çokta iyi yedim Dün camdan kayınpederle konuştuk içeri girerken bi baktım kocam içeri girmiş onların kapısı hep açıktır küçük bi daire. Sen misin bana sormadan giren diye içeri girmeden çıktım evime. Kocamda seslendi nerdesin gelmiyorsun madem söylesene diye. “ ee canım sen giriceğini söyleseydin bende gelmiyceğimi söylerdim” dedim. valla kızlarım ben de durum böyle iyice arsız oldum kaynanamla gezmelere de gitmiyorum işim var diyorum. Görümcemde saygısızlık yaparsa onada müsade etmem. En son eşim ailesini yemeğe çıkarmak istedi borcumuz var onada saydırdım. “ tek senin ailen mi var paran bolsa ordan 3 takım sipariş ver de şıkır şıkır giyeyim” dedim. Gitmedik tabikide. Alnımda enayimi yazıyor benim.

Sen artık geri dönülmez bir alfa olmuşsun bacı. İnsan bu raddeye gelince bir daha dönüşü olmuyor biliyor musun ? Ama kırkta yılda bir ise çıkarsın yemeğe kız o kadar kızma.

Sen artık geri dönülmez bir alfa olmuşsun bacı. İnsan bu raddeye gelince bir daha dönüşü olmuyor biliyor musun ? Ama kırkta yılda bir ise çıkarsın yemeğe kız o kadar kızma.
Yok kuzum biz 4500 taksit ödüyoruz. Gereksiz harcama yapmamaya dikkat ediyoruz. Yemekten kastı floryada yemek 6 kişi en az 750 lira. Bana diyorki kardeşim hamburger istiyor bişeyler istiyor alamıyorum kötü hissediyorum. Bende dedim ki “ almak zorunda değilsin ki zaten kardeşin hep birşey istiyor ki alıyoruzda yanlışmıyım ? “ . Mesele yemekte değil güzelim benim ailemi borç var diye yemeğe çıkarmıyorsak seninkinin aç ayılığı yüzünden de çıkaramayız ezdirmem ben. Ayrıca eşimle daha iyiyiz sanki 1 haftalık evli gibi beni öpüyor planlar yapıyor evde hayatımın anlamı diye dolaşıyor dik duruşumdan dolayı o kadar dikkatli ki. Görümcemde salak salak hareket yapmıyor yapsa diye bekliyorum inan hani bi yapsada “ dur” desem. Kaynanam klasik kayınvalide en son bana düğünde telefonla oynama dedi. “ anne oğluna söyle önce sen “ dedim. Neymiş neden gülmüyormuşum herkesin enerjisi anne yorulmuşumdur gülüp napcam dedim. Konuyu sabote etmiyim özelden devam ediyorım

Dasmeer birkaç yorumunu gördüm senin kardeşin hakkında. Çok üzüldüm. Niye yapıyor bunu kendine ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…