acil yardımmm

difa1975

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2007
68
0
86
50
Afyon
merhaba ben 3 ay önce bi rmobilya mağazasından mobilya aldımve senet imzaladım mobilya mağazası benim bu imzaladığım senetleri başka bir mobilya mağazasından mal alarak senetlerimi onlara vermiş bir gün beni bankadan aradılar ve senetlerimin olduğunu söylediler ödemelerimi o bankaya yapacakmışım ben mobilyalarımı aldığım mağazadan senet yaparken böyle bir şey olacağını düşünmemiştim en azından 3-5 günlük geçikmeyle öderim diye düşünmüştüm bunu iptal ettirmemin bir yolu varmı böyle bir şey olurmu ben mağazaya borçlanıyorum ve şimdi banka beni borçlu gösteriyor böyle şey olurmu ne yapmam gerekiyor lütfen yardımmmm

Canım ,işyeri sahibi senetlerini tahsil için bankaya vermiş ,bankada seni mağazaya ödeme yapmaman için arayıp bilgi vermiş .yani mağazaya ödersin ama o senedini vermez filan gibi bişeey olmasın diye . Bankaya ödemeyi yapabilrsin ve senetlerin orda olduğu için senetlerini geri alırsın ,ama ödemezsende banka senetlerini sahibine iade eder ve tekrar onlara ödeme yapabilirsin ama bu defa mağaza vadesinde ödemediğin için icra takibi açabilir.Biraz karışık oldu ama bilmem anlatabildimmii???
Bu arada senetler ciro yolu ile el değiştirebilir ,siz senedi bir kişiye verirsiniz oda başka bir kişiye borçlanır ve ona verir ,hukuken bunlar mümkün şeyler ve bu durumda ciro yolu ile senedi alan kişi sizin onu bulabilmeniz açısındanda bankaya verebilir,

Back