Açılmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İstemiyorum ve seninle asla dışarı çıkmam demişti

Zaten sen şu an bunu kendi isteklerin doğrultusunda yapmadığın için gayet sıradan bir şekilde giyim tarzını değiştirir gibi yapabilirsin. İnsanlar da zamanla alışır ve saygı duyarlar.

Ailem karışamaz evet ancak muhakkak eleştiriler yapacaktır ve reddedecektir beni
Aslında bunlardan çok onları üzeceğim için iyi hissetmiyorum
Onları üzmek istemiyorum ancak ben üzülüyorum
Çok uzun zamandır forumda yazmıyordum. Ancak bu konuya yazmak istedim.
"Ailemin varlığını zaten hissetmiyorum" demenize rağmen üzülmelerini istemiyorum demeniz birbirleriyle çelişkili ifadeler.
Benim anladığım siz açılmak istiyorsunuz ancak tepkilerden korkuyorsunuz. Bu tepkileri göğüsleme cesareti bulursanız açılacaksınız gibi geliyor. Üzülme ihtimalleri vs. sizin kendinize bile itiraf edemediğiniz bahaneniz bana kalırsa.

Açıldığı zaman doğru yoldan şaşmış mi oluyor ? Kendi fikrinizi beyan ederken daha mantıklı yorumlar yapın. Ister kapanır,ister açılır. Doğru yolun,basta ki örtüyle ne ilgisi var. 13 yaşında kendi istediğinizle mi kapandınız,ailenizin diktasiyla mi Daha reşit bile değilken...Ailem baskı yapmadı vs konularına hiç girmeyin,ebeveynleriniz hangi yoldan gidiyorsa siz de o yoldan gitmişsiniz,hepsi bu. Konu sahibi kendi isteği ile kapanmamış.

Siz nasıl istiyorsanız öyle davranın. Mesela benim instagramdan sadece takip ettiğim bir kadın var. Arkadaşımın akrabası bende öylesine tanıyorum. Türbanlı idi açıldı. Hikayesine bakarken açıldığını fark ettim. Eşim yanımda idii. Aaa x türbandan çıkmış dedim. Bizene dedi. Konu kapandı. Sabah akşam düşünmedim :) şimdi sizin konunuzu görünce aklıma geldi. Eş konusunda bişey diyemeyeceğim. Destek önemli. Ben açığım. Görümcem aşırı muhafazakar. Hoca kendisi. Sürekli açıklığıma laf ediyor. O da kızlarını küçüklükten kapatmış. Şimdi kızı üni kazandı başka şehre gitti. Türbanı çıkarmış.bşr kaç ay önce görümce yine türbana gir dedi. Eşim sen kendi kızına karış de, Cevabını ver arkandayım diye destek çıktı. Ama eşim beni açık tanıdı. Sigara içicem diye blörf yaptım çok ters tepki verdi. Eşinizle anlaşın bence

Yani bunun cevabı yine sizde aslında. Elbette sizin hayatınız ne ailenizin ne bir başkasının karışma hakkı olmamalı. Eşinizde muhtemelen kapalı olmasanız evlenmeyecekmiş sizinle verdiği tepkiden onu anladım. Ama bize değil kendinize '' boşanalım derse ne yapacağım, hangisi benim için daha önemli '' sorusunu sorarsanız cevabını verirsiniz. Ben şahsen çok dindar bir ailede büyümesemde zamanında çevrenin baskısından bir şekilde koptum. Annemde açıktır sadece ben fazla açık giyindiğimden bir çatışma oluyordu zaman zaman artık onu da kabul edeli yıllar oldu etmeseydi ne olurdu tabi ki mesafemi koyar kendi hayatımı yaşardım. Ben çocukluğumdan bu yana özgürlüğümü hep savundum sadece giyim anlamında değil tabi ki her konuda susturdum hepsini. Ama şimdi size açılın ve herkesi karşınıza alın demek bizler için yanlış olur siz kaldırabilir misiniz bu riski onu düşünün :)

Aslına bakarsanız bahane değil
Hayatımda olmalarını destek olmalarını isterim ancak sadece istemiyoruz seni bu şekilde diyip görüşmemelerini de kabul edebilirim
Sadece babamın anneme baskı yapmasını , hastalanma derecesi takıntı üzüntü yapmalarını istemiyorum
Önerileriniz için teşekkür ederim dikkate alıyor olacağım

Ailem karışamaz evet ancak muhakkak eleştiriler yapacaktır ve reddedecektir beni
Onlara demeyin ailene giderken kapan
Kendi hayatin da açık ol
Yavaş yavaş alıştıra alıştıra söyle

birini öldürmüşsünüz veya hırsızlık yaparken yakalamissiniz gibi üzüldük büzuldük diye tepkiler vermelerine izin vermeyin.

Dünyada o kadar küçük ve önemsiziz ki saç baş için uzun uzun düşünmek, üzülmek gerçekten çok yazık gerçekten. Herkes örtülü doğuyormus gibi açılmak neden bu kadar büyütülüyor hiç anlamıyorum. Aileniz de üzülürse üzülsün bu kadar mı işsizler de bunu dert ediyorlar? Etsinler kendileri bilir. Zorla kapatmayı biliyorlarmis madem biraz da kendileri üzülsün bir şey olmaz.

Diğer konuları bilmem ama eş için sıkıntılı bir durum. Bir insanı tanıyıp, hayata aynı pencereden baktığınızı anlarsanız evlenirsiniz. Karşınızdaki insanın penceresi değişirse sıkıntı büyük. O zaman evliliği sürdürmeme kararı alabilir insan.

Benim bir arkadaşımın evliliği böyle bitti, eşi türbanlıydı, açılmak istedi açıldı ama arkadaşım kabullenemeyip ayrılmak istedi ve evlilikleri bitti.

Çocuğum yok , 1-2 sene sonra düşünüyoruz
Bu nedenden dolayı boşanırsa kendi bilir üzülürüm elbet ama gerçekten seven birinin yapmayacağı bir şeydir bunu bilirim

Hayatınıza bundan sonra nasıl devam etmek istediğinize çocuk sahibi olmadan önce karar vermelisiniz.

Hayat görüşlerindeki ayrılık , ilişkileri etkileyebilir.

Yok böyle bir hayat yaşamak istemiyorum
Eşime karşı da kötü bir izlenim olur diye düşünüyorum
O zaman ne yapıcaksın

Aileye söyleyemezsin alıştıra alıştıra diyemezsin eşine diyemezsin ailen red eder

Ilk yorumumda hayat senin nasil istiyorsan öyle yap sana saygı duymaları gerek dedim

Olmaz ailem red eder dedin

Alıştıra alıştıra söyle dedim bunu yapamam eşine karşı olmaz dedin

Arkadaşlar yazıyor onlara bir şey diyorsun

Yanı ne diyelim

Hayat senin konu sahibesi, SEN ne istiyorsan onu yapmalısın.

Eşin de senin istediğin gibi yaşamandansa kendi fikirlerini empoze ediyorsa veya elalem ne dere takılıyorsa yazık. MUtlu olmanı istemeyen bir erkekle değisindir umarım.

Saçınızı açarsanız çevreniz tarafından ilk etapta eleştirileceksiniz
Üzüp üzüleceksiniz
Budan kaçamazsınız
Ama baskıyla saçını örtenler içinde cesaret olursunuz
Kendine inanan doğru bildiğini yapan kişiliği olan insan profili çizersiniz
Hangi yolu seçerseniz seçin ödün vereceksiniz
Kolay gelsin
Bu konuda yapılabilecek en iyi yöntem sakince konuşup kendinizi sevdiklerinize en iyi şekilde ifade edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…