Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonradan tesettüre girmek veya sonradan açılmak hakkında fikirlerim aynı, sizin kararınız.
Kocanıza sadece şu açıdan bir şey diyemem, sizi tesettürlü beğenip sevdi ve evlendi. Radikal bir değişikliğe hemen olur dememesi elbette normal. Kendinizi ona açın. Anlayacaktır. Adam ağır bir tepki koymamış sonuçta.

Sizin kararınız önemli . Sizin bedeniniz. Nasıl istiyorsanız öyle yapın. Nasıl mutlu hissedecekseniz öyle davranın.

Konuş acmistiniz. Bir daha böyle sorular sormayacağım demiştiniz?
Konu açılmak ama irmigin sorusu bikini giyermisiniz çünkü kendi konusunda bir türlü cözemedigi büyük sorun

Kendi konu açsa tepki alacak baska konular içinde kendi sorularını soruyor

Bu konuda ben eşinizi haklı buldum. Benim 2 kuzenim var, biri açık biri kapalı. Açık olan kuzenim kapanmak istedi eşi istemedi ben kapalı biri ile evli olmak istemiyorum demis hak verdim adamın tarzı yaşam bicimi o şekilde. Diğer kuzenim kapalı, küçük yaşta tamamen kendi isteği ile kapandı aile hic baskıcı degil. Evlendi, artık kendime yakıştıramıyorum dedi açılmak istedi eşi istememiş. Ben eşimin özellikle kapalı olmasını istedim demis. Bu konuda hassasiyeti var. Ben bu adama da hak veriyorum. İkisi de haklı. Açılmak veya kapanmak gibi dusuncesı olan varsa evlenmeden önce bunu dile getirsin. Kapalı olan kuzenim açıldı bu arada. Eşiyle baya sorun yaşadı suan bir problemleri yok alıştı.

Siz kendi isteğiniz ile mi kapanmıştınız şimdi denizde ne giyiyorsunuz
Kendi isteğim mi bilemiyorum ki. Ailemde 12 yaşına basan her kız çocuğu kapanıyordu. Kapan dediler kapandım. O zaman dert de etmiyordum.
Şimdi başım açık ama başını açınca cozutan tiplerden değilim.
Dar kısa şeyler gitmiyorum. Denizde de yarı tesettür diye geçen mayolardan giyiyorum. Dizimde bitiyor. Üstümde sıfır kol bisiklet yaka. Dekolte vs yok.

Bu yaşa kadar başkalarının değer yargılarına göre yaşamışsınız. Bu yaştan sonra da kendiniz için yaşayın. Aileniz de eşiniz de bu konuda söz sahibi değiller benim nezdimde.

Ailem karışamaz evet ancak muhakkak eleştiriler yapacaktır ve reddedecektir beni
Aslında bunlardan çok onları üzeceğim için iyi hissetmiyorum
Onları üzmek istemiyorum ancak ben üzülüyorum

Başa çıkabilmek için fayda sağlar değil mi ?
Yukarıda bir yorum vardı herkesi kaybetmeyi göze alıyorsanız bunu yapın diye
Sanırım bu gerçekten gereken bir şey bunu kabullenip yapıyor olmalıyım

Ailem reddedecek ama umrumda değil demişsiniz peki eşiniz boşanırım derse bunu göze alır mısınjz

Boşanırım
İnanın bunda da değilim
Ailem muhtemelen sen bizi üzdün verem ettin kanser ettin vs konuşacak
Ardından babam annemi üzecek senin kızın böyle şöyle diye
Aslında kıyamadığım tek şey üzülüyor olmaları yoksa hayatımda var yok çok önemli değiller çünkü varlıklarını hissetmiyorum

Böyle radikal bir kararın sonunda dışardan gelecek olan olumlu ya da olumsuz tepkilerin olacağı zaten kesindir fakat eşin için net bişey diyemem çünkü konuşarak bu konuyu çözmeniz gerekebilir.Eşin seni o şekilde sevmiş ya da tercihi öyle olmuştur zamanında o yüzden bişey diyemiyorum.Bu konuyu alıştıra alıştıra anlatabilirsin ama evlenmeden önce mecburiyetten kapandığını bu konuda emin olmadığını eşine deseydin şu anda iki taraf da fikir ayrılığına düşmeyebilirdi.

Ayıp veya kötü bir şey yapmıyorsunuz. Üzülürlerse kendi hassasiyetleri yapacak bir şey yok. Bu hayat sizin. Beden de öyle

Ben de bunu yazmaya gelmiştim. Eşinizle hislerinizi açık açık konuşun. Belki ilk konuştuğunuzda tepki göstermiş olabilir ama konuyu üstünden zaman geçince tekrar açın. Nasıl hissettiğinizden vs.bahsedin zamanla size destek olacaktır diye düşünüyorum. Eğer ısrarla karşı çıkıyorsa da seçim yapmanız gerekecek.

Annem hasta olur, babam üzülür, kardeşim ne der diye düşüne düşüne kendi hayatınız nerede kaldı? Düşünceniz ne olursa olsun, insanlar önce size saygı duymalı. Benim eşimin, kızımın vs. kendi kararı diyebilmeli. İnançta zorlama yoktur. İnşallah rahat ettiğiniz gibi olur.
Varlığını çok hissetmediğiniz ailenizin yokluğu çokta belli olmaz.

Çocuğunuz var mı ? Hayatınıza nasıl devam etmek istiyorsunuz ? Alacağınız karar eşinizle yollarınızın ayrılmasına da neden olabilir. Bu süreci birlikte atlatabilirsiniz umarım.

Çocuğum yok , 1-2 sene sonra düşünüyoruz
Bu nedenden dolayı boşanırsa kendi bilir üzülürüm elbet ama gerçekten seven birinin yapmayacağı bir şeydir bunu bilirim

Cümleleriniz birbiriyle çelişiyor gibi biraz, hayatınızda var olup olmamaları önemli değil o kadar bir şey ifade etmiyorlar ama üzülmeleri çok önemli. Görmesem de olur diyeceginiz anne baba için bu kadar düşünmeye gerek var mı bilemedim.
Etrafımda başörtüsünü çıkaranlar oldu, ilk zamanlarında dışında hepsi kabul gördü bu dediklerimde 20'li yaşların başında, öğrenci olup ailesine maddi manevi ihtiyacı olan kızlarda vardı. Sizin durumunuz aile açısından daha kolay şuan eğer buna takılıyorsanız.

Görmemem bir şey değiştirmeyecek çünkü ailem aile sevgisinden çok sadece din öğreticileri gibi
Bugün annem yanıma geldi yanımda sadece dini videolar izliyor uzun zamandır görüşmüyoruz etmiyoruz asla sormaz nasılsın naptın nasıl gidiyor vs vs
Çelişmiyor yanlış anlaşılmış olabilirim
sadece üzülmelerini istemiyorum , kendilerini çok harap edecekler biliyorum
Aman evlendi gitti bizene demeyecekler
Babam bu yüzden annemi suçlayacak mesela gibi gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…