Acil yardıma ihtiyacım var Arkadaş Sorunu,🙄

Yarın siz de kzınızla servise binin.Zorbalıkları yapan coxuklara göz dağı verin okula şikayet edecegım vs tarzı. Sevgilisi olana da hem okula hem de ailene şikayet edecegım deyın. Gerekırse servisi de şikayet edecegnızi söyleyın(ayakta yolcu almaktan).Kızınızı tehdit ettklerinden haberınız oldugnu son uyarınız oldugnu da söyleyin. Bence bu şekilde ancak durdurulabilirlerçi.
Haklısınız. Aynen katılıyorum.

Zaman ayırıp cevap yazan herkese çok teşekkür ederim kızlar.

Eşim, daha etkili olur diye büyük ihtimal servise o binip hem çocuklarla hem servisciyle konuşur.

Gelişmeleri yazarım. İyic geceler
Özellikle sevgilisi olanla konussun eminim okul yönetiminin ve ailesinin duymasını istemez.Kzım görüntülerinizi almış şikayet edersek okuldan uzaklastırma alırsınız da desin.

Servis ücretleri km ve kişi sayısı bazında hesaplanıyor. Eğer ayakta yolcu almazsa maliyeti yolcu başına 1000tl (kurallara uygun biçimde yardımcı eleman, koltuk sayısına göre yolcu, s plaka, sigorta, maaş, vergi vs) olurken kural dışı olduğunda 500 TL ye götürüyorlar. Aileler genelde servisçiler ile bu sorunu paylaşıyorlar servişçiler de varsa kurallara uygun servise yönlendiriyorlar ancak ücret olarak 1000 tl istiyorlar. Yerinizde olsam başka servis de yoksa ayakta yolcu nedeniyle şikayet etme yoluna gitmezdim. Şoföre kızınıza yapılanları gördüğü halde neden müdahale etmediği için kızardım. En mantıklı öneri sizin ya da babasının yolculukta eşlik etmesi göz korkutması. Şoförü de uyarması. Gerekirse ufak da olsa fazladan ödeme yapacağınızı da söyleyebilirsiniz.

Söylediklerime kızanlar olacaktır ama gerçekler bu şekilde maalesef.

Eşim gitti konuşmak için. Sevgilisi olan kızla Perşembe günü ben konuşacağım. Hatta okul idaresi ile paylaşmayı düşünüyorum bu durumu. Gerçekten okullar, toplum kurallarıni öğretmekte çok yetersiz bunu anladım.

Merhabalar, eşim servisciyle konuşmak için gitti, sonrasında bir veli daha gelmiş. Bu konu için. Kızı anlatmış "serviste böyle yaptılar". Diye. Neyse kadın bağırmış çağırmış, "kız çocuğuna su dökülmez." falan diye. Sonra eşim binmiş demiş "bir daha böyle birşey duyarsam, müdürlere hatta ilçe milli eğitime kadar gideceğim. Burası kimsenin malı değil."

Çocuklar:" ben bı şey yapmadım ki" diyorlarmış, her biri.

Merhabalar, eşim servisciyle konuşmak için gitti, sonrasında bir veli daha gelmiş. Bu konu için. Kızı anlatmış "serviste böyle yaptılar". Diye. Neyse kadın bağırmış çağırmış, "kız çocuğuna su dökülmez." falan diye. Sonra eşim binmiş demiş "bir daha böyle birşey duyarsam, müdürlere hatta ilçe milli eğitime kadar gideceğim. Burası kimsenin malı değil."

İyi olmuş, korkmuşlardır. Tekrar yapacaklarını sanmıyorum.

öyle derler tipik ergen davranışı. korkmuşlardır bir daha yapacaklarını düşünmüyorum. ama konunun takipçisi olmaya devam edin.

e ben yaptım diyecek değiller tabiiki inkar etmeleri beklenen hareket
o kimse gelen veli helal olsun duyarsız kalmamış :KK200: eşinizde iyi yapmış bundan sonra korkarlar ,arada yine sesleri çıkar ama artık kızınız kendisi kendini koruyacak kocaman artık ilk okul çocuğu gibi çekingen durmasın , dünya döngüsü budur sessiz duranı barındırmazlar her zaman hayatının her anında bu yüzden sıkıntı yaşar gerekirse bunun için çocuğunuzu ergen psikoloğuyla görüştürün bazı aile terapistleride ergenlerle görüşüyor araştırın şehrinizde vardır mutlaka özgüven için gerekirse destek alın

Tüm bunlar olurken servis şöförü nerede? Sizinkiyle yakın yasta kızım var,okula servis ile gidip geliyor sene ortasında başka bir okulun servisinde yaşanan trafik kazasından ötürü mevzuatın değiştiği ve servis içerisinde hostes olması zorunluluğu geldiği bildirildi.Bırakın ayakta yolcu almayı emniyet kemerini takmadan araç hareket etmiyor.Halk otobusü mü bu toplaya toplaya geliyor.Servisi okul mu ayarladı ,veliler kendi aralarında mı araç buldu önce bunu öğrenin ,okulun ihale yoluyla temin ettiği servis ise sizin muhatabınız okuldur

Merhabalar, kısa anlatmaya çalışacağım.

Kızım uzak mesafe okula servisle gidiyor. Servisteki kızlardan birinin sevgilisi sonraki durakta biniyormuş. Bunun için benim kızım ayakta kalıyor, sonra diğer servise aktarma oluyor. Ayakta kalan bı kaç kişi ile birlikte.

Kızım oturmak istediği için bugün, üstüne erik çekirdeği atmışlar su dökmüşler diğer çocuklar. ağlamış...

Bu arada serviste her yaştan çocuk var. Kızım 12 yaşında.

Ne yapabiliriz bilmiyorum. Servisciyi aradık, milli eğitim müdürlüğüne gideceğiz dedik. Kızıma dovecegiz seni demişler. Biz sonradan taşındık buraya. O yüzden gruplaşma var...

polise mi gitsek, okul müdürlerine mi? Anne babalarını mi bulsak? Açıkçası gerginim ve çaresiz hissettim.
Servis değiştirseniz, akran zorbalığına çok üzülüyorum.
Servisci nasıl müdahale etmez ne sorumsuzluk 😡

Korkmuşlardır bir daha bulaşmazlar umarım.

Servisci zaten kanayan yaramiz. Küfür konusunda sesi çıkmayan bı adamdan ne beklenir.

Bugün olaya müdahale eden velinin çocuğunu kaybetmişler daha önce. Servisciye "bı servisci attırdım" demiş. Tehdit etmiş. Bidaha duymayalim filan demiş. Cesur kadın.

O adam ancak bu dilden anlar. Ya insanlarlar nasıl çocuk yetiştiriyor. Kör sağır duyarsız... 10 yıl sonraki toplumun temeli olacak bu çocuklar. Halimiz içler acısı

Back
X