- 1 Nisan 2019
- 14.036
- 38.576
- 598
- Konu Sahibi isimsizbayan
-
Konuş acmistiniz. Bir daha böyle sorular sormayacağım demiştiniz?Sizin hayatınızın merkezi ne
Konu açılmak ama irmigin sorusu bikini giyermisiniz çünkü kendi konusunda bir türlü cözemedigi büyük sorunKonuş acmistiniz. Bir daha böyle sorular sormayacağım demiştiniz?
Kendi isteğim mi bilemiyorum ki. Ailemde 12 yaşına basan her kız çocuğu kapanıyordu. Kapan dediler kapandım. O zaman dert de etmiyordum.Siz kendi isteğiniz ile mi kapanmıştınız şimdi denizde ne giyiyorsunuz
Konu açmayacağım evet Cumartesi terapim başlıyorKonuş acmistiniz. Bir daha böyle sorular sormayacağım demiştiniz?
Tamam her konuyu kendinizle ilgili hale de getirmeyin artık.Konu açmayacağım evet Cumartesi terapim başlıyor
Evlisiniz aileniz karisamaz artık
Eşinize bu durumu izah edeceksiniz anlayışlı biriyse bir şey demez
Değilse sizin isteğinize saygı duymayan biriyle evlide olmayın zaten
Açmak istiyorsanız örtünüzü acın
Istemeden yaptığınız şey işkenceye döner
Hayat sizin günahı sevabıyla
Istiyerek emre uygun kendi rızanızla kapanma olmamış zaten baskiyla olmuş
Sizin karar vereceği bir şey kimseye laf düşürmeyin bence
kararlı iseniz zorlanmayın, bu hayatın sizin olduğunu ve siz böyle istemediğinizi açıkça söyleyin, önce ikna etmekle uğraşmak zor olur
yalnız bence hem öncesi hem sonrası için bir psikologla ilerlemenizi tavsiye ediyorum
Ailem reddedecek ama umrumda değil demişsiniz peki eşiniz boşanırım derse bunu göze alır mısınjz
Ayıp veya kötü bir şey yapmıyorsunuz. Üzülürlerse kendi hassasiyetleri yapacak bir şey yok. Bu hayat sizin. Beden de öyleBoşanırım
İnanın bunda da değilim
Ailem muhtemelen sen bizi üzdün verem ettin kanser ettin vs konuşacak
Ardından babam annemi üzecek senin kızın böyle şöyle diye
Aslında kıyamadığım tek şey üzülüyor olmaları yoksa hayatımda var yok çok önemli değiller çünkü varlıklarını hissetmiyorum
Ben de bunu yazmaya gelmiştim. Eşinizle hislerinizi açık açık konuşun. Belki ilk konuştuğunuzda tepki göstermiş olabilir ama konuyu üstünden zaman geçince tekrar açın. Nasıl hissettiğinizden vs.bahsedin zamanla size destek olacaktır diye düşünüyorum. Eğer ısrarla karşı çıkıyorsa da seçim yapmanız gerekecek.Hayat sizin hayatınız, ne istiyorsanız yapın ancak es konusuna şaşırmayın, şimdi ben kocamın karşısına geçip kapanacagim desem anında bosanir benden çünkü bu radikal bir karar ve ben seni böyle sevdim deme hakkına sahip
Ailenizi takmayın ama eşinizle oturup samimiyetle konuşun hislerinizi anlatın ve desteğini alin
Önemli olan sizin düşünceniz. Ben de acildigim için komşuların, ailemin hışmına uğradım. Annem beni utandiriyorsun yolda benimle görünme bile diyordu.
Ama başörtüsü fedakarliktir ancak inanan kişi için anlamlıdır.inançlı veya hevesli olmayan insan için eziyettir. Doğrudan yaşam tarzını etkileyen bir unsur ve ancak inanıyorsanız buna değer.
Başkası istiyor diye takilamayacak kadar ağır bir sorumluluk.
Kesinlikle açın istemiyorsanız. Tepki görürsünüz ama zamanla herkes herşeye alışıyor. Benim çevrem dört beş yıl boyunca yadirgadi. Yine de pişman değilim.
Yazın sicaklamamak , saçlarımda rüzgarın gezmesi dışarı çıkarken örtü aramamak haşema giymek zorunda olmamak herşeye değe
Çocuğunuz var mı ? Hayatınıza nasıl devam etmek istiyorsunuz ? Alacağınız karar eşinizle yollarınızın ayrılmasına da neden olabilir. Bu süreci birlikte atlatabilirsiniz umarım.
Cümleleriniz birbiriyle çelişiyor gibi biraz, hayatınızda var olup olmamaları önemli değil o kadar bir şey ifade etmiyorlar ama üzülmeleri çok önemli. Görmesem de olur diyeceginiz anne baba için bu kadar düşünmeye gerek var mı bilemedim.Boşanırım
İnanın bunda da değilim
Ailem muhtemelen sen bizi üzdün verem ettin kanser ettin vs konuşacak
Ardından babam annemi üzecek senin kızın böyle şöyle diye
Aslında kıyamadığım tek şey üzülüyor olmaları yoksa hayatımda var yok çok önemli değiller çünkü varlıklarını hissetmiyorum
Cümleleriniz birbiriyle çelişiyor gibi biraz, hayatınızda var olup olmamaları önemli değil o kadar bir şey ifade etmiyorlar ama üzülmeleri çok önemli. Görmesem de olur diyeceginiz anne baba için bu kadar düşünmeye gerek var mı bilemedim.
Etrafımda başörtüsünü çıkaranlar oldu, ilk zamanlarında dışında hepsi kabul gördü bu dediklerimde 20'li yaşların başında, öğrenci olup ailesine maddi manevi ihtiyacı olan kızlardı. Sizin durumunuz aile açısından daha kolay şuan eğer buna takılıyorsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?