Acımasız insanlar..

tam bir mal.
ağzına ıslak tuvalet terliğini yapıştıracaksın.
hayatta tek yapabildiği şey çocuk sanırım.
ama böyle malca konuşmaya devam ederse Allah onu o çocuğuyla bir sınar, feleği şaşar valla.

Patavatsızlığın hamilelilikle ilgisi yok keşke haddini bildirseymişsiniz burda sinirlendım

Bunları okuyunca aklıma benim yaşadığım birşey geldi.Bu arkadaş, yani iş arkadaşım onunla görüşmek istemediğimi açık açık belli etmeme rağmen(tabii ki başka sebeplerden),bir gün iş çıkışı ofise çocuğunu getirmişti.Benim sorunlarımı da biliyor.Ofis giriş ve odam arasında bayağa mesafe var,sadece bebek sesi duydum ve inanın bana geleceğini anladım.Koşa koşa gittim odamın ışığını kapattım.Çocuk gibi...Kapının arkasına saklandım.Kapımın önüne kadar geldi,herşeyi duyuyorum tabii,baktı ışık yok,kapı kapalı.Aaa yerinde değil herhalde dedi,bebekle 5 dakika daha oyalandı,gitti.Hemen arkadaşımı aradım.Birimi geldi diye ben lavabodaydım dedim.Evet dedi,sizi görmeye gelmişler,bebeğini gösterecekmiş size dedi.Yahu seninle konuşmak görüşmek istemediğimi söylemişim.Bu ne demek ki acaba?Ne bu yani?Bak senin yok benim var,ben yaptım bunu,ne büyük marifet yapmışım değil mi,benimle konuşmak istemiyorsun ama bak bana,senden üstünüm,benim bebeğim var demek.Bu resmen bu demek ben bunda iyi niyet bulamıyorum.Beni en zayıf noktamdan vurmaya çalışıyor.Allah bildiği gibi yapsın.

İnanın o gittikten sonra işyerinde tuvalete gidip gözyaşı döktüm.Bu yapılmayacak birşey,vicdansızlıktan başka birşey değil.Bir ortak arkadaşımızla konuşurken yine bahsim geçmiş,bazı sorunları çözmeye çalışıyor,iyi olacak inşallah demiş arkadaşım,bu yaratıkta demiş ki Haa evet onda bir kısırlık olayı vardı di mi?Neeee?Kısır mı?Sen kimsin ya,hadsiz?Böyle bir sürüngen hayatımda tanımadım.Seni zamanında arkadaşım olarak görmüş,sevmiş birşeyler paylaşmışsam,sonra da hatalarını görüp arkadaşlığımı bitirmişsem,bu senin bu rezilliği yapmana sebep olabilir mi?

Allah görüyor,ona havale edelim sadece,o en iyisini bilir...

İnsanlar kötülükleri kendilerine yaparlar çünkü o sözleri zamanla kendi içlerine işlemeye başlar. kendilerini bir şekilde inandırırlar o düşüncelerine. Siz kendinizi biliyorsunuz kompleksli insanları gördüğünüz yerde kaçın derim. Annelik hamile kalmakla olmuyor sadece nice anneler var çocuğu olmayıp bir çocuğa annelik yapan. nice anneler var öz anne olup çocuğuna kötü davranan. O insanın sizle sorunu yok kendiyle sorunu var bu sebeple üzülmeyin her eden kendine der ya yaşlılar, aynen öyle her eden kendine eder.

ne yazsam yetmez içimdeki hakaretleri küfürleri anlatmaya. bu kibirle Allah verdiği gibi almayıda bilir, o zaman o kaf dağından tepetaklak düşersin. sen ne anlarsın zaten hastane kapılarında bi umutla beklemeyi, kibirden gözün başka bişey görmüyo. azcık insan ol bee

Cahil kadın belli yoksa kucağına alıp almayacağı belli olmayan çocuk için bu kadar net konuşmazdı.Eğer o bunu bilerek, sırf acı çektirmek için yapıyorsa Allaha havale zaten, o gerekeni yapar.Siz moralinizi bozmayın,Rabbim nasip ederse olur inşallah.Allah inşallah bekleyenlere nasip eder .

Aynen öyle..yalnız sürüngende fena yakışmış

Allah böyle insanlar i evlatlarıyla sınıyor bu nasıl bir zihniyet ya onun gibi anne olmaktansa olmamayı tercih ederdim ha çok şükür bir bebeğim var ama onu ben yapmadim onu Allah bize bir sınav olarak ikram etti vermese kim ne yapabilir bak 1,5 yıldır ıkinci için uğraşıyorum olmuyor 1 tane 10 haftalık bebeğimin kalbi durdu çok kudretimiz varsa hemen oluversinde hiç başına bir şey gelmesin çok yazık ya . İnsanlar in ne yaparsa yapsın etki edemeyeceği bir şey tek bir tirnagini yapmaya gücümüz yok ki . Ayrıca diyelim cocuguna birşey oldu Allah korusun yavruya acidigim için onu yine Allah korusun bir daha da çocuğu olmadı diyelim bugün doğurgan olan herkes doğurgan kalacak diye birşey yok kocasını bosayip yeni bir hayata mi başlayacak ne biçim insanlar var ne vicdansıZ lar Allahim sen bizi merhamet vermedigin vicdan siz şahısla ra benzetme amin. Sevgili konu sahibi size hayırlisyla evlat sahibi olmayı nasip etsin rabbim inşallah üzüntünüzu gidersin amin

Sizi üzmesinin ve kırmasının sebebi ALLAH'I unutmuş olması.Herşeyi kendinden geldiğine inanıp kibirlenmesi de bu yüzden.

Siz, kendinize değil o kalp ve o dil ile yaşayana üzülün...

Ne kötü bir temenni bu....

Çıkar inş dememişim
İnş bebeğinden bulur dememişim
Türkçeniz eksik sanırım...

Maalesef ilahi adalet bazen kötü tecelli eder. Bu kadar insanın ahını almış, hiç bebeğimden çıkar mı diye düşünmeden. Bende ilahi adalete inanırım. Bunun bebeğinden çıkacağını düşünüyorum ama temennim duam niyetim bu yönde değil. Bebeğin bir günahı yok çünkü

Açtığın her yaradan hesap sorar Yaradan.. Boşver bacım sen, bu dunya oyle bir dunya ki bir yanlış kelimenle hanelerin teknelerin batıyor, bir doğru kelimenle düze çıkıyorsun. Agzından cikan her buyuk ve can acitan lafın acısı oyle bir cikarki oyle bir cikarki insandan... Bosver sen sıkma canini. Cahil de gec. Rabbim hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin..

Hayattaki tek basarisi üremek olan tipik bir hatçeyle karşı karsiya kalmissiniz. Geçmiş olsun

Onun hamileliğinin, sağlıklı bir bebeği olacağının garantisi varmıymış bir sorsaydın keşke...

Sizi böyle sınayan Allah, onu evlat acısıyla sınamaz umarım...

Ne cezasi.. Yani bu cezalandirmaysa bu şekilde kalp kırmanın cezası yok mudur? Onu düşünememiş galiba..

yarın çocuğunun sağlıklı doğacağının garantisini kim vermiş? kendinin çocuğunun o hallerini görmesinin garantisini kim vermiş? hadi sağlıklı oldu diyelim, uyuşturuya bağımlı olabilir, alkolik olabilir, kumarbaz olabilir, karaktersiz olabilir.... yani Allah onu öyle sınamadıysa kimbilir nasıl sınayacak konu sahibesi? üzülme..

Allah okadar büyükki böyle insanlardan nefret ediyorum.Allah belkide onu çoçuğuyla sınıyacak? nasıl böyle büyük büyük konuşabiliyor Allah verdiği gibi bi alır kalır ortada. Ayrıca çoçuğu olmayan bayan niye eşinden ayrılıyormuş niye adama yazıkmış.Allah sevdiği kullarını sınarmış ..Ben çoçuğu olmayan ve olupta engelli çoçuğu olan insanların özel olduklarını düşünüyorum. Allah verdiyse bir sıkıntı sabredince vardır mutlaka ödülü. Hem şimdiki evliliklerde çok gözlemliyorum birçok arkadaşım var iki tarafdada sağlık sorunu yok fakat çoçuk bir türlü olmuyor. Bunun nedeni ne biliyormusunuz çok adapte olup sadece çoçuk üstüne yoğunlaşmak çok odaklanınca olmuyor. Düşünmeye başladıktan sonra eşinizle artık nezamana denk gelirse diye niyetlenin oluveriyo. Adet günlerine yakın kendinizde hamilemiyim belirtimi yaşıyorum diye odaklanmassanız oluveriyor. Arkadaşlarım hep odaklıydılar bizde 2.yılıma yakın düşünelim dedik,evliliğede alıştık 5-10 aya belki 1 yıla anca olur. arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla hemen olmuyordu :) ay sen benim plan bozul 2.ayına hamile kaldım. Ozaman dedim kendi kendime bu işler planla programla olmuyor kafa rahat olucak. Sizde odaklanmayın kolay kolay bence ovulasyon günlerini takip et ama çok kafa takma bunada. Allah ummadığın anda veriyor çoçuğu kiminin 10 yıl sonra oluyo geç oluyo ama belkide en doğru en güzel zamanda geliyor :) Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın tüm isteyen iyi insanlara Allah çoçuk nasip etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…