Acil Yorumlarınızı Bekliyorum- Boşanma Nedeni

Yaşın 23 yazıyor doğru mu . Sen mi gec kalacaksın canım hayatının baharındasın daha. Hiç öyle düşünme, zaten ne kadar plan yaparsak yapalım herşey olacağına varıyor. Hayırlısı olsun..

Her akşam iş yapmayın o zaman . Bir aksamı kendinize ayırıp sinemaya gidin ya da bir tiyatroya... Kendi işiniz nasıl olsa kimse sizin boğazınıza basacak değildir herhalde hamile halinizle? Nasıl olsa işler toparlanmış kendinize biraz vakit ayırmanız kimsenin gözüne batmaz... Eşiniz size kötü mü davranıyor ? Yani bencil demissiniz ama hangi konuda ? Size bir örnek vereyim, eşim dünyanın en sabırlı insanıdır, hamileliği ilk 4 ay bende taşıyamadım, inanın çileden çıkardım adamı bende " yapamam edemem ben kimle evlendim" deyip o hormonların şımarıklıgını yaşadım. O zamanlar eşimi bırakıp ailemin evine dönmüş olsaydm eğer, şu an afedersiniz ama köpek gibi pişman olurdum... Doğumu bekleyin, iş yoğunluğu bir de üzerine hamilelik sizi çok yormuş, şimdi kim ne yapsa gözünüze batar... Doğumu bekleyin hatta dediğim gibi lohusalık dönemi çıksın sonra bir daha düşünün.....

Hamilelik döneminde insanın sadece evliliği değil hayatı üzerine önemli kararlar almaması taraftarıyım.

Bilmiyorum ne zamandır bu düşüncelerdesiniz ama bu öyle kısa sürede karar verilecek bir şey değil

Eşinize bu düşüncelerinizi direk açmasanız da, düşüncelerinizin bu yöne gittiğini hissettirin.
Çözüm için bir şeyler yapacaktır.
Yapmadı mı ?
Ya yanlış düşündüğünüz içindir ki o zaman bunu size açıklar diye düşünüyorum
Ya da Doğumdan sonra bebek bakımı için annenizden destek alcagınızı söyleyip bir süre annenizde kalın. Bu süreçte kendinizi deneyin. O yok gibi farzedin bakalım nasıl olacak
İhtiyaç duyacak mısınız
Eksik hissedecekmisiniZ görün ona göre karar verin ..
sağlıklı doğumlar..

24 yasındayım canım 25 olacağım hatta bırkac ay sonra.. inşallah hayırlısı olsun diyorum bende..

sanırım dogumu beklemem daha mantıklı olacak.. oda stresli birçok konuda belki üzerimde bu yüzden çok baskı hissediyorum ama 3 ay daha dayanmam gerekecek ve bu donemde konusabilirim en azından hamılelık bıtene kadar bana biraz daha anlayışlı davranır.. sonra değişime göre belli olur ne karar vereceğim.

doğruyu söylemem gerekirse o olmadığı zamanlar daha rahat hissediyorum kendimi.. etrafımda beni eleştirecek zorlayacak düşüncelerini kabul ettirmeye çalışacak veya benden ilgi bekleyecek biri olmuyor kendim gibi hissediyorum..

ama en çok takıldığım konu belki ona dayanamama nedenim hamilelik ve bunlar büyütülecek şeyler değil.. belkide gerçekten büyütülecek şeyler ama ben hamilelikle karıştırıyorum.

Ben sorunu tam olarak anlayamadım.
Bencillik konularına örnek verseniz?

sadece onun dedikleri oluyor.. ben kendi hakkımda bile karar veremiyorum onun yüzünden .. en basiti bugün hamilelik kıyafetleri alayım malum artık eskiler olmamaya başladı..birkaç öneri yaptı ben gitmeden o gelemedi evde kalması gerekiyordu.. bende gittiğimde denedim ama çuval giysem daha iyi olurdu.. onun söylediklerini almadım diye bir sürü laf etti..

yada bazen malum bunalıyorum özellikle hamilelikten dolayı.. dışarı çıkıp dolaşayım istiyorum kendisi gelemediği zamanlarda benim gitmemi de istemiyor.. bir şekilde engel oluyor.

Eşinizle konuşun, durumunuzu anlatın. Bu süreçte bebeğiniz sizden daha çok etkileniyor biliyorsunuz o yüzden mümkün mertebe sakin kalmaya çalışın...

Bu duyguyu iyi bilirim.
Sanki yaşamana engel, onun yüzünden hayatı seyredip geçiyosun sadece.

Peki dinlemesen bildiğini okusan en fazla ne olur tepkisi?

Eşinizle konuşun, durumunuzu anlatın. Bu süreçte bebeğiniz sizden daha çok etkileniyor biliyorsunuz o yüzden mümkün mertebe sakin kalmaya çalışın...

eşimle konuşmaktan çekiniyorum onu farkettim.. ne zaman konuyu açmaya çalışsam ya söylediklerimi kendi istediği yöne çeker beni haksız çıkarır yada üzülür konuyu kapatmaya çalışır.. hiçbir zaman haksız olduğunu kabul etmek istemez.. tek yapabileceğim bu dönemde en azından bana anlayışlı davranmasını sağlamak .. bebek doğunca yine aynı şeyler devam ederse korktuğum konuşmayı üzülsede beni haksız cıkarmaya çalışsada yaparım.

O zaman bu durumu açıklayın ona ... Yani yıprandım, soguyorum beni çok yoruyorsun deyin en azından bunu deyin kendisine biraz gelsin... Böyle yaparak kendinden uzaklaştiriyorsn deyin, bakalım ne diyecek en azından biraz silkeleme olursunuz

Bu duyguyu iyi bilirim.
Sanki yaşamana engel, onun yüzünden hayatı seyredip geçiyosun sadece.

Peki dinlemesen bildiğini okusan en fazla ne olur tepkisi?

konusuna göre değişir ama büyük bir konu söz konusu ise rest çeker ultimatom verir bende bu tarz şeylere gelemediğimden kabul etmem ve bir şekilde ne azından hayatımızın 2 haftası birbirimize laf sokmakla tamamen duygusuz ve birbirimizden uzak olarak geçer. konuşmama vs olmaz ama zehir olur..

küçük şeylerde takılmaz ama laf sokar illaki..

ilk başta biraz normale döner ama onu uyardığım için bile bozulacaktır.. soğuk olacaktır her halukarda.. ama benimde başka seçeneğim yok ne kadar uzak olsam o kadar iyidir diyorum artık..

Dogum yapmayı bekle. Dogum yaptıktan sonra sana ve bebeğine nasil davrandığını iyice gözlemle. Ben hamileyken o kadar sinirliydimki yaşadığım tüm psikolojik değişiklikleri hissetsin istiyordum. Herşeyi her yaptığı bana batıyordu. Hamilelik süreci bazı kadınlara bişey yapmazken bazılarını tamamen değiştiriyor. Çocuk babasız büyümüyor. Ayrıca sen çocuğunu babasından ayırarak büyük bir bencillik yapmis olacaksın. Dogum yaptığında eşinin tamamen değiştiğini göreceksin. Tek başına olunca her yere sığıyorsun fakat çocuk olunca önceliklerin ve ruh halin tamamen değişiyor. Bebeğinin kırkı çıktıktan sonra baba evinde 2 hafta kal ve o süreçte kararını ver derim

Anlıyorum. .
Biliyorum çok yorucu ve yipratici ama eğer pes etmeden bildiğini okumaya devam edersen bir süre sonra kabullenecek laf sokmaya bile gerek görmeyecektir diye düşünüyorum ben.
Acele karar vermeyin derim.
Mutluluklar sağlıklı doğumlar..

Lütfen bencil olmayın cocugunuza büyük haksızlık yapmış olursunuz....ortada çok büyük sorun yokken bosanip, cocugunuza bu kötülüğü yapmayın. ....

ilk başta biraz normale döner ama onu uyardığım için bile bozulacaktır.. soğuk olacaktır her halukarda.. ama benimde başka seçeneğim yok ne kadar uzak olsam o kadar iyidir diyorum artık..
Sizin uzulmenzden daha kötü olamaz. Uyarın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…