- 30 Kasım 2019
- 12.883
- 41.435
- 598
Kuzen ile evlilik mi ?Canım BirGoncaOlan şu ki, ailem gittiğinden beri sessizliği oynuyoruz. Ben yine evliliğimi düşünürken bu sabah baktım ki, o bu süreçte annesine trip atıyor kendince ama bir yandan ailesiyle yatırım planları yapmaya devam edebiliyor. Aslında ona tuhaf gelmiyor. Kuzeniyle evlenseymiş hiç sorun yaşamadığı bir evlilik olacakmış. Sülalesi öyle çünkü bizden önceki kuşaklarına akraba evliliği oldukça fazla.
Onlara bu durum tuhaf gelmiyor ama bana tuhaf geliyor.
Bu sabah gördüm bu düşüncesini. Bildiğimi bilmediği bana söylemediği için işe gitmek üzere mesajlarına baktım gördüm demedim....
Gördüğüm bir şiddet yok. Veya bana saçma psikolojik şiddetine devam etmiyor usul usul eve gelip gidiyor. Henüz 5 gün olacak.
Ben bu süreçte onu izledim, ilk kez ailem gelip konuşmasına rağmen hala bir adımı yok bana karşı. Yani sorumluluk almıyor. Şu an annesiyle konuşmadığı için benimle iyi olursa vicdan yapacak herhalde.
Ama ben onun ikilemleri arasında daha fazla yaşayamayacağım.
İşin doğrusu, soğudum.
Hepimizim yapısı çok farklı. Ben hayatta kırmaktansa kırılmayı dilemiş bir insanım. Bu yaşadıklarıma verdiğim tepkiler silik veya ezik bir karakterden değil sadece dilediğimi yaşadım. Hee ben bunu eşimden yana dilememiştim elbet, normal insan ilişkilerinde kimseyi kırmak istemezdim.
Bu yüzden burada tepki gösterdiğim insanlar beni kırdıkları için değil kırabilen oldukları içindi.
Ama kimsenin yazma zorunluluğu yok çoğunu iyi niyetli görüyorum.
Yani işin aslı, ben henüz bu sabah eşimin hala yatırım düşünebildiğini gördüm.
Alt katı alırlarsa zaten annesini filan getirir buraya annesi babası kendi evlerini kiraya verirler buranın kredisi ödenir vs.
Asla istemeyeceğim bir hayat.
Bu akşam tekrar canlandıracağım konuyu.
Mutsuzluğa hapsetti beni , bugünleri yaşamak zorunda değilim. İyileştirdiği bir şey yok.
Zaman kaybediyoruz.
Sevgili Mavera sen kimseyi kırmıyorsun bu evlilikte canım. Sürekli kırılıyorsun. Kırılmayı görmezden geleyim diyorsun ama yüreğine, canına batıp acıtıyor kendi kırıkların. Haklısın, şu anda bile bunları yaşıyorken alt katında olmaları çarpı 500 olur. Ama olmasa, alt katına gelmeseler de bir şey düzelmeyecekCanım BirGoncaOlan şu ki, ailem gittiğinden beri sessizliği oynuyoruz. Ben yine evliliğimi düşünürken bu sabah baktım ki, o bu süreçte annesine trip atıyor kendince ama bir yandan ailesiyle yatırım planları yapmaya devam edebiliyor. Aslında ona tuhaf gelmiyor. Kuzeniyle evlenseymiş hiç sorun yaşamadığı bir evlilik olacakmış. Sülalesi öyle çünkü bizden önceki kuşaklarına akraba evliliği oldukça fazla.
Onlara bu durum tuhaf gelmiyor ama bana tuhaf geliyor.
Bu sabah gördüm bu düşüncesini. Bildiğimi bilmediği bana söylemediği için işe gitmek üzere mesajlarına baktım gördüm demedim....
Gördüğüm bir şiddet yok. Veya bana saçma psikolojik şiddetine devam etmiyor usul usul eve gelip gidiyor. Henüz 5 gün olacak.
Ben bu süreçte onu izledim, ilk kez ailem gelip konuşmasına rağmen hala bir adımı yok bana karşı. Yani sorumluluk almıyor. Şu an annesiyle konuşmadığı için benimle iyi olursa vicdan yapacak herhalde.
Ama ben onun ikilemleri arasında daha fazla yaşayamayacağım.
İşin doğrusu, soğudum.
Hepimizim yapısı çok farklı. Ben hayatta kırmaktansa kırılmayı dilemiş bir insanım. Bu yaşadıklarıma verdiğim tepkiler silik veya ezik bir karakterden değil sadece dilediğimi yaşadım. Hee ben bunu eşimden yana dilememiştim elbet, normal insan ilişkilerinde kimseyi kırmak istemezdim.
Bu yüzden burada tepki gösterdiğim insanlar beni kırdıkları için değil kırabilen oldukları içindi.
Ama kimsenin yazma zorunluluğu yok çoğunu iyi niyetli görüyorum.
Yani işin aslı, ben henüz bu sabah eşimin hala yatırım düşünebildiğini gördüm.
Alt katı alırlarsa zaten annesini filan getirir buraya annesi babası kendi evlerini kiraya verirler buranın kredisi ödenir vs.
Asla istemeyeceğim bir hayat.
Bu akşam tekrar canlandıracağım konuyu.
Mutsuzluğa hapsetti beni , bugünleri yaşamak zorunda değilim. İyileştirdiği bir şey yok.
Zaman kaybediyoruz.
Annemi ben tutuyorum aslında. Eşimin yanında uslubunu bozmadan diyeceğini dedi ama yine çok dikkat etti. Bu insanlara oldukları gibi karşılık verilse kavgadan korkuyorum. Huzursuzluktan korkuyorum, usulca hayatımdan gitmelerini istiyorum. Haksız olan onlar.Sevgili Mavera sen kimseyi kırmıyorsun bu evlilikte canım. Sürekli kırılıyorsun. Kırılmayı görmezden geleyim diyorsun ama yüreğine, canına batıp acıtıyor kendi kırıkların. Haklısın, şu anda bile bunları yaşıyorken alt katında olmaları çarpı 500 olur. Ama olmasa, alt katına gelmeseler de bir şey düzelmeyecek
Ailene saygı duydum, sabrını ve sükunetini onlardan aldığın belli ama benim kızım ya da kardeşim olsaydın asla böyle sabırlı kalamazdım. Kavga etmeyi beceremem ama hepsini o ortama çağırır her şeyi söyler ve "kızım baş tacımızsın, kesin kararını ver, gelin bu iş bitti dediğinde kapındayız. Bu insanlar sana layık insanlar olamadılar" der öyle giderdim.. Anlıyorlarsa anlasınlar, kendilerini yargılasınlar, anlamıyorlarsa delirsinler, içlerine dert olsun. Bu nedir yahu
Kendini sevme konusunda evet desteğe ihtiyacım var, ben biraz bağımlı kişilik özelliklerine uyuyorum. Geçecek inşaallah. Ailem sorunsuz insanlar asla onlarla ilgisi yok, onları da hep ben bastırdım.Bence Maveracım senin aslında eşinle,ailesiyle değil de kendinle ve kendi ailenle sorunların var.
Önce bunları çözerek evlenseydin,inan bana çok önceden boşanma davası açardın.
Kendine değer vermiyorsun ve çok üzgünüm sana hiç değer verilmemiş.
Çünkü sevginin kıymetini bilenler evliliğin bu olmadığını çok iyi bilenlerdir.
Ben seni anlıyorum ben de benzer süreçler yaşadım çünkü.
İnan çok üzülüyorum,seni üzdüğüm için ayrı üzülüyorum.
Diliyorum ya en yakın zamanda psikolojik yardım alırsın kendine özsaygı/sevgi/değer konularını öğrenirsin.
İleride emin ol çok işine yarayacak.
Bak canım benim,Kendini sevme konusunda evet desteğe ihtiyacım var, ben biraz bağımlı kişilik özelliklerine uyuyorum. Geçecek inşaallah. Ailem sorunsuz insanlar asla onlarla ilgisi yok, onları da hep ben bastırdım.
Gozum gitmis kasimi neyleyim ben ihtiyaclarimi alir cikardim (sadece kiyafetlerim)Boşanıyorum . Arkadaşlar eşyalarımı toplamadan evden şu an çantamı alıp çıkarsam geride kalan eşyalarım ne olacak??? Acil cevap lütfen. Ne zaman alabileceğim ya zorluk çıkarsa?
Ben sadece eşyalarımı alıp çıksam geri kalan tüm her şeyle ailem uğraşmak zorunda kalacak?Gozum gitmis kasimi neyleyim ben ihtiyaclarimi alir cikardim (sadece kiyafetlerim)
Kabul etmeyen zaten sonucu kabullenmiştir.Terapiyi kabul edeceğini sanmıyorum. Ailesi tarafından putlaştırılmış bir insanın terapiyi kabul etmez. Onun kafasındaki sen aileme soğuk oldun falan filan. Kendini böyle kandırıyor. Ve ben ayrılık kararı aldığımda bana sonradan pişman olacaksın, filan... o kadar emin ki :)
Teşekkür ederim BirGonca sizleri haberdar edeceğimZ
Bizim ellerimiz yorulsa ne olacak ki...Ya iki gündür konuya girip yazmıyorsun. Düzeldi sandın çünkü. Herşey müko dedin oturdun. Sabah yazışmaları görünce hemen buraya yazdın, değişen bişey yok diye. O yazışmaları da unutursun. 1 ay sonra başka mevzu için gelirsin yazarsın edersin. Ama asla boşanmazsın. Bence kimse de boşuna ellerini yormasın
Sana nakliyeci ayarladık, kk olarak kapıdayız desek kendini eve kitler yine gelmez bu kadın.Ya iki gündür konuya girip yazmıyorsun. Düzeldi sandın çünkü. Herşey müko dedin oturdun. Sabah yazışmaları görünce hemen buraya yazdın, değişen bişey yok diye. O yazışmaları da unutursun. 1 ay sonra başka mevzu için gelirsin yazarsın edersin. Ama asla boşanmazsın. Bence kimse de boşuna ellerini yormasın
Doğru cevap lale hanım. Ellerini düşünen zaten yazmasın :) sonra ben tepki verince de kızıyorlar. Bazı insanlar onları kandırmaya ihtiyaç duyacağımı sanıyor. Bu da bir vaka aslında , normal gelmiyor bana. Ben para mı kazanıyorım, neden burada dert yanayım veya istişare edeyim.Bizim ellerimiz yorulsa ne olacak ki...
Birazdan ekranı kapatır giderim.
Mavera üzülecek,kırılacak,yıpranacak...
Yav zaten kızlarının yuvası dağılacak, bundan çok üzüntü mü olur? Eşyaya üzüleceklermiş, bak bak. Benim yuvam dağılacak, anam babam da gözümün kaçmış ferine değil de eşyalarımı toplarken mi üzülecek? Normal bir aile böyle şeylerden gocunmaz, sana üzüldüğünden de fazla eşyaya üzülmez.Ben sadece eşyalarımı alıp çıksam geri kalan tüm her şeyle ailem uğraşmak zorunda kalacak?
Bu üzümtüyü yorgunluğı neden yaşasınlar?
Telefonuna baktığımı ev planını bildiğimi bilmiyor ??????
Bu sabah gördüm. Herhalde sessizliğiyle bana ders verdiğini sanıp yatırım planlarına devam ediyor.
Valla ablacım bir insan önce kendini düşünecek. O kendine bunları hak görüyorsa layık olduğu hayatın bu olduğunu düşünüyorsa benim parmaklarım böyle hayattan daha kıymetli.Bizim ellerimiz yorulsa ne olacak ki...
Birazdan ekranı kapatır giderim.
Mavera üzülecek,kırılacak,yıpranacak...
Lale hanım bence öyle değil biliyormusunz aksine anne ve babalar çocuklarını bazen sevgiyle kırmadan büyütüyorlar sonra zorluk görmeyen bu küçük kızlara birden çok sorunlu bir aile geliyor kırmayı bilmedikleri için öncelikle şoka uğruyorlar ama orayı da güzelleştirmeye çalışıyorlar. Konu sahibi de demiş ya ailem tepki verecek ben tutuyorum bağımlılığımdan diye.Bak canım benim,
Yine tekrar ediyorum, ailen verdiğin 10 kiloyu,bağımlı kişiliğini görmezden geldiği sürece onlarda büyük bir sorun olduğunu asla inkar edemeyiz.
Sen onları da eşini savunduğun gibi savunsan da bir şey farketmez.
Ailen çok hatalı hem de çoook!
İşte tam buuuu! Kırılmadım büyürken hiç , o yüzden bu insanlar karşısında tepkisizim. Ailem de bir yuvayı yıkan etken olmak istemiyorlar hep yanımdalar.Lale hanım bence öyle değil biliyormusunz aksine anne ve babalar çocuklarını bazen sevgiyle kırmadan büyütüyorlar sonra zorluk görmeyen bu küçük kızlara birden çok sorunlu bir aile geliyor kırmayı bilmedikleri için öncelikle şoka uğruyorlar ama orayı da güzelleştirmeye çalışıyorlar. Konu sahibi de demiş ya ailem tepki verecek ben tutuyorum bağımlılığımdan diye.
Düşünsenize hanzo damatlarını biliyorlar zaten tepkili aramıyor sormuyor bari çok kötü olmayalım da kızımın yanında duralım yoksa kızları iyice kopacak onlardan diye düşündüler bence. Kişi istemedikçe zorla götüremezlerdi mecburiyetten susuyorlar. Tek yanlışları bence destek almasını sağlamalılardı.
Ben tahmin edebiliyorum zaten eşinizi kendisi geri kafalı , narsist kadınları sadece evlilikte bir araç olarak gören biri .İşte tam buuuu! Kırılmadım büyürken hiç , o yüzden bu insanlar karşısında tepkisizim. Ailem de bir yuvayı yıkan etken olmak istemiyorlar hep yanımdalar.
Damatları yanlarında bir kuzu.
Siz eşimi tahmin etseniz tipini duruşunu.
Siz de sarsılabilirsiniz. Aileme çok aklı başında konuşmalar yapıyor ama icraat başka.
Benim durumum da tam olarak böyle eşim tam bir narsist aşırı anneci ablam için dünyayı yıkarım derdi her gün sabrettim aynı mavera gibi dedim ki nasıl olsa anlaşmalı boşanamıyoruz bari 1 sene dolsun diye bekleyeyim hem belki düzelir ama İnan bana mavera bu tip adamlar değişmiyor benim ailem beni çok sakin huzurlu bir ortamda büyüttü böyle sorunlu bir aileye düşünce feleğim şaştı oyüzden ben yapamadım tam 1 sene oldu boşanıyorum şimdi seninde sonunu bu şekilde görüyorum ama yinede umarım birşeyler düzelir ve çok mutlu olursunBen tahmin edebiliyorum zaten eşinizi kendisi geri kafalı , narsist kadınları sadece evlilikte bir araç olarak gören biri .
Bence onun en çok anne problemi var.
Babası annesine onun size davrandığı gibi davranmış yani kadın evde sadece hizmet etmek için kullanılmak için vardır.
Bu sebeple annesi de oğlunu artık kocasının yerine koymuş sizinle paylaşamıyor eşinizde bu durumda annesi zaten ezilmiş kırılmış onu koruyor. Yani siz burda karşı tarafta; onun ailesini üzen onları ayırmak isteyen kötü kişisiniz. Kuzeniyle evlenseydi o onun annesini prenses gibi koruyacaktı ona göre.Emin olun o kuzen onlara kök söktürürdü.
Sizin eşiniz yobaz biri ve çok üzgünüm size kıymet vermiyor. En kötüsü siz kendinize kıymet vermiyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?