Acınacak halde miyim?

deniz_1988

Olmayınca olmuyor işte
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2013
3.540
577
163
Selam arkadaşlar
Son zamanlarda canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum.
Ben 2 senelik evliyim
1,5 senedir çocuk istiyoruz olmuyor
Bu sebeple ocak ayında ameliyat oldum tedavilerim devam ediyor.
Zaten sıkıntılı zamanlar geçiriyorum
çocuğumun olmaması beni yeterince üzüyor üstüne birde çevremden aldığım tepkiler daha da canımı sıkıyor.
Akrabalarım çocuğum olmuyor diye bana acıyor
beni her gören hemen teselli etmeye çalışıyor.
Benden sonra evlenen kuzenlerimin çocukları oldu benim daha olmadı diye bana resmen hasta muamelesi yapıyorlar.
Onları geçtim bunu bana en başta yapan annem ötekilerine ne diyeyim?

geçen hafta sonu annem ve annemin bayan arkadaşlarıyla pikniğe gittik
ordayken annemin bir arkadaşı yanımıza gelip sordu işte nasılsın falan diye annem ordan pat diye konuya girip;
''yaa denizinde çocuğu olmuyor işte'' falan dedi acımaklı bir ses tonu ve yüz ifadesi ile
kadın ne dese beğenirsiniz 'Aman olmasın zaten önce evliliğini yoluna koysun da'
şok geçirdim resmen annem samimi bile olmadığı arkadaşına benim eskiden evliliğimle ilgili yaşadığım bir takım sıkıntılarımı anlatmış meğer
daha neler neler..
Artık ciddi anlamda psikolojim bozulmaya başladı anne olamadığıma mı üzüleyim yoksa bana resmen kısır muamelesi yapan insanların tavrına mı bilemedim

tatlım 2 yıl ne kii..kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin soran olursa daha yeni evliyiz bi süre başbaşa vakit gerçireceğiz de geç..siz yine tedaviye devam edersiniz..insanların sizin çocuk çalışmalarınızdan haberdar olmasına gerek yok...

zaten bu kadar stres altındayken olacağı varsa da olmaz biliyorsun bu süreçte en önemli şey psikoloji..

yaaa hayır, yapmasınlar böyle lütfen. ben tam size "amaaaan ne takıosunuz elalemi" diyecektim ki annenizin böyle yapmasına inanın çok üzüldüm.
2 yıl çok uzun bir süre değil ki çocuk olmamasında durun daha, gençsinizdir eminim. sizi teselli etmek için söylemiyorum bunları, alınmayın sakın ki zaten tedavi de oluyormuşsunuz. tedavi olumlu sonuçlanırsa mükemmel olur tabi ki ama çocuğu olmayan insanlar da var. ne yapsınlar, ölsünler mi o zaman? kaldı ki anneler bu durumları genelde kızları üzülmesin diye konuşmazlar bile. benim kardeşime de dr. tedavi olman gerekebilir dedi. biz hiç üstelemiyoruz sadece çok ertelememesini, bu konu ile yüzleşip tedavi olmasını söyledik iki kere o kadar. çünkü eminim o bizden daha çok düşünüyordur bu konuyu.

siz annenize bunu söyleyin. sizi üzmesin, kırmasın bu konuda ve tedavide moral de çok önemli diye biliyorum ben. annenize azıcık sert bir dille anlatın kimseyle paylaşmasın özelinizi siz istemeden.

ve ne olur siz kendinizi üzmeyin, Allah her şeyin hayırlısını, uygun zamanlısını versin, verecektir de inanın. acınacak bişi de yok ortada.

Denızcım saçmalıyorsun oyle şey olur mu hıç. nıye acınacak halde olasın. ne ınsnalar var senelerını harcayan kaç tane düşük yaşayan.onları düşünüp şükret.onlarda acınacak halde degıller tabı ama Rabbım boyle yazdıysa zor gunlerı gecırmekten baska çarelerı yok.
benım teyzem kaç tane düşükten sonra 7 yıl bekleyıp evladına kavuştu.ama malesef çok genç yasta kaybettık buyutmeye ömru yetmedı. ALLAH hayırlısını versın her zaman için
Annen meselesıne gelınce...bu anneler hep boyleler hep hatırlıyorsundur bnım olayları.ben kımseye anlatmazken akrabamdan duydum şok oldum anne nasıl soylersın dıye.ee ne var bunda dedı.yok anacım ağızlarında bırşey durmuyor:2:

Kendinizi üzmeyin benim hic bir problemim olmamasına rağmen ilk bebegim 1 sene 2. Bebegim 1 seneyi gecmistim korunmayali birakali öyle oldu allaha sığınin annenize de söyleyin rahatsiz oldugunuzu ayrica bebek konusunu siz kafanizda rafa kaldirin doktorunuz ne söylüyor bilmiyorum ama sirf hamilelige odaklanmak bile zorlaştırıyor tecrübeyle sabit allah en kisa zamanda hayirli saglikli bi evlat versin sizede....

Acınacak halde miyim diye sormuşsun yanlış anlama tatlım bana göre evet bu sorunun cevabı..
Sen kendine bunu yapıyorsun çünkü kimseyi suçlayamazsın allah önce sağlık mutluluk versin çocuk olsada olur olmasada olur ümitlerinizi bukadar bağlıyorsunuz ya hani ya hayırlı değilse? Ondan olmuyorsa ?
Her kadın çocuk doğurmak zorunda değil illa çocuğunuz olsun istiyorsanız başka seçenekler düşünün kimsesiz binlerce çocuk var binlercee..
Çok kızıyorum sizin gibi kadınlara bununuzun ucunu göremiyorsunuz 2 yılda doğurucam diye atmadığınız takla kalmıyor ..
Biraz sakin olun ya ..
Hakkınızda hayırlısı olsun inş.!

Boşyere üzüyorsun kendini.
Annen düşüncesiz ve boşboğaz bir kadınmış kusura bakma.
Kendi evladının özelini başkalarıyla aleni paylaşmasını tasvip etmedim.
Bir anne olarak sana destek olması gerekirken yaptığı hoş değil.
Anneni güzel bir dille uyarabilirsin kırıldığın konularda.
Sen moralini bozmadan tedavine devam et.
Allahım hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip et diyerek te duana devam et.
VAkti zamanı vardır bebeğinin daha.

Valla bilmiyorum ne denir ama sorun bende mi diye dusunmeye basladim bir yillik evliyiz en az bir yil daha cocuk istemiyorum

sen bebek istemiyormusun.istemiyorsan korunuyorsundur heralde.o zaman neden sorun olduğunu düşündün ki.

Offff anneler böyle değiştiremiyoruz.Anneni uyar ve annene de herşeyini anlatma.Daha çok yeni evlisin.Olur kısmet.Allah zamanını bilir.Ya hala insanlara kısır muamelesi yapanlar var mı?Şu çevrelerden uzaklaşın ya da verecek cevabınız olsun.Milletin lafıyla kendi psikolojini ne diye bozuyorsun ki.Sen bu lafları üzerine alındığına göre kendini kısır kusurlu acıncak halde mi görüyorsun.

Beni bu duruma çevremdekiler getirdi
diyeceksiniz ki'' ne takıyorsun sen kendi hayatına bak''
ama psikolojik olarak böyle bir baskı altındayken stres zaten kaçınılmaz oluyor
gecem gündüzüm bunu düşünmekle geçiyor
Neredeyse bende kısır olduğumu ve hiç çocuğum olmayacağını düşünmeye başlayacağım bu gidişle

annem olayı başlı başına bir facia zaten
en özel şeylerimi etrafımdan duyuyorum
bir sorunum olur bakıyorum ki abimin eşi duymuş ablam duymuş herkes bir yorum yapıyor.
Yaa annem bunu nasıl yapar
benim bildiğim anneler kızının sıkıntısı olursa bu saklar kimseye belirtmez ama annem tam tersini yapıyor
hesap soruncada ne olacak ki gibi umursamaz cevaplar veriyor.

Saçmalama kızım Cenabı Allah Bile ne demiş Kimi benden çok seversen onu senden alırım ve ekler Onsuz yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım Rahat ol relaks kim ne derse desin kimseyi değiştiremessin gülüp geçeceksin sen 1,5 senedir evlisin ben 14 senelik evliyim ve 4. tüp bebek denemem Rabbım ne zaman verir bilinmez sabırlı olup bekleyeceksin ayrıca bu tür dedikodularada takılacaksannnn OOOOOOOOOOooooo fazla yaşamassın sen :)

Valla bilmiyorum ne denir ama sorun bende mi diye dusunmeye basladim bir yillik evliyiz en az bir yil daha cocuk istemiyorum

Allah Allah,sen daha dün eşini öz yeğeninden kıskanıp milleti forumda birbirine katan bi de HAMİLEYİM rızkını yeğenine veriyor diyen,KANAMAM oldu diyen insan değil misin?

valla artık bende kendimi suçlu buluyorum bu kadar kafaya takıp saplantı haline getirdiğim için

haklısın sibel ama düşünmeden edemiyorum
kendimi sorunlu gibi hissediyorum
eşim bana yansıtmasada ne kadar çok üzüldüğünü görebiliyorum
hepsi üst üste gelincede yıpranıyorum işte

Canım yine buldum senı 4,5 yılım çocuksu geçit her sofrana istemiyoruz dedım annem dahil.kımseye istedıımı dahı bellı etmedım.arkamdan donen dedıkodular ise.cocukları olmuyormusbosanıcaklarmıa fln.dogurdum bu sefer herkes tedavüle oldu duye laf çıkardı.daha neler neler..kızı kardeşimin sözü için 1 hafta annemlerde kaldım.alısverıs ıcın fln.takaıyle geldım.kv annem altı ustlu.takaıyle gelişim bı çantada eşya herkes kv boşandılar mı diye sormaya başlamış.uzattım kısıra bakma.milletin ağzı torban değil amaz annenin böyle yapması cok üzücü sana morali vermesi lazım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

takma kafanı annenin boşboğazlığı yerinde olsam çekerim kenara ciddi ciddi konuşurum
bazen benim annemde yapıyor öyle şeyler sonra evde tek yakalayıp canını okuyorum
herkesin cocuğu oluyor diye bişey yok
ona bakarsan benim dayım 10 yıllık evli çocukları olmuyor ölsünler mi
niye acınacak haldeymişsin
allah büyüktür vardır bi sebebi
bak teyzeminde olmuyordu (büyük teyzem) sonra göğüs kanseri olduğunu öğrendi şimdi diyor iiki olmadı ya çocuk varken kanser olduğumu öğrenseydim napardım ..vs
yani yaradan zaten sana çocuk verecekse bişey bahane olur yine verir ama vermiyorsa da doğru zaman değildir
kimseyle bişey paylaşma bu konuda boşver

Keşke bende en başında istemiyoruz,düşünmüyoruz deseydim
bebek istediğimizi söylediğimizden beridir yorumların ardı arkası kesilmedi
dün kuzenim(erkek) diyor ki;
şimdi senin çocuğun olmuyor yaa buruk hissediyorsundur hep

Millete bakarsan sana yetiştircegi lafda onlarla yarışmak ne mümkün.
cocuk yaparsın... aaa 2. yapın. bu tek olmaz.. 2. olur
3.leyin derler.. bu liste uzar gider...
annenizin tutumuda hoş degil ama. boşverin aldırmamaya bakın bence
benim arkadaşımında 2yıl cocugu olmadı. tedavi gördü. şuanda maşallah 2tane cocugu var...
moralinizi yüksek tutun. etraftakilere tedavi gördügünüzü bile söylemeyin. bilmek zorunda degiller.
eşimle cocuk istemiyoruz...

deniz kafanı başka yoracak mesele yok bunlara mı takıyorsun canım boşver ya ne derlerse desinler sen tedavi sürecine başladın elinden geleni yapıyorsun evliliğini tparlamaya çalışıyorsun bu kadar güç gösterip birde gelip çocuk konusuna takılıyorsun .

vardır bundada bir hayır bilyorsun değil mi?

zaten artık paylaşmamak için söz verdim kendime
nasip deyip geçicem
soruyorlar bazen ne oldu çocuk işin diye
tedavi sürecimden bahsedincede direk bakışlar değişiyor
acıyarak iyi temennilerde bulunuyorlar
bu tavırlar beni çok rahatsız ediyor
kendi ailem bile bunu yapıyor
eşimin ailesi hergün arayıp soruyorlar
deniz ne yaptı,doktora gitti mi bilmem ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…