Çok güzel bir söz...Ayrıca başın sağolsun arkadaşım.Korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım, 8.ayımda babamı kaybettim, verdi diye böbürlenme aldı diye yanma, veren de Allah alan da
merhaba arkadaşlar;
1,5 yıldır doğal yolla gebe kalamıyorum. Artık tedavi için bır dr ile görüşmeye karar verdım. Tüm tetkiklerim iyi cıktı eşiminde öyle. Bu zamana kadar ruhen bedenen ne esımı ne kendımı yıpratmak istemedım bekledım.. Beklerken de yasayabilecegımız hayal kırıklıklarına kısmen hazırlandık daha guclu durmak için.
Bugün içimi acıtan şeyler oldu. Hastanenın infertilite bölümündeyim. Bırkac kişi beklıyoruz hemde tedavılerı inceliyoruz broşürden aynı zamanda umut dolu konuşmalar yapıyoruz. Ikı bayan geldi bırı hamile 6 aylıkmış. Öyle tatlıydı ki imrendim. Saglık temennilerimizi ilettık vs. Hamile kişi 1,5 yıldır gebe kalamamamı öğrenince dediki; allah böyle cezalandırmasın valla benim hemen oldu istedim . Ayyy allah korusun benim olmasa valla boşanırım kocama yazık. Dedı . Herkes şok. Bende bu durumun tıbbı acıklamasından bahsettım. Kadın yada erkek ıkı tarafında ortak paydada oldugunu kusurlu algılanmaması gerektıgını soyledım. Ordakıler tepkı gosterıncede bılmıyor demekki yargılamayalım suan özel bır donemde vs dedım. Bana döndü ay yazık ya cok acıdım hepınıze sız şimdi hıc bu durumu yasayamayacaksınz o dogum anını hamıleliği kadın olmak ne demek yasayamıcaksınız anne olmadan ne anlamı var hayatın dedı :) cahil bır bayan belli ama gözlerıne bakınca can acıtmayya calıştıgını farkettım . Eger karsımda hamıle bır bayan olmasa su topuklu ayakkabıyı agzına yapıştırrdım ki bırdaha agzından o cumleler cıkmasın bı dusunsun dedım. Bur bayanında sınırı cok bozuldu tup bebek 2 kez tutmamış bırının asılaması tutmamış vs.. Bır hemcınsımden bu tavrı acımasızlığı ben ve 4 kişi gordü. Hassas bır donem yasaysn bılır heyecan umutla gıdılıyor o dr.. Sarsıldık.. Bu nasıl ınsanlıktır
Aynen öyle..yalnız sürüngende fena yakışmışBunları okuyunca aklıma benim yaşadığım birşey geldi.Bu arkadaş, yani iş arkadaşım onunla görüşmek istemediğimi açık açık belli etmeme rağmen(tabii ki başka sebeplerden),bir gün iş çıkışı ofise çocuğunu getirmişti.Benim sorunlarımı da biliyor.Ofis giriş ve odam arasında bayağa mesafe var,sadece bebek sesi duydum ve inanın bana geleceğini anladım.Koşa koşa gittim odamın ışığını kapattım.Çocuk gibi...Kapının arkasına saklandım.Kapımın önüne kadar geldi,herşeyi duyuyorum tabii,baktı ışık yok,kapı kapalı.Aaa yerinde değil herhalde dedi,bebekle 5 dakika daha oyalandı,gitti.Hemen arkadaşımı aradım.Birimi geldi diye ben lavabodaydım dedim.Evet dedi,sizi görmeye gelmişler,bebeğini gösterecekmiş size dedi.Yahu seninle konuşmak görüşmek istemediğimi söylemişim.Bu ne demek ki acaba?Ne bu yani?Bak senin yok benim var,ben yaptım bunu,ne büyük marifet yapmışım değil mi,benimle konuşmak istemiyorsun ama bak bana,senden üstünüm,benim bebeğim var demek.Bu resmen bu demek ben bunda iyi niyet bulamıyorum.Beni en zayıf noktamdan vurmaya çalışıyor.Allah bildiği gibi yapsın.
İnanın o gittikten sonra işyerinde tuvalete gidip gözyaşı döktüm.Bu yapılmayacak birşey,vicdansızlıktan başka birşey değil.Bir ortak arkadaşımızla konuşurken yine bahsim geçmiş,bazı sorunları çözmeye çalışıyor,iyi olacak inşallah demiş arkadaşım,bu yaratıkta demiş ki Haa evet onda bir kısırlık olayı vardı di mi?Neeee?Kısır mı?Sen kimsin ya,hadsiz?Böyle bir sürüngen hayatımda tanımadım.Seni zamanında arkadaşım olarak görmüş,sevmiş birşeyler paylaşmışsam,sonra da hatalarını görüp arkadaşlığımı bitirmişsem,bu senin bu rezilliği yapmana sebep olabilir mi?
Allah görüyor,ona havale edelim sadece,o en iyisini bilir...
Ne kötü bir temenni bu....
İnş oyle olmaz rabbım saglıkla kucagına versin. İnsan olmak baska bırsey bunu bugun tekrar anladım
Hayattaki tek basarisi üremek olan tipik bir hatçeyle karşı karsiya kalmissiniz. Geçmiş olsunmerhaba arkadaşlar;
1,5 yıldır doğal yolla gebe kalamıyorum. Artık tedavi için bır dr ile görüşmeye karar verdım. Tüm tetkiklerim iyi cıktı eşiminde öyle. Bu zamana kadar ruhen bedenen ne esımı ne kendımı yıpratmak istemedım bekledım.. Beklerken de yasayabilecegımız hayal kırıklıklarına kısmen hazırlandık daha guclu durmak için.
Bugün içimi acıtan şeyler oldu. Hastanenın infertilite bölümündeyim. Bırkac kişi beklıyoruz hemde tedavılerı inceliyoruz broşürden aynı zamanda umut dolu konuşmalar yapıyoruz. Ikı bayan geldi bırı hamile 6 aylıkmış. Öyle tatlıydı ki imrendim. Saglık temennilerimizi ilettık vs. Hamile kişi 1,5 yıldır gebe kalamamamı öğrenince dediki; allah böyle cezalandırmasın valla benim hemen oldu istedim . Ayyy allah korusun benim olmasa valla boşanırım kocama yazık. Dedı . Herkes şok. Bende bu durumun tıbbı acıklamasından bahsettım. Kadın yada erkek ıkı tarafında ortak paydada oldugunu kusurlu algılanmaması gerektıgını soyledım. Ordakıler tepkı gosterıncede bılmıyor demekki yargılamayalım suan özel bır donemde vs dedım. Bana döndü ay yazık ya cok acıdım hepınıze sız şimdi hıc bu durumu yasayamayacaksınz o dogum anını hamıleliği kadın olmak ne demek yasayamıcaksınız anne olmadan ne anlamı var hayatın dedı :) cahil bır bayan belli ama gözlerıne bakınca can acıtmayya calıştıgını farkettım . Eger karsımda hamıle bır bayan olmasa su topuklu ayakkabıyı agzına yapıştırrdım ki bırdaha agzından o cumleler cıkmasın bı dusunsun dedım. Bur bayanında sınırı cok bozuldu tup bebek 2 kez tutmamış bırının asılaması tutmamış vs.. Bır hemcınsımden bu tavrı acımasızlığı ben ve 4 kişi gordü. Hassas bır donem yasaysn bılır heyecan umutla gıdılıyor o dr.. Sarsıldık.. Bu nasıl ınsanlıktır
Ne cezasi.. Yani bu cezalandirmaysa bu şekilde kalp kırmanın cezası yok mudur? Onu düşünememiş galiba..merhaba arkadaşlar;
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?