Acıların kadını anam !

benilyeda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2018
575
2.592
63
arkadaşlar öncelikle herkese merhaba umarım hepiniz iyisinizdir.

konuyu annem için açıyorum çünkü ona çok üzülüyorum.
annem yıllarca kaynana-kayınbaba-2 bekar görümce-1 bekar kaynıyla birlikte yaşadı.
daha dogrusu birlikte yaşadık. en son halam bundan 7 yıl önce evlendi gitti.
şuan ben annem babam dedem babaannem yaşıyoruz. annem 45 yaşında. dedem babaannem 80 küsür.
dedem sessiz sakin kendi halinde ama babaannem herşeye müdahale eden, attıgımız çöpü bile karıştırıp didikleyen laf söyleyen biri. annemin agzı var dili yok asla cevap veremez, bu yaşıma kadar bişey demedim bu yaştan sonra kalp kıramam, Allah rızası için bakıyorum diyor. Hal böyle olunca evde kavga gürültü vs olmaz. babaannem konusur annem, ben tamam deriz.
şimdi de babaannemin kız kardeşini ve eşini gelini evden kovmuş. tek oglan cocugu var. kızlarıda biz bakamayız demiş. erzurumun bi köyünden cıkıp 5 gün önce bize geldiler. burada yaşayan babaannemin bi kardeşi daha var. bekar tek basına yasıyor biz ilk basta orda yaşar heralde dye düşündük ama kadın ''ben tek yaşamaya alıştım tek kardeşim olsa neyse eniştemi istemem '' diyor. babaannemde zaten kimseye fikrini sormadan '' bizden baskasında yasamayazsınız bize bakan sizede eşşek gibi bakacak'' gibi bi cümle patlatmış ! annem daha gelmeden duydugunda üzüldü haline ama kadını görünce üzüldügüne üzüldü !!
ve hiç bi gitme belirtisi yok, annem kalp hastası ölüp gidicem 1 ken 2 oldular diyor.
herşeyi geçtim kadında hiç bir mahcubiyet yok! yemek begenmiyor, iş begenmiyor, babaanemle kafalar aynı anlayacagınız. babam da rahatsız biliyorum hissediyorum ama hiç tepki yok. onun yanında anneme bişey dendiginde tersliyor ama zaten sabah cıkıp aksam geliyor o da.
annem sen evlenip gidicen zaten boşver ben zaten gün yüzü görmedim onlar gelmeden de çekiyodum daha cok cekerim napayım diyor ama ben annemi bu halde bırakmak istemiyorum. En azından babaannemin kardeşinden kurtulmamız için bi yol gösterin. bekar kardeşinde kalması için.

edit : anneme fikir için buraya yazacagımı söyledim, onların gitmesini istedigi için onun hakkında kötü düşünüceginizi düşünüyor ama cidden yaşamayan bilemez, huysuzlukta nirvana bi kadın tahammül edilecek gibi degil, eşi de keza agzından yalan hikayeler eksik olmuyor ben şahsen gelinine hak veriyorum.

annen yanlış düşünüyor öyle bi yükümlülüğü yok kocasının ana babasına bile bakmak zorunda değil hele de böyle şirret tiplere. evinizi ayırmanın zamanı gelmiş geçmiş bile kadın bu yaşından sonra rahat etsin bari birazcık

babanızla konuşup ayrı eve çıkma imkanınız hiç mi yok? neden beraber yaşanıyor anlamadım. madem beraber yaşanıyor herşeye he tamam demeyin. 20 sene önce yapmanız gereken kavgaları şimdi yapın.

babam en büyük cocuk. evlendiklerinden beri birlikte yaşıyolar. ayrı eve cıkma imkanı yok :(

Yazık yemin ederim ya ne kadar acımasızlar. Annen net tavrını koymalı. Bu hayata bir kere gelmiş kimsenin derdini çekmek zorunda değil. Onlar mutlu olacak diye kendi mutsuz olmasın, o kadar bakıma muhtaçlarsa dillerini tutmayı bilecekler. Olmadı annenizi alın başka eve çıkın bakalım ne kadar idare edecekler kendi kendilerine.

Anneniz babannesinize dedenize bile bakmak zorunda değil. (Çünkü başka çocukları da varmış.)
Hele kayınvalidesinin kardeşine hiç değil.Anneniz zaten baştan beri onlarla beraber yaşamış hiç olmazsa şimdiden sonra rahat nefes alsın.Sesini çıkarmadıkça herkes üstüne üstüne gelmiş.
Babanızla bu durumu konuşun.

edit : anneme fikir için buraya yazacagımı söyledim, onların gitmesini istedigi için onun hakkında kötü düşünüceginizi düşünüyor ama cidden yaşamayan bilemez, huysuzlukta nirvana bi kadın tahammül edilecek gibi degil, eşi de keza agzından yalan hikayeler eksik olmuyor ben şahsen gelinine hak veriyorum.
ayy ben ona kıyamam yaa ne kadar iyi niyetli bi kadın.. valla çok üzüldüm gözlerim doldu :( Allah'ım bu kadar iyi bi insanı zorda koymasın inşallah kolay bi çıkış yolu göstersin :dua::dua: Ben babanızla bi konuşup yeni misafirleri başka bi düzene geçirmenizi sağlayacak bi fikir bulmanızdan yanayım.. Ama nasıl olur bilemedim :işsiz:

Bunca sene neden acıların anası modunda takılmışki. Kimse kırılmasın üzülmesin ama evlatlarımın doğru düzgün bir ev hayatı olmasın, sürekli huzursuz olsunlar.
Çok mu gaddarım bilemiyorum ama anne olmak veya yaşlı olmak gözümde sempati katmıyor. Bir anne her şeyden önce çocuklarını düşünmeli en başından böyle bir hayata mahkum etmemeliydi diye düşünüyorum.

KOnuşmaktan başka çareniz yok.
Madem bekar kardeşleri tek yaşıyor oraya yerleşsinler...

Annemde böyledir sessiz sakin ..
Ellerinden öperim annenizinde.
Benim annemde senelerce bakmış artık dayanamıyordum diyormuş ozamanlar ama dile kolay 15 sene çekmiş ..
Babam evlendikleri sabah annesiyle babasını getirmiş ..
Bir konuşma yapmış burası bizim evimiz hanım önğnüze ne koyarsa onu yiyeceksiniz ne yaparsa tamam diceksiniz demiş ..
Ama babannem öyle bir kadındıki aman Allahım ..
Kimse evine misafir etmek istemezdi ( evlatları bile )
Annem örgü örerdi pazar parasını çıkarmak için annem diyorki kadınlara parayı alır örgüyü verirdim kapıda kadınları sıkıştırıp bizim gelin saf kandırıp örgüsünü ucuza alıyosunuz diye ellerinden alıp koynuna sokarmış ..
Vefat ettiler annem şuan diyorki .
Onlar benim sevaplarım her sustuğum bir sevabım şimdi olsalardı gene daha iyi bakardım diyor ..
Allah yardımcınız olsun ..
Çözse çözse baba çözer bu olayı ..

Bize bakan eşşek gibi size de bakacak! Kusura bakmayın ama bu lafı eden hadsiz terbiyesiz insana ağzının payını vermemek bir de aman kalbini kırmayayım diyip alttan almak iyi niyet olmuyor artık. Anneniz bu hayata çile çekmek için geldiğine falan mı inanıyor hem kendine hem öocuklarına böyle bir hayat yaşatıyor? Hale bak ya gelini evinde kalmalarına izin veriyor bütün ihtşyaçlarını karşılıyor minnettar olması gerekirken bir de nankörlük yapıyor yemek beğenmiyor vs. Yaşlı olmak kimseye nankör veya saygısız olma hakkı vermez. Böyle insanlara hakettikleri gibi davranın kemdinizi ezdirmeyin.

Siz annenizi neden ezdiriyorsunuz. Ben kiz basima babamin tum sulalesine kafa tuttum babamda karsimdaydi hatta okkali bir tokat yedifimi bilirim ama yinede annemj ezdirmedim. O babanneyide kardeside kapiya koyardim. Benim bir Tne annem var. Saygisiz kadin. Umrumda olmaz gunahi sevabi

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba umarım hepiniz iyisinizdir.

konuyu annem için açıyorum çünkü ona çok üzülüyorum.
annem yıllarca kaynana-kayınbaba-2 bekar görümce-1 bekar kaynıyla birlikte yaşadı.
daha dogrusu birlikte yaşadık. en son halam bundan 7 yıl önce evlendi gitti.
şuan ben annem babam dedem babaannem yaşıyoruz. annem 45 yaşında. dedem babaannem 80 küsür.
dedem sessiz sakin kendi halinde ama babaannem herşeye müdahale eden, attıgımız çöpü bile karıştırıp didikleyen laf söyleyen biri. annemin agzı var dili yok asla cevap veremez, bu yaşıma kadar bişey demedim bu yaştan sonra kalp kıramam, Allah rızası için bakıyorum diyor. Hal böyle olunca evde kavga gürültü vs olmaz. babaannem konusur annem, ben tamam deriz.
şimdi de babaannemin kız kardeşini ve eşini gelini evden kovmuş. tek oglan cocugu var. kızlarıda biz bakamayız demiş. erzurumun bi köyünden cıkıp 5 gün önce bize geldiler. burada yaşayan babaannemin bi kardeşi daha var. bekar tek basına yasıyor biz ilk basta orda yaşar heralde dye düşündük ama kadın ''ben tek yaşamaya alıştım tek kardeşim olsa neyse eniştemi istemem '' diyor. babaannemde zaten kimseye fikrini sormadan '' bizden baskasında yasamayazsınız bize bakan sizede eşşek gibi bakacak'' gibi bi cümle patlatmış ! annem daha gelmeden duydugunda üzüldü haline ama kadını görünce üzüldügüne üzüldü !!
ve hiç bi gitme belirtisi yok, annem kalp hastası ölüp gidicem 1 ken 2 oldular diyor.
herşeyi geçtim kadında hiç bir mahcubiyet yok! yemek begenmiyor, iş begenmiyor, babaanemle kafalar aynı anlayacagınız. babam da rahatsız biliyorum hissediyorum ama hiç tepki yok. onun yanında anneme bişey dendiginde tersliyor ama zaten sabah cıkıp aksam geliyor o da.
annem sen evlenip gidicen zaten boşver ben zaten gün yüzü görmedim onlar gelmeden de çekiyodum daha cok cekerim napayım diyor ama ben annemi bu halde bırakmak istemiyorum. En azından babaannemin kardeşinden kurtulmamız için bi yol gösterin. bekar kardeşinde kalması için.

Merhaba Canım konunu sinirimden ancak yarıya kadar okuya bildim
Kıymetlimi kaybedeli 1 sene 10 ay oluyor güzel kardeşim babam bizler 2 kayın yatalak dedem hiç bir haltı beğenmeyen ancak bok bok konuşan babaannemin 15 yıl kahrını çekti herkes evini ayırdığında anacım kanser olmuştu ve ancak 10 yıl dayana bildi ben bunları anladığımda zaten iş işten geçmişti kimseye bir laf diyemedim ama eğer bu günki aklım olmuş olsaydı o annemin tırnağı çıkmayan babaannemi işkenceyle öldürürdüm çünkü anneme etmediği kalmadı o yemekleri beğenmeyen babamı annemin kenarında geçirmezdim halamı kapının eşiğinden sokmazdım kardeşlerimi parçalardım yani anneme zarar veren hereşeyi ortadan kaldırırdım BEN ANNEME ÖMRÜNÜ YİYEN İNSANLAR YÜZÜNDEN DOYAMADIM ... Annem hep sustu sustu içine attı ağladı kendine kahretti en son ne oldu öldü asla anneni ezdirme sakın ha kaynanam ile beraber yaşıyorum en az annem kadar çekmiş bir kadn birisi benim kaynanama en ufak bir laf etsin o lafı konuştuğuna pişan etmeden onu bırakmıyorum ANNENİ ONLARA YEDİRME ... Akılsız desinler deli desinler utanmaz desinler terbiyesiz desinler ne halt derlerse desinler hiç biri senin anneni aldığı huzurlu nefesten önemli değil aslan olmayacak ANNENİ AL ÇIK EVDEN gerekirse babanı çek konuş benim annemin çektiği azmı geliyor size de

Back
X