- 31 Ekim 2022
- 371
- 266
- 33
- 30
- Konu Sahibi isimsizbayan
-
O zaman ne yapıcaksın
Aileye söyleyemezsin alıştıra alıştıra diyemezsin eşine diyemezsin ailen red eder
Ilk yorumumda hayat senin nasil istiyorsan öyle yap sana saygı duymaları gerek dedim
Olmaz ailem red eder dedin
Alıştıra alıştıra söyle dedim bunu yapamam eşine karşı olmaz dedin
Arkadaşlar yazıyor onlara bir şey diyorsun
Yanı ne diyelim
Ben bir ara gerçekten kapanmayı düşünüyordum. Ama daha sonra bu sorumluluğu kaldırabilecek güçlü bir psikolojiye sahip olmadığımın farkına vardım. Çünkü saçlarımı açık daha çok seviyorum makyaj seviyorum. Kapansam gerçekten feraceli siyah kıyafetler giymeyi düşünmüştüm çünkü öbür türlü tesettürün hakkını veremezdim. Ancak dediğim gibi bunu yapamayacağım dedim ve vazgeçtim bu düşünceden. Daha sonra inanç durumunda da birtakım düşünce farklılıkları edindim.
Bence siz eğer istiyorsanız açılın, bu hayat sizi hayatınız. Biz yaşıyorsunuz. Ancak eşinizi haklı buluyorum şu konuda, o sizi böyle tanıdı. Belli bir hayat görüşü içerisinde evlendi.
İçinden gelerek ve Allah rızası için bunu yapmadıktan sonra zaten tesettur senin için bi eziyet oluyor.Selamlar hanımlar
Bu konuda tarafsız beni tanımayan insanların düşüncelerine fikirlerine ihtiyacım var
Açılıp açılmamam ile ilgili yorum yapılmasını istemiyorum , dini konuya girip konumun kapanmamasını istediğim için yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum
Değerli hanımlar ben 28 yaşında 4 senelik evli güzel de bir mesleği olan biriyim
14 yaşında belki de daha küçük çok hatırlamıyorum ailemin zoruyla kapatıldım
Ailem çok dindar dini konularda çok keskin çizgileri olan insanlardır ve kapanmama gibi bir şansım yoktu
O zamanlar arkadaş çevremden soyutlandım şuan çok fazla arkadaşım yoktur en azından küçüklükten gelen senelerdir görüştüğüm kimsem yok
Gelelim kocama, kocama bu konuyu açılmak istediğimi anlattığımda kesin bir dille istemediğini beni böyle tanıdığını bunu istemediğini söyledi
Bana gelince ; evet ailem çok kapalı , eşim istemiyor ancak ben istiyorum ve zamanında aldığım baskıyı artık kusmak istiyorum
Bir tepki olarak değil , yapamıyorum içimden gelmiyor
Risk almalı mıyım ? Baş edebilir miyim bilmiyorum
Eşimle bozuşmak istemiyorum ancak benim yanımda olmasını çok isterdim . Kaba saba biri de değildir ancak tepkisine şaşırdım
yıllardır kapalıyım açılırsam pişman olur muyum ? Sadece aldığım tepkilerden olurum kafamda bitirdim çünkü . Zoraki boyutunun bana bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum
Anneme anlatmak istediğimde fırsat vermiyor sürekli din ile ilgili baskılar yapıyorlar
Siz olsanız ne yapardınız bir şeyi çok istiyorsunuz ve desteklenmiyorsunuz
Ailem reddedecek muhtemelen , reddetmelerini de önemsemiyorum sadece üzülecekleri için kendimi frenliyorum
Yardımınıza ihtiyacım var
Aç kapat konusunda değil yanlış anlaşılmasın
Bu süreci nasıl yönetmeliyim fikir verebilirseniz memnuniyet duyarım
Bence sen kendin nasıl istiyorsan onu yap dediğin gibi hayat senin hayatınEşimin desteğini alamayacağım için de bu fikri hayata geçirmekten vazgeçmemeliyim diye düşünüyorum
Keşke evlenmeden önce söyleseydim ama inanın hiç aklıma dahi gelmedi yoksa kesinlikle dile getirirdim bu konuyu bilerek ötelemedim
Kuzeniniz nasıl aştı acaba nasıl ikna etti eşiniBu konuda ben eşinizi haklı buldum. Benim 2 kuzenim var, biri açık biri kapalı. Açık olan kuzenim kapanmak istedi eşi istemedi ben kapalı biri ile evli olmak istemiyorum demis hak verdim adamın tarzı yaşam bicimi o şekilde. Diğer kuzenim kapalı, küçük yaşta tamamen kendi isteği ile kapandı aile hic baskıcı degil. Evlendi, artık kendime yakıştıramıyorum dedi açılmak istedi eşi istememiş. Ben eşimin özellikle kapalı olmasını istedim demis. Bu konuda hassasiyeti var. Ben bu adama da hak veriyorum. İkisi de haklı. Açılmak veya kapanmak gibi dusuncesı olan varsa evlenmeden önce bunu dile getirsin. Kapalı olan kuzenim açıldı bu arada. Eşiyle baya sorun yaşadı suan bir problemleri yok alıştı.
Bizimkiler televizyonda dahi kolu bacağı açık birini görseler o kanalı değiştirirler fazlasıyla tutucularyakın bir arkadaşım 15 yaşlarında kapanmış şimdi 25 yaşlarında. geçen sene bir anda aralık ayı gibi beni aradı ben açılacağım kararım kesin aileme de söyleyeceğim dedi. ailesini yakınen tanırım ben açık bir insanım. neyse bu açıldı ama ailesi evden bile kovdu. 1-2 ay baya zorlu geçti, konuşmadılar kızla sıfır iletişim. ama ne yapıp edip alıştılar. şimdi evlerine kalmaya giderim geçen gün daha esprisini yapıyoruz. onlarda çok dindar bir aile.
yani öyle ya da böyle kız tüm riskleri alıp açıldı çünkü kafasına koymuştu. sessiz kaldı ama kararını net bir şekilde gösterdi.
kendimden de örnek verirsem 13 yaşında babam beni zorla kapatmak istedi, ben karşı çıktım yenilmedim asla dinlemedim evden at gidiyorum diye tehdit ettim şimdi babam öldü ama şu an ailede tek açık ve ultra açık giyinen tek kişi benim. ben baştan karşı koydum.
siz sonradan karşı koyabilirsiniz hiçbir şey için geç değil
Bize hep söylerdi kendimi artık böyle beğenmiyorum çok mutsuzum açılmak istiyorum derdi ama esine söylemekten çekiniyordu sonradan ona da söyledi. Onun süreç 1 yıl sürmüştür. Eşi dini hassasiyeti olan biri. Açılmasını istemedi. Ben seni kapalı beğendim bu şekilde evlendim dedi. Onun kriterleri arasında kapalı olması varmış, birşey diyemeyiz bu konuda. Ayrılırım, boşanırız gibi şeyler söylemedi sanırım o kadar olaylı geçmedi süreçleri sadece açılmanı istemiyorum diyormuş her konu acıldıgında. Baştan konusulmalıydı. En son kuzenim benim kararım kesin ve net ben nasıl mutluysam öyle olucam dedi dışarı açık çıkmaya başladı. Çok açık giyinmiyor.Kuzeniniz nasıl aştı acaba nasıl ikna etti eşini
Hanım efendi açın bir hadis Kur'an sünnet araştırıp öyle yorum yapın bana . Tabiki de doğru yol olan hak yoludur kapanmak farzsa terketmek ne oluyor? Benim annem açıktı ben kapalıyken ben kimseden öneri almadım kendi özgür hür irademle araştırdım okudum çok şükür beynim var kimsenin diktasiyle bir yerkere gelmedim . Darısı sizeAçıldığı zaman doğru yoldan şaşmış mi oluyor ? Kendi fikrinizi beyan ederken daha mantıklı yorumlar yapın. Ister kapanır,ister açılır. Doğru yolun,basta ki örtüyle ne ilgisi var. 13 yaşında kendi istediğinizle mi kapandınız,ailenizin diktasiyla miDaha reşit bile değilken...Ailem baskı yapmadı vs konularına hiç girmeyin,ebeveynleriniz hangi yoldan gidiyorsa siz de o yoldan gitmişsiniz,hepsi bu. Konu sahibi kendi isteği ile kapanmamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?